Fredag hos Bagge

Hej! Har ni haft en bra helg? Det har jag. Tänkte berätta lite om min...

I lördags hämtade Bagge upp mig & Lina för en kväll i hennes nya lägenhet i Västerås. Det är inte allt för ofta vi ses så det skulle bli kul att träffas, laga mat tillsammans, bara umgås och sova kvar där över natten. Vi handlade mat, hyrde film och åkte sedan hem till henne och skrattade ikapp till filmen Brüno. Jag har svårt att se såna där filmer där omgivningen inte är medvetna om att det är ett skämt (det är hemskt pinsamt, tycker inte ni?) men den här hade definitivt några roliga stunder. Hemska.. men skrattframkallande.

Kommer tillbaka till filmen senare, här är först några bilder från fredagen:


TH gjorde mig sällskap (i högtalarna på bänken brevid mig) medan jag agerade kock!


Har ni inte provat den här potatisgratängen så måste jag rekommendera den starkt. Den stod på bordet under många grillkvällar i somras! Finns som vanlig och med rotfrukter i.



Fläskfilé, potatisgratäng, bearnaisesås och vitlöksbröd blev våran goda middag.


Vid halv 2 på natten rullade vi igenom Västerås för att köpa chips, dipp och andra godsaker till den andra filmen; Lucky Number Slevin. Jag gillar den. OCH dessa underbara ställen som har öppet dygnet runt! Haha

Gårdagen var lugn. Lina var här, vi tittade på Mitt stora, feta, grekiska bröllop och jag insåg hur tacksam jag är för att ha en familj (och släkt) som inte försöker styra en som de gjorde i filmen. Att de inte planerar ens framtid åt en (t.ex. tvingar en att ta över familjeföretag som egentligen är motsatsen till vad man själv vill) eller som vill bestämma när och vem man ska gifta sig med. Vad hemskt att inte kunna göra precis vad man vill med sitt eget liv, ta vilket jobb man vill och förälska sig i vem man vill utan rädsla för att familjen inte ska godkänna honom för att han/hon inte tillhör samma religion eller liknande. Alla borde ha rätt att leva sitt liv som de vill.

Sammanfattningsvis så har jag haft en trevlig helg och hoppas att ni haft detsamma!

My Vintage Glams

Håller på med önskelistan här och funderar på om jag ska skriva med de snygga paletterna "My Smokey Classics" och "My Vintage Glams" från underbara Lauren Luke's eget märke. De är alldeles perfekta att ha med på resor!


Paletten kostar $23.99 och finns i 5 olika färgvarianter: My Luscious Greens, My Fierce Violets, My Sultry Blues och mina två favoriter här ovanför. Var och en innehåller primer i två olika nyanser, två färger till läpparna, ett rouge, eyeliner och tre ögonskuggor. Ta en titt på hemsidan och berätta gärna vilken du gillar bäst. Gröna? Blåa? Svart/gråa?..


Myskväll med "A:son & B:ström"

Haha, det var i alla fall vad jag kallade dem förut. Lina A as in lillasyster och Lina B as in en av våra bästa vänner. Vi hade det jättetrevligt hemma hos mig hela kvällen igår medans vi tittade på Idol och hejade på Erik (hehe ja, jag ångrade mig och tittade ändå) och åt på tok för mycket choklad.

Tittade på gamla bilder från fester och andra tillfällen på min laptop i pauserna. (Även några videor men ingen äldre än tre år.) Så jäkla kul... Ni anar inte hur mycket vi skrattade. Hahaha, det finns så mycket fula bilder. Skulle dock önska att det fanns fler filmer från på mig & mina vänner när vi var yngre - ungefär 13 till 16 - det hade varit otroligt kul att se/ha. Förmodligen ganska pinsamt också, eller vad tror ni?



En av de många gamla bilderna jag har på datorn. Här ser ni Emmelie och mig i våran stuga uppe i Sälen på nyårsafton 2006. Såg precis på FB att hon fått en liten bebis! Grattis, grattis!! :D


Nageldekorationer



Fick hem ett litet paket med nageldekorationer från Hong Kong tidigare i veckan. Alldeles gratis dessutom. Företag som skickar små presenter till sina kunder - sånt gillar vi!

Thanks, BF!


Tidigt julpynt


Jag kunde inte vänta längre! Julkänslorna tar över mig totalt och jag älskar det. Nu är stjärnan uppe och jag njuter varje gång jag ser den. Får så många härliga minnen från jular när jag var liten. Åh....


Mini-granen åkte fram den med! Hjälpte mamma att ta ner ljusstakar och stjärnor från vinden och kunde bara inte låta bli när jag fick syn på den.


Jo då, jag lever fortfarande! Har bara varit upptagen. Tog tag i städningen idag och har nu rensat bort kläder som antingen ska läggas undan till sommaren eller säljas, sorterat skor och skokartonger så allt får plats i garderoberna och nu är det dags för... ja, resten. Saker som tidningar, smycken och alla jäkla sladdar som ligger utspridda här. USB-sladdar till kamera, mobil, iPod:ar, mp3-spelare, laddare till mobil och kamera, massa hörlurar.... Ja, ni fattar.

När det är klart så ska jag skruva ner ett skåp och ta ner tavlor från väggarna så jag har det gjort tills jag ska måla om. Har fortfarande inte bestämt färg men det lutar åt vitt eller väldigt ljusgrått. Ljust och fräscht!

Måndagsmys hemma hos lillasyster





Pssst...

..Ni som är medlemmar på Kicks får just nu 3 st nagellack från Mavala för 99 kr. (Originalpris 45 kr st.) Ett perfekt tillfälle att bli medlem om du inte redan är det!


