Favourite YouTube channels - #1



Lauren Luke
 eller Panacea81 som hon är känd som på YouTube  var den första makeup-gurun jag fastnade för. Om vi pratar om intresset att vilja återskapa sminkningar så var hon och hennes kanal starten för mig och jag satt i början ofta med penslarna i högsta hugg för att återskapa eller göra min egen version av vad hon gjorde.
Nu för tiden återskapar jag inte sminkningarna men tycker fortfarande om att titta på hennes videor bara för hennes sprudlande och otroligt charmiga personlighet  vilket också spelar en stor roll med i stort sett alla jag följer.

"Hi ya everyone!"

Lauren utstrålar en sådan positiv energi och glädje som alltid får mig att le och efter att ha följt henne nästan från starten även att på något sätt bli stolt över hur långt hon har kommit. Från att börja med halvtaskigt självförtroende och ett förflutet som mer eller mindre mobbad (som hon berättar om i en av hennes äldre videor) till att ha sin egen sminklinje och vara en av YouTube-världens mest omtycka gurus (om inte enbart för sminket så även för att omedvetet vara en inspiration om hur en bra och genuint godhjärtad människa är) med över 400 000 subscribers. Är inte det att vara en inspirationskälla så vet jag inte what is.  Hon är en av de människor som jag verkligen skulle vilja träffa personligen och jag hoppas innerligt att jag någon gång får chansen. She's amazing.

"Zoom zoom!"


From the mind and heart (to all of you) - #3


Favourite YouTube channels

Oh yeah, I got them too. Något som kanske inte är helt otippat är att favoriterna är makeup-gurus och för att det här inte ska bli ett milslångt inlägg så tänkte jag dela upp det med ett inlägg för varje favorit. De flesta är personer som jag har följt länge, som har inspirerat mig och varenda en är värd att kolla in.

Att inläggen kommer att ha nummer i rubriken betyder inte att det är vilka jag gillar mest till minst utan mer i den ordning jag började följa dem. Jag hoppas att ni ska hitta någon ny favorit - kanske har vi samma! The first one will be up shortly.

Har ni några favoritkanaler på YouTube? Tipsa gärna! De behöver givetvis inte ha något med makeup att göra.


"ENVY ME" BY H&M


En vinterfavorit!


Best R&B Female




I förrgår tog Rihanna emot priset för Best R&B Female på American Music Awards och dök tidigare under kvällen upp på röda mattan med den här olivgröna sminkningen som enligt mig passade perfekt till hennes fina ögon och likaså hudton. Thumbs up! She looked gorgeous!


Caught on camera




Vimmelbilder från Konrad tagna av Alina, redigerade av mig.


127 HOURS



I can't wait to see this. Det är väl det här man menar med att man ska vara försiktig med vad man önskar sig.. och trots att jag ibland kan ha svårt att tycka synd om människor som råkar illa ut efter att frivilligt ha utsatt  sig för stor fara så är det här definitivt ett av undantagen. Vilken obeskrivligt hemskt situation.

Jag älskar att de har med "The Funeral" i trailern och om ni inte redan har sett den så titta gärna 2 gånger; man förstår mer i början andra gången vilket i och för sig gör det hela ännu mer hemskt men också bättre  enligt mig. Frågan är nu bara hur jag ska klara av att se den på bio när jag grät bara av trailern.. varje gång jag har tittat på den. Haha. . .  Det återstår att se.


From the mind and heart - # 02


Pictures from last weekend (13/11)








Förra lördagen var jag ute och dansade med Lina, Johanna och Emelie i Västerås. Ovan är några bilder från kvällen och ni kan gissa om jag blev glad av att se Michael's huvud uppmålat på en av väggarna. Har ni förresten hört hans nysläppta låtar?. . . Några åsikter?

Bilden på 2Pac är tillägnad Vendela och Jossan. ;)


PACO PEREGRIN







Har ni hört talas om fotografen Paco Peregrin? Här ovan ser ni några av mina favoritbilder tagna av honom. Jag är helt förälskad i 3:e sista bilden på den blonda tjejen med nithalsband. Good god..

Mer av hans konst kan ni se här.


FRIDAY 12/11







Bilderna ovan sammanfattar nog dagen ganska bra.  Johanna anlände, vi gick på stan, åt god mat på Vivaldi, umgicks med snyggingarna Jossan & Vendela på kvällen och gjorde allt vi planerat och lite till.

