Vi hörs igen nästa år!



Imorgonbitti flyger vi ner till Tyskland men resan börjar redan inatt. Jag ska bara skriva upp några adresser och ta en dusch, sedan ska jag äntligen få några välförtjänta timmars sömn. Har stressat så mycket ikväll att jag nästan svimmade vid ett tillfälle.. men snart får jag sova och ladda om så jag orkar vara vaken tills imorgon natt. Härligt.

Just nu sitter Max, Stefan & Pade förmodligen och förfestar på hotellrummet i Hamburg. De ska också fira nyår där och har samma hotell som vi. Kanske stöter vi på dem i korridorerna!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år & hoppas att ni har det super tills vi hörs igen. Hugs & kisses! ♥

BLACKGROUND New Years Eve make up

Tanken var att jag skulle göra 2-3 stycken olika tutorials med nyårssminkningar men eftersom jag inte alls hade så mycket tid som jag trott så hinner jag tyvärr bara med en kort nu.

Resultatet blev inte lika bra som jag tänkt eftersom jag gjorde den snabbt men kanske finns det någon som drar nytta av den ändå. Om inte så tröstar jag mig med att jag kommer kunna bjuda på många fler tutorials i början på 2010 - den nya kameran tar nämligen mycket bättre närbilder! =)


Här är i alla fall sminkningen jag tänker visa nu. Bilderna jag använde är tyvärr lite suddiga men förhoppningsvis har ni överséende - och som jag sa; de framtida bilderna kommer ha mycket bättre skärpa.

Ett tips när du gör sotade ögon är att göra basen under ögat efteråt (alltså när du är klar med ögonsminkningen) eftersom den mörka skuggan annars lätt kan fälla och förstöra basen.




Bild 1: Först använde jag MAC "Blackground" Paintpot över hela ögonlocket och suddade uppåt med fingret. (Skulle varit högre upp men whatever, det blev inte så nu..). Kanterna behöver inte vara perfekta eftersom vi kommer sudda ut dem med skugga och en fluffig pensel senare.

Bild 2: Sedan applicerade jag "Darkness" Eyedust från Make Up Store ovanpå krämskuggan från MAC med en platt pensel och suddade ut kanterna uppåt och utåt med en lite fluffigare.

Darkness är en svart skugga som passar bra till nyår eftersom den även innehåller massor med glitter. Den kan dock fälla lätt medan du applicerar den så se till att antigen ha en bad den kan fästa på och dutta på den eller ha t.ex. en pappersbit under ögat så det inte fastnar på huden. Hur långt in ni vill ta skuggan är helt upp till er själva beroende på hur mörkt ni vill ha det och vad ni tycker passar er. Som ni ser hade jag inte riktigt ända in av den simpla anledningen att jag inte passar i det.



3: I kanterna & globlinjen använde jag en mörkgrå, skimrande skugga från min 124-palett från BF-Beauty.


4: Jag sprutade på lite "Fix +" från MAC på en pensel, doppade penseln i Darkness och applicerade ovanpå ögonlocket. Fix plus gjorde skuggan mer intensiv och innan det torkat helt så suddade jag ut kanterna med en fluffig pensel. (Hinner det torka så är det svårt att sudda ut snyggt.)

5: Därefter tog jag samma (Fix Plus + Darkness. Har ni inte de så går det lika bra med en svart skugga eller svart kajal som ni suddar ut) på en smalare pensel och drog på den nedre fransraden, tog svart kajal för att göra det mer intensivt och tog sedan flytande eyeliner på övre fransraden. Applicera sedan mascara.



6: För en ännu mer intentiv look så kan du sätta på löslgonfransar. Om jag får komma med ett förslag så rekommenderar jag nr 116 från Ardell:


7: Läppfärgen är ett eget mix. Använde ett ljusrosa läppstift blandat med lite concealer och toppade sedan med att blanda två läppglans. Ett mer nude-aktigt och ett mer glittrigt. Ta det ni har och mixa lite tills ni får resultatet ni vill ha.

