NICHT VON DIESER WELT





Man blir väl knappast förvånad längre över att han gång på gång toppar sig själv vid fotograferingar som denna. Här ser han nästan lite mer maskulin ut i kroppen och även frisyrmässigt men har fortfarande de där vackra, androgyna dragen i ansiktet. Vilken förträfflig blanding.

Om ni vill ha den där glansiga effekten vid ögonen som Bill har här så kan ni dutta på lite av MAC's gloss texture cream tunnt där ni vill ha det. Funderar själv starkt på att införskaffa en tub på Torsdag!

A quick recap

Wohoo! Idag är det Fredag och jag är taggad till max. Bokstavligt talat. Ikväll är det nämligen birtday party för Max och kvällen börjar hemma hos Lina med sällskap av bl.a. vår lilla trollunge Jonna (kusin) som kommer hit om ett tag. Underbara Linnéa kommer också dit och henne har jag inte sett på ett tag så det ska även det bli väldigt roligt. Gissar på att TH, de kommande konserterna och allt där kring kommer vara det stora samtalsämnet under förfesten. Haha..

Har ni haft en bra vecka? Ni som varit i Luxemburg fick väl en toppenstart kan jag tänka mig. Jag hade verkligen velat vara där! Vill gärna höra hur ni hade det så feel free att berätta om upplevelsen bland kommentarerna om ni har lust. Ska försöka köpa en mini-PC innan jag åker till Stockholm på Torsdag och håller tummarna (för alla!) att tågen inte är inställda mellan Stockholm och Göteborg morgonen efter. Är det förresten någon här som ska åka 9-tåget ner till Göteborg då den 5:e?

Under veckan som gått har jag hunnit göra mycket. Bland annat färga håret, klippa mig, firat Max födelsedag, fixat gelenaglar för första gången (har inte riktigt vant mig än, haha) och shoppat både kläder och fina nagellack. Det har varit en bra vecka så nu ser jag fram emot att avsluta den med fest. Ska börja rota i garderoben och se vad jag hittar till ikväll. Bjuder på lite bilder från veckan så länge:


Såg ut som ett sjöodjur hos frisören i måndags..


..och hittade ett bekant ansikte i tidningen medans färgen verkade. =)


Jag valde att klippa upp håret litegrann också. Länge sedan jag hade annat än hel-långt så det kändes fräscht med en liten förändring.


Jag bestämde mig för att följa Linas exempel med att äta nyttigt. Det gick sådär. Detta var vad som hamnade i varukorgen samma kväll som jag bestämt mig. Ett halvt konditori, Mtn Dew (jag som inte dricker läsk i vanliga fall) och färdiga pannkakor. Better luck next time!



Ett kollage med roliga, gamla bilder på Max blev min födelsedagspresent till honom när vi firade hans födelsedag i Onsdags. De två sista bilderna är tagna när jag nyss kommit hem från kalaset. Håller ni inte med om att håret ser fräschare ut nu?

Make Up Store





Det var flera år sedan jag köpte smink inne på Make Up Store men när jag ville hitta ett matt solpuder så visste jag direkt var jag skulle gå. Micronized Compact Powder i färgen "Chocolate" är perfekt för att konturera och framhäva käkben och kindben eftersom det är helt matt och fungerar därför även som solpuder (om du har ljus hy) för dig som inte vill ha skimmer.

Jag hörde talas om den för länge, länge sedan och bestämde mig nu äntligen för att ta tag i det och köpa den. Mitt betyg än så länge? VG+!

COUNTDOWN



The countdown is ON. Bara 11 ynka dagar kvar nu och på tisdag blir det ensiffrigt. Jag kan knappt förstå att det är så kort tid kvar. Äntligen är det snart dags igen!

P.S. Har vi sett dem samtidigt någon gång? Lämna en kommentar isåfall! Och till er (fans) jag är vän med på FB; gå gärna in och tagga er själva på camp-bilden från Essen om ni också var där! :)

Ute i snön

Har ni varit ute i solskenet idag? (Ni som haft sol..) "En mysig promenad med mamma i solskenet" lät ju så lockande men efter knappt ett kvarter så hade vi båda blivit istappar och vände hemmåt. Så mycket för att vara duktiga med promenader. Men hey, vi försökte i alla fall!