NOSTALGI

Jag tänkte visa några av de låtar jag, Lina & Jeanette fick massa minnen till i lördags när vi var här hos mig. Som jag sa är låtarna antingen från sent 90-tal eller tidigt 2000-tal och let me remind you om att jag var väldigt ung. En del av dem är långt ifrån vad jag lyssnar på idag - en del tycker jag fortfarande är bra. Varje låt har en historia men att berätta om alla skulle ta förevigt so we'll just keep it simple. Enjoy!


Blink 182 - Rockshow                                 Blink 182 - I miss you

 


DJ Sammy - Heaven                       Marilyn Manson - Tainted love

 
           Är det bara jag (& Jeanette) som tycker Tainted Love är sexig?


Pain - Shut your mouth                        P.O.D - Youth of the nation

 


Linkin park - One step closer                          Flipsyde - Someday

 
Inget slår LP's gamla låtar.                                                        


Magnus uggla - Första gången                      Sum 41 - Still waiting

 
Haha, när jag hör "Första gången" tänker jag bara på Jeanette och "Still waiting" får mig alltid att tänka på Sabina.


Cleopatra theme / Addis Black Widow - Goes around comes around

 


Kelly osbourne - Papa don't preach                          Usher - Yeah

 


Scooter - The logical song                         Vengaboys - Kiss, kiss

 


Crazy town - Butterfly                              No doubt - Ex girlfriend

 
Det här var i stort sett min drömkille när jag var 13 år. Haha!            


Barcode Brothers - Sms                             Shebang - Punkrocker

 


Infinite Mass - She's a freak                 N'sync - This i promise you

 


Daddy DJ                                            Feven - Dom 10 budorden

 
Jag & Jeanetten köpte singeln med Feven & rappade ikapp i en lägenhet i Tyresö. Trodde vi var stencoola som kunde texten. Hahaha!


Spooks - Things I've seen                      Boyzone - Picture of you

 


ATC - around the world                                 Jeff - Tänker tillbaks

 


S1 - Anna                                                             S1 - Sommar

 
Att jag lyssnade på svensk musik förut kanske är anledningen till att jag ogillar den så starkt idag. Sommarlov, kärlek och kärlekstrubbel och är vad som ploppar upp när jag tänker på året 2004 och hör "Sommar". Texten må inte vara mycket att hurra för men melodin ger mig fortfarande en härlig känsla.


Papa roach - Getting away with murder / Puddle Of Mudd - She hates me

 
                                          Den här och "Control" var stora favoriter.


CK - På rosa moln                                           Mest - 2000 miles

 


Alice Deejay - Back in my life                    Rollergirl - Dear Jessie

 


Iron Maiden - Brave new world                      Fat Joe - What's luv?

 



Så! Här fick ni en inblick i vad jag lyssnade på medan lunarstorm fortfarande var den populäraste sajten och från tiden då prasselbyxor och batiktoppar fortfarande var den snyggaste kombon. Ganska blandat va? So tell me; Delade vi några favoritlåtar? Var det någon du inte alls kände igen?


Middagen blev lyckad!



Inte illa för mig som inte lagar mat så ofta. Jag verkar ha naturlig talang för det här. ;) Haha, skämt åsido.. Det blev jättegott!

Jag har ärligt talat inte testat laga så mycket annat än mina "berömda" nudlar (ingen slår dem!) och andra enkla rätter så trots att även det här var en enkel rätt så blev den oväntat god. Jag gjorde spagetti och en sås med skinka och räkor i. Mums!


P.S. Låtarna är på väg! Tar bara lite tid att spara alla koder, koda om storleken o.s.v.

Sunday

Kvällen igår var jättemysig! Jag, Lina och Jeanette delade på vin och lyssnade igenom massa gamla skivor från 90- och tidiga 2000-talet. Nostalgi på hög nivå! Tänkte slänga upp ett inlägg lite senare med några av låtarna som spelades så ni får höra vad det var för musik vi växte upp till. Vore inte det kul? Kanske hade vi samma favoritlåtar!

Ikväll är det jag som är kock! Ska bjuda familjen på en mysig söndagsmiddag hade jag tänkt. Hur resultatet blir återstår att se men jag håller tummarna att det går att äta. ;) Ska gå ner och sätta igång - önska mig lycka till!



Jag igår kväll


Min äldsta vän och jag. ♥


Jag & Jeanette igen!

Trevlig lördagkväll!

Lina och Jeanette kom precis innanför dörren. Det blir vi tre ikväll. Barndomstrion!
Önskar er alla en trevlig lördagkväll! ♥


Jeanette och jag för några år sedan

Läs om ditt stjärntecken!

På aha.nu kan du läsa om ditt stjärntecken, bra och dåliga egenskaper och vad som är typiskt för just ditt tecken. Hur pass mycket som stämmer in varierar givetvis från person till person. Jag är själv Tvilling och hittade både många saker som stämde in bra och saker som är väldigt långt bort från hur jag är.
Ta en titt och läs om ditt tecken!



"Du är mycket intelligent, men det visar du inte alltid. Du kan ibland tala om en sak så att man varken vet ut eller in."
Min kommentar: Haha! Det är kul att läsa för jag vet själv att jag ibland låter förvirrande och ofokuserad när jag pratar - även fast jag oftast vet precis vad jag vill få sagt. Därför är det bra att ha Lina som förstår mig även när jag pratar i helt osammanhängande meningar. Ibland läser hon mina tankar.

"Att få jobba med andra människor är ett måste för dig."
Min kommentar: Det är precis det jag alltid säger när jag pratar om jobb. Jag skulle inte må bra av att sitta på t.ex. ett kontor, göra precis samma saker varje dag o.s.v. Jag behöver omväxling, få träffa nya människor och gärna resa i mitt arbete.

