ILLUSION



Make up: me


Inspirerad av Rick Genest försökte jag mig på en snabbare och mindre detaljrik version av hans ansikte. Snabbversion säger jag eftersom jag bara tog de produkter och redskap jag hade till hands och inte var så noggrann men tycker ändå att resultatet blev helt okej. Till maskerad skulle jag dock gärna lägga till mer dimension och detaljer  men hur det skulle se ut  tar vi närmare halloween.

TIPS: Bästa ögonfranslimmet



Om ni har vägarna förbi Make Up For Ever/Sephora nästa gång ni besöker utlandet så är ett tips att spana in Make Up For Evers ögonfranslim. Jag använder ett som följde med ett par lösögonfransar jag köpte från märket och brukar vanligtvis inte gilla innehållet i de små tuberna men det här är det absolut bästa lim jag testat hittills.  Det blir lysande blått innan det torkar helt genomskinligt och jag har aldrig upplevt att det lossar i kanterna efter ett par timmar som bl.a. limmet LashGrip (som säljs hos Kicks) har gjort för mig några gånger. Once this is on, it stays on.

Jag håller tummar och tår för att det säljs i större, normalstor tub (och att det då är exakt samma lim) så att jag kan köpa med mig några tuber nästa gång jag hamnar hos en återförsäljare.

DETAILS






















Bilder via weheartit.

Flätor, fjädrar, vackra brev, ryggsäckar i läder, stora bangles, färgglada hårtoppar och intatuerade ord.  Alla bilder ovan inspirerar mig på ett eller annat sätt.. and I hope you'll enjoy them as well.

På min önskelista



Trots att formen på de här brillorna från Tom Ford kopplar mina tankar till en Barbiedocka jag var rädd för som liten så har jag på senare tid fått upp ögonen för dem.  Värmande sol, en snygg (och gärna mönstrad) playsuit, en bränna, klackar, en slokhatt över  vågigt hår och solbrillor med den här formen i svart är några av sakerna jag önskar mig till sommaren.  Glamour är ordet.

The Final Seduction



Äntligen är den här!  Mamma skrek av glädje när jag och Lina överraskade henne med sista säsongen av vad som kommit att bli "våran" serie till mysiga tekvällar. Tittade på de två första avsnitten på en gång igår kväll och kan knappt förstå att vi har 8 timmar kvar av pure pleasure.  Lycka!

Just nu på mina naglar




Precis som jag har intresset för makeup så har lillasyster ett intresse för naglar. Har spenderat de senaste dagarna hemma hos henne och passade som vanligt på att testa de senaste tillskotten i hennes samling.  Både Cool Camel och In The Army från IsaDora har lite dammiga toner som jag gillar och passade perfekt till den indianinspirerade designen jag ville prova.  Favoriten? Den armygröna!

Oh gimme danger little stranger. . .





I got a little carried away watching Curt Wild (Ewan McGregor, Velvet Goldmine) pouring the gold glitter all over himself on stage for the 53rd time recently. Struttade omkring här hemma med musik från filmen ur högtalarna, klackar under hälarna och överflöd av chunky gold glitter messily applied on my face.  Se det som min tolkning av den här galna karaktären.

TACK!

Vill slänga in ett stort tack till dig Linda som lämnade en väldigt fin kommentar HÄR [länk] för ett tag sedan. Jag är ledsen att jag inte tackat tidigare men blev ärligt talat överväldigad och visste inte vad jag skulle skriva som svar. Otroligt fin komplimang!  "Dockutseendet" du nämnde vill jag påstå är sminket och förmodligen även bra kameravinklar då jag faktiskt har ett ganska osymetriskt ansikte men tackar ändå så hemskt mycket för dina ord. :) De värmde och gjorde mig väldigt glad!

Alla kommentarer av liknande slag gör mig otroligt glad och jag önskar nästan att jag kunde sätta ett litet ljudsvar till varje sådan kommentar för att ni verkligen skulle höra hur ärligt glad jag blir (varje gång). Det går ju inte riktigt att förmedla via text så här... men tack. Tack, tack, tack! ♥

BRONZE EVERYDAY!







