MAC ♥ Gareth Pugh



Varje år släpps flera dussintals kollektioner och för mig personligen så brukar det vara höst- och vinterkollektionerna som lockar mest. Det här årets hittills mest spännande samarbete är utan tvekan MAC's med designern Gareth Pugh. Beskrivningen reminds me of Marcel Wanders som var förra årets kollektion med snygga, specialdesignade förpackningar som dock tyvärr inte alls såldes i Sverige  men vad jag hört så kommer den här att finnas tillgänglig även här. Jag jublar (!) och hoppas på förpackningar lika futuristiska, innovativa och "goth-alicious" som hans kollektioner. Update: Mitt jubel ersätts med något annat - kollektionen kommer tyvärr inte hit.

"Today, M·A·C Cosmetics confirmed an upcoming collaboration with designer, Gareth Pugh. The brand will celebrate the partnership with Gareth next month at a cocktail party in New York City in anticipation of the global launch starting November 2011. The collection will include multiple colour products and accessories in special packaging. M·A·C has supported Gareth since he first began showing his collections nearly seven years ago."

Sommarfavorit



Färgklick från Eyeko.

Together we can play some rock n roll



WORK / LEOPARD




Hair (leopard prints): me, Ida Andersson
Second photo: Mikael Nyman
Seen in photos: Lina Andersson

Bloggtips


Fina och lockande smink- och hudvårdsprodukter i all ära.. men hur bra koll håller ni på det egentliga innehållet? Jag tycker att det är viktigt att få rätt information för att ha bra koll på vad man egentligen använder och kunna få ut det man vill av produkten (och därmed inte bli lurad till att tro att den gör något som den inte kan göra och då slösa både tid och pengar) och suger åt mig information som en tvättsvamp men erkänner att jag ännu har mycket kvar att lära kring detta vilket jag tydligt märker när jag läser följande blogg som skulle kunna beskrivas som en avgiftsfri skönhetsskola.

Ett starkt tips till er som vill få en bättre insikt i vad det är ni använder, kanske lära er fulknep som företag kör med och liknande; klicka er runt på finslipad.blogspot.com.   Jag träffade Johanna - bloggens ägare - på MAC's trendpresentation i Stockholm i Maj och blev väldigt nyfiken när hon sa att hon fokuserar mer på innehåll/ingredienser än att bara skriva om produkter på det sätt som kanske de flesta andra skönhetsbloggare gör vilket jag tyckte var kul (och inte minst lärorikt!). Min kunskap kring hudvård, alla termer och läkarspråk växte redan vid första besöket och fler blir det definitivt.

SNEAK PEEK




I början av Juli släpper MAC sommarkollektionen Fashion Flower där ni bland annat hittar det persikorosa, skira pudret "Alpha Girl" (Limited Edition, 270kr), läppstiftet "Growing Trend" (Limited Edition, 180kr) och den pärlskimrande, ljusgröna skuggan "Lucky Green" (160kr).

Alpha Girl fungerar utmärkt att användas som rouge vilket ofta brukar vara att föredra när det kommer till deras Beauty Powders. Det eller som highlight (om det är en ljus, lite skimrande färg). Ett Beauty Powder är mer skirt än ett vanligt rouge vilket gör det perfekt för oss som inte gillar mycket färg på kinderna eller helt enkelt för tillfället endast vill ha en wash of colour. Fantastiskt fräsch och somrig färg!

Growing Trend har en beige färg och påminde mig först om Viva Glam Gaga 2 men är lite mörkare och lite mer åt det rosa hållet. Färgen på Lucky Green känns ganska unik och är den mest pigmenterade av kollektionens skuggor men hittas även i det permanenta sortimentet (dock utan det blommiga mönstret). Definitivt ett tips till samlingen om du gillar gröna skuggor (!).


Klicka här för att se swatches på alla tre (visad på en NC15/ljus hy).

It's official






Sol och blå himmel, 28 grader i skuggan, Heineken, badminton, grillat, solskyddsfaktor, poolhäng, uteserveringar på kvällstid, spelningar och festivaler  med mera, med mera.  Trots att föregående plustecken varvat med regn de senaste dagarna så njuter jag nonetheless av att den svenska sommaren officiellt är här.  Sommarplanernas höjdpunkter? Att se The Ark nästa vecka och KAZAKY på Pridefestivalen ligger definitivt i toppen.

Tips: Foundation för fräknig hy



Photo: Mikael Nyman
Make up: Ida Andersson

Har du fräknar och letar efter en foundation som ser naturlig ut? Oil Free Balancing Foundation SPF 15 från The Body Shop är fantastisk för att låta fräknarna lysa igenom och ger ett väldigt naturligt resultat. Provade den för första gången till sminkningen på bilden ovan där målet var att endast framhäva hennes naturliga skönhet och lätt markera ögonen och gillade verkligen resultatet den gav. Tips!

STROBE LIQUID



En produkt jag verkligen fastnat för är Strobe Liquid från MAC - en ljusreflekterande, lättare version av deras Strobe Cream  som kan användas under din foundation, blandat med din foundation eller ansiktskräm (alternativt hudkräm för applicering på kroppen) eller som highlighter på t.ex kindbenen och ger en fin lyster. Jag har använt den jättemycket som highlighter den senaste tiden och senast i Lördags på både min syster  och min kusin vars studentsminkning jag stod för.

Just den här har en kall ton så jag är just nu på jakt efter en varmare för att jämföra och se hur pass mer naturligt det ser ut applicerat på ansiktet eftersom en varmare ton naturally will look more natural på de med varmare hudtoner där den här ofta blir för kall men som highlighter gör den sig bra även på dem.  I have a few in mind så återkommer med recension och tips later on.

Von Benzo @ Bankiren





Har ni hört Jay Smith's band Von Benzo?  Förra veckan (på min födelsedag) överraskade tjejerna mig med en biljett till deras spelning på Bankiren i Västerås och tillsammans såg vi killarna rocka loss på scenen till både egna låtar och covers. De hade ett par riktigt bra låtar och Jay's Idolcovers vet vi väl alla hur grymma de är. Definitivt värt att ta en titt på deras turnéschema >HÄR< om ni inte redan sett dem live.

Trendpresentation @ Studio Rex











Tillsammans med fantastiskt trevliga Berit - PR Manager hos MAC.

MAC hade nyligen sin trendpresentation för den kommande hösten och vintern på Studio Rex i Stockholm och på plats var - som jag tidigare nämnde - ingen mindre än Lyne Desnoyers som pratade oss igenom de 4 olika trenderna, visade upp exempel på modellerna och var otroligt intressant och inspirerande att lyssna på.  A closer look på trenderna får ni snart.

TIPS









Om ni någon gång behöver restaurangtips i Västerås så rekommenderar jag att beställ in planksteken på italienska Ruffino.  Dyr men fantastisk.

RSS 2.0