MAC Pro Longwear SPF 10 Foundation & Concealer

I höstas lanserade MAC deras Pro Longwear SPF 10 foundation och concealer som jag fick hem i samma sväng för att testa. Färgen jag fick hem var tyvärr i nyansen NW20 och både för mörk och rosatonad för mig som är en NC20 [NC15 nu under vintern] (meaning my skintone is more on the yellow side) vilket leder till det första jag märkte när jag swatchade dem och något som jag kommer in på snart igen: de är generellt mörkare i nyanserna. Jag ville dock ändå prova dem i rätt nyans så önskade mig helt enkelt den ljusaste NC-nyansen i julklapp.

Pro Longwear SPF 10 Foundation påstås hålla upp till 15 timmar och ge en lätt till medium täckning. Efter att ha använt den under två månader fram och tillbaka nu och därav hunnit prova den under olika förhållanden så kan jag säga att det är en utav de bästa foundations jag har provat. Enligt mig har den medium täckning, ser inte för kakig ut och håller sig på plats många timmar längre än någon annan foundation jag tidigare haft. Jag har inte heller upplevt att mitt ansikte looks "washed out" som SPF-foundations kan göra. Jag tror att den passar många hudtyper (och kanske speciellt lite oljiga eftersom den håller sig "torr" så länge) men om du har så pass torr hy att du har skinnflisor eller/och torra fläckar så skulle jag  dock råda dig att be om ett prov innan eventuellt köp om du är intresserad. Hos MAC brukar man kunna få prover så besök någon av diskarna, prova hemma och se hur den fungerar för dig först.

Det enda negativa jag upplevde var att den tillsammans med concealern och puder kunde se lite torr ut efter ett par timmar precis på "äpplet" av kinden och på hakan MEN där måste jag samtidigt tillägga att just de två är de områden som jag oftast blir torr på  med eller utan smink.  En sak som dock är synd är att det tyvärr är svårt för väldigt ljusa hudtoner att hitta något passande här. NW15 existerar inte överhuvudtaget och NC15 är mer lik NC20 och jag tänker då på att många t.o.m. är ljusare nu under vintern - me being one of them. Det känns även som att eftersom de inte har NW15 bland dessa så har istället NC15 blivit lite mer rosa och det syns ganska tydligt när jag har den på. Kan dock inte säga om de mörkare nyanserna i NC-skalan följer samma mönster.

Åsikt all-in-all? För kvällarna på fest och dansgolv väljer jag just nu den här  och ser som den musikälskare jag är även fram emot att även prova den i Europas varma konserthallar.



Pro Longwear-concealern får 7 av 10. Ett plus för att den sitter på plats men minus för den tröga pumpen som gör det svårt att inte få ut alldeles för mycket  och för att den inte finns i ljusare nyanser för oss blekfisar som skulle föredra det för att ljusa upp området under ögonen på ett finare sätt.


Pro Longwear SPF 10 Foundation & concealer i NW20  /  samma i NC15.


Här ser man tydligt att den ljusaste nyansen NC15 mer liknar en mörkare nyans och hur pass röd/rosa NW20 är.

Update om Rosenserien

Burken med ansiktskräm går inte att öppna så att jag ser innehållet men jag skulle tippa på att det är runt 1/3 kvar så just so you know så har jag inte glömt recensionen jag lovade. De räckte lite längre än jag trott och kommer som sagt upp så fort de är slut. Så länge kan jag dock säga att min hy faktiskt BLEV märkbart bättre ganska snabbt eftersom jag övergick från att tvätta ansiktet med tvål och vatten varje kväll till att använda de här naturliga produkterna.

Sedan en vecka tillbaka har jag dock märkt hur zinktabletterna börjar verka ordentligt och börjat "rensa ur" huden (vilket kort och gott betyder att jag fått mycket finnar) så det kraschar med den helande effekten från hudvårdsserien men jag var (som tur var) mycket medveten om att tabletterna skulle komma att fungera på det sätt att huden först måste rensas ur för att sedan kunna hålla sig fräsch så nu är jag bara nyfiken på att se hur de två fungerar tillsammans lite senare när huden blivit ren även inifrån.

