230411









Lindas 20 år i livet firades i lördags på hennes mysiga altan med grillat, somrig bål och snygga brudar innan vi skiljdes åt för utgång på olika klubbar i stan. Av mig fick hon ett fjäderörhänge som jag själv hade skapat  och innan den här helgen är slut så kommer det att finnas 3 liknande - också gjorda av mig - uppe för försäljning här på bloggen. Keep an eye out om du är intresserad!

Tips för trasiga läppar



Medan jag sällan blir torr på kroppen (peppar, peppar..) så brukar jag säga att allt sådant istället drabbar läpparna. De blir lätt torra och har varit rödfläckiga av trasig hud under en längre period. Det brukar försämras under vintern och precis när jag trodde att jag lyckats slippa större problem i år så blev - för två veckor sedan - överläppen både röd, uppsvullen och torrare än någonsin  och det blev uppenbart att jag behövde något annat än Försvarets Hudsalva.  Testade Locobase Repair från Apoteket som påstår sig påskynda hudens reparationsprocess och tro mig när jag säger att den här works wonders. Läpparna läkte  helt på bara 2 dagar vilket bara det var över förväntan  men även fläckarna (och alla andra tecken på ofrisk hud) försvann och färgen jämnades ut - något jag däremot inte hade förväntat mig. I'm speechless!

Det är fortfarande lite ovant att titta mig i spegeln när jag inte har något på läpparna; ungefär som att jag har gjort något slags skönhetsingrepp och nu försöker få in att det faktiskt är mina jag ser. Haha.. Det låter säkert överdrivet för er som aldrig såg dem au naturell medan de var "trasiga" men  för mig är skillnaden är enorm och det känns fantastiskt att ha hittat något som jag återställde dem så här. T.o.m. lillasyster som även hon är van att se de fläckiga läpparna smälta in med de mörka ärren på min haka  tittade på mig med en konstig min och sa "Jag är inte van att se dina läppar ha EN färg. Det ser inte ut som du.." och berättade igår hur förvånad hon var över att efter endast 1 dag inte se det minsta spår av den torra och flagnande näsa hon själv hade i förrgår.

Ett starkt tips till er som kämpar mot torra läppar, armbågar eller andra torra områden. Den otroligt dryga krämen är en ny favorit i mitt badrumsskåp och med det säger jag sayonara till torrhet  och ett stort welcome till fresh and healthy skin.

Traffic Lights





Syrran matchade armygrön skjorta och korpsvart hår med rött på både läppar och ögon förra helgen och bar upp looken utan problem. Svårburen ögonskuggefärg? Pff!


Tips för att passa bättre i fler färger?  Lägg en svart eyeliner längs fransraden (i ungefär den tjocklek som ni ser på bilden ovan) - så länge du har svart närmast ögat så kan du faktiskt passa i mer än du tror (eller rättare sagt känna dig mycket mer bekväm i fler färger). Jag har  själv oftast på samma stuk på sminkningen med just svart eyeliner; byter endast ut färgerna och blir då inte lika ovan/obekväm när jag provar nya färgkombinationer. Har ni sett någon med t.ex. svart lugg och annan färg på resten av håret? Samma teknik där. Så länge de som passar bäst i/är mest bekväm i svart hår har svart närmast ansikte så kan personen förmodligen ha både blått och rosa i resten av håret utan att se mindre bra ut. Ofta same thing on the eyes .. så är du osäker på om du passar i t.ex. gult; try it with a thicker eyeliner (and add some false lashes if you wish).

Glad Påsk!










Önskar alla en trevlig påskhelg!  Jag njuter av min bland familj och vänner, påskmat, fantastiskt väder och fester. Ikväll står födelsedagsfirande på schemat. Först: fördrink hos Cuppy!