WOHOO! MAC's Lustre Drops (som är som en flytande highlighter du kan blanda i t.ex. din dagkräm eller foundation för en fin glow eller applicera direkt på huden) presenterades med kollektionen Style Warrior under 2009 och har sedan jag missade dem back then varit en sån där produkt jag inte kan sluta önska att jag hade... But guess what? I April kommer de tillbaka och läggs då till i det permanenta sortimentet ihop med 2 nyanser Skinsheen Leg Spray, 2 nya nyanser Mineralize Skinfinish Natural, 4 nyanser Bronzing Powder  och tillsammans med 2 av deras redan existerande Mineralize Skinfinish:es bildar de kollektionen Bronze Everyday.  ÄNTLIGEN ska den guldiga "Sun Rush" bli min!

Ett av kollektionens bronzing powders ser ni ovan. Blev glatt överraskad av att "Refined Golden" (som färgen heter) inte alls gav lika mycket glitter som det ser ut att göra om man tittar i dosan eftersom jag inte brukar gilla glitter i hudprodukter. Att borsta på lite på delar av kroppen som axlar och dekolletage till kvällen blir väldigt fint och even more so om man redan har en liten bränna. Personligen så är jag.. well.. inte blekare än någonsin men väldigt ljus  så jag tänkte hjälpa vårsolen lite på traven med hjälp av detta. Hur det ser ut på huden får ni snart se!

Quote of the Day


St. Patrick's Day




Med min förkärlek till Irland (som faktiskt började med följande film) och som den sanna Boondock Saints-nörd jag är så firade jag i torsdags St. Patricks Day med en sminkning i grönt & brunt.  Använde en gräsgrön färg från en av 120-paletterna från BF-Beauty och bytte ut det ljusrosa läppglanset mot Viva Glam Gaga 2 Lipglass efter att bilderna togs eftersom jag tycker att speciellt den här gröna matchas bäst med antingen en varmare nude eller en ljus korallfärg. Det kompletterar fint utan att ta över.

P.S.  Temptalia satte nyligen ihop en lista med 5 ljusa koraller att matcha med gröna sminkningar. Check it out om du behöver tips!

Make powdery a thing of the past



Jag hittar sällan rouge jag verkligen gillar och har egentligen aldrig riktigt trott på det här med krämrouge. Hade innan den här veckan aldrig testat men har inte kunnat föreställa mig hur det kunde ge ett snyggt och jämnt resultat och samtidigt hålla sig så. . .

MAC ersatte nyligen sina Cream Blushes med nya Cremeblend Blush som debuterade i Januari förra året (i 4 nyanser) som limited edition till Lillyland-kollektionen [länk] och nu har de alltså kommit in i det permanenta sortimentet i 6 nyanser.  Jag fick hem ett pressprov och blev måttligt förvånad över hur lättapplicerat det var vare sig jag använde borste eller fingrar (för att testa skillnaden).  På bilden ser ni "Posey" som är en warm peach (först en tjockare applicering och sedan utsuddat) och jag älskar verkligen hur naturligt det ser ut på - speciellt på naturell hy. Som att man precis kommit in från en promenad eller varit ute i vårsolen. Det ser friskt ut.  Har redan siktat in mig på "Ladyblush" och "Something Special" som båda har ljusa koralltoner, blir perfekta vårfärger och superfina i sommar till brännan för en fräsch look.  Brilliant product!

Vad rekommenderar jag för borste till dessa? En stippling-brush - t.ex. MAC #188. I väntan på min egen använder jag Sigmas Flat Top Kabuki med en lätt hand.

Water for Elephants

Är det någon här som läst boken Water for Elephants?  Jag har hört att den ska vara otroligt bra och handla om en man vars liv från det förflutna på en cirkus man får lära känna.  Jag brukade som liten drömma om att vara del av en stor cirkusfamilj och resa runt i världen så blev därför väldigt nyfiken när jag nyligen hörde om den här och tydligen så har den precis även gjorts till film och premiärar i April med Robert Pattinson och Reese Witherspoon i huvudrollerna. Letade fram trailern och tycker att det ser riktigt lovande ut. Den här måste jag se!



