Musiklista

Jag hittade rolig musiklista hos Malin och efter att ha fått hennes tillåtelse så tänkte jag nu fr.o.m. idag, 29 dagar framöver, lägga upp en låt för varje dag som för mig stämmer överrens med "dagens fråga" på listan. (Klicka här för att se hela listan)

Först ut är Day 01 - Your favourite song

Jag älskar musik och har inte 1 favoritlåt utan snarare 100 st.. men en av låtarna som verkligen varit en utav mina favoriter sedan första gången jag hörde den och som förmodligen äved alltid kommer att vara en utav de vackraste jag hört är den här låten med en av de vackraste kvinnorna jag vet. Sade.

Jag kan inte uttrycka i ord hur mycket jag tycker om den och hur fantastisk den är på att beskriva känslor. Far, far beyond amazing...



"If only you could see into me" - Min favoritmening of all times. ♥

Svar på missade kommentarer

Jag har märkt att jag missar kommentarer ibland så jag vill bara säga lite snabbt så ni vet att om jag inte svarar på kommentarer så är det för att jag inte sett dem. Svarar såklart annars på allt. (Well almost everything.) Såg att jag missat två så tänkte nu svara på dem här istället utifall ni inte går tillbaka och tittar i inlägget ni kommenterade.

Sanna: Nej jag tycker det är jättesvårt att sminka över dem så att det ser fräscht och fint ut.. och speciellt om de är torra som mina ofta är. Det som dock ger mig bäst täckning och det mest varaktiga resultatet är om jag först använder Make Up Store's Cover All Mix och sedan "låser fast" det med ett transparant puder (och då menar jag inte den ljusaste hudfärgade nyansen utan verkligen ett transparent, genomskinligt puder). Såna där tunna, mer flytande täckstift funkar inte på mig.. Så ifall du använder ett sånt så kanske du skulle prova Cover All Mix eller något liknande, något som är ungefär lika tjockt?

Förresten så har jag inte märkt skillnad med tabletterna jag äter än heller. Är så jäkla slarvig så jag vill låta det gå ett tag till men säger till om jag märker att det blir bättre eller sämre. :)


Och till den anonyma kommentaren om var jackan jag hade i Milano kommer ifrån: den är från Gina Tricot! :)


Stockholm Jazz Festival får finbesök

När jag var 11 år så fick jag och Lina tillsammans vår första Missy Elliott-skiva och sedan dess har jag på något sätt alltid kopplat henne till oss bl.a. för att vi älskar dans och speciellt hennes dansstil, dansade till hennes musik under tonåren och bara alltid tyckt hon varit en grym artist. Hon har helt enkelt alltid varit en favorit.. Så I don't know about you men jag känner i alla fall ett stort behov av att vara där när den här supercoola ladyn äntligen kommer hit. Jag hoppas att det blir möjligt och även att jag isåfall få se henne visa sina moves till både Work it & Lose Control (..och gärna också Pass That Dutch).

Citerar hemsidan;
"..att säga att det är enormt är årets underdrift, det är helt enkelt gigantiskt."


En gammal favoritbild. Någon annan som är sugen på att se henne?

Bildbomb: En dag i Milano (13.04.2010)


Morgonsolen över gatan utanför vårt hotell när vi precis klivit upp.






Ready to go!




Min första reaktion när fåglarna satte sig i min hand var chock. Något som klart och tydligt syns på bilden... Haha!

















Lunch i skuggan på en uteservering. Provade äkta italiensk pasta för första gången och det var förmodligen den godaste jag smakat. Just like I expected. Till efterrätt blev det glass!


Essi och Rebecka joinade oss lagom till efterrätten.


På väg tillbaka till Duomo och gallerian brevid. (Synd att bilden är så grå - fattar inte hur jag får bort det.... Help?)


Lina!.. Jag lyckades nästan med en sån där miniatyrbild! (Fäst blicken på folkmassan nedanför katedralen.... Jo du, I almost did it there!)














Essi och jag (där bakom) på tidningsjakt.






Jag hade ju oturligt nog glömt namnet på ringmarknaden jag ville besöka men hittade istället en annan som hade två stånd med de snyggaste ringarna jag någonsin sett. (Det fanns många fler smyckesstånd men det var två jag verkligen fastnade för.) Mina sista pengar gick dock till make up men spana in den här som ligger precis utanför tågstationen i Milano om ni har vägarna förbi.




DUOMO



Här en en kort video från Milano som Lina spelade in när vi stod utanför Duomo. En okänd kille röck tag i min hand och la i frön vilket resulterade i att ett tiotal fåglar kom flygandes och satte sig över hela min arm.

Jag ångrade verkligen att jag gav kameran till honom så fort jag gjort det vilket komiskt nog syns i videon. Jag ser ut som ett oroligt frågetecken samtidigt som jag flyttar mig närmare honom för att kunna hinna slänga mig över honom ifall han får för sig att springa iväg med den. Haha.... Lägg märke till att jag aldrig tar ner handen. Bra av Lina att börja snacka svenska med någon som knappt förstår engelska också. Haha!

28 April 2010

Igår fick jag bevisa att jag kommer från en arbetarsläkt och spenderade mesta delen av dagen till att röja undan ett halvt träd på gården. Fick både ont i ena axeln och blåsor på ena handen men det hör ju nästan till. Haha.. Det är lite av charmen med att arbeta så där - att man blir fysiskt utsliten. Håller ni inte med? Inte för att det kanske är bra men såna där småskador gör inget för mig.

