BORN THIS WAY


I need this picture up big on my wall. Now.

Jag älskar videon, älskar Gaga  och Rick Genest är sex på två ben. Enough said.


Testar: Studio Fix Fluid SPF 15 Foundation




Nu i Februari kom MAC med kollektionen Future Face som koncentrerar sig på basprodukter; med den presenterades det nya pressade pudret Studio Careblend i 8 färger och utöver det kom 8 nya nyanser av Studio Fix Fluid SPF 15 foundation samt två nyanser av Studio Moisture Tint som jag varit sugen på att prova ett tag nu. Jag testade två färgade ansiktskrämer för några år sedan och gillade det verkligen som ett fräschare alternativ till foundation under sommaren så jag tänkte ta tag i att prova en av dessa i år.

För tillfället provar jag Studio Fix Fluid och ni som vill ha en quick review kan fortsätta läsa.   Den både känns och ser snäppet mer naturlig ut på min hy än Pro Longwear som jag recenserade i Januari men å andra sidan så är de inte heller skapade för att ge samma resultat. Jag vill påstå att den här har medium täckning men det är möjligt att även få den lättare om man bara är lätt på handen och vet vad man gör. Jag gillar den bäst när jag endast tar väldigt lite och buffar in med min Sigma Flat Top Kabuki - en större mängd kan lätt se lite mer påmålad/kakig ut än vad jag hade väntat mig  då jag personligen föredrar en lättare formula nu när min hy i sig roligt nog blivit jämnare.
Till skillnad från Pro Longwear som jag tyckte verkade mörkare i nyanserna än deras andra foundations så upplevde jag den här som mer "korrekt" i färgen, som sagt ha en lite lättare formula (än PL) trots att även den här torkar matt på huden  och jag skulle säga att den kan passa någon med lite fetare hy som vill ha medium till hög täckning då det går att bygga på.  På mig som inte har oljig hy kan den dock se torr ut efter några timmar så för en everyday-use föredrar jag hellre någon med en lite mer "dewy" finish.


P.S. Glöm inte att köpa en pump till  ifall ni vill prova den här eftersom flaskan inte har det. Både (mycket) mer hygieniskt och enklare vid användning.

Spiegel verlagshaus by Verner Panton




Priset för snyggaste väntrum går utan tvekan till Spiegels förlagshus i Hamburg.  Taket är nästan för bra för att vara sant och bilderna ovan skulle lika gärna kunna vara tagna vid ett movie set till Velvet Goldmine eller någon annan glammig 70-tals film - jag älskar det! 

Verner Panton står för designen precis som i de flesta allmänna rum i samma byggnad and I can't begin to tell you vad jag skulle ge för att få vara med att arbeta med en photoshoot här. . . .  Maybe one day I will!

Quote of the Day


Bild: Tumblr


JEANIUS



MAC släpper ett helt gäng kollektioner i Mars månad och i en av dem hittar man bl.a. dessa ögonskuggor som är inspirerad av - som ni ser - jeans.  Coolt?  Inte? 

Jag själv gillar idén men känner jag mig själv rätt så skulle jag gömma dem för mig själv i en sminkbag och inte vilja använda dem med risk för att förstöra mönstret. Haha.. Det har varit väldigt typiskt mig att spara på saker jag gillar för att de inte ska ta slut med resultatet att de istället ofta blir dåliga och måste slängas men försöker nu att inte spara för mycket utan istället njuta av sakerna i nuet precis som med många andra saker i livet och visst blir allt lite roligare av att inte spara på det goda. I'm getting better at this  men för att inte utmana ödet så får just de här skuggorna nog stanna i disken för min del.. Men coola var de!

Winter nails




Februari månads kalla väder var inspirationen för mina naglar till festen i Fredags. Den kalla nyansen under alla gnistrande rhinestones som här får stå för isen och kylan   heter "Rain Polish" och kommer från Eyeko.

