GARETH PUGH F/W'11Materialist? Not really, but I would love to own every inch of material seen on these nine models above. You may know by now Gareth's one of my top favourite designers and once again he managed to knock me out of balance with his creations - this time with the fall/winter 2011 collection.

Favourites? The two dresses featuring the blue cape + the one in picture nr 4. And the jackets. And the glimmering, golden top pieces. And the boots. And everything else.  I am out of words.

Quote of the Day


CORALICIOUS
Jag brukar föredra läppstift i en "fastare" formula som ger en täckande färg och verkligen sitter på plats timme efter timme - ta MAC's läppstift med satin-formulan som exempel - men nu under sommaren kan jag tycka att det blir lite platt, ibland lite too much och ger helt enkelt inte den där sommarfräscha känslan som till exempel neutrala läppar med ett fruktigt gloss över ger . . .

Läppstiften Jelly Kiss från IsaDora är en ganska bra blandning mellan de två alternativen eftersom det är fint både halvtransparent och applicerat mer täckande. På bilden ovan har jag (endast) "Orange Blossom" och ni ser själva hur glansigt det är. Oväntat lättburet för att vara orange och kanske för att färgen är mer korall-orange än bara "gul-orange" om ni förstår hur jag menar. Utan tvekan en av årets sommarfavoriter trots att jag kan se det vara snäppet snyggare buret till den där brännan jag inte ännu lyckats få. ;)

YouTube Favourites #4: KINGSLEY


Kingsley prickar in många av mina funderingar, hittar ord som ingen annan och har förmodligen de bästa ansiktsuttrycken jag sett. Hilarious.  Många av er har säkert redan hört talas om honom men ni som ännu inte sett hans videor hänvisar jag vidare → hit ← där ni kan höra fler av hans åsikter om olika trending topics och kanske få ett gott skratt.  Här ovan ser ni några personliga favoriter!

Nail QuillsThese are too awesome to even exist.  Illamasqua - rättare sagt Mike Pocock - har skapat dessa grymma detaljer som är designade för tumnaglarna. Jag som i vanliga fall ogillar att sms:a känner nästan att jag gärna skulle sitta med mobilen i handen i timmar bara för att kunna titta på dem. Haha. .

Om du inte känner för att lägga 356 kronor på två stycken naglar så kan du alltid göra som jag och försöka återskapa liknande själv. Det du behöver är neutrala lösnaglar, nagellim, en grov nagelfil (för att skapa formen), ett matt, svart nagellack (alternativt ett vanligt svart med ett genomskinligt mattlack ovanpå), vanligt ugnsfolie, sax och ett bra topcoat. Som vanligt rekommenderar jag Seche Vite (som numera hittas på Kicks) om tips önskas.  Låt fantasin flöda!

THE ARK
Äntligen. Vilka kungar. The Ark på Cityfestivalen, Västerås. (2:a bilden lånad av Lina.)

Jag kan tycka att det är lite synd att jag lät det gå 11 år innan jag tog mig tid att se dem men nu kan jag äntligen bocka av dem på listan och önskar dem all lycka med livet efter The Ark.   Delar av uppträdandet på Cityfestivalen i Västerås i helgen påminde mig mycket om avslutningskonserten "Death of Glitter" som ses i filmen Velvet Goldmine och den tanken plus faktumet att ett av vår tids bästa glamrocksband snart upphör gav lite blandade känslor men en hejdundrande avslutningsshow - precis som Ola själv hoppades på. Vilken energi, vilken inlevelse!

Till toppen av min önskelista tillkom snabbt ett par gigantiska, svarta vingar. Hur brutalt snygga är de inte??

RSS 2.0