På tal om arbetare så tycker jag att det är mysigt att se äldre män med såna där grova, utnötta, rejäla arbetarhänder jobba då det på något sätt påminner mig om många män i min släkt av någon anledning, ger mig minnen från min barndom o.s.v.... Och på tal om män och min syn på hur en "manlig man" ska vara så har jag komiskt nog märkt att det är svårt att hitta en kille som är mer MAN än jag. Visst är jag definitivt mer feminin i mitt yttre men att döma till en helhet av några egenskaper jag har, bl.a. mitt sätt att vara rak så är får jag det ärligt talat till att jag är mer man än 2/3 av alla killar jag känner. Det är illa! Känner att jag behöver lära känna fler för att jämna ut det här.

Idag har jag varit nästan lika upptagen och haft fullt upp med att bl.a. klippa och färga hår, göra sminkbeställningar och fixa saker inför valborg. Vad ska ni göra på fredag? Har ni något roligt inplanerat? Vi har inte rikrigt bestämt oss än men det lutar mot att att ta färjan ut till en ö i Västerås för att festa där. Annars hoppas jag på att få grilla!


Boondock Saints II: All saints day

Idag kom äntligen min kära mor hem efter att ha vilat upp sig från operationen så ikväll blir det familjemys med te i soffan som vanligt igen. Gud så jag har längtat! Ni vet hur jag brukar säga att Lina är som min andra halva? Well, vi är egentligen tre. It might sound cheesy men jag önskar verkligen från djupet av mitt hjärta att alla familjer kunde få ha en lika fin och stark relation som vi har.

Nu har Lina dukat upp massa gott på vardagsrumsbordet och tänt massa ljus medan jag och mamma åkte iväg för att hyra film.... Mamma blev t.o.m. mer exalterad än jag när vi upptäckte att Boondock Saints II: All saints day fanns att hyra så nu ska vi titta på den tillsammans, alla tre Saints-fans!


KO SAMUI




Sitter och tittar igenom en väns fotoalbum på Facebook och utbrast i ett skrik när jag såg de här bilderna på henne med en liten apa. Hon flyttade ju dit för inte så länge sedan och lägger nu ständigt upp nya bilder som får mig att vilja hoppa på ett plan på en gång.

Jag tror dock inte att det skulle vara en bra idé för mig som är så galet kär i dessa djur att besöka varken Ko Samui eller "monkey beach" (en ö som tillhör Phi Phi Island) om det finns så mycket apor som hon säger... Jag skulle aldrig kunna åka därifrån! Skulle förmodligen även hamna i bråk med alla som har aporna i burar...

Sommarlängtan


Pics: River Island -> Sunshop

Att sitta tillsammans med massa vänner på filtar på stranden och ha pickning i solnedgången med musik som ljuder ut över vattnet.. Det är vad jag längtar efter mest idag.


Min kväll är räddad



Jag kan inte minnas att jag någonsin varit så uttråkad som jag varit den senaste timmen. Har suttit hemma och förgäves försökt få med folk till Västerås för några öl på någon bar men är de inte för trötta så är det lan som gäller. (Vem fan väljer dataspel före en barrunda?) Nu ska jag i alla fall sticka iväg ner till samhället för att hämta ut ett paket och möta upp Emelie (som var lika uttråkad som mig) för käk på Släggan.

Förresten.. Gud vad kul det var att läsa vad ni skrivit om Zimmer VS. Humanoid! Håller verkligen med om att de nya låtarna verkligen "växte" när man hörde dem live och att Zimmer-turnén var så mycket mer personlig och spontan. Konserterna på Humanoid City-turnén kändes mycket mer planerade trots att det visst fanns småsaker som skilde konserterna åt. De hade samma rörelsemönster (förutom i Helsingfors då de inte hade catwalken och därmed blev tvugna att röra sig mer åt sidorna. DET var kul) och något jag också tyckte var liiite tråkigt var att de hade samma tacktal överallt. Givetvis menar jag inte att de borde ha tänkt ut 32 olika tacktal men snäppet mer unika hade nog lyft det hela lite. Fint var det i alla fall att de ens valde att lägga till en egen tid för att kunna tacka fansen under showen som de gjorde.

De som säger att killarna inte bryr sig om sina fans bör ta sig en rejäl funderare. Att de ibland t.e.x. väljer att ta en väg förbi fansen har inget att göra med hurvida de uppskattar sina fans eller inte. Efter att flitigt ha signerat och haft kameror upp i ansiktet varenda dag under 5 års tid, ha slitit ut kropp & själ genom att åkt en extra runda land och rike runt vid tider de egentligen behövt vila endast så att deras extremt krävande "fans" (som hotat med självmord om de inte kommer) ska få se dem.. och ha stått ut med folk som följer varenda steg de tar varenda dag under alla dessa år så har de nu all rätt i världen att ta en bakväg ut/in från hotell (o.s.v.) när de än känner för det.

Vet att de flesta fans som läser detta har samma åsikt som mig här. "Veteranerna" bland deras fans har oftast samma åsikter i det mesta om bandet och de är egentligen de enda åsikterna jag bryr mig om.

