Halloween | MAC face chart recreation
Jag gjorde ett försök att återskapa denna face chart från MAC halloween 2009 och här ovan ser ni resultatet. Det krävde mer tålamod och tid än vad jag hade räknat med så jag skulle förmodligen inte göra den igen  men när jag inte hittade varken bild eller video på någon som återskapat just den här så ville jag ändå ge det ett försök. Vad tycker ni?


Just nu..


På Lördag ska jag sminka min vän Janet till en maskeradkväll och som pricken över i:et behövs ett par sexiga fransar så nu blir det lösögonfransshopping på Hälla (Västerås). Väntar just nu på att hon ska hämta upp mig. . .


And the winner is..

Som ni vet så är helgens tävling om det fina fotot på BK avslutad sedan några dagar tillbaka och efter att söta Elina - ägaren av KaulitzAndTheGs - varit snäll och snällt tipsat om tävlingen så att fler fans kunde delta så drog jag en vinnare med hjälp av Random.org  för att göra det så rättvist som möjligt.

Grattis säger jag till Erika! =) (You've got mail!) 


Tack till alla ni som var med och tävlade och delade med er av favoritlåtarna från de EMA-nominerade. Ni får allihopa mer än gärna vara med igen i mina kommande tävlingar som innehåller lite mer användbara vinster. Vad jag skulle ha låttipsen till får ni reda på senare ikväll imorgon. :)


Look what I found!

När storstädning är kul. Hur charmig är inte den här skönheten?

En sak jag länge velat ha är en stor anslagstavla proppfull med polaroidbilder på både människor och saker jag tycker om så förhoppningsvis är det här första steget mot att uppfylla den önskningen.

Eftersom att direktbildsfilm (och polaroidkamerorna överhuvudtaget) roligt nog har börjat återproduceras så hoppas jag på att hitta en återförsäljare som har något för den här. Väl värt att söka efter!


Tips från tuben: Enklare maskeradsminkningarOm du funderar på att vara Lady Gaga på halloweenfesten eller bara är sugen på att se tutorials på hennes sminkningar så måste du kolla in MasqueradeMakeup. Hon återskapar sminkningar från Gaga's (och andra artisters) musikvideor, galor hon varit på och Monster Ball-turnén as well as enklare maskeradsminkningar och utmärker sig lite genom att varje gång ta en ny dialekt vilket hon dessutom är grym på. Lyssna bara när hon härmar Gaga i hennes VMA-tutorial. Riktigt likt!

Har du någonsin undrat över hur du enkelt kan återskapa cigarettglasögonen som hon bär i musikvideon till Telephone så finns det en tutorial även på det. I am making myself a pair of these!


MTV EMA | What's your best EMA moment?

Jag har en fråga till er alla: Vilket är ditt bästa ögonblick från någon av de tidigare EMA-galorna? Är det ett uppträdande, ett tacktal eller kanske en intervju från röda mattan? Dela gärna med dig!

Som ett av mina måste jag säga Tokio Hotel's framträdande 2007 då det plötsligt kommer ner vatten från above och gör deras första uppträdande på Europe Music Awards någonsin  till förmodligen ett av de mest minnesvärda i deras karriär. Trots att många i publiken buade så var de för en stund helt oåtkomliga.


Don't forget to vote!


Fortsätt gärna att rösta på mig i MTV-tävlingen! Det är knappt fyra dagar kvar nu och trots att rösterna har minskat med två tredjedelar och det förmodligen krävs ett mirakel för att jag ska hinna ta mig om de andra så får ni hemskt gärna fortsätta att rösta så mycket ni orkar. Tack till alla som röstat hittills! ♥


Halloween | Rinnande glitter (del 2)

Som jag skrev när jag visade den här sminkningen första gången så kan det vara en idé för halloweenfesten och ville därför posta lite fler bilder. Den kan dock göras bättre än vad som ses ovan då det här var en testminkning (när jag ville försöka mig på Petrilude's 24 hour party people look) som egentligen inte var menad att visas här i bloggen men det blev så ändå  så ett tips är att försöka få det att se lite mer "messy" ut (och därmed inte ha så uppenbart påmålade rinnande streck) och kanske även dutta på lite gloss vid det blåa glittret för snäppet mer definition.