"Att läsa och skriva tilltalar dig, och du kan sitta i timmar och skriva brev. Ord fängslar dig.."
Min kommentar: Jag pratade senast för några dagar sedan med Lina om att jag vill måla massa ord och meningar på en av mina väggar. Jag har ett dussin word-dokument med citat och fina ord sparade på datorn och ett tjugotal kollegieblock
fulla med med teckningar av ord och sångtexter. Min första saga/berättelse skrev jag när jag gick i 4:an. Ja, jag är väldigt faschinerad av ord.

"Du är en glad natur, ibland rent av sorglös."
Min kommentar: Att jag ibland är "rent av sorglös" vet jag att många har svårt att förstå. Jag är inte den som blir deprimerad när jag får problem. Jag går inte under när saker inte går som önskat. Där andra ser problem ser jag möjligheter och eftersom jag är så pass trygg i mig själv så vet jag att om något inte går bra så kommer det till slut att lösa sig och bli bra på ett eller annat sätt. Jag blir inte orolig att det inte skulle göra det. Det krävs väldigt mycket för att jag ska få den där känslan om att något är totalt omöjligt. Jag är väldigt optimistisk. Orealistiskt tänkande enligt vissa. Ett bra, postivit tankesätt enligt andra.



"Du är ingenting för att samla på dig en massa onödiga prylar."
Min kommentar: Oh, I am. Jag har bl.a. kvar godispapper från en resa till Spanien när jag var 12 år. Hittar alltid en anledning till att spara onödiga saker.

Att jag skulle vara extremt nyfiken av mig och ibland frågar om "de mest intima detaljer i en människas liv" stämmer inte heller. Är tvärtom väldigt ointresserad av saker som inte angår mig. Det tycker jag är en bra egenskap som jag fått från min mamma. ♥



Inget mer Idol för mig

Fy fa-an. Jag var stensäker på att Reza och Erik skulle vara de som tävlade mot varandra i finalen men igår kväll hängde båda löst. De två som enligt mig är de med de största rösterna. Hur de andra kunde sitta säkert framför Reza och Erik varken förstår jag verkligen inte.

Igår kväll tog Idol slut för mig för den här säsongen men hoppas fortfarande att den enda rätta vinner. Erik. Även fast det ser ut som han ska spricka varje gång han tar i.



Jag säger som mamma; "Vilka är det som röstar?!?"


Picture Star XXL

I början av månaden beställde jag hem ännu en (onödig) tidning men p.g.a. det dåliga vädret så blev den lite vattenskadad i de övre kanterna. Inget som egentligen förstörde affischerna men eftersom jag förmodligen ska rama in dem så vill jag ha så raka och felfria som möjligt.

Jag har nu fått hem en ny och tänkte bara höra om det är någon av er som är intresserad av att köpa tidningen. Priset är 69 kronor och jag skulle gärna ge er rabatt men eftersom jag ändå måste betala fullpris på fakturan så är det fullpris som gäller här också.

Är du intresserad så kan du antingen lämna en kommentar eller maila iiea.blogg@hotm..



Klicka på bilden för att få en närmare titt inuti tidningen!

Mavala Nail Color Cream #12 BERLIN


I jakten på det här nagellacket (som jag förövrigt tror att jag äntligen hittat!) så hittade jag istället det här gråa från Mavala i nyansen Berlin och upptäckte strax efteråt att det är väldigt likt det här som Bill hade i Paris för inte så länge sedan.
Ett hett tips om ni vill få hans look!

Det gråa lacket finns i färgen Berlin och en nyans mörkare (inte så stor skillnad) och ni hittar det bl.a. hos Kicks och utvalda parfym- och sminkbutiker.

(Som ni ser har jag inga naglar överhuvudtaget för tillfället. De vägrar växa ut!! Kanske borde jag önska mig en nagelförlängning i julklapp?)

Bijoux By Us


Hittade några fina smycken från Bijoux By Us.
Gillar armbandet med "Hope" och "Follow Your Heart" extra mycket. =)


Placebo live i Annexet


I kön. De egentligen korta tre timmarna vi köade kändes som många fler och var nog de kallaste 3 timmarna jag varit med om. Min näsa kändes som en isbit man enkelt hade kunnat bryta av. Kylan var dock det sista jag tänkte på medan Tillan underhöll oss med en massa skratt då hon kikade förbi för att hålla oss sällskap en stund. Tack för det! ♥



En till bild på mig & Steve Forrest. Jag ångrade att jag inte sa något vettigt
minuterna innan så medan Lina höll koll på våra öl så gick jag tillbaka till Steve som fortfarande stod i den lilla inhägnden och diggade till förband nummer 1.  

Medan det andra förbandet spelade gick vi fram och hittade ett bra ställe att stå på. Det var ju inte precis som på en TH-konsert då alla står mosade mot varandra för att vara så långt fram som möjligt. Här fanns det gott om utrymme att ta sig fram i publiken. I alla fall fram till konserten började.


For What It's Worth - jäklar vilket liv det blev när den började! Ljudet är inte så bra men kan man låtarna (d.v.s. hört dem ett par gånger i alla fall) så är det inget problem att hänga med.


Efter några låtar började jag må illa (så mycket att jag trodde att spyan var på väg upp) så jag blev tvungen att gå längre bak. Fick dåligt samvete för Lina och ville inte förstöra för henne så jag bad henne stå kvar. (I know, hur kul är det att stå ensam.. men ändå.) Hon stannade ett tag och hoppade med de brevid oss men kom bak till mig efter ett par låtar.


Här är slutet av Special K och hela The Bitter End. Jag älskar slutet då Steve MOSAR på trummorna och sen direkt ställer sig upp vid sista slaget. Jag skulle lätt sitta och headbanga som han gör. Ja, d.v.s om jag kunde spela så där. Åh, jag vill verkligen lära mig!

