Like a dream come true


Gucci Fall/Winter 2011

Wedding Style: Tips inför Den Stora Dagen
Bröllopsdagen är förmodligen en av de mest fotograferade dagarna i ens liv  och för att rättvist kunna fånga din makeup på bild så vill jag dela med mig av några basic sminktips inför just bröllop:

  • Använd matta ögonskuggor. Blixten fångar oftast upp skimret i ögonskuggan och minskar då intensiteten vilket resulterar i att din ögonmakeup ser mycket ljusare ut på bild. Effekten av ett sotat öga eller globveck (om man använt skimmerskuggor) kan försvinna helt.
  • Använd läppenna över hela läpparna. En läppenna som håller kanterna jämna och läppstiftet på plats kommer att minska behovet för touch-ups under kvällen. Att sedan använda en matt eller semi-matt formula på läppstiftet hjälper ytterligare med hållbarheten.
  • Viktigast av allt: Testa din foundation i förväg och fota dig själv för att se om den får ditt ansikte att se "urtvättat" ut eller om den fungerar bra ihop med kamerablixtar. Det är väldigt vanligt att foundations får ansiktet att ljusas upp på bilder och för att du ska kunna se så bra och fräsch ut som möjligt så är det att rekommendera att testa innan. Även makeupartister gör misstaget att inte prova innan - I've seen it in real life och det gör en väldigt ledsen för bruden som nästan ser ut att ha en hinna på ansiktet vilket givetvis inte är resultatet man vill uppnå. Vare sig man gör en lättare eller mer täckande bas så ska det aldrig behöva vara skillnad på färgen från ansikte till bröst så make sure att personen som sminkar dig har gjort "blixttestet" innan ni börjar. Det är aldrig fel att fråga och vilja vara säker; you deserve to look your best.

Hur man vill se ut på sin dag varierar självklart från person till person och det finns inget som säger att man inte kan gifta sig i hur mycket glitter, skimmer eller gloss man vill.. Detta är endast några tips för att underlätta att så bra som möjligt lyckas fånga verkligheten på bild och fungerar lika bra vare sig man väljer färg i massor eller - som på bilden ovan - en mer neutral look.

MAC Me Over!En anledning till att jag blev så intresserad av makeup var min fascination över att kunna utgå från sitt originella utseende och omvandla/morfa ansiktet till så många olika. Jag älskar att experimentera och själva möjligheten att uttrycka olika personliga sidor, alter-egon, fantasier etc. . .

I September släpps äntligen MAC's stora höstkollektion "MAC Me Over!" efter att under året haft en onlinetävling med tusentals deltaganden som velat få en makeover  och the transformation part caught my attention.  Ovan kan du se en (än så länge) exklusiv video med de 6 personerna som bäst utstrålade mottot "Style, Heart and Soul" och inspirerade kollektionens tre olika delar. Take a look!

Jag har sedan i våras suttit som på nålar och väntat på att få reda på vilken av höstens kollektioner som släpper läppstiften Prince Noir och Smoked Purple and this is it. Som att inte namnet hos förstnämnda skulle räcka så är färgen mörkt Aubergine-lila och sistnämnda (som redan existerar i PRO-stores) har en kallare, mörkt lila färg.  Önskelistan är lång.. as always.

PRE SHOW


Snapshots från vackra  Berns  under Stockholm Fashion Week.
These were my favourite pieces from Rützou S/S '12. Brilliant!

For One Night Only

För att hylla Stockholm Pride så ville denna 50 year-fab woman prova på en dragsminkning med peruk och allt. Här ser ni några bilder på sminkningen jag gjorde printade från en video. Who says only men can do drag?

Products used:
Face: MAC Pro Longwear Foundation, Studio Sculpt Concealer and Mineralize Blush "Feeling Flush". Make Up Store Micronized Compact Powder "Chocolate".
Eyes: MAC "Parfait Amour" eye shadow, "Black Black" pigment and "White" pigment. Nivea "Pure Black" Expert Eye Liner. Silver glitter from Sephora and lashes from NYX ("Side Swept") paired with lashes from MAC I unfortunately can't remember the name of.
Lips: MAC "Nightmoth" Lip Pencil and "Media" Lipstick. OCC "Memento" Lip Tar.


A shout out till den fantastiskt trevliga makeupartisten hos MAC på NK som hjälpte mig när jag besökte disken under Pride. Uppfattade tyvärr aldrig namnet men vi delade idén med den lila skuggan "Parfait Amour" till drag matchat med en isigt vit highlighter  so this one is dedicated to her. Stort tack!

We are the ghosts of Utopia


Stockholm Fashion Week: Backstage @ Rützou

I Tisdags träffade jag inspirerande personer från MAC backstage hos danska märket Rützou innan deras visning för spring/summer 2012 på Berns Asiatiska. Jag snappade upp tips och fick mycket inspiration av konversationerna med bl.a. deras underbart trevliga resident trainer Daniella medans modellerna under tiden fick gyllene bronstoner på ögonen, aningen blekta läppar och en i övrigt väldigt enkel och fräsch bas.  En intervju med deras training manager Live Apelland kommer snart!

STOCKHOLM PRIDE 2011
Tips från Lyne Desnoyers!
På MAC's trendpresentation i våras så passade jag på att fråga efter lite tips från makeupartisten tillika deras Director of Makeup Artistry Lyne Desnoyers. Eftersom hon pratade väldigt mycket om texture med t.ex. gloss eller olja på huden så bad jag henne ge tips (till nybörjare eller de som bara inte är vana/tidigare provat att arbeta med sådana produkter på huden) hur man lägger en bas med lite olja eller gloss som tillägg utan att se flottig ut.

Lyne rekommenderade att ta ungefär 2/3 foundation och 1/3 av vad det än är du vill använda  vare sig det är en olja eller en luminizing cream (så som deras Lustre Drops eller Strobe Liquid som jag tidigare tipsat om) om du blandar ihop med din foundation.  Vill du inte blanda i oljan så kan du applicera den med fingrarna där du vanligtvis lägger en highlighter; på högsta delen av kindbenen, lite grann på näsbenet precis mellan ögonen och kanske även lite längs näsryggen beroende på hur mycket glans i ansiktet du själv föredrar. Om jag själv inte har ögonskugga som highlighter precis under ögonbrynen så brukar jag antingen ta en luminizing cream eller lite olja och applicera även där för en frisk och fräsch look. Precis ovanför högsta delen av ögonbrynet är också ett alternativ.

GEM OF ROSESEtt annat exempel på en fin, sommarfräsch färg för läpparna är  "Gem Of Roses" - en ny halvtransparent, strawberry pink  favorit från MAC Semi Precious Collection.

>Click here to see a lip swatch<


RSS 2.0