MAKEUP BRUSHES

För ett tag sedan frågade Bea om jag hade tips på bra makeup-borstar men eftersom jag hade så mycket att skriva kring detta så tänkte jag göra ett inlägg så ni alla kan se istället.

Först ut: Skippa ögonskuggepenslar med för hårda strån även om det är på platta eller speciellt snedskurna penslar. De behöver inte vara så hårda så de känns "riviga" mot huden för att ge en rak och jämn linje. Den där skumgummiapplikatorn som brukar följa med när man köper många ögonskuggor kan du bränna på en gång. Jag hörde en tjej säga att färgen byggs på bättre när man använder såna men jag tar för givet att den enda penseln denna person testat är en större, mjukare blendingpensel vilket inte är den bästa sorten för att packa på färg och få fram intensitet i färger.. och sedan helt enkelt bara slutat försöka/prova andra penslar.. för det finns verkligen många bra penslar som "tar fram det bästa ur skuggorna" och skumgummiapplikatorn är inte en av dem.

Personligen så älskar jag penslarna från MAC. Där får man dock betala för kvalitén då de kostar mellan 175 och 435 kronor styck men de är verkligen de bästa jag testat så jag tycker absolut att det är värt pengarna.
Andra märken jag vars penslar jag hört bra om är Glam Couture, Eco Tools och Sigma Makeup och jag är själv väldigt nyfiken på GC och Sigma. Eleven har ett set med 18 borstar för endast 399 kronor vilket faktiskt är billigt om man tänker efter. (Länkar hittar ni längre ner!)


..bland ögonskuggepenslar är 217, 222 och 239 från MAC. Näst på inköps-/önskelistan står MAC 219 Pencil Brush och MAC 187 Duo Fibre Brush.

En pensel som jag tycker att alla borde ha är MAC 217 blendingbrush. Det är en av mina absoluta favoriter och används i stort sett varje gång jag sminkar mig. Den är perfekt för att sudda ut skarpa kanter, sudda ihop highlightern under ögonbrynet med den färg som finns nedanför och kan egentligen användas till många olika saker.
För några veckor sedan köpte jag penseln #117 från Make Up Store som i stort sett ser likadan ut som 217 från MAC men när det var dags för test så blev jag påmind om varför jag älskar min 217. Make Up Stores 117 hade mycket hårdare strån och tappar hår nästan hela tiden vilket min 217 inte gjort en enda gång hittills så jag kan enkelt säga att jag föredrar 217 och MAC överhuvudtaget med längder. Den snedskurna penseln från Make Up Store är dock riktigt bra!


- Penslarna från Eco tools: här!
- Penslarna fån GlamCouture: här!
- Elevens 18-pieces brush set: här!
- Bildjämförelse på min MAC 217 och MUS 117 (dock otvättade på denna bild): här!
- Vill ni veta mer om MAC-penslar så rekommenderar jag er att ta en titt på det här inlägget där en beautyblogger vid namn Sanna har skrivit lite info om vad de olika penslarna är till för, vad de kostar o.s.v. Jättebra inlägg.


För ett par år sedan så skulle jag förmodligen inte betalat över 100:- för en sminkborste/pensel och det krävdes verkligen att jag provade bra kvalité för att jag skulle inse vilken skillnad det är på penslar och penslar och att jag efter det inte kunde gå tillbaka. Ett tips är att önska sig ett ordentligt penselset (från ett kanske större märke än IsaDora och de andra budgetmärkena) i födelsedagspresent/julklapp.



Quote of the Day



What a beautiful quote.


Trevlig midsommar!





Ikväll har jag agerat grillmästare och gjorde ett jävligt bra jobb om jag får säga det själv. Haha.. Nu drar vi vidare för fest! Hoppas att ni alla har haft och får en fortsatt trevlig midsommar!