Efter The Bitter End var vi tvugna att börja röra oss mot tåget och var lite ledsna över att inte kunna se klart hela konserten. Lina stannade för att köpa en t-shirt och rätt som det var så kom resten av publiken ut så vi missade lyckligtvis inte så mycket som jag trodde vi skulle göra. De var riktigt bra live!


Titta vilka fina affischer jag hittade vid garderoberna! =) Kunde inte låta bli att plocka ner en.. hehe. Det var tydligen inte bara jag som spanat in dem för medan jag försökte få ner en utan att ha sönder den så kom en kille fram, tog ner en och
gav till tjejen han var med. Och brevid dem ställde sig ett gäng killar och pillade ner en varsin. Haha.. Det krävs bara att en börjar! ;)

18 November ?

Får ni någon gång en känsla av att ni borde minnas något men kan inte komma på vad det är? Jag känner att det är något jag borde minnas idag. 18 November. Hmm. Födelsedag?... Nej. Namnsdag?... Nej. Någon jag ska ringa?.... Nej. Haha, det är så frustrerande det här..

Lina kom hit för några timmar sedan och tillsammans försökte vi komma på lite olika, coola sminkningar tills på lördag. Vi är bjudna till en maskeradfest vilket jag tycker är otroligt kul (!) så vi gick igenom några alternativ till hennes potentiella utklädnad. Hon bestämde sig redan vid halloweenfesten att hon ville vara mer läskig (i alla fall mer ovanligt sminkad) nästa gång och till skillnad motför vad jag trodde så behöver vi inte vänta ens ett halvår med att klä ut oss igen. Längtar!

Nu väntar jag bara på att Lina's iPod ska ladda färdigt, sen ska vi åka iväg till badhuset för att förhoppningsvis bli några nyanser brunare. Jag drar mig bara mer och mer för att sola i solarium men är inte bra på att smörja in mig med b.u.s. utan att bli fläckig och börjar nu bli Edward Cullen-blek så det här får bli ett undantag. Får se om det hjälper. Hehe..

Nattmusik



"I'm Hannibal Lecter so just in case you're thinking of saving face
you aint gonna have no face to save by the time I'm through with this place"


Jäkla väder..

Jag sticker iväg till stan en snabbis med paraplyet i handen, favoritmusiken i hörlurarna och favoritläppstiftet på läpparna. Talk to you later! ♥

NYX Sale!

Så här i slutet på året brukar NYX Cosmetics ha en galen rea och nu har det blivit dags igen. Du får t.ex. 60 st läppstift för 48 dollar (= ca 330 svenska kronor). Är det fantastiskt eller fantastiskt? Står högt på min önskelista!

Jämför priserna med att köpa motsvarande antal läppstift/singelskuggor från t.ex. MaxFactor så ser du hur galet billigt det här är. Ni behöver inte heller oroa er inte för animal cruelty - NYX produkter är inte testade på djur.


Klicka på bilden för att komma direkt till rean


17 November

God morgon!

Ställde klockan på 07:00, 07:10, 07:20, 07:30, 08:00, 09:45 och 10:00 men vaknade istället för ca 40 minuter sedan av att mamma ringer och vill veta vad Frodo's bästa vän på tre bokstäver heter. Hahaha.. Vem vaknar inte (& går upp) av 7 larm?

Dagens sminkfrågor

1. Har ni någon speciell vardagslook som ni oftast kör med när det kommer till smink eller varierar ni? Bara mascara, bas och mascara, läppstift, läppglans, ögonskugga?...

2. Vågar du gå ut med vilket smink du vill eller tänker du på vad andra ska tycka & tänka?




För mig är t.ex. mörklila läppar (som Rihanna bär på bilden ovanför) inget som behöver ett "wow, vad modig du är som vågar!" eftersom jag inte ser en anledning till att inte se ut som jag vill - men för många är det inte lika självklart att gå ut med en sminkning man gillar eftersom man oroar sig över vad andra tycker & tänker. Kanske för att det inte är något de brukar använda.

Jag vet för jag har själv varit den personen och är 100 procent säker på att det finns många andra som tänkte/tänker likadant.

Anledningen att jag frågar är för att alla har egna åsikter om vad som är vanligt, modigt och vad som är överdrivet. En del tycker att att ögonskugga är för mycket och endast passar till fest, en del tycker att lösögonfransar gör ens utseende lika fejk som silikonbröst medans en del gillar så mycket glitter och färg som möjligt. Inget är fel - det är bara en smaksak.


Black and white Berlin





























Här är några bilder som jag tog i Berlin i början av September. Även fast fasaden på varenda byggnad i stan var trasig så tycker jag att Berlin var ganska mysigt.

Annorlunda (och småirriterande att det inte kommer naturligt för tyskar att lära sig engelska utan istället pratar tyska med nåt engelskt ord och förväntar sig att man ska förstå. Som tur var så gjorde jag det men ändå, what about those who don't?..) men mysigt!

Steve Forrest & I

Medans "die hard"-fansen från olika länder sitter längst fram vid staketet och väntar på att få se deras idoler så fastnar mina ögon på en kille som obemärkt
tar sig fram mellan människorna i arenan och stannar vid den lilla inhägnaden nära baren där ljudteknikerna sitter och förbereder inför förband nummer ett.

Jag själv står i baren några meter bakom och tycker att jag känner igen personen med vinterjacka, hatt och glasögon som nu står där och skrattar och pratar med Placebo's crew.

"Lina.... Är inte det där Steve?"



Tre stycken bilder tillsammans, en trevlig och skrattfylld konversation, en kram som han själv sträckte sig efter och en härlig "se-Placebo-live-för-första-gången"-upplevelse..... Låter inte som en helt olycksfylld fredag den 13:e, does it?