Ett annat alternativ är att addera lösglitter (t.ex. silver) ovanpå ögonskuggan och köra på matta läppar (d.v.s. inget glans eller glitter). Blir också väldigt snyggt och passar mer än perfekt till nyår! =)



Packar

Hej & hå! Packningen pågår för fullt här hemma. Inatt åker vi!

Eftersom det sket sig med skjutsen till flygplatsen och ingen annan ville ställa upp så måste vi nu åka buss från Västerås till Stockholm kl. 05:00 inatt och därifrån ta flygbussen till Nyköping vid 07:00 imorgonbitti. Ja, jag är lite bitter eftersom jag tycker att någon kunde ha ställt upp men nu är det som det är och ingen idé att gräma sig över det. Jag har ju i alla fall lärt mig något; att jag vet vilka som är värda att ställa upp för i framtiden. Alltid lär man sig något! =)

Eftersom vi måste åka härifrån strax efter kl. 4 inatt så ska jag försöka fixa klart allt nu på dagen och försöka somna redan vid 5-6 på eftermiddagen så jag orkar upp inatt för att fixa mig innan avresa. Eftersom vi sedan komer att vara vakna till imorgon natt så är det med andra ord inget alternativ att vara uppe hela natten.

Har massor att göra innan vi åker så jag ska fortsätta här. I'll talk to you later! ♥


Köpte ny concealer och nytt puder när jag var i Västerås i söndags så nu kan jag andas ut över det i alla fall. Recension på produkterna kommer efter Hamburg när jag provat dem ordentligt.


Har även fått mina nyårsskor "indansade" av någon brutta med snygga ben så nu är de redo att användas. ;) Haha

Q&A


Q: Hur har du lärt dig att sminka så bra? Har du några drömmar om att bli makeup artist?
A: Först och främst; tack! Jag är självlärd och har bara testat mig fram, försökt återskapa looker från YouTube, kändisar m.m. Nej, jag tror att jag redan hade gått en utbildning och jobbat som det nu om make up artist varit mitt drömyrke. Jag skulle absolut kunna tänka mig att ha det som ett yrke på sidan av men inte som "huvudyrke". Även fast jag tycker att det är otroligt roligt, det ger mycket att få höra att man är duktig och att de man sminkar blir nöjda så känner jag ändå att jag inte bara vill vara "make up artisten" och inget mer. Känns för ytligt/obetydligt för att vara jag. Men ja, som jobb på sidan av.. Visst!

Q: Min ögonskugga sitter inte kvar hela dagen och jag undrar hur jag kan göra så den sitter kvar längre. Tips??
A: Använd en primer under ögonskuggan för att få den att fästa bättre. Testa Urban Decay Primer Potion! Finns exempelvis att köpa här.


Q: Har du kollat nå ställen att festa på i Hamburg? För du brukar ju vara bra på att hitta ställen :D (tänker på White Trash)
A: Bra? I am THE best at it! Haha, nej men.. Well, det fanns ju några förslag på pappret du hade skrivit ut. Kan ju kolla om någon av dem är bra. Sen har vi ju alltid strippklubbarna på Reeperbahn. ;) Haha


Q: Använder du volume master? :)
A: Jag är säkert otroligt efter nu men jag vet ärligt talat inte vad det är för något. Berätta gärna! :) Något jag borde testa?


Q: Jag har två frågor om TH: Hur många autografer har du fått av dom och om du måste välja mellan Schrei, Zimmer 483 eller HUMANOID, vilken skiva är bäst tycker du?
A:
Jag har 5 st autografer från Tom, 5 från Bill, 5 från Georg och 3 från Gustav. Sedan måste jag välja Schrei eftersom de var de första låtarna jag lyssnade på och därmed de låtarna som gjorde att jag fastnade för bandet. Zimmer 483 hade inte släppts än då men kommer på andra plats. Zimmer 483 Tour 2007 = ♥.