Taggad på Facebook



Från Bagges avskedsfest den 18.06.2010


24.06.2010

Igår morse landade en vän på Arlanda efter att ha bott i Thailand sedan början av April och från och med igår är hon inneboende här hos mig tills hennes lägenhet är klar. Firade hennes hemkomst med "vår rätt" - fattiga riddare! Härligt att se henne igen.

Nu har hon precis åkt iväg för att hämta pizza till mig, Lina & henne själv och när hon kommer tillbaka ska vi sätta oss i soffan och titta på någon film. Får lite ångest över att sitta inne när det är så fint väder men jag känner mig sjuk, illamående och inte alls pigg så idag tar jag det lugnt i hopp om att må bättre imorgon då det är midsommarafton och dags för festligheter.

Hoppas ni har en bra dag vad ni än gör för skoj. ♥



Janet - min nya inneboende - och jag precis innan hon åkte.


GaGa merch

Till er som gillar Lady Gaga like myself vill jag bara säga/tipsa om att jag såg snygga tygväskor och ett linne med tryck av henne på H&M för några dagar sedan ifall ni inte redan hört om/sett dem redan. Såg att även New Yorker har ett snyggt linne med Gaga/Fame-tryck. Go check it out!

Jag ångrar att jag inte köpte den vita tygväskan med det snygga topless-trycket och texten "I'm a free bitch" så jag måste kolla om den finns kvar nästa gång jag är inne i stan. Funderar på att beställa det trycket på en t-shirt eller ett linne. Tycker det är så snyggt.


Pictures from last week











Förra veckan var jag och tittade på fina Vendelas skolavslutning och innan hon skulle iväg på fest så gick jag över för att sminka henne med Lina som sällskap.

Jag passade på att använda lite av det fina glittret "Super" från Make Up Store som jag faktiskt hade glömt att jag har. Satt komiskt nog och suckade kvällen innan över att jag inte hade det och hur mycket jag ville ha det - sen upptäcker jag att jag redan har en burk Super liggandes bland resten av glitterburkarna medan jag vänder upp & ner på väskan i hopp om att hitta något liknande. Haha.. Vilket minne!

Tyvärr så har den här tjejen inte insett hur fin hon är än så att få tillåtelse att publicera bilder på henne är högst ovanligt - därav cencurerna här ovan.


I'VE FOUND MY DOUBLE. ALMOST.



Det här är så läskigt. Titta på ansiktet - SER ni hur likt det är?! I am stunned. Det är nästan lite obehagligt att se för det känns som att det är jag men att jag ändå inte har ett minne av att ha tagit bilden. Förstår ni hur jag menar?..

Tjejen på bilden är också Svensk men dock 8 år yngre och inte alls lik mig framifrån. Jag hittade bilden på en fotoblogg igårkväll och försökte hitta fler genom hennes lookbook som var länkad från sidan men komiskt (eller kanske tråkigt) nog så är vi inte alls lika förutom på just denna bilden.

Har ni sett en dubbelgångare någon gång? Jag såg min första på Skavsta flygplats för ett eller två år sedan och blev nästan rädd. Känslan jag fick i kroppen var samma som jag fått de gånger killarna i favoritbandet stått framför mig. Som att man ser någon man egentligen inte förväntat sig se på riktigt, i verkligheten, framför sig.

Day 20 - A song that you listen to when you’re angry

That has got to be some of the oldest songs from Linkin Park. Jag lyssnar inte på någon speciell låt/musik om jag blir arg nu för tiden men i tidiga tonåren - speciellt i min "förbannad-tonåring-period" som jag antar att de flersta haft - så minns jag att jag spelade Linkin Park (som då var mitt favoritband) på hög volym ibland vid dessa tillfällen. Speciellt låtarna "Runaway", "Points of Authority" och "Pushing me away". Haha.. I still like most of the songs from Hybrid Theory though.

Gillar ni Linkin Park? Föredrar ni isåfall de gamla eller nyare låtarna?


It's goodbye for a little while. Only for a little while.


















