NOW WE'LL GO ROCK THE STATES AS WELL


My baby sis is turning 21! HAPPY BIRTHDAY! ♥

Notice the heels and the pouting lips. Haha.. Adorable!


IDOL

Hemmagjorda hamburgare och en myskväll med mamma framför tv:n står på min to-do-list den här onsdagkvällen. Börjar med Idol. Vad tycker ni om de som gått vidare hittills i kvalet? Jag tycker det varit rätt personer so far förutom att jag igår höll tummarna för Elin eftersom Juryn 100% säkert ändå hade tagit in Alice som ett wild card senare. Hoppas dock att de är smarta och tar in Elin. Hon är så charmig! Varje gång jag hör henne prata får jag en liten "hemkänsla" eftersom jag har mycket släkt i Österbotten och vi skrattade i soffan igår när hon sa att hon kommer från ett ställe nära där min morfar växte upp och jag själv har besökt.

Vi får se om vårat finlandssvenska charmtroll klarar sig vidare i tävlingen - jag håller i alla fall tummarna! Har ni några favoriter än?


♦ Presenting The Evil Queen Maniysha




 Makeup och foto av mig.
På bild: LA.


26 September

Igår tog jag de sista bilderna till portfolion (for now) och ska nu idag redigera färdigt allt det sista innan jag på Tisdag ska tillbaka till ett av ställena jag sökt jobb på för att visa upp lite av vad jag kan. Med risk för att prata sönder saker så berättar jag istället mer senare om detta blir aktuellt men jag håller tummarna. Känner mig dock väldigt stressad och ganska nervös men I guess this is business life.

On top of that - stressen - så har den senaste veckan varit lite snurrig och ovanligt jobbig. Det var som att när "flytet" och glädjen bara växte sig större så kom plötsligt en smäll som la en hinna av sorg över allt.. så jag är inte med till 100% just nu känner jag  och trots att bloggen inte är så privat så känns det ju ändå lite konstigt att blogga på som om allt är som vanligt så jag ville bara skriva att det finns en anledning till att det inte varit som det brukar. Eller har det kanske just det? Glappig uppdatering och sega kommentarssvar är kanske i och för sig ingen nyhet men just nu har jag dock en riktig anledning till att inte riktig vara med i matchen.

Jag ska fortsätta redigera här och tänkte snart visa två av bilderna jag tog på Lina i Tisdags. Vill förresten även passa på att tacka er så otroligt mycket för kommentarerna jag fått på de senaste sminkinläggen. Leendet gick från öra till öra när jag läste dem - som vanligt när jag ser sånt här. Ni är väldigt snälla som frivilligt väljer att lämna en kommentar om det är något ni gillar och ni ska veta att jag uppskattar gesten otroligt mycket. Även om det enligt många "bara" är kommentarer så väljer ni ändå att ta den tiden att säga något snällt och det är värt mycket enligt mig. Tack! ♥


SO GLAM SHE CRIES GLITTER



Den här veckan håller jag på att sätta ihop en portfolio så idag har jag redigerat bilder från i tisdags då jag sminkade och tog kort på Lina. Hon blev så SNYGG! She always is  men det var kul att se henne på ett lite annorlunda sätt även fast jag som känner henne vet att det inte var helt olikt henne egentligen.

Tänkte visa någon eller några av bilderna senare men här är än så länge två som jag tog på mig från samma dag. Glitter tears! Det kanske kan vara något för halloween?


Quote of the Day




Halloween makeup: Any ideas?

De senaste veckorna har jag försökt att komma på idéer och hitta inspiration till olika halloween-sminkningar men det går faktiskt oväntat segt. Jag har redan sett flera videor och bilder gjorda av andra men för mig står det nästan still men jag känner att jag hellre vill komma på egna än att endast försöka återskapa andras den här gången. Jag har ritat upp några idéer men någon riktigt unik och speciell finns det hittills inte så därför tänkte jag höra med er om ni har några förslag. Något ni kanske vill vara på halloween i år och behöver en smink-look till?

Jag kan tyvärr inte lova att jag kommer att kunna göra en sminkning till just Din önskning ifall jag trots beskrivning inte får till något snyggt men ska göra mitt bästa och även om jag inte kommer på något så har jag ändå tänkt att också försöka återskapa några gamla halloween face charts från MAC och det är väl en utmaning i sig. Är dock alltid tacksam för förslag - små idéer som stora.