Tillbaka från mötet

Halloj! Nu är jag tillbaka från Västerås där jag spenderat hela dagen. När jag kom hem från Stockholm inatt så ville jag inget hellre än att sova bort de kommande 14 timmarna av mitt liv men eftersom jag hade lovat en vän att följa med på ett informationsmöte om allt vad det innebär att vara Au Pair i USA så fick den efterlängtade sovmorgonen vänta en extra dag. Tyckte dock att det skulle bli intressant så jag hoppades att min nyfikenhet skulle få upp mig i tid - which it did.

Jag tog tåget till Västerås strax efter 11 och mötte kära Caroline utanför donken innan vi tog sällskap till First Hotel där mötet hölls. När vi var klara där två timmar senare så gick vi till Spicy för en sen lunch i form av thaimat. Mums!

Jag har länge varit intresserad av att åka iväg som Au Pair just eftersom det är ett lätt och smidigt sätt att komma iväg och bo i ett annat land, knyta kontakter och lära känna nya människor. Mötet var väldigt intressant och jag är glad att jag följde med eftersom jag fick reda på saker jag inte visste tidigare.

Valet om vilket land jag vill börja med blev äntligen lättare och jag har nu lyckats komma fram till i vilken ordning jag skulle kunna lägga upp några av sakerna jag vill göra under de närmast kommande åren. Vi får se om jag kommer iväg under 2010! =)


Under mötet


På Spicy. Tigerräkor med ris och sötsur sås = one of my favourite dishes!


Laddar..

..med senaste ambumet från Placebo på högsta volym. Ikväll blir en grym kväll!



13 November

God morgon! Äter frukost här i sängen samtidigt som jag kollar tåg till Stockholm och försöker få tag i Jeanette (svara i mobilen, kvinna!). Planerar för fullt inför dagen. Har nämligen väldigt, väldigt roliga planer! Jag ska se Placebo!!

Biljetter, vantar, iPod, hörlurar, godis och sittunderlag är några av sakerna som står på min "packlista" inför dagen. Nej, det blir som ni märker inget långt köande men vem orkar stå rakt upp & ner i 2 timmar för att få komma in? Inte jag i alla fall. Därför följer sittunderlaget med.

Innan konserten ska vi äta och träffa vänner. Funderade först på att sova kvar i Stockholm och gå ut efter konserten som slutar runt midnatt eftersom vi nu kommer att behöva gå innan konserten är slut för att hinna med sista tåget hem. Suger BALLE rent ut sagt... men vi måste så det finns inte mycket annat att göra. Just därför ser jag heller inte anledningen att stå längst fram och inte komma ut så jag nöjer mig med lite längre bak idag. Man får göra det bästa av situationen!

Ska sätta igång och göra iordning mig nu. Tåget till Västerås går om en timme!


Förresten.. Ni som kollar min blogg via Bloglovin (ni andra också såklart, ville bara påpeka speciellt till de som kollar via bloglovin eftersom de ser ett inlägg i taget och inte bara kan bläddra ner till ett annat inlägg) - ni får gärna gå tillbaka och kolla inlägget "Något för önskelistan!" som jag har uppdaterat med lite information.

Bad Romance

Från jordens undergång till livets goda: Bra musik.

Gillar ni Gaga? Jag såg hennes nya musikvideo igår kväll och har spelat den på repeat since then. Jag gillar det galna, "onormala" och allt som andas "psycho" i videon. HETT är vad det är. Kan dessutom inte sluta spola tillbaka det bästa i hela låten - de få ord hon sjunger på franska. Dags för en ny sms-signal kanske?



Är det vad som krävs för att vi ska förstå allvaret?

Filmen "2012" har knappt kommit ut på bio men har redan blivit nästan lika omtalad som Titanic. Jag har inte sett filmen än och vet heller inte om jag vill, ändå har jag inte lyckats undgå att höra allt snack kring filmen och hela grejen med "jordens undergång" så jag tänkte säga min åsikt om det hela.

Nej, jag tror inte att människor kan förutspå vad som kommer att hända så pass extremt/säkert att de kan säga datum för jordens undergång. Däremot så tror jag mycket väl att det skulle kunna bli en del terroristdåd och andra katastrofer orsakade av människor för att skapa något slags "bevis" på att något hemskt fakitskt hände 2012... så att det på så sätt blir ett år som alla kommer att minnas. Ungefär som 11 September... fast värre. Något som bevisar att mayaindianerna hade rätt på ett sätt. (Eftersom många verkar hakat upp sig på att de tydligen haft rätt förut och därför är säkra på att de kommer ha det igen.)

Jag tror också att sättet filmen har "väckt"/skrämt upp en del människor kan vara bra eftersom folk som tidigare inte tänkt mycket på det kanske börjar ta vara på sitt liv mer och speciellt börjar tänka på hur man behandlar planeten. Jag vill själv gärna göra något för att hjälpa till men tycker det är svårt att veta hur jag kan bidra. Det skulle kännas mycket bättre att veta att jag faktiskt hjälper till så ni är mer än välkomna att komma med tips om ni har några.. så att jag och alla andra som läser i kommentarsfältet kan få idéer.

Vi måste fråga oss själva hur vi kan göra för att rädda planeten vi lever på innan det är för sent och sedan faktiskt göra något också - inte bara prata om det.

Att jorden ska gå under... Är det vad som krävs för att vi ska förstå hur vi förstör världen? Bättre är vi väl?....


..Eller?


Något för önskelistan!







MAC Cosmetics Mischief Makers Collection innehåller dessa olika mini-set med 5 stycken läppglans eller pigment i varje. Jag älskar idén med pigmenten eftersom det här är jättebra om man vill testa flera till ett bra pris.

Ett set med 5 minibehållare kostar ca 200 kronor styck. En perfekt julklapp till den sminkintresserade om du frågar mig!