Bilder från avskedsmiddagen i fredags innan vi fortsatte kvällen/natten på Pluto, Västerås. Min moster tyckte att det lät lite väl extremt med "avskedsmiddag" som att vi sa hej då föralltid men eftersom jag inte hittade ett annat passande så får det duga. 13 månader är en lång tid. Som Max sa igår; "Mycket hinner ändras.."

Pic 3+6: Jag, Lina & Lina hade köpt lite avskedspresenter till vår kära Baggoline och gav henne en Sverigekeps med små interna skämthälsningar inuti som hon får bära på stranden i USA, ett ljus med en fin text utanpå för att påminnas om oss under hennes tid i Philly och en fin stjärnberlock från Thomas Sabo med texten "You're my lucky star"... Bara för att hon är vår stjärna. ♥


19 Juni 2010

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har allvarligt haft den värsta "dagen efter" någonsin. Mitt huvud känns nästan som att det blivit överkört och illamåendet verkar inte gå bort. Mamma räddade mig när hon kom hem för några timmar sedan med 2 förpackningar fruktsoppa - det enda jag kan dricka "dagen efter" - så nu mår jag lite bättre.

Ska be mamsing köra hem mig till Lina B strax där jag planerar att dega i hennes soffa till en film. Att vila ögonen på Hugh Jackman känns lockande.... Får se vad hon vill se. Måste bara försöka få in mamma på affären för att köpa lösgodis till oss först... Känner mig (mildt sagt) inte så där jättesnygg för tillfället...


Cassandra, Lina, jag, Bagge och Lina på avskedsmiddagen igår. Fler bilder från kvällen kommer upp här i bloggen när jag kommer hem ikväll. Berättar lite mer om kvällen då också.

Avskedsmiddag för Baggoline coming up

På måndag lämnar Bagge oss för att spendera 13 månader i USA så ikväll är det dags för en sista middag och utgång tillsammans innan hon åker. Jag föreställer mig att det kommer bli sorgligt men just därför ska vi försöka göra det till en kväll vi sent kommer att glömma. ♥

Just nu håller jag på att fixa iordning mig och så fort jag är färdig ska jag hem till Lina B för att sminka henne och ta sällskap med henne till festen. Sent ikväll tar vi bussen in till Västerås där vi ska dansa som aldrig förr på någon av krogarna men innan det ska vi spendera några timmar med att äta gott, skratta högt, spela sällskapsspel (som verkligen är typiskt Bagge), sjunga allsång och mycket, mycket mer.

Håller tummarna att regnet inte kommer tillbaka och att kvällen blir grym. Jag hoppas på att ni får en lika bra kväll som jag hoppas att vi får. Toodeloo!


Blev taggad (på facebook) i en gammal bild från 2006 som är tagen dagen efter att jag, Lina & Bagge kommit hem från Alanya, Turkiet vilket definitivt var en kväll jag aldrig glömmer. Alla vi 4 på bilden kommer vara på festen ikväll och det ska bli jättekul att träffa Elli igen som flydde vår lilla håla för härifrån för läge sedan. Har inte sett henne sedan Ladies Night 2008!


17 Juni i bilder











Igår var jag i Västerås hela dagen tillsammans med lillasyster Lina finis B och mami. Handlade lite hemligheter inför ikväll, ett par byxor, hårprodukter och hjälpte Lina hitta lite smink som jag ska prova på henne ikväll och åt god mat på Di Spagna.

På kvällen så kom Bagge över och för att se Titanic som hon lovat att hon skulle se för första gången innan hon sticker iväg till USA på måndag. Skandal att hon inte sett den än! Grät som ett barn i slutet som vanligt. Förstår inte hur man kan skapa en så fantastisk film. James Cameron är fantastisk!

Quote of the Day



Don't hold back on telling/showing people what/how you feel about them.
If someone makes you feel good or you think that someone looks good,
tell them.

You might cause a smile, increase someones self esteem or even save a life.
Keep this in mind people.