En sminkning jag gjorde till förra årets halloween.


Två random bilder från Juli 2009. Just playing around..



Min sminkning till förra halloween när jag skulle föreställa någon typ av död skeppsdam. Det blev min version av Petriludes mer svarta version av MAC's gamla face chartJag fick tråkigt nog inte någon bra bild på den här sminkningen men ni ser ju ungefär hur det såg ut i alla fall. Lite synd att jag kisar på vänstra bilden - dragkedjan ser ut att sitta lite för långt upp/in i ögat  men som ni säkert vet så ser det mesta bättre ut i verkligheten när det blir mer "3D".


Jag vann!

Förra veckan deltog jag i  Purity's födelsedagstävling där man skulle visa sin snyggaste höstmanikyr. Jag valde att visa det lilla bildkollaget på min glamrockmanikyr som jag även visade här i fredags - roligt nog så vann jag! Sken upp som en sol och tackar bloggägaren Sanna så hemskt mycket för vinsten och de tre nagellacken som låg i vinstpotten. Can't wait to try them on!


Mitt tävlingsbidrag


Just nu..


..sitter jag på Kunskaps Center i Västerås. Syrrans första lektion har förmodligen inte kommit halvvägs än och min mage vrider sig redan av hunger. Illa . . .


My day




Måndagen har spenderats hemma hos lillasyster med att ta kort på det vi inte hann med igår - idag var det kläder. Det blir en hel del grejer! Smycken, t-shirtar, skor m.m. och lite ser ni på bilderna här ovan.

Efter en sen middag är jag hemma igen och är nu på väg mot sängen. Hoppas på en någorlunda bra sömn eftersom jag måste befinna mig på tågstationen klockan 08:21 för att ta tåget till Västerås. Lillasyster ska börja på en utbildning och jag som ändå inte hade annat inplanerat imorgon följer med som sällskap och stöd första dagen. Tänkte kolla i lite affärer på stan under tiden men tar nog istället med mig laptopen och hoppas kunna vänta utanför "klassrummet"...

6 hours to go. God natt!


Kate Moss for Vogue UK September 2010





By Patrick Demarchelier

I ♥ this!


SPELLBOUND




19 September

Idag är det val! Självklart ska jag rösta och jag hoppas att även ni andra som inte förhandsröstade går och röstar idag.

Själv så ska jag strax gå iväg och när jag är klar där så ska jag följa med lillasyster som ska rösta för första gången. Därefter ska vi tillbaka hem till mig, packa ihop massa grejer och gå hem till henne där vi ska fota kläder och smycken vi tänkt sälja. Någon här som har erfarenhet av att sälja över nätet och kan rekommendera en sida?

På tal om köp- och säljsajter så vill jag varna er för säljaren "Times-Square" på Tradera. Jag brukar kika runt på Ebay ibland när sminkprodukter sålt slut väldigt fort för att se om det finns där till priser nära originalpriset (vilket det ofta inte gör. Eftertraktade produkter.. Ni förstår nog själva). Visst finns det mycket fake men det är ofta väldigt tydliga skillnader från de riktiga produkterna och om man tvekar så kan man alltid fråga någon som kan tänkas veta mer om saken. Den här personen säljer "MAC"-paletter som aldrig har existerat. 10- och 12 läppglans eller ögonskuggor i varje. Ville bara säga detta ifall någon av er som kanske inte är så insatt i vad som finns och inte i deras riktiga sortiment någon gång kanske tittar runt där och får syn på en ögonskuggepalett som sägs ska vara från MAC med ett pris på ca 40 kronor.... Really? No, it's not real. Don't buy it.


Right now


Quote of the Day


Musikälskare?

Just nu söker LMG fler bloggare! Är du intresserad så kan du läsa mer här där du även hittar mailadressen för intresseanmälan.

Come join us! ;)


NOTD: Glam Rock inspired


Två av mina favoritlack den här hösten - OPI William Tell Me About OPI och Amour Rain Glitter - pryder mina naglar just nu  i en design inspirerad av 70-talets glamrock.

För att se en större version av bilden: just click on it!


INSPIRATION ♦ Art of Darkness








Det bara rycker i fingrarna när jag tittar på de här bilderna från Illamasqua's höstkollektion "Art of Darkness". Hur snygga (och inspirerande) är de inte?