11 November

Hola! Sitter i mitt alldeles för varma rum med skinnjacka och stor, stickad halsduk på och håller på att svettas ihjäl. Ska strax knalla hem till Lina och sen ta tåget till Västerås för att rensa igenom butikerna i hopp om att hitta en vinterjacka. Finns det något tråkigare plagg än vinterjackor? Nej.. men det är nödvändigt.

Har ni förresten tips på en snygg väggfärg? Jag ska måla om i mitt rum men har svårt att bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Möblerna kommer att vara vita.... Vad vore snyggt till det? Mamma gav förslag på en väldigt ljus grön färg som min storebror har i sitt vardagsrum och det är verkligen superfint men jag tror inte att jag vill ha så mycket färg. Ljust vill jag ha i alla fall, så mycket vet jag. Kom gärna med förslag om ni har några.

Ha en jättebra dag! Kramar!

P.S. Grattis på födelsedagen, M! :)

Ser ni sanningen eller köper ni lögnen?



Printade texten från Linas blogg. What is this? Det är ju fantastiskt hur enkla, oskyldiga saker alltid framstår som otroligt elaka efter att media har varit in och vridit på allt.

1. För det första fattar jag inte hur i helvete han förolämpar TH genom att säga att han själv och hans band har dåligt hår. (Men nej, svara inte på det här. Läs vidare..)

2. Placebo var på galan. Placebo gick upp på scenen och tog emot ett pris - inför hela publiken i arenan och miljontals tv-tittare. Placebo satt i paus-snacket med Pete Wentz som sändes över Internet worldwide. DET KÄNNS SOM ATT DE HADE FÖRBERETT SIG PÅ ATT SYNAS. Att de då skulle skämmas för att låta fyra unga grabbar som dessutom gillar deras musik se dem (som förövrigt redan sett dem under galan)........ Hör ni inte själva hur korkat det låter?

3. Hur vore det att istället tänka att Placebo inte dissade just TH utan helt enkelt (kanske åkte iväg och) inte ville träffa någon alls p.g.a. någon anledning? En anledning som faktiskt inte ens behöver vara deras frisyrer. Så då om TH sa att de ville träffa dem så fick de ett nej - inte eftersom det var just dem, utan för att alla fick exakt samma svar. Just det, det låter lite mer realistisk, eller hur?


Anledningen till att jag ens orkar bry mig tillräckligt för att skriva det här är att jag har väldigt, väldigt extremt svårt att tro att Brian är den typen som skulle dissa någon p.g.a. deras frisyr om någon nu trodde han faktiskt syftade på någon av TH-medlemmarna. Han om någon verkar ju vara den mest accepterande typen av människa.

Det hela verkar ju glasklart. Låter som årets största missförstånd enligt mig. Det sorgliga är att alla inte genomskådar sånt här utan faktiskt köper skiten.
Jag blir så trött på idioter.

I want to share a secret



Till er härliga make up lovers out there vill jag dela med mig av en favoritbutik på nätet. Jag fick höra om den genom några av mina favorit make up-artister och har sedan en lång tid tillbaka suktat efter att lägga min första beställning.

ShopCraze säljer MAC pigment samples och andra sminkprodukter till otroligt billiga priser. Om ni t.ex. vill testa ett pigment från MAC men inte har råd eller lust att lägga massa pengar på en skugga ni kanske bara använder någon enstaka gång för att testa olika sminkningar, använda vid photoshoots eller annat så är det här perfekt.

Enligt hemsidan så räcker dessa samples till ca 20-26 användningar och det finns även Pro pigment (som i vanliga fall endast säljs till make up artister i MAC Pro butiker). Great or great? No wait, it's getting better..

Kan ni gissa priset? En burk kostar ungefär ynka 16 kr st. Fantastiskt!

Läppstiften från NYX skulle också trivas bra i mina sminkväskor och i kategorin Nail Art hittar ni även mina favoritlack när det gäller att skapa mönster eller detaljer på naglarna: LA Colors - Nail Deco. Jag har försökt att övertala ett par svenska webbutiker att ta in dem i sortimentet - tyvärr utan resultat - så om inte någon av er har tips på en svensk sida där man kan hitta dem så får detta duga. Rekommenderar dem starkt för er som gillar att fixa med naglarna!


Fars dag. Den ständiga påminnelsen

Idag är det meningen att vi ska fira våra pappor. Och för oss som inte har en?... Ja, vi får istället fira våra mammor för att de klarar av att vara båda. Så tänker i alla fall jag. Jag måste.

Det är alltid jobbigt att bli påmind om att man aldrig kommer att få se sin pappa igen.. så varje gång den här dagen kommer så tänder jag ett ljus vid fotot på pianot som föreställer personen jag inte sett på 10 år och är istället dubbelt så tacksam över att ha en så bra mamma som jag har.

Gör mig en tjänst, ni som har en pappa.... Bråka inte över småsaker. Ha tålamod, acceptera att ni tycker olika om vissa saker. Det gör så ont att se folk bråka med sin pappa eftersom jag vet hur det känns att behöva vara utan en. Ge honom en stor kram och säg att du älskar honom. Jag skulle ge vad som helst för att få göra det en enda gång till.


Plutten bakom mig är här just nu. Skönt att ha sin braintwin hos sig. Ni får ursäkta uppdateringen, hoppas ni förstår. ♥


Dop, fika och middag coming up

Funderar på att ringa Jeanette och fråga om jag får låna med hennes kamera innan vi beger oss iväg mot SKBG - en sån här sak måste ju dokumenteras!

Have a lovely day! ♥


Flashforward (Please, read!)

Jag såg ett program på TV efter Idol igår som hette "Flashforward" och efter att ja tittat ett tag kunde jag inte slita mig. Såg ni också det? Det verkade bra och är säkert något jag kommer börja följa men det fick mig också att börja tänka på en sak.

