Halsband


Fick syn på det här snygga halsbandet med 3 st kors i olika storlekar på nätet av en slump förra veckan och kunde inte låta bli att beställa hem det då jag faktiskt letat efter ett liknande. Inspiration?.. Ja visst var det det snygga korset som B.K bar här till sin snygga grönblå skjorta. Det kanske ni såg? I like it a lot!

No longer twenty one

Igår fyllde jag 22! Tack så mycket för grattisönskningarna både här och på FB. Jag hade en relativt lugn men mysig födelsedag och var hemma hos Max nästa hela dagen. Vi var ganska sega efter lördagen och slappade mest i soffan med dagen-efter-pizza och tittade på How I Met Your Mother och andra bra program. Vilket tycker ni är bäst?

Det känns som jag fyllt år hela helgen! Blev ju firad både i fredags och i lördags.. och igår var the acutal birthday. Jag hade riktigt, riktigt roligt i lördags då vi firade med fest. Vi började som sagt med BBQ hos Maxen med honom och grabbarna; grillade, pratade roliga minnen från Hamburg och ett tag hade jag lite svårt att sluta pilla på Cassandras mage som nu blivit stor. Hehe.. Snart ploppar det ut en liten bebis! Fantastiskt!

Strax efter 11 tog vi bussen mot stan och hamnade till slut på Konrad där vi dansade till stängning. Vi spelade massa gamla, sköna partydängor hela vägen in men fick även dansa till ett par gamla godingar väl där inne med bl.a. Michael Jackson, Spice Girls och Hanson och jag som var ett stort fan till båda grupperna när de var som störst went totally nuts och sjöng med för allt jag hade - de andra var inte sämre. Haha.. Det var galet!

Tack alla inblandade för en grym kväll. Bilder är på g!


Lina passade på att ta lite bilder på mig & fina Lina när hon kollade busstider hos Max.


Cassandras fina mage som jag hade svårt att sluta pilla på ett tag. I felt movement!
P.S. Nej.. Hon varken dricker eller röker bara för att hon sitter med på en fest. She's not that kind of mom.


En av mina fina presenter: en snygg, liten väska med nitar och hängande kedjor på.
Like it a lot!


BLOMMOGRAM









Fick det här fina blomsterarrangemang levererad till dörren igår. Så himla fint och somrigt - krukan ska vi inte ens prata om. Hur fin är den inte med texten och allt?

New camera; Canon PowerShot SX210 IS

Jag blev så förvånad när jag öppnade ett av paketen igår och hittade den nyaste PowerShot-kameran från Canon i en skokartong. Ja.. haha.. De lurade mig lite och gömde kamerapaketet i en skokartong och sa att det var Linas gamla skor. Det fula var att jag nästan gick på det. Haha! Jag har inte haft en kamera sedan min gick sönder i somras (!) men har använt mammas kamera sedan dess. Nu har jag äntligen en egen igen och kan börja ta kort på allt och ala igen. Har provat den lite både igår och idag och den verkar vara en riktigt bra sådan också.

Jag hade frågat runt lite smått efter bra kameror - speciellt nu efter TH-konserterna då jag sett att flera fick väldigt bra bilder - men hade dock inte ens tänkt tanken att önska mig en i födelsedagspresent och komiskt nog så fick jag den kamera som var av samma sort som den jag var mest intresserad av. Hur kul är det inte?

Ser i alla fall fram emot att ta en hel del bilder med nya kameran ikväll. "Paparazzi-Ida" is back!


Back home!

Är tillbaka hemma och blev nöjd med mitt jobb även idag. Nu ska jag bara marinera kyckling till grillen och sen hoppa direkt in i duschen och börja förbereda mig inför kvällen. Ikväll ska vi nämligen fira min födelsedag! Det blir först BBQ och festligheter hemma hos Max innan jag, Lina och Lina ska vidare till Pluto för att dansa och fira vidare. Jag har varit sjukt peppad inför ikväll non stop sedan igår eftermiddag och tror att det kommer bli riktigt roligt. Kan inte bli annat med de här människorna! ♥


29 Maj 2010

Up and away! Sminkjobbet igår gick så bra att jag fick en till kund innan jag gått därifrån så nu ska jag bara packa ihop paletterna och alla grejer och sedan sticka iväg. Hörs senare!


METAL 11






HOT. Så jäkla snygga bilder!
Jon Kortajarena  //  Metal 11  //  June 2008


28 Maj 2010



Gud vilken mysig dag jag haft än så länge. Den började med att inhandla mat & dryck inför morgondagens festligheter (tell you later) och en god lunch på en restaurang här i närheten med Lina och vår mami. Gudomligt gott med kyckligfilé. Kan vara det jag äter mest under sommaren..

När vi vi kom hem överröste de mig med födelsedagpresenter som bl.a. bestod av ett jättefint, lavendelfärgat nagellack från OPI och en kamera. Blev även firad lite snabbt av min låtsaspappa medan jag gjorde iordning mig imorse - tack så jättemycket igen!
Åkte strax efter det iväg hem till en tjej för att sminka henne till balen ikväll och hon blev jättefin med frisyren och allt. Hann tyvärr inte se henne med klänningen på men hoppas på att få se lite bilder sen. Hoppas även att hon och alla ni andra som ska på bal ikväll får en riktigt kul, minnesvärd kväll - och med fint väder såklart!

Nu är jag hemma och har umgåtts med Lina här de senaste timmarna sedan jag kom hem. Planerar inför morgondagen, kollar på roliga videor och dricker goda smoothies.  Nu ska vi börja röra oss till Lina för att hämta lite grejer inför imorgon.. Sen blir det promenad!


Day 17 - A song that you hear often on the radio

Jag lyssnar så sällan på radio men den senaste veckan har jag haft den på under
några enstaka tillfällen och då har OneRepublic - All the right moves varit den jag hört mest. Love it! Makes me think of Milano.


OPI Holiday collection 2010

..(som brukar släppas runt jul) kommer tidigt i år. Redan i September! Kollektionen heter Burlesque och innehåller 6 st glitterlack och 6 st skimmerlack. Namnet är taget från samarbetet med Christina Aguileras filmdebut i filmen Burlesque som har premiär i vinter.

Eftersom min lillasyster alltid gillat Aguilera mycket så skulle det inte förvåna mig om hon drar med mig för att se filmen när den kommer och eftersom vi båda är nagellacksaddicts så tippar jag på att hon är minst lika nyfiken som mig på att få se och prova dessa snygga lack irl som på att se Christina in action. Det blåa glittret och det skimriga burgundylacket ser extremt lockande ut!
 
Klicka här för att läsa förklaring/info kring alla färgerna ur kollektionen.





My faves! (från vänster..)
1. Bring On the Bling - A gold that glitter that's beyond dazzling.
2. Glow Up Already! - You're ready for this glittering green.
3. Sparkle-icious - Multi-color glitter-iciousness.
4. Simmer & Shimmer - In this glitter bit of blue.
Haha Lina; ännu ett lack som passar in i vår "HUMANOID-samling". Eller vad säger du?
5. Ali's Big Break - This glowing red shimmer breaks through in style.
6. Tease-y Does It - In this tempting burgundy shimmer.