Jag återkommer!

January 29 - International Lady Gaga Day



Dagen till ära fick jag och syrran ett gott skratt när vi hittade oväntade likheter mellan mitt dåvarande och nuvarande jag i gamla foton.  Do I see a lil' monster paw right there?  Hah - I was BORN this way baby!


COMING SOON..



13 härliga lippies kommer att recenseras inom kort. Ser ni någon ni är nyfiken på?


Exciting rumors



"NEWS: Rumor has it that Disney has officially reserved the domain "www.maleficentmovie.com" but, as you will find out, it remains empty. For those of you who don't know, Tim Burton has set his sights on a remake of the 1950 Disney CLASSIC (and my favourite movie) "Sleeping Beauty," however, instead of retelling the story in his own image, he has reportedly decided to go another way: focusing instead on telling the story from the point of view of Maleficent, the movie's antagonist. Although I'm pretty sure he'd probably just cast Helena Bonham Carter as Maleficent, I hope he will actually take some time into thinking about casting... This is a really delicate movie, and upsetting the balance could prova fatal. The characters need to be JUST RIGHT. Which is hard to come by, nowadays. But, we shall see!"


Som jag nämnt tidigare så är Törnrosa en personlig favorit bland Disneyfilmerna och  hoppas därför att detta blir av men som personen skrev i texten ovan så hoppas jag för allt i världen att Helena inte får rollen. Den enda jag kan komma på som skulle göra en riktigt bra Maleficent är Anjelica Houston. Hon vore perfekt!


Source / Picture

Let's go treasure hunting!




Att rensa ur ett hus med minnen från 23 år tillbaka är rena skattjakten. Det senaste fyndet är min farmors (oväntat fräscha) fakepälsjacka.  Jag har aldrig riktigt gillat pälsjackor (och speciellt inte till blondt hår) men till svarta stuprör, mina boots och överhuvudtaget en mer rockig look kan den nog bli rätt cool ändå.

Kissable Lipcolour & Mega Metal eyeshadow review

Jag har testat ögonskuggan Sexpectations och den coola, blåa läppfärgen Peacocky från MAC's kommande kollektion med samma namn som släpps nästa vecka i alla Sveriges MAC-diskar och tänkte ge er en snabbrecension på de två produkterna.

Läppfärgerna går nästan att jämföra med deras läppstift i Amplified-formulan då de ger en halvtäckande färg samt glans  och blir mer täckande ju mer du har på. Av vad jag sett så skulle jag tro att de ljusare färgerna av dessa ger ett mer jämnt resultat från början medan de mörkare - precis som de mörkare amplified-nyanserna - behöver lagras  på lite mer för en heljämn färg  men det (första) är mer en gissning.

Jag gillar för övrigt vaniljdoften och är jättesugen på att titta närmare på de mer neutrala färgerna So Vain och Woo Me som ser ut att matcha min hudton bra. Närmare beskrivning av dem och resten av färgerna hittar ni här.







Ögonskuggorna var faktiskt inte det som intresserade mig mest från den här kollektionen men jäklar vad glad jag är att jag fick prova en. Nu har jag som sagt bara provat en av dem men vågar ändå påstå att det är deras kvalité som får dem att stå ut och göra dem speciella. Kvalitén på Sexpectations (som beskrivs som en metallic burgundy) är insane och att döma av recensioner från beauty bloggers som har testat resten av skuggorna så verkar de vara precis lika bra.

Den är så otroligt mjuk/slät och blendas ut utan någon som helst ansträngning  vilket absolut gör mig sugen att slå till på fler av färgerna.   Mega Metal-skuggorna är dubbelt så stora som vanliga MAC-skuggor men kostar också mer [215:-] och trots att det i vanliga fall är grym kvalité på MAC's ögonskuggor så skulle jag ändå hoppas att de i framtiden tar in ett gäng nyanser med den här formulan i det permanenta sortimentet.  It's a keeper! Definitely a keeper!






