Quote of the Day


HIGHLIGHTS / WEEKEND / 23








Ett stillat langosbegär, färgglada karuseller, korvprovning, sminkning på Hotell Västerås, avslutningsmiddag, födelsedagsfirande och ett otroligt efterlängtat återseende får sammanfatta min helg. Imorgon startar jag veckan med en enkel födelsedagsmiddag i stan för att fira mina hittills 23 år i livet. How lucky am I??

BLUE NOON






Ett neutraltonat ansikte med dubbla vingar & dubbla fransar piffades (färgmässigt) upp med some greens and blues under ögonen  using bland annat Blue Noon powerpoint eye pencil från MAC's Surf Baby-kollection. Adding a coloured eye pencil to your waterline is right now one of my favourite ways to add colour in a quick way. Perfekt för sommaren, för de som inte är helt bekväma med färgstarka skuggor, vill sätta "pricken över i:et" på en sminkning som ovan eller försiktigt vill införa färg i sin sminkväska.

Triss i nya lack


Hunt Me Down - H&M, nr 235 - Depend, Check Me Out - H&M.

Säga vad man vill om H&M's smink men jag gillar formulan på deras nagellack. Krämiga och lättlackade färger med fina resultat. Så kallade budgetkap när de är som bäst.

Behind the scenes




Helping my dear friend  tillika systers pojkvän  med några snabbt behövda foton.

This really is a good time for taking beautiful photographs. Alla vackra färger från himmel och jord, solen som lyser, blommorna som börjar blomma ... It's amazing!  Har försökt att utnyttja tiden med systemkameran som min vän var underbar nog att låna ut under en lång tid men tiden rinner iväg och börjar nu rinna ut - luckily så har jag ytterligare ett par photo sessions inbokade innan dess. Allt detta har gett mig mer satisfaction än expected och är definitivt något jag kommer att fortstätta med så fort jag skaffat en egen. Affärsidéerna fortsätter att blomma just like nature.

Inspiration: Make Up Store magazine











Mina favoritbilder från deras senaste nummer.

Señorita Mercury




En av sminkningarna jag gjorde på Make Up Store förra veckan var den här kalltonade festsminkningen. Lina passar otroligt bra i kalla nyanser så jag matchade hennes ljusblå ögon och korpsvarta hår med silver, holografiskt glitter (vilket tyvärr inte ville synas på bild) och elektrisk blårosa läppar. Till fest skulle vi båda två förmodligen ha adderat lösögonfransar till looken men för att visa att det inte nödvändigtvis behövs för de som inte vanligtvis använder fransar så skippade jag dem - needless to say she looks great either way.

Some of the products used for this look: "Diamond" glitter eyeliner, "Mercury" eyedust, "Russian Bordeaux" lip pencil, "Señorita" lipstick. Allt från Make Up Store.

Quote of the Day


SURF BABY






En av MAC's sommarkollektioner - Surf Baby - bjuder på bl.a. solpuder, rouge, skuggor, läppstift, läppglans och nagellack - allt i sufrarinspirerade, somriga nyanser. "Glitzy Bronze" Skinsheen Bronzer Stick och "Blue Noon" Powerpoint Eye Pencil är två av produkterna. Blue Noon är en fantastiskt fin, mörk teal som jag verkligen, verkligen gillar och bar i Fredags när jag sminkade på Make Up Store. (Bild på sminkningen ser ni inom kort.) Glitzy Bronze är den av kollektionens tre Bronzer Sticks som är glittrig och passar mer för kroppen än ansiktet. Att applicera lite på axlar och dekolletage till varma sommarkvällar efter att ha fått en bränna frestar enormt men innan solen gett ansiktet en fin färg så kan man smygstarta den solkyssta looken med den ljusaste nyansen "Tan-Tint" som är mer matt och lite kallare i nyansen - något jag själv är väldigt sugen på att prova. Kanske plockar jag upp den hos någon av MAC-diskarna imorgon. Se hela kollektionen HÄR och vad jag själv anser vara kollektionens guldkorn HÄR.

Imorgon har MAC sin trendpresentation i Stockholm som jag roligt nog har blivit inbjuden till och självklart ska jag ta mig till Studio Rex för att höra deras Director of Makeup Artistry; Lyne Desnoyers prata om de senaste trenderna. Blev nyligen även nerbjuden till Köpenhamn för deras masterclass (som hölls igår) då de inte har någon sådan i Stockholm men hade inte möjlighet att ta mig ner så jag ser fram emot morgondagen och allt vad den har att bjuda på.

Photosession i Karlshamn












..var bland annat vad jag sysslade med förra Söndagen. Dagen spenderade jag bland blommor och träd, kor och myror, moppepojkar och härliga vänner samt väldigt hjälpsam och vänlig SAS-personal. Samtidigt som jag inte haft så mycket otur och på en och samma dag så förde den med sig otroligt mycket kärlek och inte minst skratt. Ger en tumme ner till Sveriges dyra resekostnader men även en tumme upp för avstånd som samtidigt får en att uppskatta allt mycket mer.

