Inatt blir jag "Internet-lös"!

Fr.o.m. nästa vecka har jag ett bredband som är 4 gånger snabbare än det jag använder just nu och då även trådlöst. Ser fram emot att kunna uppdatera bloggen på andra ställen än hemma - blir ju lite roligare så tycker i alla fall jag.

Tills jag får det nya så kommer jag tyvärr att vara utan Internet eftersom det jag använder just nu går ut inatt men lovar att ta igen det. Under tiden ska jag bl.a. knåpa ihop en ny bloggdesign - den jag har nu (och nästan haft sedan jag började blogga) ser rent ut sagt förjävlig ut.

Jag hoppas att ni får en underbar helg och har det bra tills vi hörs igen nästa vecka. Personligen så ska jag spendera helgen med vänner på olika sätt och troligen ha en mindre fotografering på Söndag. Ska skynda mig att beställa hem bilder nu innan Internet försvinner så det är bäst att jag sätter igång här.

Take care! ♥

BK Dsquared INSPIRED make up

Sminkningen som Bill hade på Dsquared's modevisning i tisdags var i stort sett precis som han brukar ha. Den största skillnaden var att makeup artisten nu lagt till blått glitter på nedre fransraden och ett par mer flirtiga, vilda lösögonfransar.

Jag blev inspirerad, bestämde mig för att prova något liknande och använde en blå ögonskugga med lite glitter i istället för det blåa glittret och valde två par olikformade lösögonfransar tillsammans istället för utåtformade eftersom jag inte har såna (men måste köpa!! Grymt snyggt ju!) och gjorde lite av min egen grej helt enkelt.

Det är väl egentligen ingen speciell sminkning men jag älskar effekten man får av att addera lite färg till antingen mitten av ögonlocken eller nedre fransraden till en annars bara svart makeup. Det ger hela looken lite mer liv! Skimrande skuggor i blått, mörklila och roströd är favoriterna.


Ringar

I jakten på Pyrate-butiken under sista dagen i Hamburg hittade jag istället några ringar på Bijou Brigitte i gallerian "Europa Passage". Ett tips till er som gillar ringar - titta in där! De hade massor med olika modeller, färger och storlekar. Alla (som jag såg) för priser under hundralappen.

Quote of the DayBe open-minded. Dream. Dream big. Begränsa inte dig själv genom att intala dig att du inte klarar av saker, att du inte kan lyckas med det du drömmer om att lyckas med. Ha inte fördomar och döm inte folk innan du gett dem en ärlig chans. Säg inte att någonting är omöjligt om du inte kämpat med allt du har för att göra det möjligt. Och ge aldrig upp.

Remember: det är endast du själv som sätter gränserna.

Månadens värsta värk

Idag är jag helt slut. Ligger i sängen med datorn och plågas av en outhärdlig smärta i svanken. Mensvärk, ja. Får alltid så ont just i svanken och det måste vara det värsta stället att ha på. En ordentlig massage skulle jag behöva!

Snart ska jag i alla fall kravla mig ner till vardagsrummet för middag och ett avsnitt av "Tudors" till det. Jag och Lina fick de två första säsongerna av programmet på DVD i julklapp och har nu utvecklat en vana att se ett eller två avsnitt om dagen beroende på hur mycket tid vi har. Började gilla serien när den gick på TV p.g.a. att Jonathan Rhys Meyers hade huvudrollen men tycker även att den är bra eftersom man lär sig lite historia (som man förmodligen inte brytt mig om att lära sig om annars) då personerna i serien funnits på riktigt. Självklart har de romatiserat det hela lite som de alltid gör men annars kan man läsa namnen i historieböcken o.s.v. Jag tycker att sånt är smart - göra filmer om saker som hänt på riktigt är ett bra sätt att lära t.ex. ungdomar om äldre saker så som gamla händelser, krig och vad det nu kan vara. Att få dem intresserade av att läsa om (och komma ihåg) saker ur historieböcker skulle jag säga är svårare än att få dem att se och komma ihåg en bra film så.. ja, det är bara ett smart trick.

Haha, nu ropar de nerifrån. Time for Tudors!