STYLETTO



Bjuder på en "Face of the day" från i Tisdags för att visa hur det svarta läppstiftet Styletto från Lime Crime ser ut på.  Like it?  I love it.  Matchade det med en metallicblå ögonpenna på undre fransraden och min vanliga svarta eyeliner på den övre. Skippade dock min vanliga vinge och lät den istället komma från undersidan.

Ett tips om man tänkt ha läpparna svarta under en längre tid (t.ex. från förmiddag till kväll) och vill behöva göra så få touch-ups som möjligt  är att grunda åtminstonde kanterna med en (torr) svart penna för att färgen inte ska blöda efter några timmar. Har dock inte använt något annat än läppstiftet itself här ovan.

By Annie Leibovitz



Rihanna for Vogue US  April 2011 by Annie Leibovitz

Jag har en crush på den näst sista bilden och kan se den göra sig brutalt bra som tavla i ett vitt rum. Möjligt att den får pryda ett framtida rum hos mig. Gorgeous!


DANCE CENTRAL




Har ni testat Kinect-spelet "Dance Central"? Om inte (och ni gillar att dansa) så måste jag verkligen rekommendera det vare sig du föredrar att battla eller spela ensam. Min vän Lina har spelet och körde för fullt tillsammans med lillasyster när vi var där i Söndags  medan jag själv fick titta på från soffan eftersom jag fått någon slags inflammation i axeln och inte ville förvärra det..  men ser verkligen fram emot att dansa med i de snygga rörelserna till bl.a. den gamla favoriten "King of the dancehall" med Beenie Man (som fortfarande gör mig lika peppad, fest- och danssugen som för 6 år sedan) så fort det blivit bättre. BOOMBA!

GRAINY


ON SET


Busy girl "on set". Vem kunde ana att de gamla Barbiesakerna skulle komma till användning igen?

Väntar i skrivande stund på att Lina ska komma hit och sminka mig och håller så länge på att fota färdigt saker jag tänkt visa er här i bloggen samt fler saker jag tänkt lägga upp på nätet för att sälja. Det är bl.a. oanvända skor, smycken, accessoarer och egengjorda smycken så länkar (för den intresserade) och mer info kommer så småningom. Någon som kan gissa vad det är jag fotar här ovan?

SUMMER RED





Say hello till en ny favorit!  Igår släppte MAC läppstiften Sheen Supreme och jag är helt förälskad i det röda "New Temptation". Det har verkligen en perfekt "sommar-formula" då jag själv kan tycka att det kan kännas fräschare med något mer glansigt och mindre täckande än ett vanligt rött läppstift  just till sommaren  och det här ger både mindre opacitet och en gelé-aktig, glansig finish.

På bilden ovan har jag lagrat på färgen men det går också utmärkt att bara dutta på som en lip-tint tack vare sin skira färg vilket gör att det även passar för de som endast föredrar en hint av färg eller om man söker en produkt som kan ge båda resultaten.  Jag ÄLSKAR de cylinderformade hylsorna som även deras Pro Longwear Lipcremes har fast i en mattare variant; så stilrena och fina. Jag måste ha fler!

DON'T BE A DRAG - JUST BE A QUEEN


Tillåt mig att presentera morgondagens generation och min framtida son.
Det här är det underbaraste jag sett på länge. En stor PUSS ska han ha!


INFÖR 2011

Nytt år innebär inte bara nya möjligheter, nya upplevelser och nya bekantskaper; för oss make up "addicts" innebär det även nya kollektioner, IMATS och liknande saker att se fram emot. Här tänkte jag berätta lite kort om lite av det jag personligen (just nu) ser fram emot att prova under året. Kom gärna med egen åsikt om ni redan provat någon av följande. :)



• Bobbi Brown Rich Lip Color Lipstick
: Det är inte varje dag man inser att man skulle kunna/vilja använda varenda färg ur en läppstiftskollektion. Det här är för bra för att inte tittas närmare på.