Missy Elliott @ Stockholm Jazz Fest 10











Pic 1: Näääk & Nimo. 5: Calling Max (in Turkey) & Vendela. 3, 4, 6, 8, 9: Missy on stage.

Ima lil tipsy; play along with me








Några bilder från vår förfest på Queens Hotel / Stockholm i lördags innan vi drog ut till Skeppsholmen för att se Missy äga scenen, dricka festivalöl och hoppa i takt till musiken. Jag råkade armbåga en tjej i huvudet (när jag hoppade) och efter det kan jag lova att stod jag still. Haha.. Fick så jäkla dåligt samvete. Annars var det grymt!

Kvällen avslutades på Collage's dansgolv men därifrån har jag tyvärr inga bilder. Tackar Johanna och Jasse för tipset om klubben - vi hade jättekul om man bara bortser från några slisk och den otrevliga DJ:n. Får nog göra ett återbesök!

Kvällens låt: Christina Aguilera feat. Nicki Minaj - Woohoo (..som rubriken är tagen från.)

15 Juni 2010





Ska strax gå nerför gatan till min gamla skola där det idag är skolavslutning. Vendela (Maxens lillasyster) slutar 9:an! Väntar nu bara på att Linis ska bli färdig..

SIDE SWEPT




Möttes av en trevlig överraskning när jag vaknade hemma hos från Lina idag. Våra Special Effects Lashes från NYX/CherryCulture.com hade kommit!

Jag trodde inte att jag skulle äga dessa förrän de kommer till Sverige (om de nu följer med när NYX lanseras här) eftersom de alltid tar slut väldigt snabbt när de kommer in på Cherry Culture men sist hann vi beställa och det hade jag tydligen glömt av totalt. Har velat ha dem sedan Bill gick på Dsquared's catwalk med ett par liknande side lashes; äntligen kan jag prova en liknande sminkning "fullt ut"!

14 Juni 2010 - New week

Did you guys have a good weekend? I definitely did. För rolig kanske för jag känner mig fortfarande inte återhämtad från lördagen. Är fortfarande trött och utmattad/sliten så idag är jag bara hemma och passar på att få lite saker gjorda som jag inte hunnit med tidigare. Hade t.ex. inte skapa recovery discs till datorn så det passar jag på att göra idag. Ska även maila iväg lite bilder till släkt och vänner från olika tillfällen som jag inte hunnit med än - bl.a. bilderna från Milano som jag ännu inte skickat till Essi och Rebecka. (Förlåt!)

Lina kom nyss hit och nu jag ska åka iväg en snabbis för att handla lite innan det blir middag. Hoppas på att bli piggare till kvällen så att jag kan träffa Baggoline men just nu hänger ögonen i munhöjd (känns det som) och kroppen känns misshandlad så vi får se hur det blir. We'll see, we'll see..


På hotellet i lördags


Right now @ Queens Hotel






Pre party på hotellrummet. Jazzfest '10 och dansgolvet väntar!

ALEJANDRO



Ale-Alejandro, Ale-Alejandrooo....  Vad skön den är!  Kan inte säga annat än att videon är grym. Låten kan dessutom vara den som spelas mest från min Spotifylista just nu.

Nu sticker jag iväg till Stockholm för festival, Missy Elliott och party. Hörs imorgon kväll om inte annat. Have a great weekend! ♥

The Front Row


My faves from thefrontrow.


Någon som har ett par 3D-brillor?



I don't... Vilket just nu är synd för jag är väldigt sugen på att se hur detta ser ut i 3D.

Seeing this får mig att längta lite extra till DVD:släppet och dagen då jag ska sitta tillsammans med Lina, Rebecka, Essi, Ida och kanske Hanna med mina Milano-lampor i handen och titta på en av de HUMANOID-konserterna jag var på.. på DVD. Det ska bli kul att få veta om det kommer kännas speciellt på något sätt eftersom jag faktiskt var där i publiken, inne i arenan, i Milano, några meter bakom en av kamerorna som filmade konserten eller om det inte alls blir det. Ni som var där.. Vad tror ni?


