_________________________________________


En av årets mest omtalade sminkkollektioner är MAC's Marilyn Monroe och trots att det inte var svårt att räkna ut varken typen av produkter eller färger så lockade den ändå många Marilyn-fans including myself. De matta ögonskuggorna lyste tyvärr med sin frånvaro men ett stort plus för de fint specialdesignade läppstiftshylsorna.

DID YOU KNOW... att Marilyns makeupartist Allan "Whitey" Snyder (som sminkade Marilyn från hennes första audition ända fram tills det var dags för begravningsmakeupen) vanligtvis använde brun eyeliner och inte svart som numera oftast ses användas vid återskapanden av hennes ikoniska sminkning?  Starkt blåtonat röda läppstift var ett måste eftersom kamerorna på den tiden hade en tendens att göra allt orange.  Elizabeth Arden Pat-A-Creme foundation och Erno Laszlos Duo Phase Face Powder är två exempel på av produkterna hon använde och hennes ansiktskräm  Active pHelityl Cream - även den från Erno Laszlo - finns fortfarande att köpa. You'll find it here!


CR - "The rock star of fashion front row"


Hängivna modelejon of Stockholmsområdet bör bege sig till Åhléns City imorgonbitti för releasen av den exklusiva, begränsade upplagan av den före detta chefredaktören för franska Vogue, Carine Roitfeld's samarbete med MAC. Personally I didn't know anything about this woman before this men efter att ha läst på lite så verkar hon vara en riktigt skön 58-åring som förutom detta är aktuell med hennes CR Fashion Book - en independent magazine som har chockat med sin starka kontrast mot hennes tidigare visade sidor i arbetet; Nudity, bondage, blod m.m. har lämnat fokus åt "rebirth" och familjeliv ... at least so far.

Kollektionen fokuserar dock fortfarande på hennes signaturlook; sotade ögon och bleka läppar. Med finns bl.a.  två "full face kit" med 4 ögonskuggor samt ett krämrouge (485 kr/st),  två nagellack (160 kr/st)  och stjärnmönstrade ark som du placerar på huden och fyller i för att få vad Carine själv kallar hennes "nya födelsemärke" (165 kr för två ark).  Om det är ett nudefärgat läppstift du är ute efter så kan du dock skippa hennes "Tropical Mist" som endast ser ut som ett svagt tintat läppbalsam på läpparna.  Den matta hylsan med blanka initialer är riktigt fin - det ger jag dem! Värt 205 kronor? Näe. Save your money.


NEW YORK FASHION WEEK : MY FAVOURITE LOOKS


Photo source

Eyeliner i höstiga nyanser, fransar, skarpa konturer, änglalikt skimmer, bäriga läppar och färgpiffade sotningar . . .  These are a few of my favourite things..

RSS 2.0