Extra glad gjorde hon oss med en varsin jättefin present som hade med oss tre, vår vänskap och gemensamma minnen att göra; en box som när man öppnade vecklades ut till ett fint konststycke fullt av minnen. I'd love to show it om det inte vore för att själva kärnan (som måste visas i bild för att man ska förstå meningen med det hela) innehåller en text som jag funderar på att ha med som en del i en tatuering.  Jag tror att alla håller med om att just tatueringar är något man gärna försöker att vara lite ensam om. Är riktigt sugen på att ta tag i att göra en eller fler under det kommande året. . .

En recension om min rosa läppfärg och 8 (or 11 actually) andra fina färger kan väntas här snart. Det blir mycket sminkrelaterat nu framöver.


Quote of the Day


LET ME ENTERTAIN YOU




Både jag, Lina och Johanna fastnade vid Burlesque-kollektionen från OPI inne på Kicks igår. "Let Me Entertain You"  blev min favorit och det är nästan så att jag ser mig själv på scenen mitt i en show när jag tittar ner på mina naglar som just nu är målade med det snygga lacket som av OPI själva beskrivs som ett "multi-talented fuchsia glimmer".

"Tjusigt!" som farmor skulle ha sagt.


Gårdagen i bilder









Haha.. Gjorde vi annat än att äta igår?  Vi hade i alla fall en mysig sista dag ihop men det kändes verkligen att helgen slitit på en; jag var extremt trött och illamående hela dagen och vaknade upp likadan idag. Funderade på en promenad för att piggna till men mår bättre nu och ska strax börja med middagen. Ikväll är det jag som är kock! Skogssvamppanna, lövbiff och pommes chateau - YUM!

TH-tee fotad med tillåtelse hos teenstore1


Quick update

I'm off to sleep och ville bara uppdatera med en hälsning om att jag fortfarande är vid liv. . .

De senaste dagarna har bara flygit förbi och jag har haft jättekul med Johanna som varit här hela helgen (och alla andra som varit med). Imorgon ska vi ta några timmar på stan innan hon åker hem till Blekinge igen så uppdateringen är igång igen mot kvällen. Got lots to show you!


P.S. Det börjar närma sig tävlingsdags. Jag hoppas att ni är sugna på att sminka. ;)


Coming soon: Sigmax HD Brush Kit review



Som ni kanske minns så har jag tidigare tipsat jag om Sigmas sminkborstar eftersom jag hört så mycket bra om dem och själv har velat prova dem väldigt länge utan att slått slag i saken. I veckan fick jag hem deras nyaste borstar - Sigmax HD Brush Kit - som kommer att vara i fokus i en av recensionerna som snart kommer att poppa upp här. Vill givetvis använda dem några gånger först så att jag kan uttala mig ordentligt.

Än så länge har jag provat två av borstarna på mig själv och tänkte testa dem på tjejerna jag ska sminka i helgen för att se hur reaultaten blir där.   Spännande!


Quote of the Day


11 November 2010

Still awake  och äntligen klar med alla förberedelser inför morgondagen. Johanna kommer hit och stannar till på Måndag vilket jag sett fram emot väldigt mycket de senaste två veckorna. Vi har i stort sett hela dagarna planerade för att ta vara på tiden så mycket som möjligt. Haha.. It'll be lots of fun! Jag & Lina möter upp henne på stationen i Västerås imorgon och börjar med en eftermiddag bland butikerna på stan. Ska agera "personal shopper" inför lördagen då jag ska sminka bl.a. henne.

Vi sågs senast i Stockholm när vi var där för att se TH's konsert tillsammans i början av Mars  men trots att vi satte oss på en liten pub efteråt så var jag inte riktigt närvarande  så det känns som att vi inte träffats "på riktigt" sedan gången innan; i juni 2009. Inte konstigt att vi saknat varandra. Längtar tills vi ses på stationen imorgon. . . . 14:07 blir det kramkalas!


Show me your paws / Dedicated to GaGa








Jag valde att ta med mina cigarettbrillor till maskeraden i lördags trots att de inte hann bli färdiga  och uppmanade alla som var med på kort att antingen visa sina paws eller ta på sig glasögonen. Some did both. Älskar Mogges inlevelse på sista bilden. Haha!