Zurück zu warheit; Ett paket och mat var det ja!


I miss my Aunis

My other half är för tillfället i Göteborg och hade en vild kväll på stan igår men tog sig (gulligt nog) ändå tid för att ringa och berätta hur mycket hon saknade mig. Jag önskar att jag hade kunnat vara med och dansat loss på Trädgårn och att jag hade kunnat vara där idag då hon, Jessy och massa andra ska till Liseberg som öppnar idag. Jag har ju inte varit där på säkert 13 år!  Anyone going there today?

Jag och några vänner tänkte ta en roadtrip ner till Gbg i somras men eftersom det aldrig blev av så vore det kanske något att ta den nu i sommar istället? Jag har ju fortfarande inte hälsat på Jessy sedan hon flyttade dit så det måste jag ändå ta tag i. Ska dock kanske redan dit nu i Maj för att fira en kusin som bor där.. Kanske hinner jag med en sväng dit då (!).

Nej.. Hörrni tjejer.. Åk lite karuseller för mig också är ni snälla! Och Lina; finns det Langos så förväntar jag mig att du tänker på stackars mig som inte får några och istället trycker i dig som om det vore jag som åt (d.v.s. minst tre stycken!!). Haha..


Hab dich lieb mein schatz 


24 April 2010 / ECLIPSE



Äter frukost och tittar på den nysläppta trailern till Eclipse. Är det någon mer än jag som tycker det börjar kännas fjantigt nu? Första filmen är verkligen alltid bäst.... Håller tummarna för att jag blir mer positivt överraskad av filmen sen.

Det härliga vårvädret verkar har hittat tillbaka hit och solen skiner nu för fullt. Underbart!! God morgon på er!

12.04.2010 // Milano // After show pictures


Jag, Essi, Tillan, Mirre och Rebecka på väg till McDonalds efter konserten.




Nattmaten var menat att bli ett substitut för att gå ut och fira den otroligt lyckade kvällen på någon bar men efter att vi ätit och sagt god natt till Tillan & Mirre så var vi ändå inte riktigt redo att avsluta kvällen.. Så vi började sakta men säkert röra oss mot hotellet för att se vad området hade att bjuda på.


Gatorna var så rena och platta att en annan som är van vid exempelvis Västerås och Stockholm (där det ligger fimpar & skräp på gatorna och nästan varenda gata har en lutning eller backe) fick en mindre chock. Fräscht var det!


Ser ni de gula tälten till höger? Det var en marknad som vi besökte dagen efter på jakt efter snygga ringar. Jag hade nämligen hört talas om att det skulle finnas ett bra stort utbud av ringar i min smak så självklart ville jag kolla in det senare.






Fastnade framför spegelväggen i lobbyn strax innan vi gick över till baren next door.


Printat från en film vid baren. Jag ser ut som en jätte här brevid söta Rebecka. Haha!



Vi firade med goda drinkar. Favoriten sedan Alanya '06; Strawberry Daiquiri - såklart!


Tack igen för en helt underbar dag!

Quote of the Day



Donna:
Kelso, you own a shirt that says 'I'm with stupid' with an arrow pointing upward. Kelso: Yeah, I hate that shirt, it doesn't make any sense! Seriously, who's above me?


Zimmer 483 Tour VS. Humanoid City Tour

Igår fick jag & Lina för oss att se en film till maten och utan större eftertanke så valde vi Zimmer 483 - Live in Europe. Jag har inte sett den på väldigt länge och hade uppenbarligen glömt bort vilka extrema flashbacks som automatiskt kom med att se den, höra de gamla låtarna och ljudet av den knakande dörren, rösten som presenterar showen och ljudet av Toms gitarr bakom metallridån*.

Hahaha.. Jag får gåshud från hårbotten ända ut i tårna när det sätter igång.

Jag tycker lite synd om killarna för det faktum att arenorna inte längre fylls (till skillnad mot 2007 då de ofta sålde slut biljetterna på några dagar) och hur lite folk det var vid inspelningen av den nya DVD:n om man jämför med när den här spelades in i Oberhausen under våren 2007. Givetvis kan de alltid få det att se bra ut på DVD:n men faktumet kvarstår och det måste kännas lite tråkigt för dem. Speciellt när de förlorat så många tyska fans som en tysk vän till mig berättade att de gjort. (Och jag som trodde att anledningen till att endast ha 2 konserter i Tyskland var för att de ville "göra det mer jämnt" och inte "särbehandla" något land..)

Något jag förövrigt inte tycks kunna sluta fundera över är varför jag inte tänkte på att åka till Oberhausen istället för att förgäves försöka komma till konserten i Hamburg då på våren. Det hade ju blivit officiellt att de åter igen skulle spela in DVD:n i König-Pilsener-Arena säkert minst lika lång tid innan det blev officiellt för Milano nu i år. Samma sak för de svenskar som faktiskt åkte ner till Tyskland för deras konserter då.... Varför åkte de/ni inte hellre till Oberhausen?