Pictures from Monday















I måndags hade jag vad som kändes som den längsta dagen på länge. Började på stan med klädshopping, fika och en hel del sminkinköp i några timmar tillsammans med min kära mamma innan jag gick hem till en tjej för att provsminka henne inför hennes bal på fredag. När jag var klar där så hann jag bara hem och byta om innan jag gick vidare hem till Lina och ut på en lång powerwalk. Än sitter motivationen i!

Vi gick till Camping för att spana in den nya terassen som enligt rykten kommer att vara folkfylld i början av Juli då det den 2-4 Juli är dags för den "årliga festen" för invånarna här (för er som inte vet vad jag pratar om) och det är väl knappast något jag brukar gå och se fram emot men i år tror jag att det kan bli kul (om nu ryktet stämmer). Jag gillar att festa vid stränder/campingar så vår camping kanske inte vore så illa. Det bästa?... Jessy's coming to town!

Quote of the Day


Kate Moss Topshop Spring Summer 2010






Imorgon släpps Kate Moss senaste kollektion för Topshop i butik och hade jag haft en butik nära mig så hade jag försökt få tag på någon av plaggen här ovan. Älskar de naturfärgade topparna (i mitten) och kan föreställa mig att den vita tunikan (på översta raden) vore både grymt skön och fin att ha en varm sommardag.

Vad gillar Ni bäst från kollektionen?

Day 16 - A song that you used to love but now hate

Skulle jag leta så skulle jag säkert hitta fler men en av låtarna som jag förut gillade men nu inte tål är SR 71 - Kick Me When I'm High. Den var skön för några år sedan men efter att min lillasyster spelade sönder den så byter jag direkt ifall den börjar spelas på min iPod nu för tiden.



(Day 15 - A song that describes you blev för svår så jag skippar den.)


INSPIRATION



Så här snygg var RiRi när hon anlände till Mahiki Nightclub i London den 10:e Maj. Lina har ett par liknande korsörhängen så jag ska nog försöka fjäska till mig dem i helgen när det är dags för födelsedagsfirande. Kan ni gissa vem det är som fyller?..


This is beyond insanity



Rubriken säger allt. Jag blev helt allvarligt talat illamående efter att ha sett den här trailern på Sabinas blogg tidigare idag.

Min mamma berättade att hon hade sett när de pratade om filmen på TV för ett tag sedan och att t.o.m. filmrecensenten hade tyckt att den var obehaglig. De brukar ändå vara rätt kräsna. Det största samtalsämnet var tydligen också precis den fråga som kom upp i mitt huvud efter att ha sett trailern; VEM kommer på en sån här idé?

Jag brukar inte se skräckfilmer - varken med läskiga varelser eller som denna där personer hamnar i situationer där de liksom inte har något val/inte kan komma bort från det onda - men på något oförklarligt sätt så vill jag nästan se den här ändå. Jag vet dock inte hur det vore möjligt eftersom jag blev illamående bara av trailern och inte heller vem jag skulle lyckas få med sig i soffan att se den. Vem är villig att bli damaged for life?


My cheeks still hurts from laughing

Vilken kväll jag hade i fredags när jag umgicks med mina tre bästa vänner. Vi grillade, drack gott vin & goda drinkar, spelade spel, skrattade, skrattade och skrattade åt Bagge som underhöll oss med att både dansade till Eric Prydz - Call On Me i liknande kläder och Single Ladies, göra egna versioner av musikvideor och allt vad det var..
Fy fan vad man skrattar när hon är med. Hon är galen (på ett bra sätt). Helt underbar. Jag säger som jag (vet att jag) sagt förut; Alla borde ha en egen Baggoz!





Har ni inte spelat "Med andra ord" så rekommenderar jag det starkt. Herre jesus vad vi skrattade och man insåg i efterhand att man tyvärr inte var så bra på att förklara som man gärna hade trott. (P.S. För er som är vän med mig på FB; ni kan se en video med ett exempel på hur hetsiga vi var under spelets gång om ni tittar på en uppdatering på min profil. Dampet när jag ska förklara min favoritserie är nog mitt värsta. Haha!)









Jag och Baggoline avslutade natten på hennes balkong och hem kom jag inte förrän det blivit ljust. Har alltid kul med Lina, Lina & Caroline och vi har planerat att ha flera såna här kvällar nu innan Bagge lämnar oss för USA i Juni och det ser jag fram emot. Mycket.
What a night!


H&M nail polish Pink Mist




Mitt senaste tillskott bland nagellacken är Pink Mist från H&M. Det har en mjölkig, ljus, beigerosa ton som ser väldigt naturell och fräscht ut.

Efter att ha haft U Must Have This på naglarna ett bra tag nu så nu tyckte jag det var dags för förändring då jag fick det här i present. Jag skulle tro att det kommer att användas mycket nu i sommar till olika mönstrade/starkt färgade plagg då naglar eller smink inte behöver vara i fokus.

För att förklara lite snabbt hur lacket blir på nageln så målade jag på tre lager för att få resultatet jag ville ha; inte helt täckande men ändå en jämn färg. Hur många lager man har är ju en smaksak men jag tyckte 3 blev snyggast. För ett mer heltäckande resultat i samma ton föredrar jag mitt lack från Viva la Diva i nr 6 - French Manicure.
Pink Mist är som en mer mild, transparent version av det. Fräscht & fint!

Zeit fürs Bett



Är tillbaka hemma efter en trevlig kväll bland vänner och bekanta och planerar nu att inleda en långvarig dejt med min kära vän sängen. Vi hörs imorgon när jag är lite mer funktionerande  med bl.a. lite bilder från gårdagen.

Gute Nacht på er! ♥

I got a question from an anonymous reader saying..

.."Kan du visa vad som finns i din sminkväska?"

Jag har 4 stycken fulla sminkväskor samt en hög produkter i en låda på sidan av så jag vet inte om jag orkar visa allt men jag skulle däremot kunna visa vad som finns i min "every day"-bag som innehåller de produkter som jag oftast använder om ni vill. Vad tror ni om det? :) Leave a comment and let me know!



Bilder från mig själv, weheartit och tumblr.


Have you done your share today?

Imorgon är det dags för Comet Awards 2010 i Oberhausen, Tyskland men än är det inte för sent att rösta på killarna till Bester Liveact. Tycker ni som jag att de förtjänar detta pris för deras HUMANOID-konserter så gör ni som jag och röstar.

Press Tokio Hotel + LOS. It's as simple as that.

Härliga bilder printade från en av mina videor från deras avslutningskonsert på Zimmer 483-turnén 2007 när Bill fick en lyspinne i håret. (Klicka för större bild.) Kolla skrattet!

Nu ska jag ut på en promenad med Linis och sen kommer Max över och grillar med oss. Hoppas ni har en bra dag och ett stort grattis till min kusin som fyller år idag! ♥

Day 14 - A song that no one would expect you to love

Nu skulle det egentligen vara Day 12 - A song from a band you hate i ordningen men eftersom jag kanske inte hatar något band (och delvis inte heller tycker om att lägga energi på saker jag ogillar) så kan jag inte säga så mycket här. Dag 13 - A song that is a guilty pleasure blir jag också tvungen att hoppa. Vad menas med "guilty pleasure"?... Naja, moving on..