Det är rekordmycket snö här. Helt sjukt..


Kul för den som får det där snö- och islasset (på taket) i skallen på väg till garaget. Packad snö, is och den höga höjden känns inte som en bra kombination att få över sig utan behöva hamna på sjukhus. Håller tummarna att ingen står nedanför när det rasar..



Fick för mig att dyka ner i snön innan jag gick in vilket jag ångrade starkt medans jag sjönk ner i snömassorna. Min varma morgonrock värmde bra när jag kom in!


TIPS: Black eyeshadow

Mina två bästa tips på pigmentfyllda, matta, svarta ögonskuggor är Clinique Mono Couleur "Totally Black" och pigmentet "Black Black" från MAC. Här nedan ser ni några bilder tagna i Hamburg på årets första dag där jag, redo för en utekväll, har använt Totally Black över nästan hela ögonlocket och upp i ögongloben.

Lina var räddaren och lånade ut den varje kväll eftersom jag klantigt nog glömde allt mitt smink hemma. Skuggan satt lika bra när jag kom hem på morgnarna som strax efter att jag applicerat den 10 timmar tidigare. Två tummar upp!


Jag hittade ingen bild på just Totally Black men så här ser förpackningen ut.

TIPS: Släng applikatorn som medföljer och investera i bra penslar istället. Kom ihåg att motför vad många kanske tror så måste de faktiskt inte alls kosta multum för att vara bra.





Quote of the Day



Kan inte se den här utan att skratta. Det är jag i ett nötskal!

Foton på posten

För ett tag sedan fick jag hem 200 foton som jag beställt över Internet. De var gratis så varför inte passa på att beställa hem lite roliga, gamla och ett par såna där bilder man annars tänker som onödiga, tänkte jag. Det blev bilder på mig & mina vänner, släktingar, från fester och även en hel del på TH. "Surprise"!

Bilderna ska till mitt minnes-kollage som är en del av ett projekt jag börjat med, därav blandningen. Om det blir som jag tänkt så kommer det bli jättefint. Låt oss hoppas att jag lyckas!


Bilderna från DSquared's visning blev bättre än väntat på fotopapper. Bilden gör inte rättvisa men de är verkligen fantastiska!


En bild på "TT-Tigers" var given! Hahaha, det ger mig i alla fall ett gott skratt att se så här i efterhand...


Fina tjejer i Stockholm efter en Simple Plan-signering för ganska precis två år sedan. Gud vad fort tiden går!! Skrev först "för ganska precis ett år sedan" innan det slog mig att det var två. Det blir ett kärt återseende i Stockholm om bara 12(!) dagar och efter 2 år kan man väl minst sagt att det är något jag ser fram emot.


Och hur härlig är inte den här? Bilderna är tagna på min födelsedag förra året när jag och mina underbara vänner var på väg till Västerås för att fira vidare på en av krogarna. I had a blast. I ♥ U!

Speaking of MAC...

I Mars släpper MAC bland annat kollektionen Riveting som tydligen är inspirerad av nitar och rock 'n' roll.. men såklart - eftersom MAC har brist på idéer och istället skapar kollektioner av permanenta produkter (boooring) - så skippar de såklart att ta in en kul kollektion som denna. Bra för plånboken, tråkigt för sminkväskan.



Rock Out, True Babe


Bubbles, Metal Maven, Riveting, Show Orchid


Black Enough?, Studded, Wham, Bam, Glam

Haaaallelujah!

I Sverige finns MAC's produkter endast att köpa i Stockholm, Göteborg (gissa om jag ska passa på att handla när jag åker dit om två veckor) och Malmö vilket är lite surt för oss som bor i mindre städer (Norrlänningar - jag lider med er!) men igår fick jag höra att man även kan ringa Åhléns City i Stockholm där en av MAC-diskarna finns och få deras produkter hemskickade mot postförskott.

..Mina vänner - jag hör hallelujah-körerna!