Kornblått



Tummen upp för H&M som lagt till ett av de snyggaste blåa lacken jag vet  i sortimentet igen. "Blue My Mind" blev en favorit förra sommaren, sålde slut och har äntligen återvänt.

Idag på Make Up Store



Stressen är total den här veckan med bland annat planering, förberedelser, smink, mer förberedelser, brutalt idékläckande, intressanta möten och mer smink. Har så mycket bilder, recensioner m.m. som kommer upp så fort stressen lagt sig. Idag har jag agerat makeupartist på Make Up Store i Västerås och imorgon har jag ytterligare två sminkningar i butiken. Fest- och brudsminkning står på schemat och tur är väl att jag har så snälla vänner som ställer upp som modeller när jag behöver. All kärlek till dem!

Ett enormt TACK förresten till alla er bekanta som erbjöd sig att sitta modell. Jag ska tacka er var och en snarast möjligt men know that I appreciate every single one of you supporting me  with every fiber of my being. Lots of love!

NEW IN



Har ni sett Ardells nya fransar 136 och 137?  Så snygga!  Dagens I-landsproblem blir att välja par till kvällens fest.

High above the ground





Det är inte varje dag jag sitter i Johannas mysiga hus nere i Karlshamn. Igår tog vi flyget hit och har redan hunnit med timlånga samtal to catch up, ett kärt återseende av hennes familj, en sväng på stan och alldeles nyss vandrade jag uppför gatan till familjens hus för att sminka hennes otroligt goa mamma inför kvällens bankmiddag. Vi andra nöjer oss mycket väl med bordsbokning på thaien följt av drinkar. A quick change up next med andra ord.

Quote of the Day


NEON LIPS




En av de största sminktrenderna den här våren och sommaren är ett riktigt knallfärgat läppstift. Som ni vet så älskar jag läppstift och tycker att ett färgglatt är perfekt att ha med i väskan om du t.ex. behöver en mer neutral look under dagen och inte hinner hem innan kvällens festligheter eller bara vill piffa till din look lite för en uteservering eller middag.

Tänk på att ha ordentligt återfuktade läppar samt att du har peelat bort eventuella torra flagor med t.ex. en frottéhandduk eller en fukig tandborste.  Kalla nyanser som drar åt det blåa hållet är att föredra om du vill att tänderna ska se vita ut; läppstift som har orange/varma undertoner kan tvärtom göra att tänderna ser gulare ut.

Om du tänkt ge dig ut på jakt men är osäker på om läppstiftet du gillar går åt det varma eller kalla hållet så är det bara att rådfråga expediten i butiken. Exempel ser ni här ovan; första delen av bild 1 har en tveklöst blå underton medan modellen brevid bär en varm nyans. Nedanför ser ni först en lite varmare och sista modellen har en kall ton. (Nä.. Har för mig att de sista två är samma och egentligen bara tagna i olika ljus. Men för att illustrera..) See the difference?

'Cause you're amazing just the way you are


Raise your hand om ni tycker att den här videon får fram budskapet i låten bättre än den riktiga musikvideon av Bruno Mars. Killen i videon toppar väl inte precis Brunos sång men .. to me, THIS is what the song is about. Blev besviken när jag första gången såg musikvideon och hans val av medverkande tjej eftersom hennes redan  vackra yttre enligt mig faktiskt tappade mycket av (vad jag hade tolkat som) meningen med låten. Jag anser att det hade blivit så mycket finare och stärkt sin mening om han istället visat tjejer och killar med många olika utseenden och även med olika syndrom som t.ex. den här tjejen. För mig handlar låten om att lära sig att bli bekväm med sig själv, sitt utseende och inse att man räcker till precis som man är ... so I like this.  Just look at that amazing smile!

FEATHERS






Sista bilden (från vänster till höger): Nr 1: 99 kr. Nr 2: 99 kr. Nr 3: 85 kr. Alla tre cirka 9 cm på längden och priserna är exkl. frakt.

..Och plötsligt var det Tisdag. Dagarna går fort när man har roligt - här är i alla fall örhängena jag skrev om i Fredags. Jag har i många år gjort egna smycken till mig själv men vill nu ta chansen att sprida dem så just nu kan ni köpa dessa tre fjäderörhängen (gjorda av mig själv) för priserna ovan  genom att maila intresse till [email protected] för vidare info. Om du precis som jag föredrar unika pieces framför masstillverkning så kanske det är något för dig (!).

Passionerad musikbloggare?



Nu söker vi fler engagerade musikbloggare till LMG igen!  Om du älskar musik som oss och känner att du kan bidra med inlägg om ny musik, samarbeten, tips eller annat musikrelaterat (och vill vara en del av vårat härliga gäng!) så tveka inte att skicka iväg ett mail till [email protected] med en kort presentation av dig själv samt ett (eller flera om du föredrar det) smakprov på hur dina inlägg skulle kunna se ut. Detta för att vi ska kunna se hur du formulerar dig och få en inblick i dig som bloggare. Känn dock ingen press - vi är inte "proffs med storhetsvansinne" utan gör det for the love of it och uppskattar varenda bidrag.  Kanske får du även chans att hänga med på intervju om det är i en stad nära dig.

Vi ser fram emot att höra från er!

RSS 2.0