Day 14 är enklare. "A song that no one would expect you to love". Jag har flera gånger tidigare sagt att jag har en väldigt blandad musiksmak men någon kanske blir förvånad ändå precis som en av mina farbröder blev när vi pratade om musik senast vi sågs och jag sa att jag gillar Frank Sinatra. I do, I do. Såna här gamla artister känns på något sätt mer "äkta". Förr i tiden var man liksom tvungen att verkligen vara bra för att bli stor men nu för tiden kan i stort sett vem som helst skapa och sälja sin musik och bli stora fast de egentligen kanske inte alls kan sjunga eller har något speciellt överhuvudtaget - något jag tycker är tråkigt.

Låten jag valt är i alla fall New York som är en sån där låt som bara alltid har funnits med eftersom min mamma har spelat hans musik sedan jag var liten. En "glad-låt"!



Which one is/was your favourite Disney Princess?

Jag vet inte om ni gillar gamla Disney-klassiker eller inte men antar att vi alla haft en favorit bland prinsessorna även om vi inte längre ser filmerna. Vilken var din?




Mina var Pocahontas, Jasmine i Aladdin och Aurora (Törnrosa). Speciellt Pocahontas. För er som minns den; minns ni när hon "kryper" ner för berget i skogen för att ta en titt på John Smith och resten av besättningen? Sättet hon kryper på tyckte jag var SÅ coolt när jag var liten och jag tror t.o.m. att jag provade krypa nedför trappan här hemma några gånger. Haha.. Tippar dock på att det inte gick så bra. Ååh vad jag ville vara henne. Hon var ju så vacker och modig. Minns att Lina (lillasyster) sen fick en Pocahontas-barbie och ni kan ju bara gissa hur avis jag var. Haha..

Bild 1: av mig. Bild 2: tumblr.

Look what I found..



..medan jag bläddrade i den senaste H&M-katalogen! Fina bilder på den alltid lika vackra Jon. Snyggingen fyller dessutom 25 idag så ett stort grattis till honom!


I'm liking the animalistic side of miss Curys

Det är precis det här jag menar när jag säger att jag tycker det är kul att bli förvånad över människor. Miley är en artist som många (inklusive jag själv) ser som en flickig Disney-artist och även fast hon kanske inte övertalar mig med den här vilda looken i videon till 100% så tycker jag absolut mig se en klar förbättring eller rättare sagt; mer en stil i min smak än hon haft tidigare.

You go girl!


Addictive summerwear



Lina och jag gillar ofta samma typ av kläder men här är ett exempel på ett plagg som skiljer vår smak. Kärleken för såna här transparenta tunikorna för stranden, till vardags eller kanske t.o.m. för fest har jag ärvt av min kära mor och jag skulle nog kunna påstå att det är mitt favoritplagg under sommaren. Tillsammans med ett par jeansshorts över en bikini bildar den min favoritkombo för en varm sommardag.

Denna kommer från H&M, finns i svart, vit och turkos (som enligt bilden ser mer grön ut men wth) och kostar 99:-


19 Maj 2010

Min mosters hund är här idag coh även fast han är väldigt go i sig så har jag ett problem. Han kom nyss in med en fästing som höll på att krypa in i pälsen på ryggen och jag som skulle vara duktig och ta bort den råkade istället svinga iväg den så nu kryper den omkring någonstans här på golvet nedanför mig. Vågar knappt kliva ner från stolen men det måste jag såklart... Ska gå ner och fixa lite mat alldeles strax och sätta mig på altanen med mamma i väntan på att lillasyster ska kika förbi en sväng. Är så hungrig så jag ska göra iornding lite lax hade jag tänkt. Yummie!

Igår kväll bestämde jag mig för att ta en powerwalk och plötsligt kom jag på mig själv med att springa - och klara av det dessutom! Jag fick sån energi och "peppning" av refrängen till låten "Wavin' flag" med K'naan, Will.I.Am & David Guetta att jag för en stund glömde bort att jag inte alls har konditionen för annat än promenader (än så länge). Jag har ett par riktigt bra gå- och joggingskor så det kändes lite som att jag flög fram. Riktigt härligt! Nu måste jag dock träna upp mig lite innan jag kan springa igen. Det är ju faktiskt inte bra för kroppen att gå direkt från otränad med noll kondition till att springa så jag får hålla mig ett tag nu även om jag redan är sugen igen. Sen har jag planer på att ta mig ut i skogen och leka Pocahontas. Hehe..

På tal om Pocahontas så har jag en liten fråga till er lite senare!


Neutral and simple eye look



Eyes:
- inc. Eyeshadow Honey/408 applicerat med MAC Fix + i ögonvrån på inre delen av ögonlocket.
- IsaDora Golden Laurel i ögongloben och på yttre ögonlocket.
- Make Up Store Vanilla under ögoat och under ögonbrynet som highlight.
- Nivea Expert Eye Liner
- Maybelline Falsies mascara


Jag gillar den här enkla ögonlooken som innehåller jordnära färger men ändå har en nice sheen to it (Översätt snälla någon. Jag är så dålig på svenska sminktermer.) tack vare den ljusa inc-skuggan som faktiskt är Cubus egna märke. Just den här looken är väldigt fin till ett starkt rosa läppar (som jag gillar att ha den) eller bara som den är.

Quote of the Day




Quote found here.


Sommarväder

Sommarkläderna (och stråhatten såklart) som jag plockade fram igår fick mig att längta rejält till nästa sol- och badsemeseter. Jag har ingen inplanerad men känner ett sånt sug efter att åka till Alanya tillsammans med Lina och vänner, sitta vid poolen, havet och i en poolbar på dagarna, äta mysiga middagar ute på kvällarna, gå runt i små butiker, förfesta på hotellbalkongen, gå nyvaken till närmaste kiosk/affär för att köpa färskt bröd till frukosten, dansa på räcken och andra upphöjdnader bara för att det är saker jag förmodligen inte skulle göra här i Sverige, dricka goda drinkar, spendera några timmar på Alayna Water Park (bild 1, 2, 3) och åka kanoten längs "floden", köpa onödiga armband av barn, ha BBQ-fest vid hotellet innan man drar vidare ut och självklart; åka med partybåten. Åh!

Lina är här hos mig idag och vi spelar Alex C & Yass på hög volym just nu. Vilka sommarkänslor! Setz die Segel, So geil so, Sex an der Bar, Träumfänger, Nachts zum Strand gehen, Erdbeben och Ein bisschen Nymphoman ger oss nämligen starka minnen från bussresan mellan Tyskland och Holland sommaren 2008 och eftersom det är sådant härligt sommarväder idag igen så kände jag mig tvungen att lyssna igenom dem.

Nu blir det sällskapsspel ute på altanen!


Snökula






Ända sedan jag var liten och såg att någon på TV hade en hel hylla full med snökulor från olika länder och städer så har jag också velat ha det. Jag tror att det var där det började med att vilja resa runt. Av någon anledning så har jag tråkigt nog inte tänkt på att köpa en från varje ställe jag varit på de senaste åren och det tycker jag är otroligt synd eftersom jag är ganska säker på att jag aldrig kommer att återvända till många av dem. Hade jag gjort det så hade jag ju haft ett par nu.

Den här fina fick jag syn på i Milano och tvekade inte en sekund på att köpa den. Min första! Det är katedralen Doumo man ser i kulan och komiskt nog så ser jag nästan mig, Lina, Rebecka och Essi gå omkring där utanför & ta kort på varandra när jag skakar den. Haha.. Tänk vad roligt det hade varit att ha en från alla tidigare resor. Jaja.. Bättre sent än aldrig!