Välkommen till Koh Phangan



















Efter cheerleadingtävlingarna i måndags så träffade jag min storasyster och vi satte oss på en jättemysig liten Thairestaurang i Uppsala vid namn Koh Phangan (på Övre Slottsg. 12) som inte bara hade galen inredning med alla små låtsasdjur utan även ett tema som skulle ge känslan av att man verkligen befann sig i Thailand.

Vi satt under ett litet tak av gräs och grenar och njöt av maten till musik och läten från djungeln bland palmer och kokosnötter. Mitt i allt när man åt så kunde det bli "strömavbrott" och börja åska.. för att bara någon minut efteråt återgå till den "lugna djungeln" med mysbelysning. Mysigt var bara förnamnet!

Funderar på att besöka deras restaurang i Stockholm (på Skånegatan 57) imorgon där man dessutom får uppleva känslan av ett monsunregn (genom högtalare). Den restaurangen ska tydligen även vara mycket mysigare, ha lite bättre service och ha snäppet bättre mat. Där kan du kan välja att äta i en hydda, under ett djungelträd eller varför inte i en tuk-tuk?

Från menyn kan jag rekommendera deras "Baby back ribbs"!


MISSY ELLIOTT

Missy has arrived to Stockholm och imorgon kväll ser jag och Lina henne live på Jazzfestivalens stora scen på Skeppsholmen. Det ska blir så GRYMT att få se henne och jag håller tummarna stenhårt för att det inte blir regn. Någon här som ska dit?

Vi har endagsbiljetter till festivalen men är egentligen bara intresserade av att se Missy så när vi kommit fram till Stockholm imorgon så blir det först middag efter att ha checkat in och lämnat väskorna på hotellet och sedan förfest innan vi drar vidare till festivalområdet. Efter Missy så ska vi sen vidare ut för att dansa - antingen på någon av efterfesterna eller så tänkte vi prova någon klubb vi inte testat tidigare. Fick tips om att det finns en som spelar massa R'n'B vilket låter perfekt för oss.. We'll see where we end up!


Västanfors Hembygdsgård























Säga vad man vill om Fagersta men hembygdsgården är riktigt mysig. Här har jag varit med jämna mellanrum sedan barnsben och älskar att gå runt och titta på alla gamla saker och rummen som är inredda som det såg ut förr. Tycker det är mysigt.

Har ni vägarna förbi Fagersta så får ni inte missa det här mysiga stället som ligger i rondellen brevid Shell-macken i Västanfors. Ta en titt i de små stugorna, den lilla teatern på vinden i handelsboden och på godisställningen som var mitt paradis som liten. Jag och Lina kom alltid ut från handelsboden med en varsin godisstrut och varsin tomteklubba i händerna. Haha.. And so I did this time när jag besökte stället i måndags. ;)

Spana in den vackra barnvagnen, den underbara godis-, frukt- och tobaksautomaten och den fina, mintgröna servisen. Mintgrönt och ljusrosa är ju så jäkla fint ihop vid inredning!

Öppet varje dag mellan 10-18


Quote of the Day


- Jag




Jag tycker inte om folk som pratar om pengar som att ens ekonomi skulle definiera hur man är som människa. Hur mycket eller lite pengar man har säger egentligen ingenting hur personen i fråga är.. vilket är det enda som spelar någon roll.

Något man dock inte bör förneka är att pengar är frihet. Med det menar jag inte att man behöver ha flera miljoner utan egentligen bara så man klarar sig och kan röra sig. Det ger en den typ av frihet att kunna göra saker man vill göra, saker man mår bra av, kanske resa/åka bort ibland när man vill eller behöver det även om det inte är till ett annat land.. och även på en nivå kunna visa en del av vem man är genom att kunna att köpa kläder och saker som på något sätt visar sidor av ens innre; ens smak på saker och ting, vad man tycker är fint - utan att behöva vara för materialistisk. Att kunna uttrycka sig helt enkelt.