De första och andra autograferna jag fick sitter uppe på väggen.
(Och btw, ni som var på signeringen på Bengans vet ju hur man freakade ur när man såg fingeravtryck från silverpennorna på Scream-fodralen. Haha!)



Tredje gången. Här var inte Gustav med. Hjärtballongen är från ett annat tillfälle (=avslutningskonserten i Essen.)


Q: Vad använder du för parfym?

A: Jag har flera olika och varierar både efter humör och tillfälle men just nu använder jag Escada Magnetism mest. :)


Q: 10 snabba? (A: Sure!)
Social - Osocial
Morgonmänniska - Nattmänniska
Fönar håret
- Fönar inte håret
Stockholm - Göteborg
Cider - Vin
Rött hår - Svart hår
Blondt hår
- brunt hår
USA - England
Silver - Guld
Byngyjump - Skydiving
..Inget av dem.  Vill aldrig prova och förbjuder mina nära att testa p.g.a. alla risker. Haha





27 December

God morgon! Jag vaknade strax efter 8 på strålande humör och nu är jag redo för en förmiddag bland butiker. Ska in till Västerås med mamma för lite ärenden, bland annat byta en kamera och kolla efter lite smink jag behöver till Hamburg. Och lunch såklart. Ska föreslå Burger King - my beloved King Wings, here I come!


Jag tillsammans med Cookie, Fia och Bagge i fredags på Viking. Det blev en roligare kväll än väntat!

Den här måste jag se!



Åh! Såg att världens finaste unge har gjort en film med Jackie Chan. Lycka! I've got to see this one!

Från mig till er alla..

Nu väntar släkten, julmat, Kalle & hans vänner, Karl Bertil Jonssons julafton och alla andra härliga traditioner. Det enda som saknas är Arne Weise! Jag önskar er en riktigt underbar julafton hur ni än har valt att fira den. God jul! ♥


"Wake up, wake up! It's Christmas!!"

GOD JUL allihopa! Lina väckte mig nyss och vi ska börja julaftonsmorgonen med att koka gröt och se del 24 av Mysteriet på Greveholm. =) Är på toppenhumör trots att jag bara sovit i 5 ynka timmar. Men samtidigt.. kan man vara annat än glad på julafton?

Middagen igår kväll var mysig. Ja, förutom när Famous (voff) började hugga efter min arm med sina sylvassa tänder. Blev riktigt rädd (och var nära att börja lipa där ett tag, haha) och resten av kvällen höll jag mig borta från honom. Förövrigt så åt vi gott, lekte lekar med Linus och jag blev minst sagt chockad när jag fick höra att min låtsaspappas vuxna son skulle gått på Tokio Hotel konserten som blev inställd förra året. Förvånad var bara förnamnet. Kom också att tänka på Tillan när hans flickvän berättade om sina bravader som Bon Jovi-fan. Hon hade sju konserter på minnet och stod bl.a. längst fram vid kravallstaketen på en av konserterna som rymde över 30 000 pers om jag minns rätt. 35 000 kanske det var. Vilken känsla!

På tal om TH så kan jag självklart inte låta bli att fundera hur de spenderar den här dagen. Hoppas i alla fall att de får en faktastisk dag. Själv har jag fått inte mindre än två smärtsamma kompisar mellan mellan näsan och munnen (och täckstiftet är slut. Tummen upp!) men det löser sig nog! Nu ska jag sätta på julmusiken här och slå på spisen. Julgröten väntar!


Candy Cane nails

Just nu är mina naglar inspirerade av polkaris-ränder! Själva designen gör sig bättre på längre naglar men jag ville inte låta mina korta stumpar stoppa mig. Vad tycks?



23 December

En dag kvar nu bara! Jag känner mig som ett litet barn, det pirrar i hela kroppen. Jag och Lina hade en liten mini-julafton här hos mig igår med julmat och paket. Jag kunde inte låta bli att ge henne ett i förväg och det verkade hon inte ha något emot. Haha..