Finns det någon typ av prydnad ni gillar extra mycket?

Paparazzi cover by Greyson Chance



Jag säger som många andra; vilken talang! Han är verkligen duktig trots att han endast är 12 år gammal och hans version av Gaga's Paparazzi sätter sig snabbt på hjärnan. Galet söt är han dessutom. Den här åker direkt in på min iPod!

In need of some sun



I'm definitely in need of a tan
.. Men hur gör man när skräcken för solarium bara växer och när ligga ute och sola är det tråkigaste som finns? Any tips to make it more fun?

Brun utan sol är inget alternativ. Inte än i alla fall. Skulle jag smörja in min just nu vitblåa hy så skulle jag bli orange direkt.. so I'll pass. I need to get myself a tan first.  Äh.. Jag får åka hem till min låtsaspappa, offra mig och lägga mig och steka på hans altan nästa gång det blir varmt. Det ska tydligen vara mirakelplatsen för en snabb bränna. Wort a try!

Nailpolish: H&M U Must Have This. Lipstick: MAC Myth


Book Of Shadows - I WANT IT!!



Alice i Underlandet är utan tvekan väldigt populär just nu och alla möjliga sorters märken väljer att samarbeta med Disney. Sminkmärket Urban Decay är inget undantag.

Även om ni inte sett filmen så kanske ni - precis som jag - blivit sugna på någon av produkterna som relaterar till filmen. Kanske de söta läppstiften från Paul & Joe? Något av nagellacken från OPI? Eller kanske har även ni fastnat för Urban Decay's Alice in Wonderland Book Of Shadows. Paletten innehåller - förutom två ögonpennor & en eyeshadow primer potion i miniform - 16 st ögonskuggor som alla har namn som kan kopplas till filmen. Jag gillar verkligen idén!

Favourite shades?... Jag är mest nyfiken på Vorpal och Wonderland men även Drink Me Eat Me, MushroomMidnight tea partyQueen, Alice och Oraculum ser lockande ut. Ett minus för samlare är att det inte är många Limited Edition-skuggor (om några alls?.. är osäker) och därmed skuggor som många redan har (vilket gör det ganska onödigt att köpa paletten) men för mig och de andra som inte har skuggorna sedan tidigare så är det en väldigt kul palett.

Som jag förstått det så tog paletten slut i stort sett så fort den kom ut men jag hoppas fortfarande kunna få tag i en till överkomligt pris. Håller faktiskt på att buda på en i skrivande stund. Ebay is a good friend of makeupoholics you know.


Day 11 - A song from your favorite band





Humanoid City. Stockholm. Tågresor. Vinter. Göteborg. Hotellvistelser. Helsingfors. Snö. Milano. Vår. Flygresor. Sol. Kyla. Bilresor. Skratt. Excitement. Minnen.

Tokio Hotel - Komm. Jag saknar ord för att beskriva hur jäkla bra jag tycker att den här låten är. Visst tyckte jag att den var grym när den kom men så här efter att ha haft ganska så fantastiska första månader på det här året med alla upplevelser och nya minnen jag fått så är den nu 50 gånger så bra eftersom jag nu kopplar så mycket positivt till den. Varje gång jag hör den så är det som att ett snabbt bildspel från de senaste månaderna spelas upp i huvudet och allt går med sådan fart att jag blir helt sprallig - varje gång.


Feel free att berätta vilken som är din favoritlåt med ditt favoritband (alt. favoritartist) i kommentarsfältet. Blir det för svårt kan du alltid berätta vilken som är din favoritlåt för tillfället. Kul att läsa!

Sommarrensning i garderoben

Just nu skulle jag egentligen vara i Sandviken och fira min storasyster som fyller år idag men p.g.a. extrem mensvärk så blev jag tvungen att stanna hemma. Jag gjorde mig iordning i hopp om att det skulle gå över tills det var dags att åka men icke. Det verkar inte ge sig trots alla ipren. Skickade med en stor, stor grattiskram och hoppas att hon har en fin dag.

Istället för tårtätande och kaksmufflande så roar jag mig med att plocka fram sommarkläder ur garderoben och samtidigt rensa bort lite äldre plagg. Hittade en gammal hatt (se bilderna här nedan) och en av mina favorit-tunikor som absolut kommer användas i sommar igen. Hatten är jag osäker på men på en promenad i t.ex. Alanya skulle jag nog använda den så den följer nog i alla fall med på nästa solsemester.

Jag brukar alltid slänga en hög kläder varje gång jag rensar så här men tänkte att jag skulle sälja lite över nätet istället den här gången. Jag har även lite smycken som ska säljas så jag slänger in en uppdatering här när det är dags ifall någon är nyfiken.

Nej.. om man skulle fortsätta rensa kanske?


Oh happy day!

Idag är en sån dag då det känns som att jag älskar allt och alla. Jag når upp till himlen om jag sträcker mig. Jag älskar vädret, alla gröna träd, mig själv, tanken av mina drömmar och de roliga småsaker jag kommer göra den kommande tiden, naturen, min familj & mina vänner mer än någonsin. Allt! Jag känner mig bara så genuint jävla glad, levande och kärleksfull. Musiken jag spelar får dessutom bara känslorna att nå och sträcka sig ut till topparna. Haha.. Jag slår vad om att Bagge bara skrattar och skakar på huvudet när hon läser detta men jag kände mig bara tvungen att får ur det någonstans. I really, really love these days.

Självklart åker grillen fram i det härliga vädret och jag och mamma ska strax sätta oss på altanen och grilla hamburgare. Känner för ett glas vin till maten i solen. Håller tummarna att det här underbara sommarvädret håller i sig nu så man kan göra detta med att sitta ute om kvällarna till en vana. Hoppas ni har en lika bra dag som jag!


photos via weheartit


Open air gigs and summer festivals



Någon mer som börjar känna suget efter festivaler och open air konserter?
Har ni några inplanerade eller finns det några ni vill åka till?

Jag skulle gärna se Aerosmith på Sweden Rock. Känner dock inte för att åka dit för att se ett band utan väntar istället på att TH släpper datum för eventuella open air gigs så att man då kanske kan åka iväg ett härligt gäng och tillsammans sjunga- och gunga med i musiken bland tusentals människor i förhoppningsvis bra väder. Låter det inte härligt?

På tal om det; i vilken stad i vilket land skulle ni fans helst vilja att de hade en open air konsert?

Double joy!

Knappt har jag hunnit smälta det faktum att man kommer att kunna köpa MAC-produkter från Kicks hemsida fr.o.m. i sommar innan jag hör att NYX ska lanseras i Sverige - redan nu i vår och sommar. Sommaren har inte ens börjat men ser ju redan nu ut att bli toppen!

De amerikanska priserna följer tråkigt nog förmodligen inte med men vi håller tummarna att de inte lägger på allt för mycket ändå. Håller tummarna att deras snygga lösögonfransar följer med till Sverige (vilket de förmodligen gör) och mitt första köp kommer då att bli Side Swept som enligt mig är deras snyggaste fransar. Här nedan kan ni se mina favoriter från märket!

Har dock hört att det redan ska finnas mindre sortiment av NYX-smink på ett antal ICA Maxi-butiker runt om i landet - bl.a. i Borås och Haninge. Någon som bor i närheten? In that case; what are you waiting for?? Go check ut out!