Please answer this



Name (at least) one thing.

Jag har många saker jag vill hinna göra men om jag ska säga en så blir det utan tvekan att resa till ett land där jag kan träffa schimpanser ute i det fria som Jane Goodall. God I adore her...

Skulle jag dessutom få se dem tillsammans med henne så.. Nej. Ord räcker inte till.
Jag skulle förmodligen gråta av lycka i resten av mitt liv.


UPPSALA 06.06.2010

I söndags följde jag som sagt med Ida till Uppsala och tittade på RM i cheerleading. Sällskapet var förträffligt, det bästa laget vann och innan jag tog bussen hem så avslutade jag kvällen med middag på en thai-restaurang tillsammans med en av mina storesystrar. Dagen kunde inte blivit bättre!



Söta Ida på kebabstället vi till slut satte oss på efter mycket letande efter något matställe som faktiskt var öppet på nationaldagen. Spana in min tallrik "sås med kebab" som jag kallade det. Haha!


Look at this pretty cheerleader we found "backstage". Isn't she adorable?




Rolig som jag är så blev jag helt tårögd innan Rebeckas lag ens kommit ut på scenen och när de väl kom ut så blev jag tvungen att snabbt vifta bort tårarna och blev själv förvånad över min reaktion men jag blev ju så stolt. Haha.. Hon var ju så duktig och fin i sin lilla cheer-dräkt!


Grattis finis! ♥


Haninge Power Cheer & Dance - bäst i Sverige!

8 Juni 2010






08:50 ringde Bagge och väckte mig idag - 10 minuter senare stod jag ute på trappan med joggingskorna på fötterna redo för en morgonpromenad med henne och Lina B.
Riktigt härligt! Dukade fram frukost ute i solen när vi kom tillbaka och följde sedan upp det med att ligga på gården och sola i några timmar till musik med ett gäng byggarbetare som publik. Haha..

Har med andra ord haft en jättemysig dag so far och snart kommer syster och Bagge förbi igen för att fortsätta dagen med filmkväll. Har ni något tips på vad man kan se?

Ever tried ice cream with cyrup?



Har ni ätit glass med sirap på? Om inte så MÅSTE ni prova. Knäckglass är oslagbart till. Onyttigt som bara den men ack så gott. Give it a try!

Spending the National Day among cheerleaders

Imorgon ska jag till Uppsala för att tillsammans med Ida titta på Cheerleading RM och heja på Rebecka som tävlar. Jag kommer till Uppsala strax efter 11 och ska då möta Ida och leta upp något ställe för lunch innan vi beger oss till Fyrishov där tävlingarna äger rum. Hoppas på fint väder så att vi kan sätta oss på en uteservering i solen. Det ska bli riktigt kul att se henne "in action" för första gången och jag känner på mig att det kommer bli en toppendag.

Väckarklockan står på 06:30 och (jag skulle sovit för länge sedan) efter det så är det full rulle ända tills jag kommer fram i Uppsala så hörs gör vi när jag kommer hem igen mot kvällen. Hoppas ni får en bra dag med strålande sol!

P.S. Såg förresten att det är "Kiss a Swedish Person Day" imorgon (enligt Facebook haha) så vi får väl se om jag hittar någon snygging att pussa på i Uppsala... Annars får Ida offra sig. ;) Haha


Jag och Rebecka i Milano för ca 2 månader sedan.


Day 19 - A song from your favorite album



An Deiner Seite från albumet Zimmer 483.


SOARÉ

Ikväll var jag på 9:ornas soaré på tillsammans med Lina och Max m.fl. Hans syster Vendela skötte musiken och hade även koreograferat en av danserna som var med i showen och det ville vi såklart inte missa. Musikmixen som de dansade till var signerad Max.