P L A Y L I S T

†  Snoop Dogg vs. David Guetta [Remix] - Sweat
†  Ke$ha - Blow
†  Adrian Lux - Teenage Crime
†  Jessie J - Who You Are
†  Lykke Li - I Follow Rivers
†  Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
†  IAMX - Music People
†  Panic! At The Disco - New Perspective - Soundtrack Version
†  Lady Gaga - Born This Way - Dada Life Remix
†  Katy Perry - E.T.
†  Dr. Dre feat. Eminem & Skylar Grey - I Need A Doctor
†  Die Atzen feat. Nena - Strobo Pop
†  Britney Spears - Till The World Ends
†  Avicii - Sweet Dreats - Swede Radio Edit
†  Michael Bublé - Lost
†  IAMX - Volatile Times
†  Panic At The Disco - The Ballad Of Mona Lisa
†  Ian Carey feat. Snoop Dogg & Bobby Anthony - Last Night (Radio Edit)


Bjuder på mina favoritlåtar för stunden. Ni missar väl inte att jag uppdaterar spellistan här  i vänsterspalten då och då?  Har ni några favoriter? Tipsa gärna!

RUNWAY DREAMZ



Letar ni efter höga, slitna jeansshorts till sommaren eller bara inspiration till att skapa dina egna?..  Kolla in den här sidan.  BOOM.

C U P P Y





Igår avslutade jag dagen med sötsaker, vin och möbelsnickeri hemma hos söta Cuppy/Emelie. I helgen jobbar vi ihop för första gången  på hundutställningen i ABB Arena, Rocklunda, Västerås och för 60 kr kan ni också se alla fina hundar. Kom och titta!

INSPIRATION: Colour Bomb!






MAC & Milk Fall/Winter 2011 (February 16)
Bilder; source

Av alla backstagebilder på hår och makeup från årets fashionweek så tillhör den här visningen verkligen favoriterna. Färgglatt, kul och inspirerande. Viljan att ta tag i att testa mitt drömhår blev dubbel när jag såg dessa så räkna med att se mig i något liknande under året.

Gårdagens detaljer






Det gick en lila tråd genom gårdagen med både lila läppar och naglar. Spanade in en ny sminkavdelning i Västerås, träffade bl.a. min vän Cassandra och fick med mig hennes systemkamera hem för babysitting ända fram till den 19 Maj (!) när det var dags att säga hej då. Har redan planerat in flera photoshoots och annat kul så räkna med mycket bilder (!).

Läppstift: MAC Pro Longwear Lipcreme "Goes and goes".

QUITE CUTE / FASHION FANATIC






MAC släppte nyligen kollektionen Quite Cute som är fylld av pastellfärger i allt från nagellack till ögonskuggor. Förpackningarna är den här gången helt neutrala men det vägs upp av att alla nagellack, mineralize blushes, ögonskuggor, plushglass och alla läppstift utom ett är nya limited edition-färger (och det är med andra ord inte bara en kollektion ihopsatt av redan existerande produkter). Klicka här om du vill se bild på hela kollektionen.

Även fast alla 4 plumping-läppglans (205:-) är väldigt skira och inte alls lämnar så mycket färg ensamma så är "Fashion Fanatic" mest transparent av alla. Det har en ljus, gulbaserad rosa nyans med vitt skimmer men ger inte alls mycket färg på mina läppar. Kanske gör det sig mer speciellt över ett ljust läppstift men ensam är det inte kollektionens mest spännande nyans - i alla fall inte för mig som föredrar mer färg. Ett plus för att det sitter bra och länge men kring färgen itself så är nog dupes till en billigare peng inte svåra att hitta. Det neonrosa läppstiftet Candy Yum Yum däremot  är utan tvekan kollektionens mest hypade läppstiftet här och även jag skulle gärna addera det till samlingen. Likaså Mineralize Blush "Miss Behaviour" (att ha som highlighter) och det ljuslila nagellacket "Little Girl Type".

TIPS: Blanda i lite av det vitrosa pigmentet "Oberon" från OCC så har du en färgförstärkt  och mer synlig version av det här läppglanset. "Quite cute" actually!

RIH / ROLLING STONE



RiRi är en av de få kvinnor som kan bära en röd, krullig peruk utan att påminna om en clown; som överhuvudtaget verkar passa i allt hon provar. Hur snygg är hon inte på de här bilderna för tidningen Rolling Stone? Bootylicious!  Work them curves ladies!