Jag tror att den nya DVD:n kommer att vara helt fantastisk när de väl är klara med den men tror ändå inte att den kommer att kunna toppa den förra. Varför jag inte tror det? Endast p.g.a. personliga anledningar; jag är helt enkelt inte samma person och inte samma typ av fan som jag var då. Ser varken konserterna (t.ex. viljan att stå längst fram, köa en vecka o.s.v.) eller behovet av att se dem så mycket som möjligt (stå vid hotell o.s.v.) på samma sätt nu som förut och har med andra ord inte samma typ av "minnen" till de senaste konserterna. Att den nya DVD:n dock kommer att ha med sig den nya typen av "minnen" då jag hört deras musik live som den jag är idag, utan att ha köat och stressat i flera dagar, utan att ha varit lika angelägen om att se dem och bara inte tänkt på samma sätt som förr kring allt som har med det att göra.. är vad som kommer att göra den speciell för mig. Det är för mig två helt olika tider och mina starkaste minnen tillhör helt enkelt den gamla. Så för er som sett dem för första gången under den här turnén eller bara gjort mycket mer TH-relaterat under den här tiden så tror jag att den nya blir mer speciell. Vad tror ni? Vilken kommer vara mest speciell för dig?














* = Jag har absolut ingen aning om vad det är för material på det men let's pretend I'm right. Feel free att lämna en kommentar om du vet säkert.

22 April 2010


Och så var det vinter igen. Vaknade för några timmar sedan av att allt utanför mina fönster var täckt av snö och för en stund ville jag bara gräva ner mig i täcket och inte gå upp förrän vårvädret är tillbaka. Vad hände?! Det var ju så fint! Att åka tillbaka till Milano har nog aldrig känts så lockande som nu. Har ni också snö?

Jag har bott hos lillasyster några dagar och haft det väldigt mysigt men är nu hemma igen och ska sätta igång att bocka av listan över saker att göra. Ska börja med att fixa några bilder till Lina. Fina foton på favoritkillarna är först upp att märkas!


Swedish girls rockin' the TH concert in Milan



Under konserten i Milano förra veckan så filmade jag oss tjejer en kort stund under konserten då vi alla dansade och sjönd med till Alien. Vilket drag det var!
Vid tillfället tänkte jag inte mycket på det men så här i efterhand så är jag så jäkla glad att jag ens fick idén att filma. Så kul att kunna se det om & om igen!

You must have these







My new babies; det kornblåa Blue My Mind och det turkosa U Must Have This kommer från H&M och är båda cremelack. Färgerna är galet fina på naglarna och för mina tankar till pooler, värme och sommar. Speciellt "U Must Have This"
som enligt mig har en härlig "utomlandskänsla" över sig. En snygg bränna + en fin bikini, en vit tunika, stand och sol och det turkosa nagellacket... Jag kan inte annat än att längta ihjäl mig till sommaren och nästa solsemester vid havet!


Time to enter the Humanoid City for one last time

Här kommer ett gäng bilder från vår sista konsert på Humanoid City-turnén. Jag och tjejerna kom till arenan strax innan insläppet och möttes av regn, sol och den längsta kön av fans jag någonsin sett. Som tur var så hade vi inga planer på att försöka komma långt fram utan letade up biljettkontoret, fick ut våra biljetter och ställde oss i kön som snabbt blev kortare samtidigt som fler och fler skrikande tjejer (och killar) sprang upp för de långa trapporna in till arenan.

Trots att det här att köa i flera dagar och sova utomhus för en plats på första raden under konserten inte längre känns lockande för mig så var det härligt att se de andra fansen springa upp för de där säkert 150 meter långa trapporna med en energi som endast fans kan ha efter att ha utmattat sig själv på det där viset. Många av dem skulle säkert hamna långt, långt bak men det spelar ingen roll - det är just det faktum att de inte släpper hoppet om att kanske lyckas komma nära som är så fantastiskt att se. Det lyser om dem.
Det sägs ju att hoppet är det sista som överger människan och när jag ser sånt här så kan jag inte låta bli att tycka att meningen är som skapad för TH's fans. Det är underbart att se eftersom jag själv gjort det; själv sprungit för allt jag har och vid tillfällen då det inte sett ut att bli som jag vill.. ändå aldrig riktigt släppt tanken  "men tänk om..."

Det blev en perfekt sista konsert (för mig) på Humanoid-turnén och jag hoppas innerligt att alla ni som också var där och ser det här också fick en bra kväll!


Med Essi på bussen till arenan.


Arenan och de långa trapporna. Dagens sanning: jag måste skaffa bättre kondition.


Jag och lillasyster utanför arenan. Här stod vi i kö för att hämta ut våra biljetter.




Inne i arenan. En av kamerorna (som syns högst upp på bilden) filmar de uppspelta fansen nedanför.


Strax efter att vi kommit in så mötte vi Tillan och hennes trevliga vän Mirre som båda gjorde oss sällskap under konserten.


Glowsticks? Nej tack! Kameran (på förrförra bilden) stannade varje gång ca. 1 meter framför oss så på någon DVD kommer vi nog inte med (om de inte tar med det jag såg på skärmen då våra lampor syntes mycket bra bland alla lyspinnar) men våra starka lampor stack definitivt ut och syndes - om inte på DVD:n - så i alla fall definitivt till scenen. Under ett tillfälle då arenan var nedsläckt så upptäckte vi att de lös så starkt att de såg ut som mindre strålkastade upp mot taket och t.o.m. ända framme på "bollen" på scenen så efter det tog vi tillfället i akt varenda gång det släcktes ner och lös inte bara upp sverigeflaggorna som Rebecka & Essi, Tillan & Mirre hade med sig utan även oss själva. Två lampor mot Linas ansikte fångade åtminstone Bill's uppmärksamhet vid ett tillfälle och jag hoppas - även fast hon själv absolut inte vill det - att de på något sätt lyckades filma Lina när hon röjde som mest. Hilarious! She was WILD.