1: Special Effect Theatrical Lashes Side swept.  2: Special Effect Theatrical Lashes Divalicious.
3Fabulous Eyelashes 1424: Special Effect Theatrical Lashes Midnight Waltz.


Lina bar Divalicious-fransarna på TH-konserten i Göteborg den 5/3 så här kan ni se hur de ser ut på. Visst ser de bra ut här men de såg bättre ut i verkligheten. Riktigt snygga!

Last Girl On Earth Tour: Birmingham 07.05.2010





RiRi was rockin' Birmingham den 8:e Maj och såg lika cool ut som vanligt. Vad snygg hon är!

Jag tycker dock fortfarande att det är synd att man inte inkluderar Sverige på en så kallad världsturné. Det känns som att det borde komma ganska naturligt..

Day 10 - A song that makes you fall asleep



Ljudet av piano när det spelas så här lugnt är bland det vackraste jag vet.


Day 09 - A song that you can dance to

Jay Sean ft. Lil Jon & Sean Paul - Do you remember






Nu har jag precis blivit klar och ska gå ner och vara lite social igen med min kusin och hennes pojkvän som kom hit och gjorde oss sällskap till middagen. Vad gott det var med grillat! Fick mina majskolvar som jag velat äta igen sedan jag lämnade kalaset hos Max i söndags. Haha..

Om ett litet tag drar vi iväg till Qwarn och dansar! Ska tvinga Max att spela låten här ovan minst en gång innan kvällen är slut. Have a great night everybody ♥

Quote of the Day

På tal om det jag skrev tidigare idag om hur snyggt det är med mörka läppar på personer man inte förväntar sig ha det och hela grejen med att man inte ska döma folk innan man känner dem så vill jag bara säga en sak.

Jag finner det komiskt hur många som inte känner mig uppfattar mig som "fin i kanten" och svag bara för att jag är trevlig och hellre sitter i soffan än dansar naken på bord och hellre är trevlig mot folk jag inte känner än dömer dem i förhand... Men det kan samtidigt vara lite lite kul när folk har fel och då bara kunna säga "du känner uppenbarligen inte mig" eftersom jag har svårt för folk som tror att de känner mig när de verkligen inte gör det. Inte vore det heller roligt att kunna bli läst som en öppen bok. Att istället förvånas av människor är bland det bästa jag vet och att bli bevisad motstsen när jag tror att man kan läsa någon (även fast jag anser mig ha ganska lätt att läsa folk). Helt underbart!





Dagens citat blir därför detta som jag gillar väldigt mycket och faktiskt tycker passar bra in på mig. Att man är snäll betyder automatiskt inte att man är menlös, att man behöver ta skit och att man inte kan stå upp för sig själv. En sak som jag märkt att många konstigt nog verkar tro. Så tänk på det. Behandla inte någon med mindre värdighet för att den är vänlig och inte en complete bitch som man inte vågar trampa ner på.


DSQUARED2




Snäppet bredare klack skulle inte ha skadat men annars... Oh gosh.
Dean & Dan definitely know what they're doing!


P.S. Jag har svarat på din kommentar om paletten nu Alicia. Ursäkta att det dröjde!


Q&A




Har du några planer för framtiden, och vilka är dom isånnafall? :)
Många! Jag har dock extremt lätt för att ändra riktning och saker jag vill göra ena dagen vill jag absolut inte göra nästa dag.. så jag kan egentligen inte säga vad jag kommer att göra i framtiden (inte ens om en vecka!) men om man utgår från vad jag vill just nu så kommer jag förmodligen - inom de närmast kommande åren - att bl.a. jobba som au pair i Tyskland för att kunna lära mig språket flytande och lära känna nya människor, fortsätta att resa runt och jobba som makeupartist då och då. Sedan vet man aldrig vad som dyker upp. Kanske skippar jag Tyskland och istället åker till Kalifornien för att satsa jobba inom make up där och gå en skola jag tittat på. Kanske gör jag båda!


Vilka färger tycker du är finast att sminka sig med under sommaren?
Jag gillar korallfärger, bright blues och brons/koppar i massor. Korallerna är #1. Så fantastiskt fint till brun hy och passar till alla tillfällen.


Vilken är din favorit färg på kläder?
vad vill du jobba som i framtiden?
Vilket var ditt favort ämne i skolan?
:)
1: Svart. Tråkigt svar men jag gillar svart bäst. Just nu gillar jag även blått mycket. 2: Om du menar framtiden som med 30+ så har jag absolut ingen aning just nu. Jag får nya idéer hela tiden och som jag skrev nyss så tröttnar jag lika snabbt så det är omöjligt att säga vad jag kommer att vilja hålla på med om t.ex. 10 år. 3: Det ämne jag gillade mest i skolan var bild.


How's the love life?:)
Både du och Lina är sjukt duktiga på att sminka er och verkar vara intresserade av smink och så, varför arbetar ni inte inom sminkindustrin?
vilken av thkonserterna du varit på var bäst och varför?
vilken är din favortlåt av th?

1: Det finns inget love life att nämna. Jag är fortfarande singel och letar inte efter något förhållande just nu. 2: Vad snäll du är! Tack! Det kan hända att det kommer. Jag skulle aldrig gå en make-up-skola i Sverige men skulle däremot kunna tänka mig att gå "Empire Academy Of Makeup" i Kalifornien som en av de make-up artister jag lärt mig mycket av har gått. Det verkar vara en väldigt bra skola som ger bra möjligheter så.. Ja.. Vi får se.
3: Jag velar mellan den senaste i Milano och den allra första.. men tror ändå att jag måste säga den första. Det var bara en helt annan grej när man aldrig sett dem spela sin musik live tidigare. 4: Jag har så många och kan omöjligt säga 1.. men Ich Bin Nich' Ich var min första favorit och har alltid varit "min låt" på något sätt så den är i alla fall i toppen. Wo Sind Eure Hände, An Deiner Seite och definitivt också Komm är även de i toppen.


Jag har ett problem när det kommer till ögonskuggor! För mig blir det alltid att ögonskuggan "försvinner" då jag har en tendens att bli fuktig (eller vad man ska säga) på ögonlocken, och jag fattar inte varför? :s Hur får jag ögonskuggan att stanna kvar och se bra ut en hel dag helt enkelt? xD Har hört talas om olika produkter, men de flesta är ju så fasligt dyra (för min ekonomi i alla fall), så om du har något bra tips vore det guld!
Det låter som att du inte använder dig av någon slags primer innan du lägger på skuggan. Har jag rätt? Det jag använder på mig själv är egentligen ingen primer utan en concealer som faktiskt fungerar som både concealer och primer för ögonskugga. Den kostar dock några hundra men den primer jag hört alla mina favorit-makeup artister använda och rekommendera i flera år nu är Urban Decay Primer Potion och den är inte alls lika dyr. Den fanns att köpa från en svensk hemsida tidigare men hittar den tyvärr inte lägnre. Den går dock att beställa från brittiska asos.com och hur du än gör - om du beställer eller inte - så rekommenderar jag verkligen en primer under ögonskuggan. Skillnaden på hållbarheten med och utan är verkligen enorm. Gå till t.e.x. Kicks och fråga efter en ögonskuggeprimer till budgetpris så hittar de nog en åt dig.