På min spellista just nu


Jag brukar nästan dra mig för att titta på musikvideor när jag gillar en låt  eftersom jag anser att de ibland kan "dra ner" dem.. men det här är tvärtom enligt mig ett bra exempel på när de passar ihop perfekt. Energin, belysningen och i stort sett allt är perfectly made för att förmedla den rätta känslan.  Trots att texten kanske inte är mycket att hurra för så förflyttas jag till Hamburgs folkfyllda dansgolv i samma sekund som Vincente (a.k.a. Frauenartz) börjar sjunga  då den här tyska duon har gett mig härliga minnen just därifrån.

När vi igår firade en av mina bästa vänner så passade jag på att sätta på den här och hur mycker det uppskattades kan ju diskuteras men at least one of us kept on dancing. ;) Tummen upp för Nenas medverkan!


OCC Loose Colour Concentrates

Obsessive Compulsive Cosmetics (a.k.a. OCC)  säljer inte bara sina omåttligt populära Lip Tars (som är på väg upp för review de också) utan bland annat även pigment i 35 nyanser. Dessa pigment går lika bra att använda på kroppen som runt ögonen och resten av ansiktet  och fungerar dessutom utmärkt att blanda ihop med ett mixing medium (som du hittar hos t.ex. OCC, MAC Pro eller Make Up Store) eller ihop med en clear Lip Tar för egna färgnyanser.

Jag fick hem 3 av färgerna för ett tag sedan (actually a couple of months ago); Slag, Oberon och Authentic.   Slag beskrivs som en "gold/green duocrome" och jag har själv svårt att beskriva den på något annat sätt. Den sista bilden där jag swatchat alla 3 på baksidan av handen visar färgerna bäst men just det gröna i  Slag syns bäst på 3:e bilden.  Oberon beskrivs som en "etheral pink white frost" och för att tala klarspråk så är den vit och får en lysande rosa nyans på huden. Authentic har en kopparröd färg och trots att jag inte ännu hunnit testat den på följande så kan jag föreställa mig att den här är väldigt fin på mörkare hudtoner (NC45 och upp).





Slag (utan bas/primer + ovanpå en svart bas), Authentic (utan bas/primer + ovanpå en svart bas), Oberon (utan bas/primer + ovanpå en svart bas).

Som ni ser så ändras färgen ganska rejält när de appliceras på en svart bas vilket också är det jag gillar bäst med de här tre. Jag var inte superexalterad när jag först såg originalfärgerna så jag testade dem ovanpå Blackground paintpot från MAC och vipps så blev Slag mossgrön, Authentic  mörkt kopparröd (och nästan burgundy)  och Oberon blev mörklila. Pigmenteringen är bra och de är lätta att blenda ut men glöm inte primer för bästa resultat.  6 färger av 3 ögonskuggor - toppen ju!

Where to buy? occmakeup.com. Om ni är sugna på att prova någon av de 35 nyanserna så rekommenderar jag dock att googla fram en bild på färgen innan ni beställer då produktbilderna på hemsidan (i alla fall på min dataskärm) inte stämmer överrens särskilt bra med verkligheten.
Price? $12 styck.

GIRLS, GIRLS, GIRLS










Bild 2, 3, 6, 8, 9: Rebecca Abrahamsson.

Tjejkväll i lillasysters mysiga lilla lägenhet tillsammans med Vendela, Josefin, Frida och Rebecca, roliga spel, god dricka och givetvis värdinnan själv (isn't she a beauty?) all made my weekend. Nu är jag utvilad från festligheterna och laddar om för vecka 14.

P.S. Spana in Linas brutalt coola örhänge och Fridas fina fåglar. It's in the details!

Inspiration: MAC face charts


Bjuder på lite sminkinspiration lagom till helgens festligheter, middagar, jobb eller resor. Vad det än är ni ska göra så kanske ni hittar något passande här ovan. Personligen så velar jag mellan rosa och mörkröda läppar till kvällens tjejkväll hemma hos Lina som jag ser fram emot mycket. Önskar er alla en trevlig helg!

RSS 2.0