Ni kan självklart byta ut det blåa mot vilken färg som helst och vill ni köra på den utsmetade looken fullt ut så är det bara att kladda till/vara mindre noggrann med den svarta skuggan på ögonlocket också.


MTV EMA | Årets host

Madrid får finbesök av Hollywoodpinglan Eva Longoria i November. För er som inte redan vet om det så är hon årets host. Har ni sett hennes störtsköna presentation?..

"If the plane goes down, at least we're together."

Pictures: me

Efter att ha haft en 19-timmarsdag uppe i Gävle och Sandviken igår innehållande både sorg, hopp, många timmars oro och väntan som slutade i enorm kärlek och stärkta band  så avslutade jag kvällen när jag kommit hem med att läsa vad som verkar ha blivit en av mina favoritintervjuer - this one starring tvillingarna Caten bakom märket Dsquared2.  De kallar dem för "The most lovable guys in fashion" och efter att själv ha fått upp ögonen för märket vid samarbetet med MAC Cosmetics så kan jag inte annat än att hålla med i deras fina beskrivning.


GIVEAWAY//TÄVLING

Nu tycker jag att det är dags för en minitävling/utlottning och den här är (återigen en) riktad till TH-fans men don't worry - jag har nämligen två andra tävlingar på gång som båda innehåller vinster som de flesta av er kan komma att uppskatta.

Den första av de kommande tävlingarna är sponsrad och kommer att hållas här antingen nu i slutet av Oktober eller början av November. Den andra kommer närmare jul som en slags julklappstävling i ett försök att ge tillbaka något för det ni ger mig när jag läser de snälla kommentarerna som ni ofta väljer att lämna vilket ni ska veta att jag inte tar för givet. Jag ser själv fram emot båda och hoppas att ni ska komma att gilla dem minst lika mycket.

Här just nu tävlar jag ut ett fint foto på Bill Kaulitz från en photoshoot för Vogue med Karl Lagerfeldt 2009. Det är inte signerat eller något annat spännande; jag kom bara att tänka på idén när jag satt och tittade igenom foton som jag beställde tidigare i år och själv tänkt rama in  och insåg hur otroligt snyggt det här skulle vara i en svart ram ståendes i t.ex. en hylla. Jag har nu bestämt vilka jag själv ska använda och tänkte låta det här fina istället pryda något av era rum.

För att vara med och tävla så vill jag att du lämnar en kommentar (till det här inlägget) med dina tre bästa låttips från någon/några av de EMA-nominerade artisterna. Svårare är det inte!
(Dina 3 val kan alltså vara från 3 olika artister.)

UPDATE: TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.Tävlingen avslutas nu på Söndag kl. 15:00. Vinnaren utses genom lottning (och är därför egentligen mer som en giveaway än en tävling) och kontaktas sedan via mail så se till att lämna i alla fall din mailadress även om du inte vill skriva ut ditt namn bland kommentarerna.


MTV EMA | Hot Tottie


En av de skönaste låtarna den här hösten är Usher's  "Hot Tottie"  som han gör tillsammans med Jay Z - i alla fall om ni frågar mig. Har ni hört låten? Om inte så kan ni lyssna på den och resten av hans nya skiva Versus här på Spotify.

Usher är nominerad i hela tre kategorier till årets EMA; Best Song, Best Pop och Best Male. Rösta på honom gör ni här!Halloween | My studded makeup maskOm du har dåligt med idéer inför årets halloweenfest så varför inte satsa på att göra en mask med hjälp av lite smink? Låt dig inspireras av t.ex. vackra foton, karaktärer, naturen eller klädesplagg och lek med färger, former och designa din egen mask.

Den svarta nitmasken jag hade i lördags gjorde jag med hjälp av Make Up Store's svarta Cake Eyeliner, 25 stycken nitar (som jag tagit från ett gammalt bälte) och Mastix Spirit Gum som är ett lim som går att använda på huden.

Vill du återskapa min nitmask så hittar du beskrivning och info om vilka produkter jag använde HÄR  och är nitar inget för dig så är det bara att byta ut dem mot något annat. Pärlor, paljetter eller i stort sett vad som helst fungerar.  It's all up to you!