Måste bara säga att ja älskar ditt hår, det är liksom så enkelt men ändå helt perfekt! Plattar du det eller är det naturligt så rakt?
Åh tack så jättemycket! Om jag låter det självtorka så har jag lite självfall men om jag fönar det så blir det rakt utan större ansträngning. Topparna kan dock vara lite böjda så om jag orkar så plattar jag dem.


Något tips på bra lösögonfransar?
Jag älskar Ardells! Favoriterna är #108 för en naturell look, #305 till sotade ögon och till allt annat tycker jag om att använda min egen kombo; tar ett par #108 och sätter ett par #103 ute i kanterna (eftersom de sistnämnda är hörnfransar) ovanpå 108:orna för att få den form som jag tycker passar mina ögon bäst. Har provat från flera andra märken men går alltid tillbaka till Ardell. Köpte ett par från MAC i början av Mars eftersom jag länge suktat efter att prova deras men blev väldigt besviken. Dyrare är definitivt inte alltid lika med bättre - kom ihåg det.




Sitter ditt smink hela dagen eller måste du fixa till det lite då och då :)?
Jag bättrar gärna på basen med lite concealer under dagen om det behövs och även läppstiftet/läppglanset men ögonskuggan brukar hålla sig.


Favorit affär för kläder?
Gina Tricot har mycket fint i min smak men jag tycker det är lite tråkigt att köpa plagg som miljontals andra också har. Såklart kan man dock matcha dem på sitt eget sätt så jag får nog säga Gina, H&M och Topshop. River Island hade nog varit i toppen om den funnits här i Sverige.


Hur lång tid tar det för dig att bli helt klar med smink och hår:)?
Det beror helt på vad jag gör iordning mig för och hur mycket tid jag har men jag tycker inte om att inte ha tid på mig när jag ska göra mig iordning. Har jag mycket tid och kanske vill prova en ny sminkning så kan jag ta över 2 timmar på mig allt som allt. Har jag mindre tid på mig och gör en enklare sminkning så kan jag nog vara klar på 40-45 minuter och håret fixas då på de sista 10 minuterna.


Vad tycker du om bloggen http://klackarnaitaket.blogg.se som var på Blogawards i höstas?
Aldrig hört talas om. Får ta en titt!


Hur många nagellack äger du?
37 stycken nu efter att precis ha rensat bort de gamla ur lådan.


när ska du & lina komma till stockholm?! :D saknar er liksom
Vi kommer ner under andra veckan i Juni! :D Detsamma! ♥


Ska du på Lady Gaga nu i maj?
Nope. Jag var inte på konserten igår och ska inte heller på den idag. Såg henne live i Kungsträdgården under hennes första (?) sverigebesök och skulle gärna se henne då jag tycker att hon är fantastisk men det blir inte den här gången.


Kan man boka dig för att bli sminkad? Hur mycket tar du för en sminkning isåfall?
Eftersom jag inte har ett stort utbud/lager av basprodukter (foundation, puder och concealer) i olika nyanser för olika hudtoner och därför oftast använder personers egna produkter till basen tills jag skaffat egna produkter (då jag anser att det vore ohygieniskt att använda mina) så anser jag att jag inte kan ta fullt lika mycket betalt som jag annars hade kunnat. Jag tar 150:- för en sminkning och då ingår lösögonfransar och en provsminkning där jag tillsammans med kunden provar färger, pratar om vad personen i fråga vill ha och provar en eller två sminkningar så att personen ska kunna bli så nöjd som möjligt med resultatet och verkligen få som den vill. Många blivande brudar gör detta inför sin bröllopsmakeup och jag tycker att det är en väldigt bra idé så att man kan komma på samma nivå för kundens skull och kör därför själv med detta.


Ska du & Lina till Comet? :)
Troligen inte. Jag var faktiskt nära att beställa biljetter förra veckan men det blir nog inget.


Hur länge har du bloggat?
Sedan Oktober 2008.


3 sminkprodukter du inte kan vara utan?
Läppstift, concealer, ögonbrynspenna.


Om du skulle få döpa Tom & Bills hundar, vad skulle du välja för namn? :) och varför döpte du din katt till mozart?
Jag skulle inte vilka döpa dem eftersom jag tycker att namnet ska kunna kopplas till djurets personlighet på något sätt och eftersom det inte är mina hundar så skulle det bli svårt att säga hur de är.

Att jag döpte min katt till Mozart har att göra med just det - att namnet passar till kattens personlighet. Valet av namn här har att göra med att jag och min familj tittade på filmen "Amadeus Mozart" väldigt ofta för ett par år sedan och då vi tyckte att kattens personlighet var lika udda som filmkaraktärens så var det ett passande namn. He's very special my little baby.


Vilken är den bästa TH dvdn?
Bästa THTV avsnittet?
Har du någon favorit i bandet?
Bästa konserten under humanoid turnén du var på?

1: Zimmer 483 - Live in Europe! 2: Oh nej.. Det är omöjligt att välja. Jag har dessutom inte sett något avsnitt alls på hur länge som helst (och alltså glömt mycket) så jag kan inte heller säga några st favoritavsnitt. 3: Tom. 4: Milano!


Favorit låt med TH?
Och vad använder du för foundation & mascara?

1: Kan omöjligt säga 1. Komm, Ich Bin Nich' Ich, Wo Sind Eure Hände, An Deiner Seite och Für Immer Jetzt (och många fler) är allihopa i toppen. 2: Just nu använder jag HD Foundation från Make Up For Ever och True Match från L'Oreal. (Köpte den sistnämnda i onsdags och blev missnöjd med färgen så om någon använder den, har den ljusaste nyansen W1 Ivory Doré/Golden Ivory och vill köpa min så säg till.) Mascara: Make Up For Ever Aqua Smoky Lash (den vattenfasta).




Förutom att jag saknar dig och Lina väldigt mycket så ska jag ställa någon fråga.
Tycker du Converse är snyggt? Isåfall vilken färg tycker du är snyggast?
Nån kanske nämnde det, men hur går det med kärleken?
Kollar du på någon speciell serie? Någon favorit som du har?
Vart skulle du helst vilja flytta och varför?

Detsamma Jonna! ♥
1: Mja det beror på vem som har dem och till vad. Hur personen bär upp dem med andra ord. Som sagt så beror det helt på vad man har på sig annars men svarta och vita är väl enklast att matcha. Jag ägen inga men skulle kunna tänka mig ett par svarta med massa nitar på om det fanns/finns.
2: Det går som sagt ingenstans för jag letar inte alls efter något just nu.
3: Av de serier som går på TV så älskar jag NUMB3RS. (Bild 3 här nedanför.) Jag blir så faschinerad av Charlie Eppes och hans hjärna. Jordan Rättsläkare är också en favorit men det har jag inte sett på länge nu. Jag vill påstå att jag föredrar serier med smarta människor och klarar inte av program som typ Simpsons, South Park o.s.v. Av de som inte längre går på tv (EDIT: säsong 3 börjar på 1:an på måndag!! = samma säsong som jag är inne på nu) så gillar jag Tudors och självklart Ally McBeal. Det var nog min första favoritserie. Äger dock fortfarande ingen av DVD-boxarna.
4: Det finns några alternativ. Flytta för att plugga: Kalifornien. Anledning: Det finns en makeup-skola där som jag är intresserad av. Flytta för att jobba och bo ett tag: Hamburg. Anledning: Jag känner mig hemma i staden och vill lära mig språket flytande. Flytta för att bo: Stockholm. Anledning: Som jag känner nu så är Sverige fortfarande "hemma" och i Stockholm finns det mycket av det jag söker så det skulle förmodligen passa mig väldigt bra.