The irony..



Idag invigde jag mina nyinköpta träningskläder och skakade booty på kvällens Zumba-pass. Undrar dock fortfarande var min motorik har gömt sig. Ibland saknar jag totalt samspel mellan armar och ben och förstår knappt själv vad som händer nedanför huvudet. Haha. . . Jag som givetvis även trodde att jag var mer uthållig än jag egentligen är  tänkte förra gången att "Äh.. Jag kommer inte att behöva vattenflaskan men tar väl med den lilla ändå".. och fick djupt ångra att jag inte tagit en större. Visst är det bra att tänka bra om sig själv och utgå från att man kommer att klara saker men I guess  sometimes  you just have to face reality.  ;)


. . .



Illamasquas promo picture för deras Throb Collection skriker inspiration. Det här klassiska med den perfekt porslinsliknande hyn, det starka läppstiftet, en vingad eyeliner och väldigt neutrala färger runt ögonen endast för att konturera ögat  + lösögonfransar för att komplettera sminkningen  är en look som ligger väldigt varmt om hjärtat - förmodligen min absoluta favorit.  Jag älskar hur skuggan runt hjärtat ger effekten av att det (och allt inuti) är satt ovanpå ansiktet här.  Grymt!

YESTERDAY







I lördags förra veckan testade jag Zumba för första gången tillsammans med Lina och Lina. Hade hört från flera att det skulle vara jättekul och dessutom bra träning så eftersom jag ändå hade letat efter något liknande så tvekade jag inte en sekund att prova när min låtsaspappas sons flickvän bestämde sig för att hålla i Zumba-passen på ett av de lokala gymmen.

Att det var svettigt och jobbigt (för någon otränad) var ingen överdrift men visst var det även väldigt kul så fr.o.m. nu kör jag 2 pass i veckan. Ser fram emot det!  Igår fick jag dock välja bort morgonens pass och åkte istället upp till Sandviken för kalas, godistårta, god mat och kramar i massor. (Härligt att ersätta träning med tårta. Haha..) Det var en av mina söta systerdöttrar som fyllt 15 år tidigare i veckan. IN-FREAKIN-SANE vad fort tiden går. . .


Black Beauties


Chloe Sevigny's design för det amerikanska märket Opening Ceremony resulterade i bl.a. dessa tre skönheter.  Drömskor?.. Well, right now they're pretty close!  De har i alla fall hamnat högt upp på min wishlist och jag känner på mig att en viss lillasyster också kommer att gilla dem (- i alla fall de första). Synd bara att priset inte är lika attraktivt som de tjocka klackarna och platån.  Oh well..


Klicka på bilden för att se dem större och bättre.

GLITTER, GLITTER




För er som gillar att hålla på med nageldesign så vill jag tipsa om att Panduro säljer set med 5 stycken små rör innehållande olika glitter och minipaljetter i matchande nyanser [länk till bild på alla set] för 38:-/set.  Själv äger jag "Party" och lät det holografiska glittret i mitten pryda mina annars enkelt svarta naglar på nyårsafton.

MINT



Rensar igenom bildmappar och hittade några halvsuddiga bilder på min makeup från en höstkväll i September då jag skulle hem till Max för middag med honom och Lina. Hade enkelt livat upp en neutralfärgad ögonsminkning med en mintgrön skugga i innervrån och en muted coral colour på läpparna som I'm going mental av att inte minnas vilken produkt den kommer ifrån. Jag tror bestämt att det även är dags för en storrensning i mina makeup bags. . .

Jeremy Scott RTW Spring 2011

Dress #1,  dress #2,  body/swim suit  + the glasses.  Yes please!
Picture source: Style.com

MAC Peacocky collection

I Februari lanseras en av de vårkollektioner jag sett fram emot.  MAC's Peacocky innehåller 12 Kissable Lipcolours (205:-) som är som en blandning mellan läppstift och läppglans samt 15 (!) Mega Metal Eyeshadows (215:-). Båda är nya produkter och limited edition.