MTV EMA | My votes goes to..

Jag tänkte starta EMA-bloggandet med att berätta hur jag röstar inför årets gala. De flesta kategorier var självklara medan två var lite svårare. Bilder på favoriterna samt motiveringar till varför jag röstar som jag gör hittar ni här nedanför.

So tell me.. Håller ni med mig i mina val?


Best Song: Lady Gaga - Bad Romance
Motivering: För det första så är det Gaga och ni vet förmodligen hur starkt jag känner för henne vid det här laget. För det andra så är det här är enligt mig en av hennes bästa låtar och absolut en av de som jag någonsin "känt i hela kroppen" mest.. om ni förstår hur jag menar. Trots att det inte syns lika mycket utanpå så är det mesta kring den (musiken, the "freakyness" i musikvideon o.s.v.) väldigt likt en del av mig.
Well.. Förutom kreativiteten. Där leder hon med många mil.Best Rock: Linkin Park
Motivering: Här tror jag faktiskt att Kings of Leon eller 30 Seconds to Mars kommer att vinna men min röst går ändå till LP som var mina tidiga tonårsfavoriter och därför ett band som jag fortfarande alltid röstar på.Best Live Act: Lady Gaga
Motivering: Trots att jag bara sett henne live under 2-3 låtar (sommaren 2008) och inte i en hel konsert så känns det självklart att ge henne min röst även här.Best Alternative: Gorillaz
Motivering: Min lillasyster älskade Gorillaz när hon var mindre och smittade då av sig lite på mig. Ungefär som med Linkin Park så kommer detta förmodligen därför alltid vara ett av banden som jag röstar på om de finns med i en kategori (och inte tävlar mot TH eller Lady Gaga). Dessutom så är ju deras framträdanden otroliga - se bara det här från 2005 års EMA i Lissabon.Best Pop: Lady Gaga
Motivering:
 Text överflödig.Best New Act: Ke$ha / Jason Derülo
Motivering: I den här kategorin röstar jag lite varannat eftersom ingen av de nominerade är någon storfavorit. Anledningen till att jag velar mellan just dessa två är att jag anser att Ke$ha är den mest originella medan Jason tog över/hoppade in på ett smart sätt precis lagom till att Chris Brown tonats ner  efter skandalen med RiRi. Trots att många (inklusive jag själv) tycker att han är lite väl lik CB i sitt artisteri och förutom det även använder lite för mycket Auto-Tune så var det smart gjort att komma in just när han gjorde och visst har några av hans låtar precis som Ke$has funnits både på min mobil och Spotify.Best Female: Lady Gaga
Motivering: Hon är otroligt inspirerande som människa; fantastisk, helt egen och banbrytande som artist. Utan tvekan den bästa kvinnliga artisten på många år.Best Male: Eminem
Motivering: Från första låten till senaste skivan - Eminem är en av de artister som bara alltid funnits där. Jag minns fortfarande hur jag & mitt gamla tjejgäng för 8 år sedan satt i biosalongen och gjorde "konsertrörelser" till musiken i "8 Mile" (och i smyg ogillade Brittany Murphy bara för att hon fick ta på honom.. haha). Hans senaste skiva kan enligt mig vara hans bästa och den har spelats på repeat hela sensommaren. Klart han får min röst!Best Push Act: Alexandra BurkeBest Hip Hop: Eminem
Motivering: Jag kan inte säga mycket annat än att jag helt enkelt tycker att han är världens bästa rappare. Jag slänger dock även in en röst på Lil Wayne då och då eftersom jag tycker att hans röst är väldigt originell.Best World Stage Performance: Tokio Hotel
Motivering: Deras musik är något extra och som den har påverkat mig genom åren så är det självklart att de får min röst.


Best European Act: Swedish House Mafia
Motivering: Trots att det här inte är min typ av musik så tycker jag att det är roligt att Sverige ännu en gång har producerat något som slagit stort utomlands så jag hoppas att vårat svenska bidrag vinner den här kampen mot de 20 andra artisterna efter att nu ha vunnit titeln Best Swedish Act där de tävlade mot Robyn, Kent, Lazee och Miike Snow. (Röstningen för B.E.A. startade igår, pågår fram till den 4 November och kommer att annonseras den 7 November - samma dag som galan äger rum.) 


