Nostalgi på nyårsafton


Nostalgitrippen jag fick när jag hörde den här i en tv-reklam igår var inte nådig. Vilken låt! Haha! Det är en utav mina gamla "bil-låtar" som spelades mycket ur kasettspelaren i familjens gamla Mercedes under 90-talet och blir en härlig kontrast till de nyare partylåtarna i min musiklista som spelas här just nu medan jag fixar det sista inför den sista kvällen på året. . .

Gott nytt år på er!

Vintage Vamp



Att det är svårt att bestämma sminkning till nyårsfesten är årets underdrift. Sitter med 8 glitter framför mig, 4 olika lösögonfransar, en hel drös med ögonskuggor och har absolut ingen aning om vad jag ska välja. Jag vill ha allt! Skulle inte alls ha något emot att se ut som en sprakande glitterboll (när man väl kommer undan med det menar jag) men tiden börjar rinna iväg så vi får se vad jag hinner med. Till naglarna ska jag i alla fall ha silverfolie med holografiska snöflingor. Kul att prova för första gången.

Kanske kör jag på Vintage Vamp-looken (på bilden ovan) som jag gjorde på Lina igår... men då saknas såklart det mörka håret. Hon såg riktigt grym ut och jag hoppas få ta fler/bättre bilder på henne i samma makeup någon gång. Vad tycker ni? Would you wear it?


OCC Lip Tar "Vintage", NYX "Side Swept" Special Effects Lashes, Sephora silver glitter.

My Christmas














60-års kalas på Julafton gjorde julfirandet lite annorlunda i år (så don't get confused kring champagneglasen, ölen och snittarna) men familjen var samlad och det var det viktigaste. Julgodis i massor, god glögg, fina klappar, kärlek, uppesittarkväll, gröt, pyssel och ännu en folksamling framför tomtens verkstad är bland annat vad min jul har innehållit och inte ens vid 22 års ålder kan jag säga att jag har tröttnat på denna högtid. Skillnaden från när jag var liten är väl att jag nu (precis som många andra) känner större glädje i att ge julklappar än att få. Inte mycket slår känslan av att göra någon glad.

Nu tackar jag för i år och välkomnar den kommande våren med öppna armar. Jag hoppas att var och en av er fick en riktigt fin Jul omringade av kärlek i överflöd.  ♥

Sigma "Sigmax HD brush kit" review





Förra månaden fick jag hem Sigmas nyaste borstset "Sigmax HD brush kit" som tagits fram för att ge en perfekt HD-bas. Setet innehåller 3 borstar: F80 Flat Top Kabuki, F82 Round Top Kabuki och F84 Angled Top Kabuki och ska alla tre vara perfekta för att applicera och blenda ut flytande, kräm- och puderprodukter. Priset ligger på 42 dollar/ca 286 svenska kronor och vill man inte ha alla tre så finns de även att köpa för 16 dollar/109 svenska kronor styck.



F80 - Flat Top Kabuki
Jag var väldigt sugen på att prova den här efter att ha hört många bra recensioner och blev lyckligtvis inte besviken; det här är en riktigt bra borste som applicerar foundation och puder till ett resultat som påminner om airbrushing och ser både fräscht och snyggt ut. På mig själv så föredrar jag att använda den till puder just för den platta, fasta men lena ytan som man likt med en puderpuff kan buffa på pudret där man vill men med skillnaden att man med borsten enkelt även kan borsta bort överflöd samt har alternativet till en lättare applicering. Allt i ett!



F82 - Round Top Kabuki
Säg hej till min nya favoritborste för foundation.  F82:an blendar in min flytande foundation så enkelt och ger en snygg finish utan att täppa till porer. Det ser fräscht ut precis som med F80:n men  till skillnad från den så är det med den här mycket enklare att komma åt överallt - speciellt runt näsan och under ögonen. De täta stråna gör även att det här är den som ger bäst täckning av dessa tre.
Till er som använder mineralfoundation; look no further! Det här är borsten för er.



F84 - Angled Top Synthetic Kabuki
..ska vara bra för att få en preciserad men enkelt utsuddad applikation av produkter på kinderna. Eftersom jag personligen inte är överförtjust i rouge så upplever jag att den täta borsten ger en för tung mängd produkt för min smak och skulle istället välja en fluffigare, lite mindre tät men ändå lika mjuk borste till detta  men jag tycker däremot att den fungerar bra för att konturera ansiktet med puderprodukter så det är vad jag använder den till.


Allt som allt så tycker jag att det är ett riktigt bra set och definitivt ett som jag skulle rekommendera om man är ute efter bra borstar till basen utan MAC-priserna  -  nybörjare eller proffs spelar ingen roll.