Quote of the Day


Christina Aguilera Golden Globe makeup

När jag tittade på bilder från Golden Globe-galan så blev jag direkt förälskad i sminkningen som Christina Aguilera bar på röda mattan. Jag älskar hur hennes makeup inte tävlar med klänningen och hur makeup artisten, Kristofer Buckle, använt jordnära färger för att skapa den halvsotade ögonlooken som ger ögonen det där snygga, inte för sminkade utseendet.

Måste prova det här på mig själv. Dock med liknande produkter så länge.. men några av de som användes på henne tror jag faktiskt att jag måste införskaffa. Speciellt läppstiftet och rouget.Skapa hennes look: (beskrivet av make up artisten)

"I wanted to create a soft natural look on Christina to compliment her gown and new haircut," said Kristofer Buckle for NARS Cosmetics. "Her dress choice was a beautiful pastel peach with silver. I didn’t want the look to fight with her gown. The final look is chic and seamless, with a earthy colored smokey eye and glowing skin."
- Kristofer Buckle for NARS Cosmetics


Complexion:
Use the Balancing Moisture Lotion and apply the Makeup Primer as a base. Apply Firming Foundation and set with Pressed Powder.

Eyes: Apply the vanilla side of India Song Duo Eyeshadow as a base, over the entire lid and up to eyebrow. Next, use the shimmering walnut shade of India Song Duo Eyeshadow and apply to the outer corner and under the bottom lash line. Then, use the warm rich brown side of Cordura Duo Eyeshadow just under eye rubbing into the lower lash line to create smokey eye. Curl the eyelashes and apply a coat of Larger Than Life Lengthening Mascara to top and bottom lashes, following with 2 coats of Larger Than Life Volumizing Mascara for full lashes. Take Nuits Blanches Eyeliner Stylo and dot in between individual lashes [Kristofer’s tip: "I used the Push Eyeliner Brush to blend the eyeliner in between the lashes, which helped to apply just enough without looking to heavy."]

Lips:
Use the Fantasia Lipliner Pencil and Niagara Lipstick. Next, apply Easy Lover Lip Gloss (NEW for Spring 2010) over. [Kristofer’s tip:"Applying a sheer pink gloss on top of a nude colored lip provides a nice modern pop of color."]

Cheeks:
Generously apply Orgasm Illuminator (NEW for Spring 2010) to cheekbones, décolletage, and shoulders for an all over glow. Use Malaysia Multiple Bronzer to contour cheeks by blending under cheekbones. Apply the Mata Hari Blush to the apple of cheeks and lightly tap on browbone. [Kristoper’s tip: "Lightly dusting a blush on the browbone gives life to the eye and melds the whole look together."] Next, with short, back and forth quick strokes use Nico Blush to highlight cheekbones.


(Alla produkter är från NARS.)


19 Januari

Tiden går alldeles för snabbt. Idag ska jag åka uppåt i landet för att fira min storasysters dotter som blev 14 år igår. Har lite svårt att förstå att hon redan blivit så gammal - känns ju som det var nyss jag satt med henne i knät och skojade med hennes mamma om att jag & Lina skulle "lära henne shoppa" när hon blev tonåring. Tror knappast att det behövs nu! (..även fast det vore kul med en dag på stan med henne)

Herre jesus, vad gjorde jag när jag var 14? Umgicks med folk som inte alls var bra för mig, gjorde allt jag inte fick göra och blev tillsammans med killen jag sedan förlovade mig med. Bland annat. Man tyckte ju att man var så stor, visste bäst och definitivt var mogen nog att ta beslut jag fortfarande inte kan ta. Undrar om hon är likadan eller lite mer vis än vad en annan var. Jag får hoppas på det sista.

Just nu håller jag på att göra mig iordning och lägger samtidigt in lite ny musik på mobilen. Måste ha till den långa bilresan. Kommer inte kunna blogga under dagen men trådlöst är faktiskt på g nu (och måste komma innan fredag då vårat går ut) så snart kan jag uppdatera på andra ställen än hemma. Det ser jag fram emot!

[02.01.2010] Hamburg i dagsljus


Hamnen från tunnelbanans fönster.


Tågstationen.Eftersom vi hade några timmar att spendera innan vi skulle till flygplatsen så kollade vi in butiker på stan. En av galleriorna innehöll en av de största sminkavdelningarna jag någonsin sett med allt från stora till små märken. Det blir storshopping när jag återvänder!