Röstar vi lika i någon kategori?
Gå in och gör Din röst hörd HÄR.


♦ MASQUERADE


Många sa Gaga, någon trodde att jag var en katt. . .  Jag själv vet inte riktigt vad jag var för något på Jocke, Pade och Stefans avskedsfest/maskeradfest i Lördags men att jag hade roligt är det ingen tvekan om. Tack för en grym kväll!


MTV EMA | Hjälp mig att komma till Madrid!

Jag sitter hemma i chocktillstånd efter att ha läst mail om att jag är en av de 10 finalisterna som tävlar om att få åka till MTV EMA som hålls i Madrid den 7 November. Jag är så glad och tacksam över att ens vara i final så orden räcker inte till men hoppas nu givetvis även att ni vill hjälpa mig att vinna det här genom att rösta på mig och göra hela min höst. Jag behöver varenda en av er.

Jag kommer att blogga
om EMA-relaterade saker (här i bloggen) fram till den 29 Oktober då röstningen avslutas kl. 13:00 och hoppas att ni ska komma att uppskatta inläggen och om ni gillar någonting här i bloggen; sminkinläggen, bilderna, "dagens citat" eller vad som helst så vore jag tacksam beyond words om ni ville ta er någon minut till att klicka er in och rösta på mig en eller flera gånger. Vad jag förstår så kan man rösta hur många gånger man vill bara man uppdaterar sidan emellan.

Något som var mindre roligt var att jag mitt i allt upptäckte att jag fått alla mail kring detta för 5 dagar sedan vilket innebär att jag ligger ganska långt efter de andra och därmed både har mindre tid och behöver ännu mer hjälp men får helt enkelt göra vad jag kan och hoppas. Jag skulle kunna försöka välla ur mina känslor i ord för att få er att förstå hur glad jag skulle bli om jag vann och fick närvara på årets gala tack vare er men eftersom det förmodligen blir för fjäskigt enligt många så håller istället tummarna för att ni vill hjälpa mig utan en massa övertalning.


Tack på förhand! ♥


Klicka på bilden för att komma till röstsidan


SUBWAY POSINGJag & Essi på välgörenhetsuppdrag
på väg hem från en utekväll i Stockholm i början av månaden. Ett indiskt par tappade sin mobil när de skyndade sig ut (då de åkt för långt) och trots att vi båda var trötta beyond words så hoppade vi av och tog nästa tunnelbana tillbaka till Centralen i hopp om att stöta på paret och kunna återlämna mobilen. Åkte fram och tillbaka, blev tvugna att ta taxi eftersom bussarna slutat gå och fick sedan åka halvvägs tillbaka när vi väl kommit fram i jakt på närmsta bakomat då korten inte funkade  innan vi 07:30 snubblade in hos Rebecka där vi skulle sova. Det är värt en eloge tycker jag.


DSQUARED2 Spinal Cord DressPURE LOVE. Kan vara det snyggaste jag sett i år. Hur galet snygg är inte ryggen?


16 Oktober

Ikväll är det maskerad och här hemma har jag försovit mig flera timmar och nu sprungit imkring som en galning för att försöka förbereda allt innan jag strax ska börja fixa mig inför kvällen. Ja.. jag vill hellre börja i god tid eftersom jag inte vet hur lång tid sminkningen kommer att ta att göra. Vad jag ska vara kan jag inte riktigt förklara - det är varken en karaktär eller en verklig person. Lady Gaga poppade upp i huvudet när jag målat ner sminkningen på papper och kollat igenom min garderob men jag vet inte än. Ska jag vara henne så är jag hellre mer extrem med kläderna så det lutar mot att bara sminkningen i sig själv blir själva utklädnaden.

Runt 6-tiden ska jag hem till Lina och tillsammans med henne gå över till grannarna som står för  förfesten innan vi senare ikväll ska ner till vandrarhemmet där maskeraden hålls av tre killkompisar som flyttar till Australien nu i slutet av månaden. Jag älskar maskeradfester och ser fram emot att se vad alla klätt ut sig till. I'm really excited!