Quote of the Day



Places to visit: Stagger Lee, Berlin








Medan jag satt och skrev på produktrecensioner i förrgår kväll så "råkade" jag fastna vid ett par Berlinbloggar och satt långt in på natten läsandes sida efter sida.  Jag blev - som ni säkert kan gissa - inte färdig med någon av recensionerna men däremot rikligt berikad på info om stadens sevärdheter, restauranger, butiker, caféer, events, art galleries och klubbar och fick därmed en hel del inplanerat till mitt nästa och 2:a Berlinbesök (när det än blir).

Ett av de ställen jag ser fram emot att besöka är cocktailbaren Stagger Lee som ligger i stadsdelen Schöneberg.  Temat är 1900-tals amerikansk saloon och enligt besökare så lyckas de faktiskt förmedla känslan av att befinna sig i ett sent 1800-tal/tidigt 1900-tal - om man bortser från den elektriska belysningen såklart.
Bara att höra musiken som spelas på hemsidan skickar mig bakåt i tiden och får mig att hålla tummarna att baren är lika mysig som det sägs.  Jag ser fram emot att starta en kväll här.

Inspiration // KICKS holiday beauty magazine







JULPYSSEL











December månads mysigaste dag hade jag i onsdags då jag julpysslade hos mina kusiner med släkt och familj. Jag älskar att umgås med dem och är otroligt glad att vi hann ses så här eftersom vi inte ska fira jul tillsammans i år (som vi brukar). Gitter, glögg,  skratt, julmusik och pyssel i massor. Vad sägs om Garbo-hjärtat eller den lilla snölyktan av sockerbitar?

Äntligen!


Bilder: Simon Emmett for GQ Magazine lånade från RihannaDaily.com.

I höst ger sig Rihanna ut på Europaturné med sin LOUD tour och som jag skrev hos LMG (länk) tidigare idag så kommer hon att ge två konserter i Sverige - först i Malmö Arena den 31 Oktober och den andra i Globen, Stockholm den 1 November.

Har vi några Rihanna Navy members här? Någon som redan nu vet ska/vill gå?

Nytt i badrumsskåpet



Förutom julklappar så införskaffade jag igår även äntligen hudvårdsprodukterna från Rosenserien som jag tittat på hos Life tidigare. Jag ville vara noga med att få produkter utan mineraloljor (som i stort sett alla hudvårdsprodukter förutom de i hälsokostbutiker innehåller - även om de göms undan från innehållsförteckningen) eftersom det inte är bra för huden. Basically så kan man ha i hur mycket bra grejer som helst i krämerna men om sedan även mineraloljor finns med så kommer de bra grejerna ändå inte in i huden. Jag är därför väldigt nöjd och glad att jag äntligen ska testa dem och hoppas att de här produkterna - tillsammans med zinktabletterna som jag köpte samtidigt - hjälper till att förbättra min hy.

Om intresse finns så recenserar jag dem gärna när jag använt upp dem vilket jag skulle gissa på blir runt slutet av Januari. Någon som är intresserad av att höra hur de fungerar? Let me know!

#6




Julklappsshopping



Igår fick jag äntligen alla årets julklappar inköpta och nu har jag bara det roligaste kvar; inslagningen!  Sedan jag var liten så har jag älskat fina paket, själva idén att pyssla ihop något personligt även på utsidan  och allt därtill.
Jag minns tydligt en gång när jag stod framför kassan i en butik och faschinerades över de fina paketen som tjejen bakom kassan skapade av alla vackra papper, band och snören som prydde väghyllorna. Jag tror att det var där som det började  och jag är idag oftare mer intresserad av utsidan än nyfiken på vad som finns på insidan. Kanske lite udda.. men tack och lov för det!


Veckans godaste dessert (på bilden ovan) står Systrarna Ericsson för.

JULKLAPPSTIPS | e-Beautyshop




För er som (precis som jag) inte köpt alla julklappar än så kommer här lite julklappstips. Det första kommer från svenska e-beautyshop.com där ni hittar bl.a. ett enormt utbud av Butter London's snygga nagellack, hårprodukter, parfymer och två av mina favoritfransar från Ardell; de naturliga 108:orna och accentfransarna i nummer 305.

Missa inte att det finns en ny rabattkod varje dag i deras julkalender - just idag är det 10% off! Koden (för idag) är 15dec10.


#5






Lady Gaga för Viva Glam - igen!


Foto: Nick Knight, Stylist: Nicola Formichetti.

Enligt WWD så har MAC signat Gaga för en favorit i repris;  hon kommer att vara "spokesperson" för Viva Glam ytterligare ett år och jag som varken köpte hennes förra läppstift eller läppglans (helt enkelt för att jag visste att färgen inte passar mig) som båda var en del av den MAC AIDS Fond-kampanj som hittills varit deras mest lyckade  måste säga att jag ser väldigt mycket fram emot detta och hoppas givetvis samtidigt att den nya färgen passar mig bättre.