Lina var minst sagt peppad inför kvällens show!


Und jetzt geht's los..




Jag tog inte alls mycket bilder under konserten men med eller utan så kommer jag sent att glömma den här kvällen. Det kan nog mycket väl ha varit min bästa konsertupplevelse so far.




Söndag hos Lina

Jag och Lina har haft en mysig eftermiddag här hemma hos henne och ska nu lägga oss i soffan och se två filmer vi hyrde tidigare idag. Vi var på Hugh Jackman-jakt i videobutiken och försökte hitta någon film med honom som vi inte tidigare sett... Lyckligtvis så hittade vi en med både honom, Christian Bale (my all time favourite), Michael Caine (som varit en favorit för oss båda sedan "Mupparnas Julsaga".. haha!) och David Bowie - the king of glamrock. Love.

Chips, godis, vindruvor, majssnacks och chokladweinerbröd står uppdukat och nu kom Lina in med varsitt vinglas. Mysfaktorn är hög!




Anastasia

Lina och Max kom precis hit för film och pizza. Vi ska se Anastasia - en av min & Linas favoritfilmer från när vi var små. Jag tyckte hon var världens vackraste och var så kär i Dimitri... Haha. Gillade ni också filmen? Det blir tyvärr ingen italiensk pizza denna gång men Moses & co. brukar veta vad gör så det blir nog bra det med. ;)

Förövrigt så håller mitt fantastiska vårhumör i sig. Känner mig pånyttfödd varje dag typ. Haha, så härligt! Och det blev knappast sämre av att jag igår läste att man kommer att kunna beställa hem MAC-produkter via Kicks hemsida fr.o.m. slutet av Juni vilket betyder att jag inte längre kommer att behöver betala 250:- i tågpengar bara för att sedan kunna handla. HAMMER! Thing's are just getting better and better!


Ungefär så här glad och sprallig känner jag mig idag. Haha


MILANO // Dag 1 i bilder (Del 2)


Den vackra stationen




Till min stora lycka upptäckte jag att det låg det en Sephora-butik i närheten av vårat hotell (vid tunnelbanestationen Loreto). Jag som ställt in mig på att behöva vänta till USA eller London för att få tag i produkter från Make Up Forever blev lite smått lyrisk när jag såg att Sephora hade ett lagom stort utbud av märket.
Är man en makeupoholic så är man.. och medans en kvinna ur personalen tog emot en stor sminkbeställning till ett hotell över telefon så satte kunde jag ju inte annat än att föreställa mig att det var Natalie som lagrade upp. Haha


This sign made me crack up so bad. TH-fans förstår nog varför!




Mitt & Linas rum var inte färdigt så vi tog en titt på Rebecka & Essis rum så länge. Jag blev helt kär i fönsterluckorna, den lilla bakgården och hur allt såg gammalt men ändå mysigt ut.






I trappan på hotellt fanns en spegelvägg och jag kan ärligt inte minnas att vi/jag gick förbi den en enda gång utan att ta minst en bild. Haha!


I väntan på rummet så gick vi ut för att äta lunch. Vi hade blivit tipsade om en bra pizzeria precis vid hotellet så vi valde den. Det fanns 3 saker vi bestämt att vi skulle äta medans vi var i Italien; Pizza, pasta och glass. Pizzan var en positiv överraskning och säkert den godaste jag ätit. Äkta Italiensk pizza ska det vara!


Quote of the Day



- Adam Lambert.

"Know anyone?"

MILANO // Dag 1 i bilder (Del 1)

Tänkte visa lite bilder från vår resa till Milano. Jag tog enormt mycket bilder första dagen så jag delar upp dem och börjar med att visa lite från ditresan. Vilken turist jag var!

Snabbt efter att vi klivit på nattbussen som skulle ta oss till stan och flygbussen så slog det oss att det måste vara samma buss som de andra tjejerna skulle ta.. och mycket riktigt - efter några hållsplatser klev de på och redan där startade vår resa. Efter att sedan ha laddat upp med frukost på Centralen så bar det iväg mot
Skavsta, Italien och fina Milano!


Lina och jag på planet.


Rebecka & Essi!


Hahahaha! Det här är det sötaste jag sett på länge. Hittade den lilla grisen i flygtidningen.






Utanför planet när vi precis landat i Bergamo. Bilderna visar det väldigt dåligt men de höga bergen och allt runt omkring var otroligt mäktiga att se. Overkligt!


Vi allihopa på flygbussen in till Milano. ♥


Hahahaha.. Måste bara visa den här. Kolla smygblicken från sätet bakom tjejerna. Jag dör av skratt!
































Tjejerna framme vid buss-, tåg- och tunnelbanestationen. Vi bodde endast två stationer därifrån och tog enkelt tunnelbanan var vi än skulle. Ja, nästan i alla fall.


Lina och jag hade t.o.m. fått ett hotell uppkallat efter oss när vi anlände. Trevligt! Dock inte det finaste men det är tanken som räknas! ;)


Jag & söta Rebecka utanför stationen.