På andra sidan vägen såg vi Hühnerposten där Tokio Hotel's fanparty ägde rum
Hittade den största och mysigaste julgran jag sett inne i en av byggnaderna. Flera meter hög och otroligt bred - en sån ska jag ha när jag skaffar familj & eget hus. En dröm, absolut!


Hello love. =)
Kunde givetvis inte låta bli att gå in och till vår stora glädje så hade de penseln som man måste stå i kö för på båda MAC-butikerna i Stockholm så Lina slog till på den och jag köpte den efterlängtade 222:an.Om ni besöker denna galleria så måste ni stanna för en fika vid glassbaren som ligger i slutet på våningen ni ser ovanför rulltrappan. Jag ville äta ALLT jag såg. Glass, våfflor osv osv. Definitivt värt ett besök!


Jag måste säga att Hamburg är den staden som påminner mig mest om Stockholm av de jag hittills varit i och jag tror att det är en av anledningarna till att jag gillade det så mycket. Det var liksom inte helt främmande men ändå tillräckligt annorlunda för att vara spännande.


Med IAMX i hörlurarna på väg till flygplatsen i Lübeck. Spelade "This will make you love again" på repeat och var inte alls positiv till att lämna Hamburg. Att vara där kändes bra, det kändes rätt och som jag känner nu så är det definitivt en stad jag kan tänka mig att bo i ett tag.

IMATS 2010

Förra året satt jag och avundades de som var på IMATS 2009 i Pasadena, Kalifornien och bestämde mig för att åka dit 2010. Nu när jag fått reda på datumen för årets IMATS så vet jag att jag inte kommer kunna åka (om jag inte vinner på lotto eller blir bjuden vilket inte verkar så troligt) p.g.a. en senare resa och det suger rätt rejält om jag ska vara ärlig.

Den senare resan skulle jag dock inte heller vilja byta bort så jag får försöka att se det positiva trots att jag nu kommer gå miste om vad som skulle bli en av årets höjdpunkter och istället ta igen det nästa år. Då tar jag ledigt från vad jag än gör och sätter mig på ett plan till Los Angeles. Den som väntar på något gott..

Håller tummarna för allt i världen att make up artisterna jag så gärna ville träffa ska dit även nästa år. Ska inte låta bitter för det vet jag att ni inte vill höra men med min "tur" så skulle det inte förvåna mig om mässan läggs ner eller att de jag vill träffa struntar i mässan just det året. Haha.. men billigt smink blir det ju i alla fall. Nej, visst ja - DOLLARN HÖJS också. Haha, bara för att. Ska vi slå vad?

För er som inte har hört talas om IMATS så står det för International Make-Up Artist Trade Show och är helt enkelt en make up-mässa där ett olika märken visar upp sina produkter på människor o.s.v. och där man även kan lära sig mycket nytt genom föredrag och liknande. Förra gången informerade de t.ex. om Airbrush Makeup och de som ville kunde gå och lyssna och lära sig om det.

Mässan hålls i olika städer, i olika länder, på olika datum och startar i London nu i Januari följt av Sydney, Toronto, Vancouver och till sist Los Angeles som är den jag helst vill besöka. Bland annat för att det finns människor där som jag vill träffa och även för att smink är så galet mycket billigare i USA än här i Europa. Har skrivit upp massor av butiker jag måste besöka när jag åker dit. Ni anar inte hur mycket jag längtar!!


Quote of the Day

"With Bill and me, it is like we are actually really one person. We are both expressing different sides to this person and that is why we complete each other so really really well. We both have different interests but we are always on the same page and we know exactly what we think, I know exactly what he thinks and Bill thinks and knows exactly what I think. It's on such a totally different level. We don't even have to talk to each other during the day. And umh.. Yeah. I think that is why we complete each other really well. Each of us has taken, in this person, different sides and made them stronger."

- Tom Kaulitz


Jag älskar när tvillingarna säger saker om varandra som jag så tydligt känner igen oss i. Mig & Lina. "Min braintwin", som hon brukar säga.


NEW BAG
Jag hittade en ny väska igår när jag var på stan. Det behövdes! Valde mellan den svarta och den grå/lila (minns inte om den var ljusgrå eller väldigt ljuslila..) och blev till slut nöjd med mitt val. Gillar de olika nitarna (trots att bilderna inte gör rättvisa)!

Du hittar den på Gina Tricot för 249:-


Resans låtar!