• MAC "Blacktrack" och "Dipdown" Fluidline: Yes, I am forcing myself to try something new. Som ni vet så älskar jag min Nivea Expert Eye Liner men har velat prova den här i säkert 2 år nu so I'm going for Blacktrack. Vill även prova den i bruna färgen Dipdown.

• Make Up Store: Trots att jag äger relativt många skuggor och andra produkter från märket så har jag i helhet fått ett ganska dåligt intryck. Jag tycker mig dock ha sett några guldklimpar i sortimentet så har bestämt mig för att ge märket en ny chans i år. Något speciellt jag bör kika efter?



• ELF: Trots att jag hört att man kan få vad man betalar för här så har jag samtidigt hört alldeles för mycket positivt för att inte prova. Har ni några produkter härifrån att tipsa om? Jag är sugen på nagellacken!

• OPI "Gargantuan Green Grape": Glassen Päron Splitt i nagellacksform. Cravings.

• Make Up Store "Mixing Liquid": Efter många år av velande så ska ta tag i att köpa det här i år. Det får bli ett substitut tills jag får tag i mitt efterlängtade Mixing Medium från MAC Pro. Glömmer aldrig när jag frågade efter det vid MAC-disken i Åhlens City (innan jag insett att det tillhörde Pro-sortimentet) och ingen av makeupartisterna hade hört talas om produkten. Härligt att man har mer koll än personalen (vilket leder till att jag stör mig otroligt på deras låga standard på personal nu för tiden men that's another story.) Jag kanske borde ta över?


• Coastal Scents Forever Natural Palette: Som känt så gillar jag verkligen ögonskuggorna av större storlek från Coastal Scents. Det här får bli mitt nästa palettköp.

• SUGARPILL: Har dregglat efter dessa länge nog nu; både deras kompakta och lösa skuggor SKA läggas till i min samling snarast möjligt.

• I parfymväg
är det Rihannas Reb'l Fleur som jag ser fram emot att lukta på  och av de kollektioner jag hittills hört om så är jag riktigt nyfiken på MAC's majkollektion "Daisy" (som jag direkt förknippar med starka läppstift, eyeliner och pinuppor) och allra mest deras "Surf Baby" som släpps i Juni. Hur fräsch och somrig låter inte den? Det ska bli kul att se om de (och egentligen allt i listan här ovan) är något alls av vad jag föreställt mig. Fingers crossed!

120311 / Redo för våren




Efter att ha tittat lite på melodifestivalen i lördags så gick jag över till Jocke & Cassandra som förutom Bacardi även bjöd på sommarlängtan i massor genom att bl.a. visa ett underbart korallrött läppstift (perfekt till sommarbrännan) och nr 228 från Depends vårkollektion som nästan påminner om en vackert ljusblå utomhuspool med sitt svaga skimmer. Hela jag mår så bra av att våren och allt därtill äntligen verkar ha hittat hit och idéer inför sommaren börjar redan spira. Tunnare kläder och mysiga uteserveringar på de där härliga sommarkvällarna känns faktiskt inte allt för långt borta det heller. Färgexplosionen närmar sig nu!

MARILYN





Emelie
dissade Marilyn för New York när hon nyligen dekorerade om i lägenheten och söt som hon är så frågade hon om jag ville ta över de två tavlorna eftersom hon vet att jag älskar den här tidlöst vackra kvinnan. Båda är väldigt färgglada à la  Andy Warhol och favoriten är den med blått hår som nästan får henne att se ut som en rockigare version av hennes glamorösa self.  Gorgeous.  Tack igen! ♥

Eat Pray Love



Har ni sett filmen Eat Pray Love?  Jag älskar Julia Roberts och har mycket just därför velat se den. I förrgår tog jag tag i det och gillade den så mycket att jag tittade på den igår kväll igen. Den är inte så fartfylld men fin, ganska djup  och "får en att tänka mycket"  tyckte min mamma.  Jag såg mycket av mig själv i Julias karaktär och känner igen den där sökaren; att vilja resa för att hitta ett ställe i världen som får mig att vilja stanna, behoven av att kunna njuta av saker (och annars behöva förändring) och att kunna följa mig själv.

