REPTILE


Ödlor, dinosaurier, leriga vägar i djungeln och speciellt dinosaurieägg (?!) är vad som poppar upp i huvudet när jag tittar på mina naglar just nu. Jurassic Park themed nails kanske vore är ett passande namn för designen? Vad tycker ni?

Lacken jag använt är OPI Jade is the New Black och IsaDora Graffiti Nail Top.


Photo editing

Igår satt jag och redigerade bilder på mina fina små brorsdöttrar i stort sett hela dagen och håller just nu på att redigera de sista och hoppas på att hinna maila iväg dem innan dagen är slut. (Vem kunde tro att det skulle ta sån tid?) Ska försöka få iväg några mail med bilder till storesystrarna, min moster, Ida och finally de sista bilderna från Milano till Essi & Rebecka också. Jaaa jag vet.. Det är på tiden!

Busy day här med andra ord. Vill hinna få klart det här så fort som möjligt nu för om en timme ska jag in till Västerås för att hämta upp Lina & Max från flygbussen. They're back! Hon ringde från Amsterdam för några timmar sedan för att berätta att hon var inne i en River Island-butik. Gissa om jag blev avis. "Ida.. Skorna.. De är sjuka! Du skulle DÖ!.." Haha..


Har förresten uppdaterat det här inlägget med en till bild på loggorna. Hey Mickey!

Gareth Pugh


Cravings. Big time.


Quote of the Day


BLANC ET NOIR








August 11, 2010.

Jade is the New Black


One of my faves for autumn. Jade is the New Black släpptes med OPI's Hong Kong-kollektion i våras men personligen tycker jag att det mörkgröna lacket är mer perfekt för hösten - gärna tillsammans med en snygg guldögonskugga och mörkröda läppar. Hur snyggt låter inte det?

Färgen är jättesvår att fånga på bild och är enligt mig mycket snyggare i verkligheten men en snäppet klarare nyans av färgen på den andra bilden är nog den bästa förklaringen jag kan ge.

Jag som trodde att jag började glida bort från nagellacksträsket. Who am I kidding?


Quote of the Day



Jag gillar det här. Remember your past men lev i nuet. För sin egen skull bör man inte älta saker man ångrar, saker man inte kan ändra på som saker man sagt, inte sagt eller hur man önskar att något fortfarande var som det brukade. Att bara let it go och leva vidare är bland de största tjänsterna man kan göra sig själv.


Wednesday










Bilder från i Onsdags. Agerade smakråd till Lina som packade inför Amsterdam och hade det allmänt mysigt med middag, skratt och god paj innan hon skulle lämna landet för några dagar. Hon retade mig med MMS från Arlanda igår efter att vi hade nojjat tillsammans om flygresan över telefon och det slutade med att jag spelade in vårat "sista" samtal just in case. Haha.. Så går det när vi inte flyger tillsammans. ♥


Eminem: Better than ever



Den här videon (som vi hittade hos Max) spelades om och om igen på efterfesten i lördags samtidigt som jag, Lina och Cassandra diggade och sjöng med för fullt till både "Love the way you lie" och "I'm not afraid". Nu väntar vi bara på att han ska packa väskorna och pallra sig hit för en konsert så vi och många av våra vänner får göra samma sak live till låtarna från hans senaste album "Recovery" som han nu blivit nominerad till hela 8 stycken moonmen för på årets MTV VMA där han även kommer att förgylla scenen med ett uppträdande. Missa inte det - 12:e September!

Han är grymmare (och hetare) än någonsin - den här videon är bara ett av bevisen.
Dra upp volymen och basen och njut.


Not quite what I expected

Som jag fasade så var håret ännu gråare när jag såg det i dagsljus när jag vaknade idag. Det är ljusgrått, mörkgrått, brunt och lila. Det blonda, ljusa är helt borta och det känns nästan som jag tittar på en bild där jag gjort håret svartvitt i Photoshop när jag ser mig i spegeln för det passar inte alls in. Det känns dock dumt att älta hur misslyckat det blev och klaga över något så enkelt som hår som faktiskt går att fixa när det finns så många som har obotliga sjukdomar och liknande.. men visst kan jag få tycka lite synd om mig själv. Som ett av favoritcitaten säger; "Att man tycker synd om sig själv utesluter inte att det är det."