Får inte ni också minnen från resor eller bara speciella tillfällen när ni hör vissa låtar? "Reselåtar", "resans låt" eller vad man kan kalla det. Jag har en till varje resa jag gjort - både utomlands och här i Sverige. Här är låtarna ger starkast minnen från klubbkvällarna i Hamburg!

Frauenarzt & Manny Marc - Das Geht Ab

Jag kan inte komma över den här! Sjunger med för fulla muggar varje gång jag den spelas från min playlist, hahaha. Hade den varit svensk så hade jag hatat den och den må vara lite annorlunda.. men jag tycker den är galet kul och texten är absolut perfekt för nyår!


Kesha - Tik Tok

Jag gillade inte den här låten speciellt mycket innan vi åkte men dagarna i Hamburg fick mig tydligen att ändra åsikt. Får många skrattframkallande minnen av roliga kommentarer och själva utelivet. Miss it a lot!


Pitbull - Hotel Room

Karln är galet slemmig men det här är ändå låten som vi dansade mest till. Resans låt #1!


Jag önskar er alla en trevlig fredagkväll! Min kväll ska spenderas med Lina, Max, en låda vin och ovanstående låtar på repeat. Bis morgen my friends! ♥


Quote of the DaySå här brukar jag tänka när något inte går som jag vill. Eftersom jag är optimist och har väldigt svårt att tro att saker är helt omöjliga så det här är ett sätt att se saker från den positiva sidan. Har vid flera tillfällen märkt att det stämt då jag i efterhand insett att jag egentligen inte varit redo för vissa saker jag en gång velat göra.

Som mamma brukar säga; "Allt har sin tid."

15 Januari

God morgon! Sovit gott? Imorgon är det jag som tar sovmorgon, that's for sure. Somnade alldeles för sent inatt och klockan ringde på halv 10 imorse så jag känner mig bara halvfungerande än så länge trots att jag varit uppe ett tag nu.

Bäst att jag gör iordning en vitaminrik frukost så jag orkar med några timmar på stan. Ska in till Västerås om ett tag tillsammans med Lina och mamma för att fixa lite saker även fast jag egentligen hellre skulle stanna hemma. Vem blir sugen på att gå ut när det är sånt här snöväder? Jag vet inte hur ni har det men här är det totalt vitt. Kan inte våren komma nu?


Quote of the Day

Jag har för mig att jag nämnt det här tidigare men jag tycker väldigt mycket om ord, fina meningar och citat. Både att läsa dem och att skriva ner dem.

På min laptop har jag en mapp full med citat-bilder, flera word-dokument och ett par kollegieblock fyllda med citat, egenskrivna saker och bara fina ord. Jag känner att jag vill dela med mig av orden/bilderna som fångar mig och tänkte därför börja med "Quote of the day" här i bloggen.

Ni kommer givetvis att tolka citaten på era egna sätt och förmodligen oftast inte alls se dem som jag gör.... men det är okej. Som ett av mina favoritcitat säger;


Det får också bli den första citat-bilden. Älskar den.

Att vi ser saker utifrån våra egna känslor, upplevelser och hur vi är som personer är ju så sant och det är för mig både faschinerande och lite skrämmande eftersom det gör det svårt att förklara sina känslor precis så att andra förstår. Önskar att man kunde printa ut sina tankar för att visa exakt hur man ser på något.. eller någon..


01.01.2010 - Friday night in Hamburg

Här kommer lite fler bilder från Hamburg!

De här är från tredje dagen, den 1:a Januari. Vi hade tänkt gå ut och fika (och samtidigt se lite mer av staden i dagsljus) på eftermiddagen men efter att ha festat till morgonen så kom vi inte utanför hotellrummet förrän frammåt kvällen. Då promenerade vi tillbaka till den lilla Italienska restaurangen några gator ner och fyllde magarna innan förfesten på hotellet drog igång. Sista kvällen i Hamburg!
På hotellet. Fixar inför den sista kvällen


Let's celebrate!


Längs the "red light district" står det tjejer i fönster i väntan på kunder... En av dem hade intagit en lite ovanligare ställning. Hahah!