We saved the world, I say we have to party











Igår kväll stod dubbelt födelsedagsfirande på schemat. Max och Fredde fick sång och gratulationer i massor och efter middag (som jag tyvärr missade) och förfest hemma hos förstnämnda så fortsatte festligheterna på Pluto.  Jag hade en relativt rolig kväll trots att jag inte längre riktigt uppskattar Västerås uteliv ...  Bara jag som föredrar hemmafester?

PURPLE




I lördags tog jag det lugnt hemma då jag skulle upp tidigt dagen efter men promenerade hem till Emelie för någon timme Buzz before bedtime och prydde då läpparna med ett av MAC's Pro Longwear Lip Cremes; "Goes and goes". Hade bara använt det ute en gång tidigare och det var på mataffären så jag tyckte det var dags. Folk kom med de där härliga blickarna som att jag omedvetet råkat tagit fel färg och de ville fråga/säga till men inte vågade. Haha!

Viva Glam Gaga II





Jag är så glad att Gaga gjorde en 2:a omgång för Viva Glam eftersom hennes första färgval inte var något för mig.  Förra veckan fick jag hem hennes 2:a Lipglass som är en slightly rosatonad beige färg  med ljusa glitterpartiklar och den är nästan snäppet för brun till min ljusa hy men I don't really mind - använder personligen mycket hellre en bruntonad än ljust rosatonad. Skulle säga att det här vore en fin nude på anyone NC25 or darker. (Jag är en NC15 just nu så minst två nyanser mörkare än mig med andra ord.) Tips!

Hittas i MAC-diskarna fr.o.m. 15 Mars och stannar i 12 månader.

L - O - V - E








Firade en av mina brorsdöttrar i Söndags, träffade alla syskonen och fick uppleva min första modevisning av de minsta barnen (- därav den blåa ögonskuggan på henne  om ni ser den. Det finns en liten makeupartist i henne också. ;) Haha..). Hon är så otroligt charmig - inte bara söt utan när hon går så gör hon det dessutom med hakan upp i vädret och en nonchalant "talk-to-the-hand"-min  om ni förstår hur jag menar. Haha.. Underbar!

Sorry för att uppdateringen blivit glesare den senaste tiden förresten. Jag kan skratta åt hur jag fungerar ibland; Om jag har mycket saker att blogga om (som just nu) så är det jättevanligt att jag "låser mig" och istället inte får ut någonting alls. Visst är det konstigt  men jag antar att det har att göra med på att jag föredrar kvalitet framför kvantitet både i min egen blogg och i de få bloggar jag läser och helt tappar suget att publicera ett inlägg om jag inte känner att jag fått ut det precis som jag vill så jag tror att det här sättet  utan press  passar mig bättre (just nu i alla fall). Perfektionist? - Absolut.  Tack för att ni stannar. ♥

Inspired by the Peacocky Collection




Two quick pictures av en sminkning jag gjorde i mitten av Januari inspirerad av MAC's Peacocky-kollektion . Yep - ögonfärgen är redigerad till blå för att det passade bättre och jag inte hade en blåögd modell till hands.  Ber om ursäkt för den suddiga, dåliga kvalitén på speciellt den första - den är tagen i ett dåligt, gult lampljus. Jag tog för övrigt den översta bilden snett (utan att tänka mig för) och fick därför vrida den för att få ögonen i det vågräta läget de är i på bilden och därav den konstiga formen... just in case you're wondering. Haha

Quote of the Day



LIPSTICK MANIA | UNICORNS









De 3 första färgerna av de 13 jag lovat att recensera kommer från Lime Crime. Visst ser de fina ut? Förpackningarna ser lite väl plastiga ut för min smak men the sparkling unicorn som pryder hylsan kan jag inte låta bli att älska.