Jag ska i alla fall hoppa in i duschen och börja förbereda mig inför kvällen nu. Klockan 6 ska jag möta upp Jessy och göteborgarna vid pizzerian för att äta innan vi ska vidare till Stefans birthday bash. Komiskt nog så verkar det som att planen är att dra vidare till en maskeradfest senare ikväll så jag kanske kommer undan med mitt gråa hår after all. Kan ju alltid ta med en hatt och säga att jag är utklädd till häxa.. eller varför inte Lady Gaga?


Den lite varmare tonen verkar inte så dum nu i efterhand..


Lady Grey?

Mja... Det blev lite för grått men som tur är så är det bara toning och just den här brukar gå ur någorlunda fort. Så länge kan ni kalla mig Lady Grey. Haha

Nu ska jag sticka hem till Max där han, Lina, Vendela och Jossan är. Väntar på att en bil med vänner och bekanta från Göteborg ska anlända men kom på att det är mycket roligare att vänta tillsammans. Hörs imorgon! ♥


Tonar håret


Det är inte bara höstkläderna jag längtat efter den senaste tiden utan även den kalla hårfärgen som jag hade i vintras. Har tröttnat rejält på den varma tonen som jag haft nu under sommaren och tänkte färga närmare hösten men att se bilden på Gaga i senaste Vanity Fair gjorde det inte precis lätt att vänta.

Jag köpte med mig toningen som min frisör brukar använda förra gången jag var där så just nu försöker jag få tillbaka den kalla, gråsilveraktiga tonen. Det ser dock ut att ha blivit lite för grått än så länge men ska torka det och se. Håll tummarna för mig! Annars får jag väl gå Gaga-grå ett tag. Haha


Quote of the Day



I adore this quote. She's taking the words right out of my mouth heart.


I love you




Medan de andra tittade runt på alla olika småapor på Eskilstuna Zoo förra veckan så fastnade jag hos de här finisarna. Skulle önska att de allihopa (inte bara aporna utan alla djuren på djurparken) istället bara fick vara ute där de hör hemma men jag är medveten om att det ibland är för djurens bästa ifall de är utrotningshotade. Nu är dock definitivt inte alla djuren på detta zoo det och många av dem kunde definitivt haft bättre inhängnader (som t.ex. den stora sköldpaddan som inte ens hade en liten damm när den egentligen hör hemma i ett stort hav. Där förstår jag inte hur de tänkt) men för att se det från den ljusa sidan så finns det många länder som har mycket lägre standard på skötseln än Sveriges djurparker.

Någon gång i mitt liv ska jag jobba med och för dessa fantastiska varelser. Dock kommer det då att vara Schimpanser som är mitt huvudområde då det alltid varit favoriterna. Det finns inte ord för hur mycket jag njuter av att se dem leva.
Tills dess fortsätter jag att läsa på om dem som jag gjort de senaste åren så att jag sen - när den tiden kommer - vet exakt vad jag pratar om och utifrån det kan hjälpa dem till en bättre framtid med mina starka känslor (för dem) som drivkraft.


River Island goodies och höstmode i allmänhet



How I wish we had a River Island store here in Sweden. Haha.. Jag vet att jag sagt det förut men jag säger det igen. Det är riktigt synd. Kanske dock bra för ekonomin men att i alla fall börja frakta till vårat avlånga land vore ju inte alls fel.

Det här gäller inte bara River Island utan de flesta butikerna; är det bara jag som tycker att de snyggaste kläderna finns i butik under hösten? Jag ser alltid fram emot när höstkläderna börjar komma in och hittar alltid massor av plagg jag tycker om. Skorna är som snyggast, jackorna, alla stora, snygga, stickade tröjor, boots (som enligt mig är snyggare på hösten än sommaren) och höga skinnstövlar och t.o.m. klänningar och kjolar blir snyggare under den här årstiden. Jag gillar kontrasten man kan få när man mixar plagg som blir vanligare nu till vintern - t.ex. ett par snygga skinnbyxor med en stor stickad tröja med snygg krage. Vet dock inte hur skinnbrallorna skulle se ut på just mig men på många är det snyggt om man matchar det rätt.

Våren är nog den värsta årstiden - i klädväg - enligt mig. Jag lyckas alltid klä mig antingen för varmt eller för kallt och sällan precis "lagom". Oh ja.. I-landsproblem fullt ut men ni fårstår vad jag menar. När hösten och kylan på kvällarna börjar komma så kan man bara ta med en jacka eller en stickad tröja att dra på sig över t.ex. klänningen och om man tänker efter så är det väl förmodligen lika enkelt under våren men personligen så tycker jag på något sätt att det är enklare att gå från varmt till kallt än tvärtom. Någon som håller med mig?