Gillade ni hennes ljusrosa Viva Glam-läppstift?


Favourite YouTube channels - #2



Hon är en stor inspirationskälla för mig och har varit ända sedan jag hittade henne på Myspace för några år sedan.  Jag älskar hennes sminkningar och har lärt mig mycket från hennes videor - allt från tekniker till snygga färgkombinationer.

Ännu en guru som (dessutom) verkar genuint godhjärtad. Jag hoppas verkligen på att få träffa henne i framtiden.  This is Lauren, the Queen Of Blending.


IN THE MAILBOX




Det här damp ner i brevlådan för ett tag sedan och jag är i full gång med att testa, testa, testa så att jag kan ge er rättvisa recensioner. Jag vill påstå att årets julklapp i sminkväg finns i högen här ovan  så håll utkik för att se vilken av produkterna det är jag pratar om.


Quote of the Day


Simple red lip look for Christmas




Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna men jag tänkte bara visa en relativt snabb och enkel sminkning som passar extra bra nu till jul och enligt mig passar alla. (Snyggt med läppstift på halsduken förresten va? ;) Haha.. Just ignore it.)

Quick tutorial:
Applicera en matt, cremefärgad ögonskugga på ögonlocket, en matt, beige/ljusbrun skugga i globlinjen och sedan samma cremefärgade ögonskugga under ögonbrynen och sudda ihop med den ljusbruna - allt ovanpå en ögonskuggebas såklart. (Don't forget it!)  Fyll i dina ögonbryn, måla eyeliner längs övre fransraden och avsluta med en liten (eller stor - vilket du än föredrar) vinge. Du kan sedan antingen hålla den undre fransraden helt fri från ögonskugga eller applicera lite av den ljusbruna skuggan med en snedskuren pensel precis längs fransraden för lite mer inramning. För en snäppet mer julig look la jag en skimrig vit skugga lite lätt i inre ögonvrån (och ett alternativ vore att även dutta på lite av den under ögonbrynet) men satsar du på en mer neutral/matt look så skippar du detta. Avsluta med mascara och ett par relativt neutrala lösögonfransar.

Jag använde bland annat..
Eyeliner: MAC Penultimare Eye Liner, Lipstick: MaxFactor "Intensely Red", Lashes: MAC #7.


Andra advent










Igår blev det adventsmys med julmarknad, knäck och secondhandfynd. Med det röda läppstiftet (som jag lånade av Lina) på läpparna blev julkänslan komplett och i slutet av dagen  var jag så galet sugen på att julpynta så idag har jag börjat tomteinvasionen. Mamma kom med förslaget att vi endast skulle ta fram en del av alla saker eftersom vi under min & Linas uppväxt alltid sprängt huset med tomtar och glitter under jul.. men jag älskar det  so we'll go "all in" en sista gång. Det är så  (lika missmatchat och överdrivet)  jag vill minnas min sista jul i huset jag växte upp i. Can't wait tills allt är uppe!


#4


The wonders of makeup



Det här är en av sakerna jag verkligen älskar med makeup; man kan totalt forma om ansikten, framhäva och dölja på så många sätt. Konturering och highlighter kan göra mycket med ett utseende  och jag älskar att prova mig fram till olika resultat.

Kolla in den här videon där en tjej förvandlar sig själv till Jared Leto genom att bl.a. skugga och ljusa upp rätt områden. Kan inte säga mycket.. I'm blown away!


INSPIRATION ♦ Nails














Got a favourite?

(Bilder: Tumblr & WeHeartIt. Jag äger ingen av bilderna.)


Purple summer flower



Trots att den underbara julen närmar sig och sommaren är långt härifrån så har jag börjat längta lite - om inte för att kunna vara ute från morgon till sen natt utan att frysa, kunna njuta av fint väder i gräset och att grilla med vänner så för alla fina, fräscha sommarsminkningar jag vill prova. En av läpprodukterna jag fick hem för någon vecka sedan har en jättefin orangebaserad röd färg och kommer att bli otroligt fin till solbränd hy. Can't wait to try it out.

Bilden: I got a little carried away på just sommartemat och photoshopade håret (väldigt slarvigt) när jag förra månaden inspirerades av en sommarfestival bland hippies på 70-talet. Medan jag satt och provade färg efter färg så slog det mig att den färg jag passade minst i var den färg jag har just nu i verkligheten. Haha.. Min kalla, askblonda ton har återigen tynat bort och kvar finns en varmare hö-aktig färg (som alltid kommer efter ett tag). Kan inte riktigt bestämma om den skiftar i gult eller grönt men en sak är säker;  dags att besöka frisören!


RSS 2.0