Namnet Centrifuchsia säger egentligen allt; det är en fuchsia helt enkelt. Bra pigmentering som med alla 3 och så otroligt fin (som ni ser om ni klickar på namnet). Countessa Fluorescent är mer bubblegum/Barbie-rosa och en färg typisk för vad jag skulle måla på mina läppar en lugn kväll när jag bara glider omkring hemma osminkad i mjukiskläder och ser allmänt opiffig ut. To be honest, that's the reason I chose it. Haha.. Jag tänkte på hur jag ibland kan känna mig så "noll" såna kvällar och hur ett läppstift i en kul färg då somehow fungerar som ett happypill (även om det kanske inte alltid förbättrar mycket på utsidan. Haha). Min lillasyster gjorde t.o.m. en parodi av mig med läppstift på för vår mamma när vi hade myskväll ihop i höstas: "Jag heter Ida och jag sätter på mig läppstift för att slappa och titta på film." vilket resulterade i att hon vek sig av skratt för likheten. Haha.. Jag får någon slags kick av läppstift - kan inte riktigt förklara det.

Ett svart läppstift fanns med i MAC's Style Black collection 2009 men enligt alla recensioner/jämförelser jag läst så är det här både mer pigmenterat och bättre. Bara namnet Styletto får mig uppspelt. Alla som vill ha ett svart läppstift BÖR kolla in det här.

Inte nog med att LC redan har udda färger (för $16.00/st) som ljuslila, ljusblått och klarorange - i Mars släpper de även tre nya med kollektionen "Pop Romance". Ett mintgrönt "Mint to be", en ljusbeige färg vid namn "Coquette" och det ljusgula "New York city".. aaaand of course I want then all. Haha. . .  Dupes på några av LC's färger fast med en lite mer glossig finish hittade jag hos Viva la Diva på Åhléns; ett tips till er som är sugna på färgerna men ogillar nätshopping.


LANVIN SS11



Hur fantastiska är inte klänningarna i Lanvin's S/S 2011-kollektion? Jag är helt förälskad!  De fräscha sminkningarna eller rättare sagt hela looken med "nyss kommit ut ur duschen"-känslan & lystern på hyn är också helt fantastisk och något som jag hoppas kunna återskapa i sommar om min trasiga hy blir bättre. ÅH! Jag kan inte sluta titta!

Klicka på kollaget för att se allt i ett större format.

THE WINNER

Jag blev lite förvånad över hur få som skickade in bidrag via kommentarsfältet och bloggmailen till Valentine's Day-tävligen och skulle därför gärna vilja fråga vad som skulle krävas för att fler ska vilja vara med till nästa gång?  Jag tänker nämligen lotta ut mer smink nu mot våren (och väntar på att få hem produkterna i skrivande stund) så det vore bra att veta vad som gjorde att ni andra sminkintresserade inte var med (förutom den korta tävlingstiden. Den blir längre nästa gång). Var tematför svårt? Om ni skulle behöva göra en sminkning i en kommande tävling; vad skulle vara ett roligt tema enligt Dig? Help me out here!


Ett stort grattis till ELLEN som jag den här gången valt till vinnare av Valentine's Day-tävlingen och de tre nagellacken från Eyeko. :D Maila mig din adress så du kan få hem din vinst så fort som möjligt.

Den vinnande looken! Gillar den hjärtformade munnen och hur den skimriga, aquablåa skuggan ger lite mer dimension till ögonlockets mittdel. Grattis igen fina du!

ROB'S





Tre från gårdagens shoppingrunda. Testade alternativet "plocka ihop din egen smörgås" på det här stället och rekommenderar det starkt till hungriga i Västerås-trakten som inte varit där än. Extremt stora men väldigt goda. Hittade bl.a. en snygg skinnjacka bland butikerna och längtar nu verkligen till varmare temperaturer då en tunn jacka som den är allt som behövs för att inte frysa. Tills dess kommer jag nog att fortsätta värma mig på Rob's med något varmt i koppen.