Vad tycker ni? Vilken är din favoritårstid när det gäller att klä sig?


PAWS



MILANO x 5






Jag hade tänkt visa några bilder från den korta resan till Milano i samband med när vi skulle se live-dvd:n men eftersom det kom så plötsligt i fredags så fanns det ingen tid. Här är i alla fall några som Rebecka tog när vi var där i April. Dit måste jag igen!

1: Försöker hitta rätt väg till hotellet. 2: Found it! 3: Having dessert på Aperol's uteservering. 4: På present- och souvenirjakt utanför Galleria Vittorio Emanuele II. 5: At the Bergamo airport.


Small things that makes you smile: Finding your old favourite songs on your iPod


Hittade min iPod efter att inte ha använt den på säkert ett år och along with it kom en massa gamla favoriter då de flesta låtarna är inlagda under åren 2007 och 2008. En av dem var "Come Around" med Sister Hazel. Minns att jag gillade texten mycket och jag tycker fortfarande att den är fin. Har ni hört den? Klicka här if you haven't.

I - Well I wanna be clear
Well I needed you here
And I'm waiting you out
But you - you don't have a clue
And I'd drive right through
to find you anywhere

Sky fell down and pulled us in
Stole away my oxygen
and left me standing breathless there with you
The ocean wrapped around the sun
The smell of June - the taste of your tounge
was all I'd ever need
But you - you keep on waiting
for the sun to come around
And you - you keep on waiting
for something better - better off to come around

You - well you wanted more time
so I gave you more time
Oh but I am the sun that waits to come around


Photos from the weekend













Jag är tillbaka från Sandviken och har haft en superhelg. Festen i lördags blev mer än lyckad och igår så njöt vi av sommarvädret tillsammans alla syskonen, deras respektive, my dear mom och min brors goa döttrar. De är så härliga båda två.

Nu ser jag fram emot salsakvällen i Uppsala som jag, Lina och vår äldsta syster planerat. Jag har själv aldrig dansat salsa innan men som tur är så finns det tydligen två killar på klubben som lär ut grunderna i början av kvällen så lite ska jag nog lyckas lära mig innan natten är över. Fingers crossed!


Quote of the Day


På väg uppåt i landet

Just nu sitter jag i bilen på väg upp till Sandviken med familjen och håller på att dö här i värmen. Vi ska fira min syster och hennes man som båda fyllt 40 så ikväll blir det stor fest för dem.

Jag kan ju inte påstå att jag är så förtjust i att sitta i en bil två timmar när solen steker och förvandlar bilen till en bastu.. och jag kan tycka att det är lite tråkigt att solen nu kom tillbaka just idag då jag varken har- eller kommer att kunna njuta av den men att träffa syskonen och släktingar igen gör det värt att pinas i två timmar idag. Jag förväntar mig en oförglölig kväll.

Hoppas att ni får en trevlig kväll ni också med vad ni än har planerat.
Nu: make up time!


En spontantripp till Stockholm och Humanoid City live

Efter att ha gått runt på stan hela dagen igår (och hittat bland annat mina nya favoritboots!) så satt jag och Lina plötsligt i en bil på väg mot Stockholm för att (äntligen) se TH's nya live-DVD för första gången.

Vi hade sagt att vi fyra som var på inspelningen i Milano skulle se den ihop första gången tillsammans med Ida och Hanna men det hade inte verkat som att det skulle funka att passa in det så att alla kunde så därför var det roligt igår när Ida ringde och kom med förslaget att vi skulle kunna bli upphämtade av Essi och följa med henne till Stockholm där tjejerna samlats.

Hanna kom förbi ett tag och det var jättekul att träffa allihopa så där helt spontant. Det slog oss att vi egentligen inte bor så jättelångt bort från varandra (förutom söta "Göteborgs-Hanna") så förhoppningsvis behöver det inte dröja allt för länge innan vi gör om kvällen eller i alla fall ses igen nästa gång.


I bilen igår kväll på väg till Västerås (igen) för att möta Essi.