Det kanske är svårt men om du måste rangordna th konserterna du varit på från bäst till sämst vilken ordning väljer du då?
Amsterdam
Milano
Essen
Helsingfors
Stockholm
Nijmegen
Göteborg


vilken är din favoritstad? :)

Stockholm und Hamburg. :)


Hur lång är du?
1.69 förra gången jag mätte mig!

LIMELIGHT



Jag har märkt att kameran jag använder inte riktigt fångar färger som de egentligen ser ut men skuggan är i alla fall limegrön och inte gul.

Eyes:
- 3 olika ögonskuggor (ögonlocket, ögonvrån & highlightern på ögonbrynsbenet) från Beauties Factory 120 Color Eyeshadow Palette - Color Version #2.
- Nivea Beauté Expert Eye Liner
- P2 Pure Last Kajal #03 True Brown (på nedre fransraden) köpt i Hamburg.
- Ardell (Fashion Lashes) #108 och Ardell (Accent Lashes) #301.

My plans for tonight

Ikväll blir det utgång! Max ska vara DJ på en studentskiva på Qwarn så jag och Lina ska dit för att dansa och dricka goda drinkar. Vi ska börja med att grilla och förfesta här hemma hos mig och jag har varit så jäkla peppad inför kvällen ända sedan jag vaknade. Haha.. det ska bli jättekul! Ville ju även inviga ett par nya klackar ikväll men eftersom marken mestadels består av grus, ojämna stenplattor och backar så vore det en otroligt dålig idé. Får offra "snyggheten" och köra på bekvämt istället.

Förresten så saknar jag Johanna lite extra mycket idag. Tänker på hur roligt det hade varit att ha med henne här ikväll men jag håller tummarna att vi ses i Stockholm i sommar istället.

NU ska jag ta tag i att svara på frågorna från frågestunden. Det blev många fler än jag väntat mig (!). Tack så mycket - det var jätteroligt att se!


Funderar på mörka läppar ikväll. Tycker att det är så grymt snyggt och att det på något sätt framhäver en "mörkare sida" hos personen som bär det. Extra snyggt på personer man inte förväntar sig ha en s.k. mörk sida. Haha.. Does this make any sense to you?

8 Maj 2010

Jag har vid flera tillfällen kommit på mig själv att vakna av att jag gnisslar tänder och slår underkäken hårt mot överkäken.. så att vakna med tandbitar i munnen har blivit något av en vana. Att titta till tänderna i spegeln har därmed också också blivit en vana och i tisdags hände det igen - jag vaknade upp med en stor tandbit i munnen men lyckligtvis fick jag de bästa tandläkarna jag kan minnas att jag haft så nu är jag hel igen och glädjer mig fortfarande över deras insats.

Fr.o.m. nu får jag nog dock överväga nattskena i mjukt gummi för att behålla tänderna. Tråkigt men tänker positivt - det kunde absolut varit mycket värre!

Någon som känner igen sig i mitt "problem"?


Day 08 - A song that you know all the words to




Som den musikälskare jag är så finns det självklart många för den här kategorin men tyckte det var dags för en lite djup låt. Valde den fina Heute Nacht som jag var mest förtjust i under våren och sommaren 2008. Tycker dock fortfarande att den är väldigt fin - både texten och hennes tyska. Jag älskar hur hon uttalar orden.

Einfach untrennbar - das sind wir. ♥


Something came up..

..så svaren kommer antingen lite senare ikväll eller imorgon beroende på om jag stannar hemma eller inte. Woop woop!

CROSSES & SKULLS


Found a new pair of översnygga earrings this wednesday. Vilka delar min kärlek för kors på smycken?

Läkarbesök, fika och ett besök på gamla skolan

Imorse följde jag med Lina till läkaren för att kolla upp några ofarliga saker och när vi var klara där så gjorde vi ett besök på våg gamla högstadieskola för att lämna en present till söta Vendela (Linas pojkväns lillasyster) som nyss fyllt år. Bättre sent än aldrig säg! Allt ser ju så litet ut motför när man själv gick där och många elever ser så små ut att jag har svårt att inse att jag själv säkert var så där liten. Haha, man tyckte ju att man var skitstor när man började 6:an men förstår så här i efterhand vad både lärare och föräldrar menade när de påstod motsatsen. Haha..

På vägen hem så vek vi av ner mot samhället och tog en fika på konditoriet. Otroligt nog så glömde jag att jag är laktosintolerant & åt en napoleonbakelse som måste vara den mest gräddrika bakelsen som finns. Kände av illamåendet när jag kom hem men magen kurrar redan (eller om det är illamåendet?... Can't really tell the different) så nu ska ta & jag fixa lunch. Svarar på era frågor från frågestunden efteråt!










Presenten till Vendela. Lina var fyndig och kom på texten på lappen. (Klickbar bild)



Day 07 - A song that reminds you of a certain event


Takida - Curly Sue
Rockbjörnen 2008


Födelsedagsfirande; Bilder från igår

Igår fyllde min fina mami (och hennes underbara tvillingsyster ♥) år men eftersom hon inte tycker om att fira stort (vilket jag fortfarande verkar vara för ung för att förstå) så firade vi enkelt med lunch och shopping. Tudors-boxen som vi håller på att kolla igenom just nu var vår present som hon fick lite i förväg och jag skulle verkligen ha filmat hennes reaktion när hon öppnade paketet; hon skrek till/hoppade till så pass mycket att boxen nästan flög ut händerna på henne. Haha! Kul när man ser att ens present blir så uppskattad - vem det än är man ger till.
 
Vi gav henne även en hon en stor, vacker bukett med vita fresior och vita liljor eftersom den förstnämnda sorten är hennes favorit. Den andra är min. Visst är de vackra? Har du också någon favorit? :)


Vackra blommor till en vacker mamma


Matchade blommorna med en limegrön ögonskugga dagen till ära. (Kommer bättre bilder på sminket i ett senare inlägg.)


Lunch på Rondellen. Deras rätt med kycklingfilé, pommes och bearnaisesås var utan att överdriva bland det godaste jag ätit.


Var sedan en sväng hemma hos Lina..


..innan vi åkte mot Västerås för lite shopping. Allsång till Dogs Unleashed! ♥ 




Good music. Do you remembeeeer? Den här får du inte glömma att spela för oss på Lördag Max! ;)


Day 06 - A song that reminds you of somewhere

Busy day! Har varit upptagen med födelsedagsfirande, shopping och Tudors. (Berättar mer om dagen imorgon.) Hann inte heller med dagens låt i den här listan igår men den jag hade valt var R.E.M - Losing my religion för att den påminner mig om en av mina äldre systrar. Det är även en sån där låt jag inte verkar kunna tröttna på.