Just nu sitter jag och sminkar mig. Ska strax klä på mig, hämta upp Lina och åka hem till vår låtsaspappa där det blir julmiddag tillsammans med hans barn idag. Ska bli kul att träffa dem igen och speciellt underbara lilla Linus som alltid är lika blyg i början med efter ett tag vill att man ska "flyga flygplan" till armarna går av. Haha, han är så söt.

På tal om julmat så kom jag att tänka på hur länge sedan det var jag var på julbord. Flera år sedan! Why? Nästa år ska jag bjuda hem massa tjejer till mig på julmiddag, det har jag bestämt redan nu. Jag har ingen aning om var jag är/bor om ett år men det skadar väl inte att preliminärboka i god tid menar jag. Haha ;)

Nej, tillbaka till sminket nu...




Lashes, lipsticks... and You.



Som ni ser så består min önskelista mestadels av make up men snygga smycken och favoritparfymen finns också med. Högst upp på listan står det kamera och det är egentligen det enda jag verkligen behöver. (OCH en extern hårddisk!! Nej, jag har inte köpt en än.) Behöver en bra för att kunna föreviga resan till Hamburg, till kommande sminkguider.. och givetvis till Tokio Hotel-konserterna framöver! =)

Önskar ni er något speciellt i år? Finns det kanske något ni vill ha lite extra mycket?

Jon Kortajarena














 


Only two days away

Kan ni fatta att det bara är två dagar kvar till julafton? Inte jag. Jag har inte ens slagit in mina julklappar än. Märkte igår att jag råkat köpa "en för mycket" till Lina (eftersom vi brukar säga ett antal vi ska köpa åt varandra) men hon blir nog bara glad. Känns bra att jag redan har växlat in pengarna jag ska ha med mig till Hamburg eftersom jag förmodligen annars bara skulle gjort av med dem på ännu fler julklappar. Men nu har jag i alla fall så det räcker (även fast jag skulle vilja ge hur många som helst) och allt annat är färdigt inför julafton så nu är det bara att njuta.

I år kommer jag att fira hemma hos en av mina morbröder tillsammans med kusiner & släktingar. Precis som jag vill ha det. Att, omgiven av människor jag tycker om, njuta av den goda julmaten samtidigt som julmusiken strömmar ur högtalarna på en behaglig nivå.. och sedan samlas framför Kalle innan det är dags att se ansiktsuttrycken när alla öppnar sina julklappar. Det är så jag vill ha det. Och det bästa för i år?.. Mamma fick halva dagen ledig! ♥




Vad föredrar ni?


..med eller utan mandel/nötter?

Personligen så föredrar jag lite mjukare knäck utan mandel. Delvis eftersom jag är allergisk mot mandel och dels för att jag inte gillar det. Om knäcken är för hård tycker jag dessutom att smaken försvinner lite på något sätt.

Resten av min familj gillar hårda så när mamma råkade göra lite för mjuka (för hennes smak) för ett tag sedan så gjorde hon istället nya, hårdare och över blev två stora brickor med härligt mjuka knäck som bara väääntade på att någon skulle äta upp dem. Jag tänkte att "man måste väl ställa upp för familjen".... ;)


Flashbacks!

Jag hörde Beichte på Tokio Hotel Radio för en stund sedan och flippade totalt. Kom att tänka på ett av mina gamla favorituppträdanden med killarna på The Dome (som jag säkert skrivit om förut) och började sjunga med för fullt & rocka loss här hemma. Haha! Och även fast det inte är live så blir jag fortfarande så jävla glad när jag ser videon. ♥


På tal om "katt-tjuvarna"...

Jag och Lina var precis över till dem för att försöka intala dem ännu en gång att han faktiskt är våran katt och inte deras. De menlösa blickarna och förmågan att inte kunna ha en vuxen konversation (eftersom de faktiskt ÄR - inte för att vara elak utan endast för att berätta fakta - lite efterblivna) fick mig att inte kunna vara elak utan återgå till "snälla Ida" som lugnt försökte få dem att förstå felet och förklarade hur tråkigt jag tyckte att det var att behöva påpeka detta en gång till.