A day at the zoo

God morgon! Jag är på väg in till Västerås för lunch och lite shopping.. Tänkte bara visa bilder från i förrgår då jag, Lina, Max, Vendela och Jossan åkte till Eskilstuna för att titta på tigrar, krokodiler, kängurur, lejon, komodovaraner, pumor, flamingos, flodhästar, leoparder, antiloper, surikater, afrikanska vildhundar, ett flera olika apsorter och mycket mer på deras Zoo. Geparderna var så otroligt vackra och dagens sötaste var nog sandkatten. Önskade nästan att man fick ta hem en.

Vad besviken jag blev när vi såg att de tagit bort den stora, vita tigern. Den var ju så fin men jag håller tummarna att det var för att de skulle släppa ut den eller (mer troligt) ge den ett bättre hem.

Något som fanns men som vi istället missade var bl.a. mushjorten. Har ni hört talas om såna? Det hade inte jag så jag googlade ordet efter att ha läst att den fanns där och höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den här bilden. Hahaha!.. Hur söt kan man bli??















































TOPSHOP




Just nu är jag inte så förtjust i personen - vem det än är - som tog beslutet att inte sätta in en Topshop-butik i den nya gallerian i Västerås. Hoppas dock på att hitta någon av klänningarna, kjolarna, de stickade tröjorna eller egentligen vad som helst av det här ovan när jag åker till Stockholm om lite mindre än 2 veckor.

Kan inte någon vänlig själ på Topshop bara se detta, känna en extrem sympati för mina cravings och bara skicka hem allt gratis till mig på posten?.. Haha.. Det är aldrig fel att drömma. Tanken var ju bra i alla fall.


To enter a new world

Jag har aldrig varit mycket för böcker. Inte riktigt varit den som förstått charmen med att drunkna in i en "riktigt bra bok" eller den som kunnat säga att "boken var så mycket bättre än filmen". Jag var förmodligen den enda av de som gillade Twilight som inte läste böckerna (en av de få i alla fall) och trots att min mamma har ett halvt bibliotek så har det aldrig riktigt intresserat mig att läsa annat än "Varelser från det okända", "Hajens rike" eller någon faktabok om vår planet.
I lördags hade jag därför den mest overkliga dagen - literally. Jag satt/låg och läste pretty much från jag vaknade tills jag somnade tidigt igår morse. Jag kunde inte slita mig och innan jag visste så var jag inne på "the final chapter".

Efter gårdagen är jag lite småförälskad i bland annat de två låtarna i förra inlägget som båda var med i berättelsen och det här kommer säkert att låta konstigt men det känns som det tog mig en hel dag att komma tillbaka till verkligheten igen. Ni som brukar läsa böcker, fanfics eller liknande och blir "inne" i dem kanske förstår hur jag menar? Jag vill inte ens föreställa mig hur "tomt" (om det är rätt ord att använda) det skulle kunna bli att sluta när man läst färdigt t.ex. alla böcker från Twilight-serien, en triologi eller liknande så därför kanske det är klokt av mig att låta bli sånt. Haha
Det är som att låtarna och deras betydelse i berättelsen har klamrat sig fast inuti mig och runt minnet av något som inte ens har hänt mig, något som inte ens är verkligt.
How fucked up is that?
Direkt när jag hör rösten i "Who am I to say" börja sjunga så är det som att jag åker iväg, att hela sinnet förflyttas till det där lilla rummet med det varma, dimmade lampljuset kommande från sängbordet... med henne facing the rain stained window och en oförklarlig känsla av tomhet som ekar i rummet sedan han stängt dörren och lämnat henne att stå där.. ensam.

Jag vill bara göra en film av det jag just läst för att visa hur jag såg och föreställde mig allt. Ni vet såna där cliffhangers som många tv-serier slutar med och hur irriterad man kan bli när ett nytt drama startar så fort allt löst sig?.. Som att det alltid måste finnas något där för att hålla igång serien? That's this story. Den vore perfet som en kortare tv-serie eller en film då den har båda sakerna och även fast jag hatar filmer och serier där det blir så där att något händer så fort saker blir bra (trots att jag vet att det kan vara nödvändigt) så läste jag klart alla 47 kapitel och har aldrig upplevt så många känslor genom att läsa som jag gjorde i detta romantiska drama. Jag kände glädje, excitement, ilska, sorg, nyfikenhet, irritation och grät mig igenom ett av de sista kapitlen. Haha..