Det bästa/roligaste var de 5 tjejerna som uppträdde som Backstreet Boys, Vendelas dans, "1 kilo mjöl" (haha!), Spice Girls och när de drev med en lärare på skolan som sorligt nog var ett lika stort skämtobjekt när jag gick där för 6 år sedan. Två tjejer uppträdde även med Monsoon och ni kan ju gissa vilka som jublade högst.

Jag tycker nästan att det är lite synd att jag inte var med på våran soaré när jag gick i 9:an men jag var väl antagligen för blyg och hade med all säkerhet inte självförtroendet då för att våga bjuda på mig själv på scenen så där. Hade det varit idag så hade jag lätt velat vara med och hade absolut kunnat bjuda på mig själv i en sketch eller liknande. Hade jag dessutom haft en grym sångröst så hade jag nog inte heller tvekat att stå på scenen med en mick i handen.



Dying to get one (or two) of those masks!


Besök hos frisören


Hos favoritfrisören igår. Så här het är jag när jag färgar bort utväxten. Pretty, huh?


Resultatet blev bra som alltid när Jessica färgar. Hon är den enda som förstår hur jag vill ha det. Jag är väldigt kall i topparna nu - nästan lite grå - men eftersom den kalla tonen gradvis går ur så startar jag hellre som lite för grå och slipper färga håret om en månad igen då det skulle fått en varm ton (som jag inte passar i) om jag fått ett mindre kallt resultat hos frisören. Blev supernöjd!

Ni är jag bara sugen på att klippa det kortare. Vet dock att jag skulle ångra mig så det får jag nog fundera vidare ordentligt ett tag först.

Quote of the Day



OPI Lucky Lucky Lavender


Nytt i samlingen!

Graduation makeup: Golden olive

Först ut i miniserien är färgkombon som jag har valt att kalla Golden Olive. Den innehåller matt, vitt skugga, en fin skimrande grön-guld-grå färg (som är riktigt svår att förklara.. haha) och lite av en matt, svart för definition och djup. Den här sminkningen är även den mörkaste i miniserien.





How to recreate this look:



Om du väljer att lägga basen före eller efter spelar egentligen ingen roll men ett tips när du gör sminkningar som innehåller svarta eller andra mörka skuggor är att lägga basen efteråt för att slippa fallouts som förstör basen under ögat.

Starta med att lägga en primer över hela ögonlocket och upp till ögonbrynen. Fingret går bra.

Applicera den grön-guld-gråa skuggan på yttre och mittersta delen av ögonlocket (alternativt endast på mittendelen. Gjorde lite fel och hade inte tid att göra om... Skulle egentligen såklart bara lagt den på mittersta för att den svarta skuggan i yttre delen ska kunna fästa bättre och hålla så länge som möjligt. My bad. Do as you like..) med en platt pensel och sudda ut upp mot globlinjen med en fluffigare borste. Jag använde den här skuggan från min BF-palett, pensel nr 103 från Kicks professional och min MAC 217 för att sudda.


Ljusskillnaden beror på att det hann bli mörkare ute - därav det kalla ljuset på 2:a bilden.

Använd en mindre pensel för att applicera en matt, svart skugga i yttervrån och sudda innåt med en lite mer rund borste i samma storlek. Jag anväde mig av en borste från Kicks professional i nr 102 men ett bättre alternativ är MAC 239.

Applicera den gröna skuggan med en smal eller snedskuren pensel under ögat. Ta en smalare pensel och måla med den svarta skuggan längs nedre fransraden - inte lika långt ut/ner som den gröna.

Lägg en matt, vit skugga på inre delen av ögonlocket och sudda lätt uppåt och även ihop med den grön-guld-gråa skuggan både över och under ögat. Ta samma vita skugga med en större, fluffig borste och lägg under ögonbrynet, sudda ut (så den inte är kritvit) och jämna ut eventuella kanter.