I serien hade det varit en "blackout" - alla somnade och såg för ett kort ögonblick in i framtiden. Vad de såg var ett ögonblick ur deras liv 6 månader frammåt (har jag för mig. Rätta mig om tiden var fel). Vissa såg positiva saker, andra såg saker de inte alls ville se. En del såg ingenting alls. De som inte såg någonting fick bevisat att de inte skulle leva då.

Jag blev så pass caught up i det där att jag måste ställa er en fråga kring det hela. Om ni fick möjligheten att se en händelse i framtiden, skulle ni göra det? Oavsett om ni såg något positivt eller något negativt - om ni inte visste vad ni skulle komma att se.

Tankarna kring det höll mig vaken länge inatt. Det finns saker jag undrar om och hoppas ska inträffa men tänk då att få veta säkert att det aldrig kommer hända. Eller, ja, i alla fall inte innan den tiden man ser in i. Och tänk att t.ex. se någon nära råka illa ut... Men då kanske man å andra sidan kan jobba för att det inte ska inträffa. Men jag vet inte.... Jag tror faktiskt inte jag skulle vilja kunna se frammåt i tiden. Jo, 5 minuter frammåt hade varit coolt! Det vore bra. Då kan man förhindra småolyckor, kanske t.o.m. större. Även se vad som vore bra val och inte. "Bra saker att säga" för önskad reaktion o.s.v.

Men nej, inte som i serien. Berätta vad ni skulle ha valt!


7 November

Vaknade till dessa härliga HQ bilder. Lovely. Hur fina är de inte?

Jag försov mig (som fan) och är nu lite stressad. Kl. 1 kommer blir jag hämtad av Lina & Max och åker till Skinnskatteberg för att gå på dop. Träffar inte min kusin (mamman) ofta och hennes söta dotter har jag hittills bara sett på bild så det ska bli roligt att se henne och alla andra jag inte träffar så ofta. Givetvis ska det även bli kul att träffa de jag träffar lite oftare som andra kusiner, min moster, mina morbröder o.s.v.

Efter dopet är vi bjudna på middag hemma hos Max's farmor. Det ska bli trevligt, hon är så snäll. 10 minuter kvar och jag har inte fixat håret.. Shit!

Worst & Best make up on the EMA red carpet

Jag är inte den som dömer eller klagar på hur människor sminkar sig utan tycker oftast att det inte finns några "rätt och fel" inom make up. Låter folk se ut som de vill. Vill man gå runt med idomin-vita läppar eller grönt rouge... Fine. Go for it.

Jag tyckte att det vore passande - eller kanske mer kul - att med bilder från röda mattan utse den bästa och "kanske inte lika fina" sminkningen från årets MTV EMA som hölls igår i Berlin. Tyck till om ni vill. Håller ni med mig i mina val?


Highlight i all ära.. men en snäppet mörkare conceraler under ögonen skulle förmodligen gett ett finare resultat på Helena Paparizou's hy.


Natalie gjorde det igen. Älskar hur hon gradvis bygger upp hans ögon-make up till perfektion. Använder olika nyanser, ljusare till mörkare toner - det bästa sättet. (Remember: det är alltid lättare att bygga på än att ta bort.)

Läffstiftet (ser man nyansen av bättre på andra bilder. Här ser det mest ljust ut men det är mer läppfärgat) står högt upp på min "hitta-liknande-nyans-lista" och ansiktet är perfekt highlight:at. (Haha.. vilken jäkla svenska..)

Dessutom bar han åter igen det supersnygga nagellacket som jag försöker hitta. Var kommer det ifrån? Slutsatsen och dagens sanning är att det inte finns någon kille som bär upp den här typen av make up bättre än Bill Kaulitz. Try to fight me on that one!


HIGH HEEL MANIA






I'm in love. ♥


MTV Europe Music Awards 2009

Tokio Hotel vann Best Group, Placebo vann Best Alternative - how could I possibly not be happy? Ett stort grattis till båda banden! Grymt jobbat av alla fans!

Showen då. Jag gillar Green Day men tyckte att öppningen var ganska platt. Lite för händelselös. Lite för tom. Den gav mig ingen "wow"-känsla. Tycker även att det var lite tråkigt att Katy Perry var värd i år igen. Annars var showen väldigt underhållande och verkade bättre organiserad än förra året.

TH's uppträdande var för mig kvällens höjdpunkt och jag satt tom på ord i början. Anledningen till varför de valde att spela World behind my wall blev klar ganska snabbt och pyrotekniken var riktigt mäktig. Jag älskade förresten när Joss Stone råkade försäga sig och spoila överraskningen kring deras uppträdande innan showen ens börjat. Haha! Hon verkade så glad, härlig och äkta och var hur gullig som helst mot killarna. Mysig tjej.

Bill hasade sig fram på scenen i sina höga klackar men det vägde det alldeles perfekta uppträdandet upp utan några som helst problem och jag vill påstå att det var deras bästa uppträdande med nya skivan. Definitivt deras bästa award show-uppträdande någonsin.

Vad tyckte ni om galan? Vad gillade ni bäst?





5 November

Igår kom den första snön och jag som i vanliga fall inte alls gillar snö (förutom på julafton) blev lite förvånad då jag nyss tittade ut ur fönstret och tyckte det såg mysigt ut. Mysigt inne, mysigt ute, längtan till jul är starkare än någonsin och mitt överglada "jul-humör" börjar redan ta form. Och efter nyår är det ju endast två månader kvar till TH-konserterna så vem vet, kanske klarar jag mig igenom den här vintern ändå?

Ikväll är det MTV Europe Music Awards och jag antar att många av er kommer att se det på TV. Givetvis kommer även jag sitta klistrad. Innan det ska jag basically bara göra saker som blir som "förberedelser" inför ikväll. Ska handla godsaker, testa lite smink, svara på mail och såklart umgås med Lina som är här.