De härligt mörka färgerna på produkterna för mina tankar till de 7 dödliga synderna; bland annat den mystiskt mörkröda för lust och den djupa, skimriga gröna färgen för avund. De minst lika snygga förpackningarna gör mig inte direkt mindre sugen på att köpa något.

Hösten känns enligt mig som den rätta tiden för lite mer extrema looker och det är en riktigt rolig tid för mig och alla andra som gillar såna här lite mörkare nyanser då det är just mycket sådant som kollektionerna till hösten brukar innehålla. Mörka läppstift, vampiga nagellack, dramatiska ögonsminkningar  och på något sätt så känns inget "too much" under den här perioden.  I alla fall inte för mig.


Quote of the Day


15 September // Beautiful day




Vilken vacker dag det har varit! Jag älskar verkligen tiden just nu när det börjar gå mot höst och allt börjar bli så där fantastiskt vackert och färgglatt. Jag känner mig glad hela tiden. Passade på att njuta av en powerwalk i kvälls-solen och har bestämt mig för att försöka återinföra den vanan nu... Det är ju så jäkla härligt!

Nu ska jag poppa popcorn och se resten av Idol. Hoppas ni haft en bra dag!


VAL 2010

Så här i valtider skriver många om sina åsikter kring de olika partierna och varför ett parti är bättre än ett annat. Jag tänker inte göra det men vill däremot be er läsa en sak här längre ner. Alla partier (förutom Sverigedemokraterna) har säkert något bra att komma med, något som alla kan hålla med om; vad det handlar om är HUR de planerar att ta sig dit, vad de prioriterar  och det är jag anser att man bör välja parti - vilket parti som matchar ens egna värderingar om vad som bör prioriteras för att förbättra landet. Jag vet var jag står och tänker inte be någon att ändra åsikt men ber er däremot att verkligen ta reda på vad det är ni röstar på innan ni röstar.

På blogg.se's framsida hittade jag för några dagar sedan det här
inlägget skrivet av bloggerskan "Pyttis" som satte en guldkant på min dag (tillsammans med hennes svar till kommentarerna i samma inlägg). Som sagt tänker jag inte dra upp någon diskussion om politik här eftersom jag inte ser att det skulle leda någonstans då jag mycket väl vet var jag står och varför och inte kommer att ändra åsikt inför årets val - jag vill endast be er läsa hennes inlägg.

Hon sätter ord på många av mina tankar kring varför det för mig känns så självklart att rösta som jag kommer att göra och jag hoppas att ni tar er tid att läsa igenom det hon skrivit. Till och med mamma tyckte att hon verkade "väldigt klok".

Till slut vill jag bara säga som henne att OM du har åldern inne.. släng inte bort chansen att göra din röst hörd. Go vote!


0 4 . 0 9 . 2 0 1 0









"Ladies only"  hos Vendelost a.k.a Vendela i början av månaden med drinkar, spel and a whole lot of laughter. Detta kräver en repris!

Sista bilden är lånad av Rebecka A.


MO†HER MONS†ER @ MTV Video Music Awards 2010


Jag brukar ofta tänka att en sminkning inte bör tävla med kläderna; jag väljer med andra ord oftast inte att ha t.ex. massa glitter på ögonen när jag tänkt bära t.ex. en paljettklänning eller något annat plagg som verkligen syns. Gaga däremot är inte precis känd för att hålla tillbaka och med det i bakhuvudet tappade jag nästan hakan när jag såg hennes överraskande neutrala sminkning (before she put on the red lips) på vita mattan vid MTV VMA igår.

Jag hade komiskt nog tänkt försöka återskapa "Lady Gaga MTV VMA makeup" och visa er men det känns inte så intressant längre. Haha.. Jag tycker dock att det här passade henne otroligt bra.. Och för lite mer utstickande looker att göra tutorials på: det kommer fler tillfällen!


FRIDAY NIGHT







Förra fredagens (3 September) planer på att äta middag på någon restaurang följt av någon öl på en mindre bar blev istället ett något halvstessat besök på Burger Corner och ett pendlande mellan 3 olika barer innan vi drog vidare till Pluto's terass. Inte helt otippat när man låter killarna planera va? Haha.. Nej då. I had a great time!