Ny kategori: From the mind and heart



Jag kände att jag var tvungen att skapa en ny kategori eftersom jag har så många fina textbilder som den här ovan som inte riktigt passar under kategorin "Quote of the Day" men även för att jag har så otroligt många citat som jag vill dela med mig av men som det förmodligen kommer att ta flera år att visa om jag tar en per dag  så det här blir ett sätt att visa fler såna bilder med fina ord, meningar och budskap; bilder som jag fastnat för och som förmodligen inspirerar mig på något sätt och förhoppningsvis kommer att kunna inspirera även er.

Jag hoppas att ni ska gilla det!


The last masquerade








...for now. Hoppas på att det dyker upp fler innan nästa höst men för årets halloween är det i alla fall över nu. Maskeraden i lördags var oväntat kul (även om kvällen slutade lite mindre bra) och allt tack vare alla trevliga människor och den sköna DJ:n. Musiken gör mycket!

Tanken var att jag skulle vara Lady Gaga men ändrade mig i sista sekund eftersom jag isåfall hade velat vara lite mer extrem i mina kläder och valde istället en hatt från River Island/London. Den i sig är egentligen en sak som är mer  jag being myself är en utklädnad så jag är inte helt säker på vad den representerade men till min gamla "Gaga-jacka" kanske man kan säga att det blev en något nerklädd miss Germanotta.


(Bild 2 och 4 är lånade av LA.)


Europe Music Awards

Tittade ni på EMA-galan på MTV igår kväll? Jag såg det tillsammans med Max och Lina hemma hos henne och hejade på bl.a. Gaga, TH och Eminem i soffan - blev så glad när alla tre vann. Vilka hejade ni på?

Vilket drag det var i Madrid inatt! Det hade varit grymt att vara där och självklart hade det varit fantastiskt roligt att även vinna tävlingen jag var med i och fått biljetter till själva galan men jag kan inte låta bli att känna att det faktiskt var lite mer rättvist att det blev som det blev eftersom jag redan har varit på Europe Music Awards (när det var i Liverpool 2008) och därmed alltså upplevt galan live en gång vilket de andra finalisterna inte hade. Alla som älskar musik som jag borde få uppleva galan live och därför är jag verkligen genuint glad för vinnaren som fick vara där.

Igår var jag helt klart mest förväntansfull inför RiRi's uppträdande (som även var en av de största anledningarna till att jag ville gå på galan) men blev nästan lite besviken; det var ganska platt och "höll mig inte intresserad" på samma sätt som jag trott att det skulle göra. Lite synd.. men hon var lika snygg som alltid i alla fall. Bäst var Kings of Leon enligt mig. Det var ett så bra kamerajobb medan de var på scenen att det vid close-ups lika gärna kunde ha varit en musikvideo. Det gillade jag!


Här är några av mina bilder från EMA 2008:




På väg till arenan. Ser ni den vita bilen brevid den lysande "bollen"?. . . Man fick gå in och sätta sig i den, välja bakgrund och spela in ett litet klipp där man pratade om galan. Alla klipp visades på MTV dagen efter. Givetvis ville vi prova! Vi missade dock att se klippet sen dagen efter men det var nog lika bra om jag ska vara ärlig. Haha..


Våra platser direkt nedanför prisutdelarscenen. (Klicka på bilden för en mer rättvis syn.) Alla trängdes vid staketen framför scenen för uppträdanden så nedanför denna (som inte hade staket) var det inte alls trångt - varken före eller under showen.


Travie/Travis McCoy & Solange Knowles delar ut pris till 30 Seconds to Mars.


Sir Paul McCartney mottar "Ultimate Ledgend Award"


Tokio Hotel vinner "Best Headliner".



Kanye West uppträder.


Quote of the Day






Stress, stress... Håller på att göra mig redo inför kvällen och väntar på att Lina ska komma hit. Vi är redan 20 minuter sena till förfesten så jag hoppas på att hon dyker upp snart. Ikväll är det maskerad igen!

Sminktips för olika ögonformer



Bild hittat på nätet - har dock tyvärr glömt vilket märke som gav ut den.

Tröstpris


Som ni vet så avslutades MTV-tävlingen helgen och mitt förslag om tröstpris gillades tydligen för igår så damp det ner ett paket med första säsongen av The City i brevlådan. Tack MTV!