This one is for you Zara! Tänkte på dig direkt när jag såg den här överdrivet stora affischen och var tvungen att ta kort. Syns att den blev suddig.. men som sagt.. Det är ju tanken som räknas. Right? Haha

ROCK THAT BODY



Idag känns det som att inget kan få ner mitt humör. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är ett fantastiskt vårväder här. Ur mina högtalare spelas den här låten på repeat och jag tror bestämt att den blivit min "vår-låt". Jag blir glad rakt igenom varje gång jag hör den. På tal om våren - jag såg t.o.m. några tussilago ute nyss! Äntligen är våren här på riktigt! ♥

IMORGON





Morgen ist es wieder einmal zeit, der "Humanoid City" einzuheizen. Wir freuen uns ein Teil der neuen Live-Dvd zu sein. Är tillbaka på Onsdag - vi ses i Milano!


Excited about tomorrow

Packningen är så gott som färdig och måste nu bara ladda mobil och kamera så jag kan knäppa massor av bilder de kommande dagarna. Jag som även såg fram emot att kunna inviga mina gladiatorsandaler i varma och soliga Milano blev lite besviken igår när jag såg att det förmodligen kommer att regna båda dagarna vi är där men med rätt sällskap blir allt roligt och mitt är ju alldeles toppen så jag tvivlar starkt på att vädret kommer att kunna förstöra vår resa. Det ska bli så kul!

Imorgon eftermiddag tar jag och Lina tåget till Stockholm där vi ska umgås med
härliga Carolin innan vi åker vidare till Italien på Måndag. Vi hade tänkt sätta oss någonstans på stan ett tag och äta innan vi åker hem till henne och sover några timmar och det ser jag fram emot. Har inte träffat henne på länge nu. Runt 05.00 på Måndag morgon möter vi Rebecka och Essi vid flygbussen och sedan bär det av. I am beyond excited!


Jag, Essi och Rebecka i Jäähalli/Icehall (Helsingfors, Finland) den 7:e mars.

TIPS: Liquid Eyeliner

På jakt efter en flytande eyeliner? Då har jag två stycken att rekommendera;




Expert Eyeliner från Nivea har varit en favorit i många år och kommer att finnas i min sminkväska så länge den finns att köpa. Den har en väldigt smal och böjbar tipp som gör att man enkelt kan skapa väldigt tunna linjer samt givetvis bygga upp till tjockare linjer om man föredrar det. Expert Eyeliner är även superbra om man t.ex. vill göra en smal vinge i slutet av ögat som jag själv alltid har. Variationsmöjligheterna är många och det gör den till min absoluta favorit. Vet inte exakt pris här men den kostar förmodligen runt hundralappen och finns att köpa på bl.a. Kicks och Åhléns.




Penultimate Eyeliner från MAC är min favorit när jag ska ska sminka andra eftersom den är väldigt stadig och hamnar precis där man vill att den ska hamna. Påminner om en spetstig tuschpenna! Pris 180:-




P.S. Ett billigare alternativ till Penultimate Eyeliner är Felt Tip Liner från NYX. Har dock inte testat den själv men förmodar att den fungerar på ett liknande sätt. Du hittar den här!


SIMBA 12 ÅR

Idag fyllde vår ena (Linas) katt 12 år. TOLV ÅR. Förstår ni vad länge vi har haft honom? Vi var 9 och 10-åriga små pluttar när han föddes i våra föräldrars säng strax efter att jag, Lina och en kompis kommit in från att ha sprungit runt som påskkärringar i området. Det var faktiskt precis där jag sitter just nu som vi då hade en soffa där vi satt och otåligt väntade på att få se de små liven.

Firade 12-års dagen med räkor såklart. Det är hans favorit och han blev lika galen som vanligt. Hoppa kan han fortfarande trots att han nu blivit en rund, gammal gubbe (och ingen "Vilde Bill" som han blev kallad som liten), har tappat de flesta tänder och blivit halvt döv. Haha.. He's still our favourite old man. ♥




Lånade den sista bilden från Lina. Klicka på länken om ni vill se fler söta bilder.

Not all that glamorous



Ni vet det där stadiet, vanligast i tidiga tonåren, då man får massa finnar?... Well, det stadiet är jag i just nu, vid 21 års ålder och vet att jag inte är den enda. Jag har nyss börjat äta B-vitamin som ska motverka det men det tråkiga är att när tabletterna börjar verka så är den vanliga reaktionen att man får ännu mer finnar eftersom det typ.. "rensar ur" huden (Nej, det låter inte fräscht och det är det inte heller.. men det är ju sanningen.) så nu börjar jag likna en unge med vattkoppor.

Att sedan behöva ha ett tjockt lager smink för att de ska synas lite mindre känns inte heller så lockande och speciellt inte vid tillfällen som nu då jag ska till Milano och träffa människor man inte träffar så ofta o.s.v (att se ut som en puderdosa - som vi så fint kallade tjejer med en alldeles för tjock bas förut - är ju aldrig snyggt) men det är bara att bita ihop. Förhoppningsvis så är det värt att få ett stort breakout först om tabletterna tar bort mina gamla, fula, blåa ärr och finnar inom en snar framtid. Tills dess får jag känna mig som en ung tonåring all over again. Haha..

Håll tummarna för mig att det fungerar!