The look

Läste kommentarer om Bills nya scenkläder och blev faktiskt lite förvånad över att det på flera håll inte verkade väntat att åter igen få se honom i en dräkt liknande den han hade på Dsqared's modevisning. Var det bara jag som inte höjde på ögonbrynen eller rynkade på näsan när jag såg bilderna?

Det Johanna skrev om att hon "vill se jeans, t-shirts och skinnjackor!" förstår jag delvis eftersom det är outfiten som många är (rättare sagt var) vana att se honom i, "förknippar" med honom (för de fans som kände till honom 2008 och innan) o.s.v. Och visst, jeans, t-shirtar och skinnjackor är otroligt snyggt på honom när han inte är på scenen och givetvis var det snyggt då han haft det på tidigare konserter då man inte var van vid annat men han har ju utvecklat sin stil (eller rättare sagt aldrig slutat att utveckla den.. precis som så många andra människor) kontinuerligt sedan han började stå på scenen.. och den androgyna, lite humanoida "touchen" har ju länge funnits med och därför har det, enligt mig, varit väldigt uppenbart att hans stil bara skulle komma att influeras mer och mer av det så för mig blev resultatet av den kommande turné-outfiten precis vad jag förväntat mig. Futuristiskt, androgynt, glam-rockigt och en förträfflig kombination av Bills nuvarande stil off-stage och min tolkning av Bill vs. humanoid-looken.

Är grymt spänd på att se designen med mina egna ögon - knappt 2 veckor kvar!!



Lånade bilderna av Lina.

Make-up series : Vad vill Du se?

Idag skulle jag egentligen varit uppe i Sandviken för att fira en av sötnosarna som jag är moster till men p.g.a. snöovädret så kommer vi ingenstans. Vågar inte köra 30 mil (15 mil fram och tillbaka) så just nu sitter jag hemma med en rent ut sagt förjävlig mensvärk och väntar ivrigt på att Ipren:en ska börja värka. Uh..

Jag känner mig väldigt inspirerad på smink-fronten idag. Har blivit otroligt sugen på att försöka mig på temasminkningar efter att ha sett alla dessa Disney-series-sminkningar på YouTube där man alltså valt ett ämne (i det här fallet Disneykaraktärer), valt ut några stycken och sedan hämtat inspiration från deras kläder för att göra en sminkvariant. Jättekul idé som många beautybloggers har hängt på.

Jag skulle vilja prova några teman jag med men det är här som min fantasi skulle behöva en liten push. Jag har ett tema än så länge, ett tema som jag dessutom inte tror har gjorts förut vilket är roligast. Om ni har förslag på teman, d.v.s. teman som tillåter mig att göra flera olika sminkningar inspirerade av t.ex. olika karaktärer ur en film, från en filmskapare (alltså olika filmer men från samma skapare), en speciell artists olika sminkningar eller något annat så lämna gärna en kommentar.

Varje förslag uppskattas och det är även en chans för dig att berätta vad DU skulle vilja se. Tack på förhand!




Nytt i sminkväskan






Kikade in på Kicks igår i Köping för att kolla in nyheterna. Har nog inte användt IsaDora's rouge sedan jag var 14 år men ville ge den här fina färgen en chans trots alla dess parabener så mitt val blev "Cool Pink" ur deras senaste kollektion som har en fin rosa färg med nästan lite korall i sig.

Jag behövde även rengöring till mina make up penslar men istället för att slå till på den från Clinique som jag länge funderat på (men inte hittade här) så blev det denna för ynka 59 kr. Billigt men bra!


Perfect Powder Blush, 02 Cool Pink, IsaDora
#269 Deep Blue nailpolish, Mavala
Make up brush cleaner
Allt från Kicks.


17 Februari - A great day

Idag har jag fyndat second hand i Köping tillsammans med familjen & min härliga moster. Kom hem med några små fynd, lite nytt smink och en otroligt härlig känsla av hur lyckligt lottad jag faktiskt är som har växt upp med så fina människor runt om mig (mamma, pappa, moster, mormor, morfar o.s.v.) och hur lycklig jag blir när jag tänker tillbaka på min barndom och alla oförglömliga stunder med kusinerna. Varje besök hemma hos mormor är ett lyckopiller i sig då jag automatiskt hamnar bland fotoalbumen förr eller senare - kvällens besök var inget undantag.
Lika underbart varje gång!