Nedanför produktbilderna ser ni namn + beskrivningar i ordning som de visas på bild (uppifrån och ner och sedan från vänster till höger).







Jag har testat den blåa läppfärgen "Peacocky" och ögonskuggan "Sexpectations" men bilder och swatches får istället komma upp så fort mitt Internet är tillbaka (vilket jag hoppas blir imorgon) - lånar fortfarande syrrans mini-laptop och den vägrar att ladda upp bilderna.

Vad tror Ni om blått läppglans?

Quote of the Day





WILD HEARTS CAN'T BE BROKEN.









[Photos by: ? Found at random Tumblr blogs]

CHIT CHAT



Igår fick jag äntligen tillfälle att se filmen 127 Hours. Fruktansvärd och fantastisk på samma gång. Dock inte fullt så dramatisk (eller kanske rättare sagt så händelserik) som jag trott men hur mycket kan egentligen hända om man sitter fast så där?  De fyllde dock ut tiden på ett bra sätt och jag rekommenderar den till er som inte redan sett den.  Helt klart värd att se.

Förövrigt så har jag inget internet just nu och förmodligen inte förrän tidigast Måndag men lånar Linas whenever I can tills dess. Idag är det en massa jobbrelaterad planering som jag ska koncentrera mig på och imorgon fortsätter det med infomöte i stan/Västerås. ÄNTLIGEN är det snart även dags för tävlingen som jag skulle ha haft här i November och jag ser verkligen fram emot den. Det har krånglat med tävlingsmetoden hittills men nu så.  It will be fun!

Eyeko Cream Extra Glow review



Eyeko Cream Extra Glow är en limited edition 3-i-1-produkt som enligt Eyeko själva ska kunna användas som både highlighter, moisturizer och ögonkräm. Den innehåller ljusreflekterande pigment som ska ljusa upp och "väcka liv" i det område den appliceras på. Krämen kommer i en burk på 28ml, kostar 95 SEK och hittas på Eyeko.com men jag såg att även Eleven.se säljer den - dock till det dubbla priset så personligen skulle jag välja hemsidan (där man dessutom brukar få med en present vid köp för ca 165 SEK).

Jag fick hem den här för att testa för ett tag sedan och min upplevelse har varit väldigt tvåsidig.  Ganska direkt när jag öppnade burken och swatchade krämen på baksidan av handen så insåg jag att jag inte skulle vilja använda den som varken ansiktskräm eller ögonkräm p.g.a. allt skimmer men ville givetvis ändå ge den en chans. Resultatet blev som jag trodde och det såg mer ut som att jag applicerat en ljus, skimrig ögonskugga över hela ansiktet. När jag däremot provade den som highlighter på kindbenens högsta punkt, upp mot tinningen och ögonbrynsbenet och på min "cupids bow" så gillade jag den och har ofta använt den så since then.

Hållbarheten på en burk är 6 månader och om man bara då använder den som highlighter och därmed ytterst lite av produkten varje gång så är det omöjligt att hinna använda upp krämen innan den går ut i datum. Trots att jag haft den i flera veckor och försökt att använda den flitigt så ser jag i stort sett ingen skillnad i burken än.  Ett alternativ skulle kunna vara att köpa till tomma små burkar, gå ihop 3-6 stycken och dela på en burk. Ett annat vore som tips till makeupartister som dagligen sminkar kunder och använder mycket. Om vi i övrigt pratar om vilka som skulle uppskatta den här produkten så tror jag verkligen att det helt varierar från person till person och vilka krav man har.