Madrugada - Majesty live at Oslo Spektrum



Min kusin länkade den här videon till mig för några dagar sedan och sedan dess har jag hört låten varje dag. Tycker att rösten är väldigt härlig. Jag bara njuter..

P.S. Musiklistan här till vänster är uppdaterad så ta en titt om ni inte redan gjort det.

Yesterday's thoughts + pictures





Håller på att välja kläder som ska med till Italien och ska snart äta mat, ville bara uppdatera och säga att jag hade en mycket bra dag igår och hoppas att den också varit minst lika bra för er alla. Nej, tjejerna var inte så kamerakära som jag hoppats så det blev inte mycket bilder alls men däremot småplaneringar om grillkvällar i sommar på hennes altan och jag som alltid har en tendens att bli överdrivet exalterad för minsta lilla ser såklart fram emot de kommande sommarkvällarna med vänner väldigt mycket.

Jag firade som sagt min vän Lina som fyllde 21 igår och det är så kul att se någon man känt från "fjortis-stadiet" (där har väl de flesta varit?) komma in i rollen som husfru och trots att hon nog alltid varit den mognare av oss så känns det ändå lite konstigt (men kul såklart!) att hon nu bor i ett stort, eget hus. Hon om någon är mogen för det men vem vet, om några år ploppar det kanske ut en liten unge och då blir den där lilla tjejen jag känt halva mitt liv en fullt vuxen människa med familj. :) Kan ju inte låta bli att undra när jag själv kommer att stadga mig så där. Som den människa jag är idag - med alla saker jag vill göra innan - så blir det inte än på många år... Men vem vet... Kanske står Mr. Right där framför mig snart och får mig att ändra mina livsplaner totalt. Kanske kommer det där ögonblicket "where life as I know it  ends" tidigare än väntat. Livet är fullt av överraskningar så det enda rätta man egentligen kan göra är att njuta av varje stund som "den man är just nu".

8 April 2010 - Hurra, hurra, hurraaa!

Idag fyller världens bästa B-ström år och det ska vi fira med fika och stora kramar. Kommer inte ha tid att blogga mycket några timmar framöver men återkommer med bilder från dagen mot kvällen. Har inte heller mycket nya bilder på oss två tillsammans så jag bjuder istället på en bild från den 19:e Mars då jag stylade/sminkade henne lite smått inför en utekväll och två bilder från en tjejkväll hemma hos henne för några år sedan. Långt hår och bunny-dräkt.. Det var som sagt många år sedan. Hahaha!

I love you, Linis! ♥



Dripping


Oh yes please.


7 April 2010

Den här spontana resan kom så plötsligt att hela dagarna går åt till att planera kring den så att allt hinner fixas. Det är bara 5 dagar kvar till Milano, 4 dagar till vi åker till Stockholm och 3 dagar att göra allt som behöver göras innan.. men det kommer att fungera fint. Känns skönt att man kan växla pengar pengar på flygplatsen såatt  jag slipper åka in till stan innan och istället kan koncentrera mig på allt här hemma.

Igår fick jag dock inte mycket gjort. Min & Linas barndomsvän & extra familjemedlem kom över för en sista middag innan hon flyttar till Thailand på Torsdag och självklart blev det fattiga riddare. Vi kan nog kalla det "våran maträtt" eftersom vi tvingat mamma att göra det åt oss sedan vi var små. Vi alla älskar det lika mycket. Vi tittade igenom gamla fotoalbum och skrattade åt hur vi såg ut. Kul ändå att vi känt varanda så länge. Någon som är nyfiken på att se några bilder?



Fattiga riddare måste vara en av de godaste sakerna man kan äta. Om du mot förmodan inte smakat det så rekommenderar jag starkt att du provar. Ta brödskivor (helst vitt rostbröd), doppa i en djup tallrik med mjölk, stek i en stekpanna och doppa sedan i kanel & socker som du tidigare blandat ihop en en djup tallrik. Servera som de är.
Det är obeskrivligt gott!

MILANO

När jag och Lina kom hem från Helsingfors var vi båda sugna att boka resa till Milano men bestämde oss för att det var nog med konserter för tillfället. När det sedan blev officiellt att TH skulle spela in DVD:n så kunde jag inte hålla mig & Lina var på så igår bokade vi resa. Det blir en snabbvisit för konsert och lite små-turistande dagen efter
och det blir precis lagom. Ser fram emot att få vara en del av den nya live-DVD:n!



INSPIRATION



© Vanessa Varela
(Model: Juliana Moore. Stylist: Michelle Carimpong)


I love my baby ♥

Jävla mardrömmar - var kommer de ifrån? De senaste nätterna har jag haft så hemska drömmar att jag nästan vaknat med gråten i halsen. Först hade jag inget val än att skjuta Lina i huvudet (och det läskigaste var att hon drömde att jag dödade henne samma natt. Började blöda näsblod strax efter att hon vaknat.), sen hade jag plötsligt bara en nära släkting kvar och han glömde bort vem jag var, blev alkoholist & elak som fasen, jag blev fångad av ett gäng män som jagat mig genom en stad och inatt ströp jag min katt och störtgrät hela tiden; "men jag kan inte, jag kan inte göra det!!"

Så hemskt! Gissa om jag gosade mycket med honom när jag vaknade?