Måla sedan eyeliner längs övre fransraden och säkra med en svart skugga med hjälp av en snedskuren pensel. Make Up Store's snedskurna är bra. Avsluta med mascara och läppglans i en neutral färg. I'm wearing Make Up Store's lip pencil i "Neutral" efter attförst  ha suddat ut läpparna en aning med hjälp av concealer. MAC Slimshine Lipstick i färgen "Bare" på det för en gnutta färg.

Never Say Never feat. Jaden Smith

Jag är inget stort fan till Justin Beiber (och inte av anledningen att jag tycker han är hemskt dålig utan helt enkelt för att jag inte hört mycket med honom) men när Lina berättade att min lilla favorit - världens vackraste barn - gjort en musikvideo med honom så var jag TVUNGEN att se den.

Han är ju så jäkla charmig och söt så det är galet. Skrattade högt när jag såg att han fått lite av "wannabe gansta"-stilen (dåligt förklarat) á la Omarion och Bow Wow eftersom jag för länge sedan slog vad om han skulle få den förr eller senare. Haha.. Han kommer dock undan med det. Still wish this little cutie was my child.

 


Graduation makeup series

Efter att ha fått en förfrågan om att göra en makeup tutorial på en look som passar till skolavslutningar vilket jag tyckte var en superié så tänkte jag göra en miniserie med skolavslutningsinspirerade looker ifall någon behöver tips eller inspiration så här i student- och skolavslutningstider.

Tack till Leo för kommentaren som gav mig idén!

Givetvis kan man ha precis vilken typ av sminkning man vill men det man kanske ser på de flesta är en relativt ljus sminkning i ganska naturliga färger utan att vara för tråkig. Jag har redan några idéer på färger men har ni några speciella önskemål om färger eller kanske har sett en sminkning på bild som ni tror skulle passa till detta tema och vill att jag ska försöka återskapa så lämna en kommentar till det här inlägget.

Meningen var att jag skulle visat den första sminkningen i det här inlägget (och egentligen tidigare idag) men det blev långt så jag tar det i ett separat inlägg och publicerar det direkt jag vaknar imorgonbitti istället. När slutar ni skolan förresten? Redan slutat?


A lovely summer day in June








Bilder: jag. (Från idag.)

GLOBEN 04.03.2010 by Olivia



Lina fick några bilder skickade till sig från en söt tjej vid namn Olivia som fått med henne på några bilder från Globen innan konserten den 4:e Mars. Jag tycker att det är jättekul att hitta sig själv på bilder från events eller konserter som denna och roligt nog så syns även jag, Johanna, Elvira och Tillan på några av bilderna hon var snäll att skicka.

Bilder: Olivia


The definition of Adorable

Idag hade jag en mysig eftermiddag på altanen i solen med mamma, laxmackor, ett glas vin & goda jordgubbar. Miss K kan verkligen få mig att skratta. Hon har fantasi och uppfinningsrikhet utöver det normala och den här gången så var det hennes egengjorda lilla parlör med "låtsas-italienska" till min morbror och hans fru som snart
ska åka på en bussresa till Italien som vi skrattade mest åt. De ska tydligen bo i Bergamo som var staden vi flög till och från när vi skulle till Milano i April och det fick mig självklart att tänka tillbaka på resan och hur fint det faktiskt var. Skulle vilja visa henne Milano någon gång.

Nu är det dags för lite sömn. Imorgon kommer det upp något för er som har student eller skolavslutning framför er. Bis dann!


Haha.. I couldn't resist to post this picture. This just got be the definition of Adorable.


Birthday celebration 29.05.2010












Day 18 - A song that you wish you heard on the radio

Acutally.. Any song by TH. Håller tummarna att Dark Side of the Sun spelas några gånger när singeln släpps nu i sommar (även fast jag föredrar den tyska versionen).

Vem är nyfiken på videon?


TK i Jäähalli, Helsingfors den 7:e Mars. Photo: me.


RSS 2.0