En bild från i Torsdags då jag gjorde en halloweenlook som jag ska visa er snart. Hade egentligen tänkt visa den samma dag men funderade på att ha den idag och ville då inte visa den innan. Ni får se den i början av veckan som kommer nu istället tillsammans med fler gjorda just inför halloween.


Back to the early 80'sÄntligen fri från det kaos jag skapat i mitt rum hemma genom att som vanligt ha svårt för att rensa bort och slänga saker. Med lite (eller rättare sagt mycket) hjälp så är det nu både ommöblerat, mysigare, renare och mer tomt än någonsin och man kan väl säga att flyttstädningen officiellt har inletts (trots att vi ännu inte ens bestämt location). Känns bra!

Bland alla saker i lådor och skåp så hittade vi bland annat de gigantiska glasögonen på bilderna här ovan. De är mammas som hon faktiskt använde under tidiga 80-talet och självklart kunde jag inte låta bli att ta några roliga bilder med dem på.


A recently asked question:

Varför utbildar du dig inte till makeup artist?

Visst har jag tänkt på det men jag skulle inte vilja gå någon av Sveriges makeupskolor eftersom jag anser att de har för låga standarder. I princip vem som helst kan få ett diplom från skolorna genom att bara vara med på lektionerna eftersom de drivs i vinstsyfte men detta tänkte jag ta i ett annat inlägg så jag återkommer till det.

En utbildning jag dock faktiskt väldigt gärna skulle gå finns på skolan Empire Academy of Makeup i Los Angeles - en skola jag varit intresserad av sedan jag hörde om den från en av mina favorit-makeupartister 2008. Jag tänkte söka till en kurs där nu under vintern 2010/2011 men fick lite beslutsångest kring om jag skulle eller inte eftersom jag planerade att flytta ner till Tyskland i December men nu när det blev framflyttat tills vidare så är chansen stor att jag söker under 2011.

Jag har en tendens att både tröttna och ändra mig snabbt i vad jag vill göra efter att jag fått en idé så det är ganska svårt att säga om jag kommer att vilja samma sak om ett halvår men jag hoppas i alla fall det. Det är en otroligt bra utbildning och vore en bra erfarenhet och en bra sak att ha i ryggen i framtiden.


EYEKO
Här är de fina nagellacken Coral, Rain och Vampira från Eyeko som jag nyligen vann i en tävling om att skapa sin favorit-höstmanikyr. Vampira har redan blivit en av mina höstfavoriter med sin mörka bas och röda glitter.

För er som är intresserade så finns nagellacken att beställa från deras webshop och kostar £3.50 styck (med fri frakt inom Europa) och just nu kan man även köpa 3 stycken limited edition-lack i ett set för endast £8.50 vilket enligt mig är ett väldigt bra pris eftersom jag personligen gillar de lack jag provat hittills. Settet heter "The Darkside" och innehåller färgerna Cosmic, Vampira och Indigo som ni får bild och färgförklaring för här.

Jag är själv sugen på flera av lacken som jag inte redan har och allra mest det chiliröda Saucy. Titta bara vilken extremt snygg röd färg!


Klicka på namnen ovan för att se swatches på alla lack (med bilder från google).
P.S.
Det här kittet är som gjort för dig Lina.


Ska vi kalla detta att sjunga eller skrika?Rebecka fick givetvis lite födelsedagssång vid firandet på Lobby i Stockholm i lördags. Här är ett klipp från kvällen. Låter det inte fantastiskt? . .  Haha


Quote of the Day


BK rockin' a burgundy eye makeup look in Paris
Inte många skulle klara av att bära upp den här burgundy/brun/charcoal-svarta looken med sådan bravur som Bill Kaulitz gjorde på en modevisning i Paris tidigare i veckan. Den glossiga effekten var ett smart drag för att kunna måla mycket av just burgundyfärgen under ögat utan att se sjuk ut.

Burgundy är en av mina favoritfärger den här hösten så jag ger tummen upp här även fast jag föredrar färgen på läppar. Vad tycker ni?


02.10.2010 | Stockholm: Birthday celebration

I lördags blev jag och Lina upphämtade i Västerås för att tillsammans med Essi åka till Stockholm och överraska Rebecka som den kvällen firade sin 21-års dag. Det var hur kul som helst att träffa tjejerna igen och några av Rebeckas trevliga vänner för första gången och tillsammans skålade, dansade, sjöng och firade vi på en av Stockholms klubbar till sena morgonen då drinkarna ersattes med snabbmat och dansgolvet byttes mot asfalt i en barfota promenad längs Kungsgatan.