Vi blev riktigt förvånade över hur många som ropade "Bill!" och "Tokio Hotel!" efter Lina på nyårsafton - av flera anledningar men bland annat för att man tycker att tyskar om några bör veta hur han ser ut och hur han inte ser ut. Folk tittade med stora ögon, slog på sin närmaste kompis och pekade när hon kom gåendes.. strax innan de insåg att det inte var han. Hahah, det var rätt kul att se. För två tjejer tog det lite längre tid. De följde efter henne ett tag nere vid den största delen av nattklubben men vek snopet av efter att hon vänt sig om och visat ansiktet. Hahaha.

Trots att hon skippade sin mohawk så fortsatte folk att ropa "Tokio Hotel!" efter henne även den sista kvällen. Vi har båda lite svårt att se hur man kan koppla henne till honom när hon varken har liknande hår eller liknande smink - och framför allt inte när hon har röda läppar. Haha.. Borde inte det ses som en förolämpning mot Bill?


Jag & Carro blev distraherade på väg till Reeperbahn..
"YES, IT'S 2010"-partyt på Thomas Read:


Träffade på Michael och hans vän - två killar som jag hade tyskalektion med på terassen kvällen innan - på TR, skålade, skrattade (något enormt p.g.a. Bagges galna påhitt), dansade med tjejerna och spelade in oseriösa men ändå misslyckade videobloggar. Hur man nu lyckas med det.. ?


Lina väntar otåligt på att vi ska lyfta bakdelarna & följa med henne till dansgolvet. Bagge föredrog dock att dansa på borden vilket jag lyckligtvis fick med på film. Kvällens roligaste!Vi avslutade natten på Jams och det blev en väldigt kul sista kväll. :)


Eller.. riktigt avslutade gjorde vi på en av stadens miljontals sexbutiker. Haha.. Jag & Bagge gjorde våra fynd runt klockan 5 på morgonen och då var snopptofflorna, badkarspluggen och sugrören givna. Förresten - hur klockrena är inte de där snoppbrillorna längst ner på bilden? Damn it, vad jag ångrar verkligen att jag inte köpte dem!

RECENSION: Concealer och transparent puder

Här är recensionen jag lovade. För er som inte förstår varför jag gör en så är anledningen densamma som varför man gör recensioner för allt. För att ge en inblick och vara till hjälp i beslutet om en produkt är värd att köpas (eller provas, läsas etc. beroende på vad det är för produkt).

Min senaste concealer är Effacernes Longue Tenue från Lancôme. Den har SPF 12 och påstår sig vara en "long lasting, softening concealer". Jag ville testa en lite krämigare variant eftersom Cover All Mix från Make Up Store - som varit min favorit i många, många år nu - ibland känns för torr. (Eller ja.. oftast faktiskt.) Så innan jag åkte iväg till Hamburg så köpte jag en ny för att prova om en krämkonsistens kunde täcka lika bra.


Det positiva med den här är att den är ganska gryg i konsistensen så man behöver inte mycket för att täcka. Den ljusar upp och reducerar mörka områden under ögat bättre än förväntat och när jag köpte den blev jag informerad om att den tydligen även fungerar bra att täcka röda områden (d.v.s. förutsatt att den matchar hudtonen runt om) och det tycker jag att den gör.

Resultatet blir inte lika tjockt och sminkat som när jag använder "Cover All Mix" och det ger den pluspoäng. En bra concealer för dagsbruk då jag personligen föredrar en tunnare/mindre sminkad look för basen.


Täckning: 8/10
Hållbarhet (på huden): 6½/10. Kunde hållt länge.
Doft: 4/5. Har en helt okej, behaglig doft. Inte alls jobbigt starkt parfymerad.
Förpackningen: ..kunde ha varit större med tanke på priset. (305 kr.)
Sedan ville jag ha ett transparent puder som inte mörkar ner tonen i ansiktet t.ex. under ögonen efter att ha applicerat concealer. Jag menar.. vad är det för mening att ljusa upp under ögonen om pudret sedan mörkar ner det igen? Jag valde att testa Blended Face Powder från Qlinique i färgen 08 transparency neutral.


Pudret är lätt och smälter in i basen utan att se för sminkat ut. Mörkar inte heller ner concealern eller på något sätt förstör den tidigare basen. Det negativa med att den så naturligt flyter in i den tidigare basen är att det inte håller sig matt lika länge som jag hade önskat - även i rumstemperatur - och gör att det ser ut som man haft sminket längre än man egentligen har. Så för fest-tillfällen och liknande skulle jag förmodligen välja ett annat puder.