Jag tror att jag ska börja läsa mer från och med nu. Det är på något sätt som att försvinna in i en annan värld (vilket kanske kan vara härligt på t.ex. en grå, regnig och tråkig dag) och jag förstår verkligen varför de flesta gillar historierna i bokform bättre än på film. Filmer lämnar inte särskilt mycket åt fantasin medan man i böcker oftast får en enkel förklaring och sedan får utgå med sin egen fantasi därifrån. Hur personer, saker och ställen ser ut och man kanske t.o.m. har en speciell vinkel som man ser allt från; exempelvis från en persons ögon, från ett hörn, uppifrån taket eller vad som helst. Fantasierna ger helt enkelt mer frihet och jag antar att det är just det som gör att våra egna fantasier - vad det än gäller - är så svåra att toppa.


Bild: Tumblr.


All of this happend by taking your hand






I am absolutely in love with these right now. Klicka på låtarna för att lyssna.


Quote of the Day


Mickey Mouse




Trots att jag gillar att använda H&M's nagellack "Being on the A-list" för sig själv så piggade jag igår upp det gula lacket med några söta Mickey Mouse-loggor. Inspirationen var (som ni kanske redan gissat) en dräkt som Lady Gaga bär i musikvideon till "Telephone".


"Love the way you lie" music video




Både Rihanna och Eminem är favoriter hos mig och deras gemensamma låt "Love the way you lie" har spelats flitigt här hemma tillsammans med andra låtar från Eminems senaste album den senaste tiden. Igår kväll försökte jag hålla mig vaken för att se musikvideon när den släpptes men blev alldeles för trött och somnade och såg den istället när jag vaknade idag. I like it!

För att prata om något som inte alls har med musiken att göra så gillade jag inte Riri's röda hår när hon skaffade det (eftersom jag tyckte hon passade så jäkla bra i det lite ljusare) men tycker att hon nu bara passar bättre och bättre. Tycker fortfarande att svart eller lite ljusare är hennes grej men det är ganska coolt på henne ändå - speciellt nu när hon ofta matchar håret med röda läppar eller röda/rödaktiga ögonskuggor. Vad tycker ni?

Videon kan ni se
här!


It's not what you did; it's the way you do it





Quote of the Day


Memories caught on tape


Sitter och laddar upp videor på Facebook och skrattar högt samtidigt. Det är så kul när man hittar såna som man totalt glömt bort vilket var precis vad jag gjorde idag;  några när lillasyster kör någon slags metal-opera i bilen och några videor från dagar med Bagge innan hon åkte till USA. Hon och hennes sätt att lyckas vika in något att skratta åt i ALLT är saknade och jag är glad att jag tänkte på att filma mycket innan hon åkte så jag kan titta på det när jag saknar henne som mest.


310710 STOCKHOLM










Jag älskar Stockholm på sommaren. Det går verkligen inte att beskriva hur vackert det är en solig dag som i lördags då himlen är klarblå och parkerna, uteserveringarna och gatorna är fulla av folk. Jag älskar att promenera runt och verkligen titta på saker som man kanske inte lägger märke till eller bara tar för givet om man bor där. I stan, runt slottet, vid djurgården, hamnen o.s.v. Det är en stad som jag definitivt tror hade varit en favorit om jag varit en turist från ett annat land på besök.

Kvällen där tillsammans med Lina i lördags blev rolig precis som väntat och vi skrattade ikapp på Friday's innan vi åkte tillbaka till Västerås och fortsatte natten på Pluto. Hittade ett trevligt gäng människor från både Polen, Brasilien, Lettland och Sverige och dansade till svetten nästan rann. Om 3 veckor blir det Stockholm igen!


New HuMans

Vad tror ni om det som bandnamn? Haha.. Några av oss "Newmans"-kusiner (där jag och Lina för tillfället ger oss själva tillåtelse att platsa in eftersom vi faktiskt hette Nyman när vi föddes) skojade om att vi borde starta ett band igår när vi träffades för att fira en av kusinerna som fyllde 18. Grattis igen! ♥

Jag på synth - det kan ju inte bli annat än succé! Eller vad tror ni? Nej.. Instrument överhuvudtaget är inte min starkaste sida men vem vet.. Kanske kör vi ett one-time-only performance på mammas och min mosters 50-årsfest nästa år. ;)


Söta Josefine - the birthday girl




Quote of the Day


RSS 2.0