HEARTS


Inspirerad av Illamasquas senaste kollektion och Alla Hjärtans Dag så försökte jag för några dagar sedan mig på Violas fina hjärtnaglar med den vinröda färgen Acapulco (#63) från Mavala. Spenderar idag dagen på stan men när jag kommer hem så ska vinnaren av de tre nagellacken ur min senaste tävling presenteras. Ha en bra dag så länge!


UPDATE 19:09: Vi väntar med att presentera vinnaren till runt lunchtid imorgon istället. Prioriterar kvalitétstid med la familia ikväll. Thanks for being understanding.

SPA




Ikväll förvandlade jag mitt hem till ett SPA och har njutit av orientalisk kroppsskrubb, fotbad, lermask, oljor, manikyr och pedikyr. Nu är jag laddad för veckans to-do list.

Hoppas att ni alla har haft en fin Alla Hjärtans Dag! ♥

WEEKEND









Tiden försvann nästan obehagligt fort den här helgen men trevligt har jag haft. Fredag, Lördag och natten däremellan spenderades hemma hos Emelie med filmmys, snack och tjejkväll, middag, fruktdopp i choklad med mera.  Gårdagen kändes som den tog slut innan den ens börjat och beskrivs bäst och enkelt genom orden "trötthet", "TV" och "pizza". Haha.. Nu längtar jag till morgondagens (och lördagens) Zumba-pass, en Onsdag på stan, att komma igång med en massa viktiga saker den här veckan och åka uppåt i landet för att fira en av mina små favoriter. Full fart!

53rd Annual Grammy Awards: the Makeup!



Bildkälla: celebutopia via Temptalia.

Det var mycket guld och neutrala toner på nattens Grammy Awards. Personligen så hade hoppats på mer glitter & glam från Adam Lambert och överhuvudtaget mer utstickande looker men gillade J.Lo's & Miley's sminkningar där mycket fransar var i fokus och även Ciara's mörkblåa skugga längs hennes lower lashline.  Klicka på kollaget för att se bilderna större och mer detaljerat; Vilken makeup gillar ni bäst?

Info kring den pågående tävlingen

Jag glömde skriva att tävlingen avslutas på Alla Hjärtans Dag, den 14 Februari kl 21.00 och det är max. 2 bidrag per person som gäller. (La till infon realtivt snabbt efter att jag publicerat tävlingsinlägget men ni som följer via bloglovin kan ha missat det.)  Om ni förresten länkar till bild/bilder så är det givetvis inte ett krav att publicera bilderna på era bloggar om ni har en - det går precis lika bra att ladda upp den på en vanlig bilddelningssida eller bara t.ex. i bloggens bildarkiv, kopiera bildadressen och skicka den till mig.

Jag hoppas också att ni inte låter bli att vara med av anledningen att ni tror att "ni inte ska vara tillräckligt bra". Det är ingen tävling om vilken som är bäst på att sminka; det är en rolig grej för att jag ska kunna få chansen att ge tillbaka något till er som klickar er in här gång på gång, överhuvudtaget visar intresse och kontinuerligt stöd.

Saknar ni inspiration eller idéer så kan ni alltid försöka återskapa någon sminkning ni gillar från t.ex. YouTube's duktiga gurus. Bilder att inspireras av hittar ni också via google och weheartit.

Come on now! Don't be shy. Alla är duktiga och ingen dömer.  Lycka till!

It's all about being able to see the positive things


Med täckjacka och snowboots på så fick jag dagens träning genom snöskottning tillsammans med familjen. Vilket team vi är!  Vi insåg medan vi svor åt snömassorna hur dumt det är att klaga och vilken tur vi faktiskt har som KAN skotta och inte är rullstolsbundna till exempel. Allt innehåller något positivt!

Hittade trevligt nog en belöning i form av ett sminkfyllt paket i postlådan när jag var färdig. Inte fel at all!