Jag skulle inte heller rekommendera detta puder till torr och äldre hy då det lätt framhäver torra partier och små linjer. För andra hudtyper kan det vara ett bra puder för en "natural looking" vardagsmakeup.

Hållbarhet (på huden): 5/10
Doft: 9/10
Förpackning: 4/5

 


Internetkrångel

Vill bara meddela att mitt Internet krånglar. Kan inte ladda upp bilder, inte komma in på mailen (som jag förövrigt inte kollat innan jag åkte till Tyskland..) och alla sidor ser helt konstiga ut. Blir så jävla irriterad...

Började med en recension på två sminkprodukter till bloggen direkt efter att jag vaknat och när jag kommit halvvägs så försvann allt och sedan dess har allt krånglat. Blir alltid något fel när Lina är här och surfar på vårat nät, fattar inte varför.

Jag får återkomma lite senare med recensionen och fler bilder från Hamburg. Förutsatt att det funkar såklart. Får snart ett utbrott om jag sitter kvar här...


Planerar frammåt

Ny vecka och nya planer - den trasiga tanden är dock kvar efter att endast lyckats komma fram till växeln hos tandläkaren gång på gång idag. "Nej, nu är du här igen!".. Hahaha. Bättre tur imorgon! Måste få den där tanden fixad nu.

Det börjar bli tid att planera boende o.s.v. kring dagarna för TH-konserterna i Stockholm och Göteborg också. Eftersom vi inte köar så åker jag & Lina ner till Göteborg samma dag som konserten och behöver med andra ord sovplats i Stockholm natten mellan den 4:e och 5:e mars. Vi får se var vi hamnar... Förhoppningsvis finns det någon vän som inte har fullt hus.

Göteborg ser jag fram emot mycket. Där får vi förhoppningsvis bo hos våran kusin & hans flickvän i Partille eller kanske hos våran vän Jessy som bor där nu för tiden. Hoppas att få stanna hela helgen (5-7 mars) så vi även kan hinna se lite mer av staden än bara området kring arenan. Varken jag eller Lina har varit där sedan vi var små så det vore roligt tycker jag. Ta en sväng på stan, besöka några omtalade nattklubbar och liknande. Vore toppen ju!

Ska bli jättekul att träffa vänner jag fått genom TH åter igen också. Johanna, Tillan, Madde, Evelina och självklart alla bekanta från bilddagboken och liknande. Sjukt roligt hur trevliga människor man kan träffa över Internet och genom att man har något som ett favoritband gemensamt. Åh.. Snart är vi där!Tagna alldeles nyss. Inviger Humanoid-halsbandet idag!

H&M Spring Season 2010 Catalogue FavesThe result of boredomDe olika nyanserna på skuggan syns inte som i verkligheten. Kanske borde ta kort i dagsljus nästa gång?

Vill man vara mer "seriös" med den här looken - för t.ex. en maskerad - så kan man addera något slags gräs (som då skulle likna sjögräs) vid ansiktet/håret, ta på lite gloss texture på ögonen och kanske även på ögonbrynen..


Pictures from New Years Eve

Här kommer bilder från nyårsafton! Bättre sent än aldrig. ;) Vi började med middag ute och gjorde sedan Max, Stefan & Pade sällskap på Thomas Read där vi festade hela natten.

En sak som chockade mig litegrann var att när vi gick ut från nattklubben kl 5 på morgonen så stod folk i kö för att komma in. På alla ställen. Det var som att natten aldrig tog slut - men å andra sidan så är klubbarna öppna dygnet runt. Finns alltid någon öppen. Men vem går ut och dansar t.ex. kl 9 på morgonen?.... Haha, crazy germans.


Going out for dinner


Vi valde en Italiensk liten restaurang med vackra menyer som låg ganska nära vårat hotell. Hotellet hade förövrigt väldigt bra läge med nära till både Reeperbahn, mysiga gator och restauranger.


Lite tråkiga kanske vi var som valde pizza men det var den absolut godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv. Såsen vi fick till gjorde det till årets bästa smakupplevelse (snarare mitt livs bästa, haha) och jag vill aldrig äta pizza igen om det inte är just den här.


Vi förfestade på hotellrummet och letade sedan rätt på nattklubben "Thomas Read" där vi mötte upp Max, Stefan och Pade.