Kvällens fråga: Varför har man infravärme på en nattklubb?


En vecka senare..

Insåg nyss att jag inte uppdaterat här sedan förra lördagen. Var tog veckan vägen?! Haha.. Jag har helt enkelt varit upptagen med annat och när jag haft tid bara känt mig oinspirerad och omotiverad. Mår dock väldigt bra och har haft en bra vecka - hoppas att samma gäller för er som läser detta.

Den senaste veckan har jag bl.a. varit i Västerås, haft en systerdag med Linis, festat, sett Sex and the City 2 för första gången och massa andra filmer under mysiga filmkvällar, umgåtts med vänner och bekanta, blivit halvt beroende av toasts, hittat nya favoritnagellack till hösten och gråtit till två avsnitt av Exteme Home Makeover. Haha.. Jag tror att jag aldrig har lyckats se ett avsnitt utan att bli tårögd.. Hur glad blir man inte när man ser glädjen i familjernas ansikten? Vilket härligt och givande jobb att få göra andra människor så där glada. Fantastiskt..


Vendela skickade ett MMS på en extremt glad tjej i hennes soffa förra lördagen. Fler bilder från veckan är på väg!


Quote of the Day



Hahahah.. Den här är så skön!


Lifestyle Music Group

Fr.o.m. nu så bloggar jag även tillsammans med killarna på LifestyleMusicGroup.com där jag kommer att skriva om skönhet, musik och musikrelaterade saker. Jag kommer dock att fortsätta blogga här som vanligt - det blir bara mer musik i den andra och jag tycker att det vore otroligt roligt om ni ville följa mig även där.



Idag publicerade jag mina två första inlägg. Check it out!


BERLIN '09

















Idag är det den 3:e September och vid den här tiden förra året så promenerade jag runt i Berlin. Jag och Lina var där på en 5-dagarsresa och spenderade dagarna med att strosa omkring och upptäcka platser, äta gott, besöka bl.a. Madame Tussauds och testa det tyska nattlivet. En riktigt härlig resa..

I miss this city!


Some of my everyday faves




På begäran tänkte jag visa några av mina "everyday"-favoriter från sminksamlingen. Att inlägget är rejält försenat ber jag om ursäkt för men hoppas ändå på att kunna inspirera någon till att hitta nya favoriter.

Som ni märker så är det mycket neutrala färger på både ögonskuggor och läpp-produkter med ett av mina just nu favorutläppstift och två long time favourite eyeshadows som undantag.

Concealer:
Lancôme Effacernes Longue Tenue "01 Beige Pastel".
Läppstift: MAC Slimshine "Bare", Debby "Chocolate Delight". "Bare" är min absoluta favorit och måste införskaffas snarast igen - mitt är så gott som slut.
Läppglans: NYX "Natural".
Palett: Coastal Scents "28 Piece Eye Shadow Neutral Palette". Förmodligen ett av mina bästa köp när det gäller make up. Kvalitén på dessa skuggor jämförs ofta med MAC och för endast $18.95 vill jag påstå att det är en riktigt bra deal. Det är den perfekta neutrala paletten och jag rekommenderar den starkt - speciellt till alla er som hellre lägger mer pengar på skuggor i roligare färger än neutrala. (I know there's many of you.)
Pressade ögonskuggor: Lancôme Ellipse "Éclair de bronze" (Limited Edition), Make Up Store cybershadow "Venus", Make Up Store microshadow "Old Gold".
Lösa ögonskuggor/pigment: Make Up Store eyedust "Chrome", MAC Pigment "Vanilla", Make Up Store eyedust "Inka".
Eyeliner: Nivea Expert Eye Liner. My all-time favourite!


Dela med dig i kommentarsfältet och få samtidigt själv tips om fler produkter.


Bloggtips







Bloggen My Milk Toof  ägs av en tjej som skapar visuella miniberättelser där huvudrollerna är två små (eller egentligen väldigt stora) tänder vid namn Lardee & ickle. De är så underbart söta och trots att bloggen inte uppdateras särskilt ofta så är det så värt att titta in då och då bara för att få se nya påhitt och faschineras av hur mycket jobb hon lägger ner på det här. Om inte annat så kan ni alltid njuta av att ta en titt bakåt i arkivet. Don't miss it!


RSS 2.0