Let's start with some (late) breakfast!


The MacManus brothers are back!

I'm having a major fan moment here. The Boondock Saints ll: All Saints Day hade premiär i Los Angeles den 28 Oktober och jag hade inte ens sett trailern innan inatt. 

Efter att jag nu har tittat igenom alla bilder, sett trailern, "squeal:at sönder mina muskler" och lugnat ner mig lite så måste jag säga att jag fortfarande är väldigt misstänksam att den inte kommer att kunna mäta sig med ettan. Tvåor brukar oftast ha svårt med det. Att jag dessutom vet en dålig händelse i filmen stärker knappast mina förhoppningar om att detta är ett av undantagen.

Förövrigt så saknar jag agent Smecker (Willem Dafoe) som var en av ettans viktigaste personer. Och Rocco såklart. Filmens härligaste karaktär. Damn it,
hade han inte kunna dött i tvåan istället?


Hemska mardrömmar..

Hallå! Vaknade sent idag efter en massa mardrömmar. Bl.a. om hur jag blev kidnappad, knivhuggen, halvt kvävd med snö här utanför på gatan och helt plötsligt så känd att fansen slet bort (!) dörren när jag satt på toa. Eh... ja.
Även min familj råkade illa ut i samband med kidnappningen så det blev extra känsligt. Vaknade upp med känslan av att ha gråtit i sömnen. Usch..

Nu mår jag bra och ska laga mat med mamma. Lina kommer hit om en halvtimme också så då får jag får se med egna ögon att hon är okej motför i drömmen. Blir ni också så? Att ni vill titta till personerna ni drömt hemska saker om så de är okej?

På tal om obehagliga saker... Jag hittade några bilder från i lördags på Cassandras bilddagbok:

Cassandra och jag


Athena, Lina och jag gillade dansrummet med musik, discorök och blixtrande ljus

Min halloween-make up

Eftersom jag inte hann göra en egen tutorial medan jag fixade min make up till halloweenfesten så tänkte jag istället visa er en bra video från YouTube som visar hur man kan gå till väga för att återskapa looken.

Idén fick jag från MAC (klicka för att se bilden jag menar) och som ni märker så gjorde jag vissa saker annorlunda - både motför på bilden och i videon. Valde en mer enkel, svart, sotad look på ögonlocken, skippade den rynkade huden och använde tippar på nedre fransraden istället för avklippta vanliga lösögonfransar.

Jag har varit sugen på att testa det länge - äntligen fick jag en anledning!




Vill ni ha tips om hur ni fixar de blodiga naglarna så hittar ni videon jag inspirerades av här!

3 November

Hej! Lina is in the house så jag vill passa på att umgås med henne lite och skippa datorn. Vi ska strax baka och sedan titta på Twilight. Bloggar lite senare istället och kommer då visa tips på hur ni kan återskapa min halloween makeup och svara på era mail. Jag tycker förresten att det är jättekul när ni frågar om tips och liknande och jag svarar på allt så fort som möjligt. Så svaren kommer, just so you know. =) Tack också för kommentarerna om sminkningen, jag blir verkligen jätteglad att höra att ni gillade det!

Nu ska jag leta fram Twilight och gå ner till Lina som jag misstänker redan har börjat. Vi hörs senare! ♥


HALLOWEEN '09

Jag gav upp i försöket att ladda upp bilderna igår men här kommer de nu; bilder från halloweenfesten i lördags. För er som inte förstått vad var... tänk er en död kvinna ombord på ett stort skepp (död skeppskvinna kanske man kan kalla det?) som i t.ex. Pirates of the Caribbean som flyger omkring och spökar. That's me. Eller.. vad jag försökte vara i alla fall. Tycker ni att jag lyckades?



Jag och Kat Von D. Visst var hon lik?


Sabina var Jokern - en otroligt söt sådan!


Svarta skuggningar, orange, enkla lösögonfransar och rhinestones innehöll sminkningen jag gjorde på kvällens värdinna till hennes utklädnad.










Baggoz "the mummie" (eller "Olyckan"?) & den döda skeppsdamen



Cassandra och Johan var musse och mimmi. Jättesöta!



Cassandra och Johan är ett sånt där härligt par som på något sätt sprider glädje runt sig. De är så otroligt trevliga människor var för sig och tillsammans kan man inte låta bli att älska dem. Jag blir lika glad varje gång jag ser dem!




En bild på Bagge och mig i dansrummet får avsluta bildspelet. Nu ska jag spränga facebook med resten av bilderna från kvällen och sedan göra iordning lite lunch.

Tack Lina & Niklas för att ni bjöd på årets roligaste fest!

1 November

Ohja, jag lever! Jag är bara helt slut efter gårdagen. Vilken lyckad kväll det blev! Grymt roligt hade jag men det kan ha blivit lite för mycket dricka där mot slutet. Fick otroligt snälla kommentarer om sminkningen och det tackar jag så hemskt mycket för. Lyckligtvis höll den hela kvällen!

Bilderna från igår är på väg (och har varit i ett par timmar nu, haha). Det går jätte trögt att ladda upp dem då det är en hel del - just like I promised. Väntar även på att facebook ska fyllas med andras bilder från festen. Kul att se att alla tog det seriöst och faktiskt klädde ut sig. En maskerad eller bara ett tema gör alltid fester så mycket roligare, tycker inte ni? Jag älskar att klä ut mig, för mig hade gärna varje fest fått vara en maskerad.

Ni får en suddig smygtitt i väntan på de andra:

Det här är förövrigt den enda bilden jag har från igår som är tagen utan blixt. Ångrar att jag inte tänkte mer på att ta flera eftersom sminkningen såg mer verklig ut och hårfärgen mer jämn ut utan blixten.

RSS 2.0