Usher - More - RedOne Jimmy Joker Remix

This remix is freakin' genius for working out.. or just for dancing. Den gör mig otroligt peppad och spelades högt när jag värmde upp inför Zumban i Tisdags genom att köra övningar med vikter (and a little dancing) här hemma. Trots mitt fina försök att vara redo för ett svettigare pass Zumba än någonsin hittills så blev jag "ready-to-faint"-yr och tvungen att pausa men i övrigt känns träningen endast positiv. Det blir bara roligare för varje gång!  Ser jag inte ut som en Victoria's Secret-modell till sommaren så blir jag förvånad. Haha.. Skämt åsido.. Det känns i alla fall skönt att röra på sig and I can't wait till snön försvinner från marken och promenader i vårsolen också blir ett alternativ.

Har nyss skrivit klart en recension på några ögonskuggepigment som jag har provat och ska publicera det innan jag lägger mig men det får vänta lite. Först ska jag göra lillasyster sällskap i soffan och smälta kvällsmiddagen framför en gammal film. ♥

BLACK X6


Balmain, Acne, Lipsy, Topshop.

Höst, vinter, vår eller sommar - I'm always up for a black dress. Har i skrivande stund hamnat under någon slags förbannelse och hittar FÖR mycket i min smak [för vad som är hälsosamt för ekonomin. Haha] att fylla önskelistan med. I'd love to upgrade my closet with these 6 pieces above. Sy upp de två sista lite så blir de perfekta. Olika stilar för olika humör och tillfälle. Gillar ni någon?

Valentine's Day Makeup Contest!

I samarbete med Londonbaserade Eyeko så tänkte jag nu lagom inför Alla Hjärtans Dag hålla en tävling där ni har chans att vinna 3 stycken fina nagellack. Det är det perfekt chili-röda "Saucy", det fint ljuslila "Lilac" som blir passande nu till våren  och min personliga favorit "Vampira" som ska tävlas ut.  Jag hoppas att alla makeup-intresserade vill vara med!




Hur skulle du tolka Valentine's Day i en sminkning? För att ha chansen att vinna de här 3 nagellacken så vill jag att du antingenlänkar (som en kommentar till detta inlägg) eller mailar en bild (till [email protected]) på en sminkning du gjort inspirerad av just Alla Hjärtans Dag.  Det kan vara hur minimalistiskt, "normalt" eller extremt som helst och givetvis behöver du inte känna dig tvingad att använda de typiska färgerna som rött och rosa utan är fri att använda vilka färger som helst - bara du själv kan bestämma hur ditt bidrag ska se ut. :)

Tävlingen avslutas den 14 Februari och det är max. 2 bidrag per person.

REGLER: Du måste ha gjort sminkingen själv och bilden får inte föreställa någon annan än dig själv. En rekommendation är att fota sminkningen i dagsljus för att återge färgerna så korrekt som möjligt men bilder tagna med blixt är tillåtet så länge inte blixten är för stark. Mobil- och cambilder är inte tillåtna.




(Eng:)
How to enter: To have a chance to win this nailpolish set from Eyeko, I want you to post a link to a picture of your personal interpretation of a Valentine's Day look.  Whether it's something really minimalistic, something you'd personally wear for Valentine's or something really extreme more fit for photoshoots or masquerades; all looks are welcome. And naturally, you don't have to use the typical colours like red or pink - you can use any colours you wish. I will allow a maximum of 2 entries per person and the contest will be closing on Feb 14th.

RULES: The look must be created by yourself and it must also be your face in the picture. I would recommend taking the photo in daylight but flash will be allowed as long as the flash intensity is low enough to not wash out the face and the colours of the look. Computer cam- or mobile phone pictures will not be allowed.

På begäran



" Kan vi få se en swatch på Patisserie? :) "


Självklart! Here you go.  (Jag har tyvärr ingen bra bild på hur den ser ut på mina läppar men hittade en via google som visar färgen bra. HÄR kan du se den.)

Quote of the Day



"Sisters don't need words.  They have perfected a language of snarls and smiles and frowns and winks - expressions of shocked surprise and incredulity and disbelief.  Sniffs and snorts and gasps and sighs - that can undermine any tale you're telling."