För att sammanfatta dagen så var den toppen från början till slut och vad vore då mer passande än att avsluta den så också? Att mysa in mig i duntäcket i min nybäddade säng, nyduschad, låter perfekt för mig. Imorgon väntar pyssel och design efter en lång sovmorgon. Nachti nacht!


Inne på en av second hand butikerna i förmiddags. Läs nedanstående text, tack.

(Pälskappan tillhörde butiken och var inget jag hade tänkt köpa. Vi roade oss med att knäppa oseriösa bilder med pälsjackor i olika färger och storlekar - alla lika hemska. Tvekar starkt på att det var äkta så no need att hetsa upp sig i onödan.)

Quick update

Ingen dator än, nej.. men jag har varit inne & kollat upp felet men måste ändå vänta på hjälp för att försöka fixa det och funderar nu om det är värt att försöka eller om jag ska åka in till stan och köpa en mini-PC så länge. Har lite svårt att bestämma mig.. men just nu lutar det åt mini-PC:n. Det känns tråkigt att behöva betala bredband när man inte har en dator menar jag. Är det någon av er som har tips på någon bra?

Idag får jag besök från Norge och imorgon lördag ska jag till Västerås och agera sminkguide till en vän på stan innan vi ska träffa Linisarna. Det ska bli riktigt roligt att träffas alla fyra tjejer igen - det var alldeles (!) för länge sedan.

Glöm inte att min "Most played right now"-lista uppdateras då & då ifall ni behöver musiktips. Ta hand om er tills vi hörs igen!



P.S. Valentine's Day-sminkningarna finns på datorn som dog så de hinner inte komma upp nu innan den 14:e vilket gör mig jävligt besviken (rent ut sagt) men jag borde vetat bättre än att lova sminkningar/bilder innan ett visst datum - som ni förmodligen minns från tidigare tillfällen så är det just då det skiter sig. Varenda gång. Så typiskt..

Något för fansen



Cocoo.se har ofta tävlingar för de som skrivit upp sig på nyhetsbrevet och bland de senaste vinnarna hittar vi ett lyckligt TH-fan. Priset var att få välja text på ett armband.. och håll med mig, visst blev det fint?

Är ni, som jag, sugna på att beställa hem armbandet så kan ni skriva in rabattkoden "bloggspecial" för att få det 15% billigare. (Originalpris 245 kr.)
Det låter väl inte så dumt?


BLACK&WHITE



Cherryculture.com

Spana in Alla ♥-dag rean hos Cherryculture! De har 20% rabatt på hela sortimentet så passa på - imorgon är sista dagen.

Vad jag skulle rekommendera att slå till på? Definitivt någon (eller några) av nagellacken från L.A. Girl Rock Star. Färgerna Punk, Groupie och Rockstar är grymma. Bara namnen får mig att vilja köpa dem! ;)



En av tidernas bästa



Den här låten gör mig galet glad - vet inte riktigt varför. Jag ser mig själv springa runt i London, på Tower Bridge och runt om den, överglad tillsammans med Lina, en gammal kamera i handen, okammat hår, och höga breda glam rock klackar, omgivna av strömmande musik. Den här låten.

Hahah... I may sound weird.. but you really have no idea.

Quote of the Day




Truth of the day. Min dator dog inatt och om den någonsin går att starta igen verkar just nu inte troligt. Jag ska i alla fall åka in till Västerås imorgon och försöka få reda på felet. Håller tummarna att alla bilder från de senaste dagarna går att rädda. Jag hade inte hunnit föra över bilderna från i onsdags (fotograferingen) till min externa hårddisk och blir inte alls glad om de försvinner.

Men är jag förvånad över att det här hände?... Nej. Vad förväntade jag mig? Att det faktiskt skulle fungera bättre med ett nytt internet? Haha. Ja, jag får låta bitter... för nu är det faktiskt synd om mig.