Minus:
- Doften. Det är inget som stör mig när jag har den på huden men i burken och på fingrarna ger den en (för mig) svårbeskrivlig doft - nästan plastig.
- Förpackningen. Att den är rosa har jag förvisso inget emot men det i kombination med hårdplastförpackningen ger ett ganska barnsligt intryck. Här vill jag invika att jag är medveten om att märket medvetet kör med ett söt/gullig stil men det är personligen inte min smak.

Plus:
- Mängden man får för priset. När man väl får lite för mycket av något ska man väl egentligen inte klaga. Det är ju bara att dela med sig om det är så . . . och man kan dessutom slösa mer på såna där halvgalna sminkningar som bara "händer" en kväll när man inte har bättre för sig. (Eller är det bara jag? Haha. . .)
- Resultatet om man applicerar det försiktigt. Börja hellre lätt och bygg på - precis som med mycket annat så är det alltid lättare att lägga till än att ta bort.

Favourite YouTube channels - #3


Josh eller Petrilude som han är mer känd som  är en av mina allra största inspirationskällor och har varit nu i flera år. Han är förmodligen den mest kreativa makeupartist jag vet och verkar vara grym på allt han försöker sig på.

Vad jag personligen tycker är viktigt för att vara en grym makeupartist är inte att bara kunna göra fina, coola och kreativa sminkningar utan framförallt även att kunna göra så naturella som möjligt där man  antingen ser att man så naturligt som möjligt endast försökt att framhäva personens naturliga skönhet eller inte ens tänker på att modellen har smink överhuvudtaget. Josh lyckas med allt detta trots att han kanske blivit mest känd för sina special effects-sminkningar - he's a true artist. Att han dessutom är helt självlärd stärker bara det faktum att man inte behöver gå en utbildning för att lyckas som makeupartist.

Här ser ni några av my favourite looks. Vilken av de ovan gillar ni bäst?


Länkar: YouTube.com/Petrilude, Petrilude.com

Skönhetsåret 2010

Favoritlistorna pryder just nu varenda skönhetsblogg och även jag ville dela med mig av det gångna årets favoritprodukter. Det behöver inte nödvändigtvis vara produkter som jag köpt under 2010 utan mer de jag har älskat och använt mest. Feel free att ta listan (och fylla i dina egna svar) om du också har favoriter att dela med dig av.

Årets bästa..
Foundation: Make Up For Ever HD och MAC Pro Longwear delar förstaplatsen.
Concealer: MAC Pro Longwear för röda områden och Lancôme Effacernes under ögonen.
Puder: MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder.
Rouge: Jag är egentligen inte ett jättestort fan av rouge och har inte haft någon favorit i år men har däremot älskat aprikosfärgat rouge (med en nyans mer åt orange än rosa) på andra. Det är den färg jag föredrar om något och då helst till sommarfräsch hy. Hoppas på att hitta rätt nyans under det här året.

Läppstift: Det är svårt att endast välja 1 men Brave från MAC var i alla fall den färg som oftast satt på mina läppar.
Läppglans: NYX "Natural" (#22).
Ögonskugga: Jag må vara tjatig nu men jag måste säga ögonskuggorna i min Coastal Scents 28 Neutral Palette. De har varit mina go-to eyeshadows och är fortfarande de jag oftast sträcker mig efter. Om jag ska välja en av dem så blir det #M09.
Ögonskuggepalett: Ovanstående. No doubt.
Eyeliner: The one and only; Nivea Expert Eye Liner.
Mascara: MAC Haute & Naughty Lash. Den kom in sent men är värd förstaplatsen.
Makeup-kollektion: MAC & Disney Venomous Villains. Komiskt och tråkigt nog så köpte jag dock inget från kollektionen men det var den mest intressanta  och ska jag vara ärlig så är jag nog fortfarande lite halvputt för att jag inte fick tag i läppstiftet "Dark Deed" men inte för nyansen - MAC's permanenta sortiment har flera liknande  (som dessutom är i satinformulan som jag föredrar för mörka färger och inte amplified som denna) - utan för förpackningen. I'm a sucker for pretty packaging och att Maleficent pryder den gör den knappast less attractive.