Jag, Pade, Lina, Carro (och två Helsingborgare jag tyvärr inte minns namnen på) väntar in tolvstaget på Thomas Read's terassMAC in Lillyland 2010

Steamy (som ingår i den permanenta linjen) och Coconut Ice (som endast kommer att finnas i begränsad upplaga) är nagellacken från MAC's första kollektion år 2010; MAC in Lillyland.

Förutom nagellacken så hittade jag inte mycket lockande från kollektionen men hur fint är inte det persiko-rosa Coconut Ice? Föreställ er naglarna dränkta i det till en ljus, somrig klänning en underbart solig sommardag. Beautiful!


Jag älskar cream-lack och det är båda. Steamy till vänster & Coconut Ice till höger.


8 Januari

Jag är fortfarande sjuk men i alla fall på bättringsvägen. Helgen börjar lugnt för mig och lite senare ikväll får jag sällskap av Lina. Vi ska se filmen "August Rush" med översöta Freddie Highmore (Arthur & minimoyerna, Kalle & chokladfabriken) och heta Jonathan Rhys Meyers (Velvet Goldmine, From Paris with Love) så jag får vila upp mig en sista dag, sen orkar jag inte sitta inne längre vare sig jag är sjuk eller inte. Har velat se filmen länge så jag hoppas att den är lika bra som det sägs. Har ni sett den?

Igår vaknade jag upp med en halv tand borta (eller ja, snarare 1/3 av tanden) och skulle ringa tandläkaren men var så upptagen att jag inte kom på det förrän det var för sent (hur man nu kan glömma en sådan sak, haha) och idag var det samma sak så nu får jag vänta ända till på måndag. Eller har de helgöppet tro? Skulle behöva fixa tanden så fort som möjligt. Ska passa på att fixa till några andra tänder samtidigt, lite synd bara att det är så jäkla dyrt. Januari är ju som känt inte den rikaste månaden..

Dags för en dusch nu! Hörs snart igen ♥


Med sovtröjan på efter en partykväll i Hamburg. Saknar staden något enormt!

Nattmusik


MJ live at Madison Square Garden

Tittade ni på showen med Michael Jackson som visades på 1:an för några timmar sedan? Jag tittade med familjen och blev så jäkla glad av att se människorna i publiken, deras ansiktsuttryck och framför allt av faktumet att det var så mycket olika människor som alla sjöng med i samma låtar och alla fick sån glädje utav en annan människas verk. Helt otroligt.

Det gör mig fortfarande ledsen att veta att jag aldrig kommer att ha möjligheten att se honom live.. och under programmets gång kom jag även att tänka på "the tribute" i London som Lina ska på i Juni. Jag är faktiskt inte säker på att jag skulle vilja "utsätta mig" för det. Föreställ er alla känslor när man står där med tusentals Jackson-fans och vet att alla är där för att de älskade honom och hans musik lika mycket, att han berört allihopa på den höga nivån att de vill hylla honom och att samtidigt veta att han aldrig kommer tillbaka.

Nej.. jag tror att det hade blivit jobbigt. Jag fortsätter att hylla honom på mitt eget sätt och väntar än idag otåligt på att få se bilder från de tillfällen då två av mina äldre syskon sett the King of Pop live på svenska scener. (Hrrm, hrrm.. pik till dig, Thomas!)


                                                    ♥


Försenade julklappar

I förrgår kom ett paket med posten som innehöll några försenade julklappar. Det var HUMANOID-smyckena jag önskat mig!

Om ni själva tänkt beställa smycken från deras webshop så vill jag bara varna er att de inte alls ser likadana ut i verkligheten som på hemsidans bilder. Kedjorna är annorlunda och skillnaden på ringen är pinsamt storRingen är förövrigt väldigt stor i storleken.

HAMBURG: 30 December i bilder


Trötta på Skavsta flygplats runt 9 på morgonen. Här vid frukosten kom jag även på att jag glömt min sminkväska hemma på sängen. Det nya sminket, allt till nyår, glittret & allt. Fick såklart låna av Lina alla dagar men vi har inte alls samma färger (på foundation o.s.v.) & inget speciellt roligt smink till nyår blev det heller. Vem glömmer sminkväskan av alla saker?!
Första middagen åt vi på en liten kinarestaurang som låg på samma gata som vårat hotell. Här väntar jag & Lina på maten.