Är hemma hos Lina just nu och ska strax äta. Efter det ska vi skynda oss uppför gatan och besöka den lilla biografen som jag inte varit i sedan vi lyssnade på ett tal om förintelsen i högstadiet. Det blir bio med andra ord. Mysigt!

Kvällen till ära slängde jag på mig ett blått linne eftersom jag slår vad om att jag - precis som Lina - kommer att vilja se ut som de blåa varelserna i AVATAR vid filmens slut. ;) Haha.. Hoppas ni har en mysig kväll. ♥

Preparing our mini photoshoot






03.02.2010


Drop the world



Christian Louboutin studded sneakers S/S 2010



Jag använder inte sneakers speciellt ofta men de här tycker jag var riktigt snygga.
Låt oss hoppas att ett lite mer "affordable" märke kommer med en liknande variant.

Vilka gillar ni bäst? De svarta eller vita? I would go for the black ones!


3/2/2010

"Idag är det Onsdag och jag håller just nu på att packa en stor bag med smink, smycken och ombyte. Jag ska hem till Lina och ta en massa bilder igen så här sitter jag med full kvällsmakeup mitt på förmiddagen. Idag gör även mamma oss sällskap så det blir både enskilda-, syskon- och familjebilder. Alltid kul att ha. Kan visa några imorgon!

Jag ska hinna sminka mamma och ta några bilder innan dagsljuset försvinner så jag borde röra på mig nu. Har förresten tänkt visa några Valentine's Day-looker inom de närmaste dagarna. Rosa, rött och andra varma färger som passar dagen till ära. Något speciellt "inom ämnet" som ni vill se eller ha tips om?"


Igår



Varför blev detta aldrig publicerat? Snuddade jag bara vid "Spara & publicera"-knappen innan jag stack iväg imorse?...... Irriterande. Men never mind.. Vi hade i alla fall kul och tog massor av bilder och njöt av god mat innan vi åkte hem.

Jag är helt slut efter dagen men har några saker jag måste fixa innan jag kan ge efter för mina trötta ögon och få lite sömn. Beställa bilder är först upp! Förresten så bokade Lina & jag tågbiljetter till Göteborg idag. Till TH konserten i Mars. Det blir som vi hoppades - vi stannar över helgen! Wohooo!

Jon Kortajarena for Matinique








Fick ett sådant sug att pryda bloggen med de här vackra bilderna på Jon. De allra finaste är, enligt mig, de bilder när han ser mest ut som sig själv - d.v.s. när han inte står framför kameran. Som t.ex. bild nummer 2. Så vacker!

En egen fotograf - det skulle jag vilja ha! Om jag blev snuskigt rik över en natt så vore att anställa en kameraman bland det första jag skulle göra. Definitivt!

1 Februari

Mitt nya Internet är här och jag är tillbaka. Efter 11 dagar, lite längre än väntat men för mig känns det som det endast gått 3-4 dagar. Dagarna har bara flygit förbi! Det måste jag dock säga att det känns som hela januari gjort. Tiden har gått galet snabbt sedan nyår.

Hur har helgen varit? Och veckan medan jag varit "offline"? Min har varit bra - både veckan och helgerna. Jag har bland annat träffat vänner, fotat Lina (kan man säga "fotat" när man använt digitalkamera?.. Det klingar inte rätt i mitt huvud..) och tittat färdigt på andra säsongen av Tudors. En ganska lugn vecka i helhet men det är det slut med nu - har massor som måste göras veckan som kommer.

Jag använde tråkigt nog inte kameran så mycket under de här 11 dagarna men här är i alla fall några stycken;


23/1. Trött efter att precis kommit hem från min "kramis", Bagge.


25/1. Slappar i soffan hemma hos syster (förra helgen)


Tudors på g!


25/1. Vanliga "handen-på-höften" poser är ingenting för Lina.
Hår och foto av mig.


30/1. Söta Linis hemma hos henne efter att vi haft myskväll med film och pizza.



RSS 2.0