Idag är det "A song that reminds you of somewhere" och den första låt som poppade upp i huvudet var Brick & Lace - Love is wicked. Jag vet att jag sagt det 100 gånger tidigare men låten påminner mig om Madrid och min och Linas "ca-ett-dygns-resa" som vi gjorde dit under 2007. Synd bara att jag inte längre hittar versionen som jag har på min iPod någonstans på nätet utan bara massa live-versioner och liknande. Den riktiga versionen är bäst. Kan inte höra den utan att tänka på ett ögonblick under flygresan, köandet, hur jag sprang runt & letade efter min jacka som jag tappat på väg av scenen och hur vi sjöng med för allt vi hade när låtarna från Scream-albumet spelades högt (som satan) ur högtalare från scenen. Haha..


A delicious combination



Njuter av my favourite chocolate at the moment. Något annat som är minst lika delicious är kombinationen Jonathan Rhys Meyers och rollen som en cruel (och ofta halvnaken) kung i en gammal, vacker slottsmiljö. In other words; it's time for tea and another episode of Tudors with the family. ♥


I am curious about..


Aguilera VS GaGa

Jag är verkligen inte mycket för skvaller men medan jag klickade mig runt på olika make up-sidor så kunde jag inte undgå den här videon.

Visst har Christina nästan alltid kört på sexigt i sina musikvideor men ni kan ju inte neka till att hennes nyaste påminner mycket om Gaga. Samtidigt som jag tycker att det finns för många likheter för att säga att hon inte i alla fall fått lite inspiration från Lady G så förstår jag samtidigt att det är dumt att påstå att hon härmar henne (även fast hon nekat till det) när hon kanske bara har börjat gilla samma saker. Vi "vanliga" människor kan ju gå runt i Gaga-inspirerade kläder utan att bli utpekade som härmapor för det så visst borde även en artist få klä sig som den vill utan att bli påhoppad om att hon/han "snor stilen" från en annan.

Haha.. Jag är lite dubbel i det här som ni kanske märker... Eller kanske snarare ganska neutral (?) eftersom jag varken är mer för eller emot. Tyckte helt enkelt bara att det var kul att se likheterna när man väl såg bilderna vid varandra. Jag gillar båda artisterna och menar inte inget elakt mot någon av dem.

Vad tycker ni? Är det för likt eller inte? Se bilderna nedan och döm själva.





"A red lace lingerie set"


"Funky handmotions"


Close up med röda läppar och solbrillor (från samma märke)


Staven


..och en udda, heltäckande mask för ansiktet.

Printade bilder från vevo.com


Day 04 - A song that makes you sad

För att förklara kortfattat varför jag valt den här låten så är det för att den får mig att tänka på hur vi människor behandlar vår planet, hur vi förstör för oss själva & för de kommande generationerna. Hur människor tar beslut om att döda naturen utan att blinka och hur rent ut sagt förjävligt det är att den enda personen som lyckats förmedla riktigt starka känslor kring det här meddelandet inte längre finns. Sånt gör mig sorgsen.



Coastal Scents 28 Piece Eye Shadow Neutral Palette

Idag fick jag hem två ögonskuggepaletter; en från USA, en från Hong Kong. Den ena var den efterlängtade paletten från Coastal Scents som jag velat ha sedan säkert hösten 2008. Jag är helt förälskad! Den är perfekt!

Läste (idag faktiskt) att dessa skuggor är MAC dupes och såg även en lista på vilka de ska föreställa men eftersom jag inte provat alla dessa MAC-skuggor så kan jag varken bekräfta det eller säga att det inte stämmer. Det positiva ifall de nu skulle vara lika i färgen är dock att jag isåfall kan tipsa/hänvisa till dem om en framtida kund skulle gilla någon av skuggorna men hellre köper en singelskugga än en hel palett... men hur det än är så gillar jag dessa skuggor väldigt mycket redan och ser fram emot att prova dem allihop.






Frågestund


På begäran så tänkte jag ha en liten frågestund här. Som jag sagt tidigare så förväntar jag mig inte massvis med frågor men har ni en eller flera så är ni mer än välkomna att lämna en kommentar till det här inlägget så ska jag svara så gott jag kan. Frågestunden avslutas på Onsdag och svaren får ni på Torsdag.

KALAS

Idag har jag varit på kalas och firat Vendela, Max fina lillasyster, som fyller 16 imorgon. Tänkte uppdatera innan jag stack iväg men det blev för stressigt och fick istället vänta. Det bjöds på grillat kött, kyckling, majskolvar, pasta och en rejäl vitlökssås (Vendela är roligt nog lika galen i vitlök som moi. Lucky me!) och jag känner nästan för att smyga hem till dem och in i deras kylskåp för att få äta det igen. Haha.. Galet gott. En helt perfekt grillmiddag och till efterrätt serverades kladdkaka. Man skulle ju kunna tro att jag själv kommit på menyn!

Nu ska jag göra iordning lite nattmat och sen lägga mig i sängen och titta på en film. Är så trött men alldeles för hungrig för att kunna somna just nu. Hoppas att ni haft en bra helg och idag fick ett bra slut på veckan. Schlaf gut! ♥





Innan jag gick..




Precis hemkommen från kalaset

Day 03 - A song that makes you happy



Valborgsmässoafton

Hade ni roligt i fredags? För mig var det nog den bästa utekvällen på länge. Jag och Lina tog båten ut till ön Elba vid 8 men istället för att gå upp och in till restaurangen/dansstället på en gång så vek vi av in på "Kärleksstigen" som det nu så fint hette och satte oss på en bänk på klipporna, drack vin och spelade musik. Sjöng med för allt vi hade när Humanoid-låtarna kom gjorde vi också. "LASS DIE HUNDE LOOOOS.." Hahaha... När de andra kom med en senare båt så gick vi in tillsammans och fortsatte kvällen där med goda drinkar och dans. Kan inte säga annat än att det blev den bästa Valborg på åratal. Tack för det!



I väntan på båten



Inte för att man måste dricka bara för att man åker ut till den här ön men i och med att en restaurang med bar och dansgolv i stort sett är det enda som finns på ön så kan jag inte låta bli att tänka på hur livsfarlig den här.. saken.. lär vara egentligen. Någon som vet om den är till för något särskilt?


Kände mig tvungen att testa klättra upp halvvägs (självklart medan jag var nykter - skulle aldrig göra det annars) för att titta på utsikten och glömma min höjdskräck för ett tag. Ångrade mig relativt snabbt!




Hela gänget på Elba


Falling asleep

Hej och hå.. Har spenderat den här lördagkvällen hos Max med honom, hans pappa och Lina, ätit god pizza och tittat på film. Jättemysigt. Valborgsmässoafton på Elba var grymt - berättar lite mer sen imorgon. Nu ska jag kura in mig i täcket och drömma om Heath Ledger's vackra leende som förgyllde hela filmen vi såg. God natt!


Day 02 - Your least favorite song

Även den här var ganska svår att komma på eftersom jag inte riktigt brukar tänka på låtar jag inte gillar men den låt jag har valt här gör mig nästan allergisk så jag antar att den passar bra.

Låten i sig tycker säkert många är "trallvänlig" och lite kul (tänker på reaktionerna som kommer när den spelas ute eller på fester. Alla sjunger med o.s.v.) och det hade jag säkert också kunnat tycka om det inte vore för det att jag hörde den non-stop i flera veckor, flera gånger om dagen ur högtalarna medan jag praoade på Gina Tricot 2007. Pure pain.. I'll tell you that.




RSS 2.0