Jag har själv inte sett serien och är ärligt talat inte så intresserad av den här typen av program men det kanske är dags att ta reda på varför den är så omtyckt. Passar bra till söndagsmyset imorgonkväll.

Gillar ni The City?


Quote of the Day

Creedy: Defiant to the end, huh? You won't cry like him, will you? You're not afraid of death. You're like me.
V: The only thing that you and I have in common, Mr. Creedy, is we're both about to die.
Creedy: How do you imagine that's gonna happen?
V: With my hands around your neck.
Creedy: Bollocks. Whatchya gonna do, huh? We've swept this place. You've got nothing. Nothing but your bloody knives and your fancy karate gimmicks. We have guns.
V: No, what you have are bullets, and the hope that when your guns are empty I'm no longer be standing, because if I am you'll all be dead before you've reloaded.
Creedy: That's impossible. Kill him.
[the fingermen open fire on V, but he still stands after their clips are empty]
V: My turn.
[V proceeds to kill all fingermen with his knives before they manage to reload]
Creedy: [desperately shooting at the approaching V] Die! Die! Why won't you die?... Why won't you die?
V: Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.


- Ur filmen V for Vendetta. Jag älskar den här scenen.


I remember...




Photos: © me/Ida

Remember, remember.. the 4th of November. Tiden flyger iväg när man har kul sägs det ju.. och just igår tänkte jag med glädje tillbaka på den 4 November 2007 då jag såg ett av de enligt mig bästa banden för 6:e gången - 2:a gången live på scen. En fantastisk konsert med mycket glädje - både från fansen och killarna själva som verkade genuint lyckliga över att vara tillbaka i hemlandet.

En av de mest oförglömliga sakerna var givetivs premiären av 1000 Meere som aldrig tidigare hade spelats live. Än idag är det en låt som ligger mig nära hjärtat.


Halloween weekend









I söndags bjöd lillasyster hem familjen på en mysig halloweenmiddag och det serverades både avhuggna fingrar, hjärna och söta små spöken med smak av lakrits, jordgubb & vanilj. Mellan målen tittade vi på Humanoid City Live som mamma ville se och satt där och sjöng med allihopa. Otroligt mysig kväll!

Min makeup och mitt hår var varulvsinspirerat dagen till ära men ville inte riktigt fastna på bild. Trots att halloweenhelgen är förbi så är det dock inte riktigt slut än här omkring; på lördag är det nämligen ännu en maskeradfest och jag är som vanligt sent ute och vet fortfarande inte vad jag ska gå som. Any ideas to help me here?


Kylie Minogue 80's inspired eye makeup

..med min egen twist  tillägnad Sabina och alla andra som någon gång kan komma att vilja ha någon slags inspiration till en sminkning för maskerad eller photoshoot. Längst ner i inlägget hittar ni några bilder på andra sminkningar med samma tema att ta inspiration ifrån.






Ytterligare inspirationsbilder till temat 80-tal: 1, 2, 3, 4, 5.
Här ser ni även bilden på Kylie som jag tittade på medan jag gjorde sminkningen ovan.


Quote of the Day


LADIES NIGHT







I fredags bjöd Emelie in till tjejkväll. God tacomiddag, härligt sällskap, gott vin och mycket skratt gjorde det till en perfekt inledning på helgen.

Photos: LA


On the 305th day she painted the hours away




I helgen skämtade jag med Lina om att vi var "byggsystrarna" (vilket förmodligen ingen annan skulle referera oss till förutom vi själva) eftersom hon tänkt gå Bygg på gymnasiet  och jag tycker om att måla  liksom många andra saker där jag själv skapar något.. Så idag tog jag tag i att måla några möbler med en fin antikvit färg och har hållt på hela dagen. Härligt att jag inte alls tänkte på att sätta på mig handskar förrän halvvägs genom arbetet. Haha.. Äh - det hör till!

Nu har jag nyss ätit middag och ska börja svara på mail och kommentarer (ber om ursäkt för att det tagit sån jäkla tid de senaste veckorna) och ta igen gårdagens icke-existerande bloggande; bl.a. visa lite bilder från helgen, en 80-tals sminkning och på begäran visa vilka jag följer på YouTube.

Nagellack: OPI "Color So Hot It Berns"


RSS 2.0