Brush for eye makeup: MAC 217.
Brush for face makeup: Sigma Flat Top Kabuki.

Största nagellacksfavoriterna: "Mouse" från American Apparel, "William Tell Me About" från OPI, "Blue My Mind" och "Liberty Girl" från H&M.
Bästa top coat/överlack: Seche Vite.
Nagellackskollektion: Jag tror att jag såg fram emot OPI's Burlesque-kollektion mest av alla men som vanligt så blir jag mindre intresserad när de väl släpps och jag väl kan köpa dem. "Jakten är över". Kom på mig själv att jag ofta blir så när det kommer nya kollektioner - vare sig det gäller smink eller naglar. Tråkigt för samlingen; bra för plånboken. Köpte i alla fall ett som faktiskt sitter på naglarna i skrivande stund.

Hudvårdsprodukt: Jag var extremt slarvig med min hy; tvättade med tvål och vatten och smörjde inte ofta in ansiktet efteråt så kan inte ge någon favorit men började i slutet av året med en ny serie och so far gillar jag verkligen ansiktskrämen. Recension kommer.  Fr.o.m. nu blir det bättring!
Hårvårdsprodukt: L'ANZA Healing Strenght Neem Plant Silk Serum. Mitt hår har sedan början av sommaren haft ett kärleksfyllt förhållande med den här produkten och de planerar inte på att separera anytime soon.

Mest användbara impulsköpet: Kicks Spray Cleaner (för sminkpenslar).
Onödigaste köpet: Den dyra ansiktskrämen Hydrationist från Estée Lauder som var för stark för min hy.
Bästa köpet: Den neutrala paletten från Coastal Scents.



Photo: unknown

Quote of the Day


Au revoir 2010!







Här kommer några bilder från nyårsafton som firades hemma hos vännerna Cassandra & Jocke. Killarna skötte raketerna och jag gjorde mitt bästa för att sätta en "glitterkant" på kvällen med masker, tutor och serpentiner i massor. Au revoir 2010!  Salut 2011!

Musiktips



Idolvinnaren Jay Smith's självbetitlade album har hittat sin väg till min Spotify. Hans grymma cover på Phil Collins "Against All Odds" slår t.o.m. originalet enligt mig och har i stort sett spelats på repeat sedan igår.  Inte hört den? Listen HERE.


My Christmas makeup


På Julafton körde jag på läppar röda som rosor med MaxFactors Intensely Red  och OCC's Vintage i en blandning medan naglarna blänkte i guld med hjälp av Midnight Kiss från China Glaze's holiday-kollektion. Allt för att matcha guldglittret från Make Up Store på ögonlocken. Bättre bild på lacket ser ni här och om någon letar efter en billigare variant så är #652 Gold Sparkles från IsaDora ett tips.

(Bild 2, bild 3.)

BEST OF..





Årets önskelista innehöll endast två saker - TH's senaste album var faktiskt inte en av dem men fanns roligt nog ändå med bland julklapparna.  Vad tycker ni om spellistan? Kom rätt låtar med?  Personligen så är jag glad att de tog med 1000 Meere - Komm, Für Immer Jetzt likaså och jag sjunger glatt gärna med till nysläppta Mädchen Aus Dem All (från 2003) men håller däremot inte med om att deras äldre singlar + Ich Brech Aus är de enda av de äldre låtarna som förtjänade plats här.. men förstår hur de tänkt och all-in-all så gillar jag samlingen.

Sidonotering: På tal om albumet där nyaste låten "Hurricanes And Suns" finns med.. Visste ni/minns ni fans att det funnits real life hurricanes med så gott som alla TH-killarnas namn? 1998 - Hurricane Georges, 2008 - Hurricane Gustav, 2009- Hurricane Bill och 2010 - Hurricane Tomas. Haha.. Would be fun to know om de  därav medvetet valde textstycket "we are hurricanes.." eller om det bara är ett komiskt sammanträffande.


RSS 2.0