Hur härlig är inte bilden på (mig och) en skrattande Essi?  En ny favorit!


MAC & Disney Venomous Villains Collection

Den här hösten är svårare än någonsin - i alla fall om man pratar om att lyckas hålla sig borta från att lägga alla pengar på MAC-smink. De bokstavligt talat spyr ut snygga kollektioner nu under hösten och vintern 2010/2011 och den kanske mest hypade är samarbetet med Disney i kollektionen kallad "Venomous Villans" som släpps här i Sverige imorgon. Om ni Stockholmare undrar varför folk hänger på låset till Åhlen's City och PUB-gallerian imorgonbitti så beror det förmodligen på detta.

Min ekonomi tillåter just nu ingen galen-sminkshopping-trip till Stockholm hur mycket jag än skulle vilja men ni som vill ta en titt på kollektionen bör sväng förbi någon av Sveriges MAC-diskar (som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö) så fort som möjligt då jag tippar på att dessa kommer att sälja slut väldigt snabbt. Jag vet inte om Kicks kommer att sälja kollektionen i deras webshop men det vore ju då ett bra alternativ för er som inte bor i någon av dessa tre städer men är sugen på kollektionen (och rent ut sagt ett helvete för mig/oss som inte kan köpa något av det. Haha..).
Bild 1: Promobild på de fyra "villains" som (färgerna på) produkterna är inspirerade av. Bild 2: Mina personliga favoriter ur kollektionen. Läppstiftet "Dark Deed" (som bara skriker mitt namn och önskan att få sitta på mina läppar), läppglanset, det röda rouget och det tredje nagellacket ligger alla extra högt upp på min wishlist. Bild 3: Promobild.


OCTOBER 1STYou had a good weekend? Jag spenderade min bland vänner i Stockholm och här hemma utanför Västerås. Här ovan ser ni några bilder från i fredags då helgen inleddes med middag tillsammans med Lina innan vi gick hem till Iida-Sofia där hon, den andra Linisen och ett gäng samlats med vin och annat gott framför kvalfinalen i Idol.

Mot midnatt gick vi alla förbi en fest en kort stund innan några av oss fortsatte hem till Max. Tackar Jocke för pepptalket under natten som jag verkligen försökt ta åt mig av och håller tummarna att det hjälper lite imorgon då jag ska in till stan för att visa upp mina "talanger" på ett ställe där jag sökt jobb. Håll en tumme för mig?


P.S. För dig som undrade vad jag jobbar med; jag har sökt flera jobb recently och hoppas just nu ett positivt svar från i alla fall 1 av de två som jag hoppas mest på.


Quote of the Day


Coloured eyeliner

Ett tips för er som vill ha en liten färgklick på sminkningen men inte vill eller vågar go all the way med en färgglad ögonskugga är att lägga en eyeliner i någon rolig färg längs övre (eller varför inte den nedre) fransraden. En enkel detalj som ändå kan lyfta upp.

Om du använder en penna eller flytande eyeliner spelar ingen roll.

Måla en lite tjockare linje men en eyeliner i den färg du vill ha längs fransraden och ta ut den i en vinge om du vill det och måla sedan svart eyeliner i en tunnare linje ovanpå, längs med fransarna. Vill du hellre ha endast den färgade eyelinern så kör du naturligtvis på det och det är givetvis upp till var och en hur tjocka linjer man vill ha. Add some mascara and you're done. Very simple!

Jag matchade metallicblå eyeliner (som jag skapade själv med hjälp av en ögonskugga, "fix +" från MAC och en liten, smal pensel) med skuggor i olika nyanser av brunt och en brun glittereyeliner på nedre fransraden. Lashes: Ardell #108.


Någon mer som fastnat för JC's reklamlåt?Personligen så gillar jag ju vanligtvis varken Svensk musik eller den här genren men inte ens jag kan låta bli att dras med till det här. Det är nästan så att sommarkänslorna kommer tillbaka.


RSS 2.0