Var kommer de ifrån? Jag brukar aldrig ha mardrömmar och nu helt plötsligt får jag dem varje natt. Fattar inte! Vid varje dröm har det varit som att jag inte haft något val, det har inte funnits en annan utväg. Usch. Lina kom i alla fall precis hit så nu ska jag färga håret på henne och planera lite inför nästa vecka. That will take my mind off of the bad dreams.


Världens finaste bebis. ♥


Haha, jag måste bara visa den här. Sitter han inte fint i soffan? Haha, för go..


Något att skriva upp på att-göra-listan

-> Se IAMX live i antingen Berlin eller Hamburg.

Ja, han spelade i Stockholm för bara några veckor sedan men ångrar inte att jag inte gick. Det hade inte blivit samma sak. Jag har starka minnen från Tyskland till den här musiken och anser därför att den bör avnjutas på rätt sätt. D.v.s. live på rätt ställe.

Jag, Lina, ett varmt Berlin, picknick i Volkspark am Weinberg på dagen och IAMX på scenen på kvällen. DET ser jag fram emot.






4 Mars 2010 - På väg till Sandviken

Idag ska jag upp till Sandviken för att fira en av de små töserna som jag är faster till. Lilla Flora. Sitter i bilen just nu, lyssnar på Nach dir kommt nichts och andra gamla TH-låtar (♥) och ska strax koncentrera mig på vägen istället för dataskärmen, ville bara slänga in en snabb uppdatering här. Blir åksjuk väldigt lätt och glömde givetvis att ta åksjuketabletter.

Vi stannade nyss för en korv-paus och jag fick min efterlängtade mosbricka men måste nu fråga en sak... Är det bara jag som tycker det på något sätt hör till när man åker bil på våren.. att man stannar vid en mack och äter en mosbricka i solen? De andra fattade inte alls vad det hade med våren att göra... Haha


Turturduvorna är med!

Quote of the Day



- Megan Fox



Att jag valde detta som dagens citat beror på att kände igen mig själv i det där att kunna gå med höga klackar till Burger King eller andra ställen där många kanske hellre dyker upp i mjukisbyxor. It's funny actually..

Jag trivs oftast inte alls i platta skor utan föredrar höga klackar - även om det så är för en tripp till Burger King. Jag känner mig inte alls uppklädd i högklackat utan mycket mer som "inte mig själv" när jag har platta. Kan inte komma på något som får mig att känna mig mer undangömd & osynlig än ett par platta, tråkiga skor vid de tillfällen jag hellre skulle ha högklackat... d.v.s. inte när jag ska till stranden eller när jag faktiskt vill ha låga skor och synas lite mindre utan mer när jag t.ex. ska ut med vänner och av någon anledning har platta skor.. Då känner jag mig på något sätt sänkt (och inte bara bokstavligt talat pga längdskillnaden) och inte lika "100%" av vad jag skulle kunna vara.

Det låter säkert konstigt för er som inte har något liknande som höjer erat humör no matter what men några av er kanske också förstår. Kanske är din grej att ha en snygg klänning, fixade naglar, stort hår eller snyggt sminkade ögon...
För mig är det höga klackar.



Tonight I'm wearing these monsters


Bästa aprilskämtet

Gårdagens bästa aprilskämt stod bild.de för;


"Tokio Gustav in royal sex scandal!"

Bild skrev något i stil med att bara några månader innan bröllopet mellan den svenska prinsessan Madeleine och Jonas Bergström så har det avslöjats att hon har en älskare; 21-åriga trummisen Gustav Schäfer från Magdeburg.

Hahaha, jag svimmade nästan när jag läste det men måste väl samtidigt erkänna att jag lite, någonstans hoppades att det var sant. Ni måste ju i alla fall hålla med om att det hade varit århundradets mest otippade affär!

2 April 2010

Gårdagen gick mest åt till att planera och organisera den här dagen. Jag och Lina har velat fram & tillbaka över hur vi ska göra med middagen ikväll eftersom vi både är bjudna på påskmiddag och tänkte äta bara hon & jag i stan men nu har vi i alla fall lyckats bestämma oss och vi kör på påskmiddagen. Vår moster kommer dit och henne missar vi inte gärna.

Jag är på sånt jäkla bra humör idag att jag bara vill hoppa omkring här hemma... Har ni blivit så någon gång - att ni vaknat glad och sedan pratat med någon som fått er på sånt jäkla bra humör att ni bara vill skrika? Haha, så är jag nu i alla fall. Pratade med en tysk gammal vän om allt från gemensamma framtidsplaner till smink och TH och.. jag vet inte, hon är helt enkelt en av dem som verkligen kan peppa mig och göra mig så där galet sprallig, ivrig och full av hopp på något sätt. Ska sätta på lite musik & dansa mig iväg mot duschen nu..

Lurade ni någon igår?



Live will never be the same





Bild 1: Utanför HMH och Amsterdam ArenA. Jag tar kort på arenan där jag & mina vänner tre dagar sedare skulle stå och hoppa, sjunga & uppleva vår första TH-konsert. Ser ni mig? Bild 2: De tyska tjejerna Judy, Anna, Melanie, Kathrin und ich där bakom, närmast arenan efter att ha ätit på McDonalds precis brevid. Bild 3: Live will never be the same. True words. Live will never be the same as the first time. Ni fans vet vad jag menar. Härliga minnen!

RSS 2.0