Jag rekommenderar den starkt till er som gillar filmer om att växa som människa och lära känna sig själv. Den är underbar. På Söndag ser jag den en tredje gång.

NEW IN

Vårens kanske mest omtalade kollektion har gått få sminkintresserade omärkt förbi och åsikterna har verkligen varit 50/50. Jag pratar givetvis om Wonder Woman från MAC och personligen så blev "sminkförpackningsälskaren" i mig (haha) otroligt kluven och tyckte först att de endast var tacky  följt av tanken att det å andra sidan var kul att de gått "all in".. och nu när jag sett dem up close så tycker jag mest att de ser ut som leksaker. (Hade jag sett eyelinern ligga bland barnleksaker och inte vetat om kollektionen så hade jag förmodligen inte reagerat.)

Det jag var sugen på att titta närmare på efter promobilderna var bl.a. pigmenten och glittren men kan på ett sätt tycka att det är lite off att ha med pro-produkter i kollektionen som t.ex. Reflects Glitter som inte är säkert för användning vid ögonen (unless man använder en klibbig bas eller liknande vilket man i och för sig förmodligen gör) i kollektioner som alla/vem som hest kan köpa när de [pro-produkterna] är framtagna för makeupartister eller rättare sagt personer som verkligen vet vad de gör/vet bästa sättet att använda dem. Läppstift är en sak  men.. ja. Jag gillar dock att de ansträngt sig och funderar på att även införskaffa glittret "Reflects Pearl" ändå, den peachfärgade blush duon "Mighty Aphrodite" och den mörkgröna mascaran "Army of Amazons". (Bara namnet gör mig vild.)

Wonder Woman släpptes i de svenska diskarna i förrgår och här nedan ser ni lite av vad som finns med i kollektionen:




Penultimate Eye Liner "Rapidblack" - i Jumbo-storlek! Jag har lånat originalet av min syster flera gånger och trodde att den här skulle vara alldeles för maffig för att få till en snygg linje med men blev riktigt förvånad när den utan problem flöt på längs franslinjen - faktiskt lättare än originalet för mig. Ännu mer förvånad blev jag när den t.o.m. gav en snygg vinge. Positive surprise!




Pigmentet "Bright Fuchsia"


Marquise D' är en repromote från Brunette, Blonde, Redhead-kollektionen 2009 och är en bra MLBB-färg ("my lips but better") till ljusare hudtoner. Det är väldigt likt Patesserie [klick!] med enda skillnaden att den här har en slightly varmare ton. Enkel och jättefin!



Opulash mascara i färgen Themyscira ger en diskret navyblå färg till fransarna och är inte alls lika skrikig som bilden jag får upp i huvudet när jag tänker på blå mascara. Resultatet blir inte heller lika blått som på borsten ni ser ovan om man inte först grundar fransarna med en vit ögonfransprimer så det här känns som en mer wearable variant.


Amazon Princess Powder Blush duo - what a surprise! Den mörkare färgen blir mycket rödare/varmare än den ser ut i dosan men gör sig bra precis nedanför kindbenet - ungefär som en övergång mellan rouget och färgen du använder för att konturera kindbenet med. Jag är inte överförtjust i rosa rouge så tittade knappt åt det här först men det är en kul duo and I'm glad I got it.

One year ago ...



Förra året vid den här tiden satt jag i ett hotellrum i Helsingfors tillsammans med 3 favorittjejer och pratade igenom kvällen vi spenderat i Helsinki Icehall medan vi väntade på ett tidigt morgonflyg mot Sverige.  Jag har inte alls varit intresserad av att lägga upp några "minnesgrejer" runt detta men i samband med att ett par av mina bilder från konserten ändå publicerades hos Lifestyle Music Group tidigare ikväll så kan jag lika gärna länka till bilderna lite snabbt ifall det finns någon intresserad här. :)

Klick, klick!