Det tog - utan att överdriva - säkert en kvart för oss att beställa maten eftersom den lilla mannen knappt förstod engelska alls men när den väl stod på bordet så var allt krångel & den långa väntan helt bortglömd. Gudomligt gott!


Det här skriker I-landsproblem men är det bara jag som stör mig på att man alltid får citron i vattnet på restauranger? Hade man velat ha citronvatten hade man väl bett om det?... Haha. "Förstöra vatten så här". Och nu LIME? Nej, uh..Vi tog tunnelbanan till en annan del av staden för att besöka några butiker och hittade massor av mysiga småshoppar längst gatan vi gick på. Tazuma och Decoy var två butiker jag velat besöka i flera år nu och bara för det så blev jag nästan lite pirrig i magen när jag fick syn på dem.. haha. Jag hittade både klädesplagg och flera smycken & accessoarer som Bill Kaulitz äger. Snygga grejer!


Vi strosade förbi den finaste lilla kyrkan jag någonsin sett. Den såg ut att vara utklippt från en sagobok vilket jag tyvärr inte alls lyckades fånga på bild. Ångrar lite att vi inte tog en titt på insidan. Måste varit mysigt!


Den Danska cirkusen vid St. Pauli blev populär och fick tummen upp av både mig och Bagge


Första utgången startade på hotellrummet i vårat "förfest-rum". Vi hade en tvårummare vilket var perfekt.. och efter att vi fyllt mini-kylen med vinflaskor och frukost så var kvällen igång.


Vi skålade i plastburkar (såsburkar?) som vi fick från en turkiskt mataffär i brist på annat (haha!) men hey, det funkade ju hur bra som helst!
Ready to hit the city


Sedan dansade vi loss på Jams Club hela kvällen där de endast spelade bra musik. (Musik i vår smak med andra ord, haha.) Stället är otroligt litet men men vill man ha R&B, reggeaton & liknande så är det definitivt stället att gå till. 

Dagen i helhet? Total geil!

Sjuk

Jag kände det redan igår morse när jag vaknade med en svullen hals och en totalt igentäppt näsa men idag är det värre. Jag kallsvettas, läpparna svider något enormt och jag kan knappt nudda näsan som är helt söndersnuten. Hah.. Ofräsch information men satan vad ont det gör.

Jag ska bara samla ihop en rulle papper, några hundra lypsyl (skulle behövas) och sedan visa er lite bilder från resan. Ja, de kom idag istället. Alldeles strax!


Back on track!

Hallå där! :D Nu är jag hemma, utvilad och faktiskt t.o.m. lite förändrad motför innan jag åkte. Eller.. det är man väl alltid när man upplevt något nytt men jag menar på ett annat sätt. Jag har blivit mer säker när det kommer till hur jag vill spendera det kommande året - en sak som jag var osäker på innan.

Jag kom hem till Sverige i lördags kväll men kunde inte åka hem på en gång så jag har bott i min systers lägenhet (där det för tillfällete inte finns internet) i ett par dagar. Både fötterna och de andra kroppsdelarna kändes halvtrasiga när jag kom hem så jag fick en rejäl massage (utdragna ben och hela köret, haha) och efter det så har jag knappt rest mig från bäddsoffan, bara kollat på TV, ätit massa onyttigt och väntat på att få åka hem. Hem till min bebis (som just nu ligger på min morgonrock här tätt intill mig. Grisen ♥..), hem till min egen säng och till Internet så jag kunde höra våra Hamburg-låtar igen och komma igång med lite viktiga saker.

Nu ska jag äta en lite sen middag och sen tänkte jag visa er lite bilder från resan. Ber om ursäkt för att "hålet" i bloggen blev längre än tänkt och hoppas att ni inte försvunnit helt. =)


Tidsfördriv! Hittade ett litet spel som fick vara mitt sällskap i TV-pauserna igår. Haha.. (Spana förresten in den snygga MJ-tavlan som Lina fick av pojkvännen. Han "rör sig"! Jättesnygg!)


Var det bara jag som hade ett sånt här när jag var liten? Det var i och för sig gult (har jag för mig) med fiskar i bakgrunden men vilken king jag var på att stapla upp de där ringarna på varandra! Inte precis världens konst i och för sig men ändå..


RSS 2.0