- Pam Brown

Inspired by the Moulin Rouge






Min vän Lina har en så fantastisk fin hy (som dessutom är len som en babyrumpa) att det tar emot att lägga på något alls på den.. men när jag förra veckan gjorde en Moulin Rouge-inspirerad sminkning på henne så fick hon en bas ändå och looken i övrigt blev inget extremt eftersom det aldrig fanns tid att förbereda och skaffa material men jag gillade verkligen resultatet till hennes ljusa ögon. (Lite synd bara att jag inte lyckades fånga intensiteten bättre på bild.) Snygg var hon!

Eyes: En matt svart skugga, en matt röd och en skimrande fuchsia från min Coastal Scents 120 Colour Palette (färgversion #2), MAC "Sexpectations".

Lips: Lime Crime "Styletto", OCC Lip Tar "Vintage", OCC Lip Tar "Harlot".

Quote of the Day








Det här är ett av mina favoritcitat (från okänd källa) och något som jag ser som en självklarhet. Det är enligt mig det enda sättet att se och bedöma människor   och komiskt nog så känns det för övrigt som att detta kan kopplas till Vänster och Höger/Röda och Blåa  (politik)  men kanske är det bara jag.

 


January Beauty Favourites

Jag tänkte börja visa mina månadsvis eller säsongsvis mest använda beauty products för att ge lite tips till de som är intresserade.  Allt mellan Mars och Maj månad kommer att komma ihopslaget som Vårfavoriter i slutet av Maj men innan det har jag två vintermånader att visa. Vi startar med att kora Januarifavoriterna!


Patisserie lipstick, MAC: Det har inte varit lika mycket variation som annars den här månaden eftersom jag inte har sminkat mig så ofta  men när jag väl gjort det så har jag oftast valt det här neutrala, aningen rosatonade nudestiftet. Lustre är inte min favoritformula men gillar ändå det här för att det är neutralt i färgen och nästan känns mer som något återfuktande än ett läppstift.

• Depend Rigdefiller jämnar ut nagelytan genom att lägga sig i eventuella sprickor. Hittade en flaska i min mammas samling & det har fungerat bra för mig.

Lime Crime "Countessa Fluorescent" lipstick: En riktigt bright rosa färg som piggar upp i vintermörkret. En närmare recension kommer snart!

Nagellacket "Bronze Green" från Mavala har varit favoriten på naglarna whenever jag inte bara haft något neutralt. Känns som allt i sminkväg har varit väldigt neutralt överlag faktiskt. Nu längtar jag efter (gladare) färger!




Om ni har några favoritprodukter (just nu eller överhuvudtaget) så är ni som alltid varmt välkomna att dela med er. Tips uppskattas alltid!

My biggest inspiration






..har inget att göra med smink, inte om klädstil eller andra ytligheter. Jane Goodall är min största inspiration p.g.a. sin kärlek och hängivenhet till aporna. En del av mig vill leva precis som henne och helhjärtat hjälpa dessa djur så mycket jag kan men efter mycket funderande och att ha slitits mellan idéerna om alla saker jag vill göra så har jag kommit fram till att jag faktiskt bara är 22 år än så länge och hoppas att jag har turen att få leva till jag blir gammal och skrynklig och innan dess förhoppningsvis hinner med både arbete för aporna och andra saker jag vill göra. Tills tiden är inne så stödjer jag favoritdjuren på håll.

Vill någon läsa mer om hennes arbete så hittar ni en del härTruly inspiring.

Gott & blandat











Jag har nästan helt glömt av kameran den senaste tiden. Det är mycket sminkrelaterat, massor med förberedelser, planering, personer/företag att maila och sökande efter ett fast jobb som pågår i min värld just nu. En rolig sak dyker snart upp här  tillsammans med fler recensioner och tips. Så länge bjuder jag på lite gott & blandat från min laptop.

RSS 2.0