Quote of the Day


Picture via weheartit


Har vi möjligtvis en intresserad 36:a här?




Never used. 200:-

I början av sommaren last year så fastnade jag för den här inne på H&M och köpte den trots att jag var osäker på storleken som var den sista av alla. Ett år senare kommer jag fortfarande inte i den så nu ger jag upp och säljer den till någon med mer användning för den än bara onödig garderobsplats. Ville så gärna ha den till en svart, lös topp och bara ben till sommaren eftersom jag gillar blandningen tajt och löst så här men jag får gå på jakt efter en liknande istället.

Nypriset var 249:- men eftersom den aldrig är använd så håller jag mig till 200 kronor. Storleken är 36. (Observera att det inte är mycket stretch i kjolen.) Lämna en kommentar eller maila ([email protected]) om du är intresserad.

ACID WASHED





Ett av läppstiften från den jeansinspirerade MAC-kollektionen "Jeanius" som jag nyligen nämnde  har det passande namnet Acid Washed och ovan ser ni en liten smygtitt på hur färgen ser ut.  Den beskrivs som en "grayish beige with gold pearl" men har egentligen inte mycket färg alls; basen är klar/transparent och istället är det ett ljust vitguldigt skimmer som är i fokus.

Personligen så har jag no idea om hur jag ska använda det här på mig själv som föredrar en färg starkare än min naturliga men det hamnar definitivt i "jobblådan" för use on others eftersom jag är säker på att det vore fint på någon med mindre pigmenterade läppar  alternativt blekta med någon bas  men helt enkelt på någon som överhuvudtaget passar/trivs i ljusa läppar. (Exempel: klick!).

Hittas hos MAC under 6 veckor fr.o.m den 15:e Mars.

♦ CASSA 23 ♦





You all had a good weekend?  För min del var helgens höjdpunkt födelsedagsfirandet av min fina, gamla classmate och kvällen bjöd på både oplanerad utgång (vilket alltid verkar bli roligast), nya bekantskaper och kära återseenden. I had a great time!  Nu ska jag på allvar ta tag i att bli bättre på att ses. Är det inte konstigt att man ibland träffar de som bor långt bort oftare än de som bor alldeles i närheten?

February Beauty Favourites






• MAC Omega har varit min mest använda go-to neutral eyeshadow under Februari månad och förmodligen så håller det i sig ett tag. Är fortfarande insnöad på neutrala toner precis som i Januari men väntar med spänning på att min årliga colour explosion mania ska ta fart.

Depend nr 105 ser nästan ut som vatten på naglarna när man målar ett tunt lager ovanpå ett kalltonat nagellack som ljusblått eller grått. Jättefint!

• OPI kom för några år sedan med det fantastiska, dammigt grålila lacket Metro Chic i ett samarbete med Sephora och från den dagen jag såg det på en av mina favoritgurus så har jag varit totalt förälskad.  Jag älskar kalla, dammiga lack och trots att Metro Chic är mycket gråare så var det likt nog för att få mig på fall när jag såg Ashes To Ashes (#709) från IsaDora stå ensamt där i hyllan inne på Kicks.  It called for me.  (Sista bilden gör färgen mest rättvisa.)

MAC Viva Glam Gaga 2 Lipglass. It's growing on me even more och jag funderar starkt på att köpa läppstiftet också när det kommer ut trots att jag personligen inte trivs jättebra med ljust läppstift. Det är trots allt en bra nude och kanske speciellt för en snäppet mörkare hudton (d.v.s. good for work!).

Nivea Refreshing Cleansing Wipes är praktiska och perfekta att ha med i väskan om man sover borta och inte orkar släpa med sig sina rengöringsprodukter. I've been using them like crazy lately ... fast ärligt talat så har jag bara varit för slö för annat (while being at home). Haha.. De är bekväma!


Dela gärna med er av favoriter om ni har några! :)

WONDER WOMAN



RSS 2.0