Får se om det ger resultat denna gång. Jag tvekar på det eftersom de ljög och sa att de inte visste om han var där inne nu även fast mamma nyss sett honom sitta i deras hall (då ytterdörren var öppen när hon stressade iväg till jobbet) men ger dem en chans till. Jag tycker att man inte borde behöva vara elak för att dem ska förstå - för även om man är det så förstår dem inte allvaret.

Vad ska man behöva göra? Vi kan ju inte tvinga honom att bli innekatt eftersom han varit utekatt i 11 år - det vore djurplågeri.

Äh, jag släpper det där nu. Max & Lina kom hit lite tidigare än väntat så jag ska sätta igång med maten. Vi ska ha en mysig fredagsmiddag hos mig ikväll. Till/efter det blir det en film! =)

Den svarta pälskragen


Jag har aldrig riktigt varit mycket för päls.. men när jag fick syn på den här svarta pälskragen så kom jag direkt att tänka på Bill i Automatisch-videon och innan jag visste ordet av det så hade jag betalat för den.

Att det blivit så populärt med päls gillar jag inte riktigt eftersom jag tycker det är tråkigt att se ut som alla andra även fast trenderna ibland är snygga -som kedjor och nitar. Men som sagt... Till rätt grejer kan det bli snyggt!

Idioter!

Varför tar man en katt när man vet att den redan har en ägare? Varför släpper man frivilligt in den i huset gång på gång när att man blivit tillsagd på skarpen att INTE släppa in den (alternativt kasta ut den om den springer in av sig själv)? VARFÖR är det så jävla svårt att fatta vad vi säger?

En grannfamilj (som alla är vuxna) envisas med att ta in våran äldsta katt till sig hela tiden och det spelar tydligen ingen roll att man säger till för orden går in i ena örat och ut genom andra innan de hunnit fastna i hjärnan.

Våra katter är otroligt speciella för både mig, Lina och mamma och båda två betyder obeskrivligt mycket för oss. Vi ger dem självklart mat varje gång de kommer in/vill ha (båda är bra på att visa det tydligt) och tar hand om dem som en kattägare ska men uppenbarligen så tycker de att den äldsta (Lina's) behöver deras omsorg också. (Om de någonsin tar in MIN katt... Då är det krig. Honom rör man inte.. och jag är så allvarlig man kan bli.)

Jag har verkligen försökt att ha tålamod med dem eftersom jag vet att de är "lite speciella".. men jag kan inte bara stå och se på när de gång på gång ignorerar vad jag säger och fortsätter att ha honom som "deras" som om vi aldrig sagt åt dem.

Jävla MISSFOSTER.

18 December

Vad är det med mig & konstiga drömmar? Den jag hade inatt slog nog fan rekord. Jag gick omkring ensam i ett trasigt, svartvitt Tyskand med en karta i handen efter att ha lämnat Lina vid ett utomhusbad där hon och massa konstiga varelser badade i en pool av människor. Besökte ett förfallet McDonalds där Lina väntade på mig brevid några TH-fans som gick omkring och letade efter TH bland skräp och trasiga möbler. (?)

This makes no sense whatsoever.

Här hemma är det full fart just nu. Jag håller på att fixa iordning mig lite för om två timmar får jag middagsgäster!


På väg hem från Västerås igår

Jag har hittat min frisör!

Jag är så jäkla glad. Jag har aldrig blivit så här nöjd! ÄNTLIGEN har jag hittat en frisör som förstår mig precis. Inga fula kanter, inte fel färg och absolut inte för lite slingor. Nu är det slut på att ränna runt till nya frisörer varje gång och ni anar inte hur lättad jag känner mig. Allt gick på nästan 1500 kronor men det var det värt!


Nu förvärrar visserligen den gula belysningen hårfärgen men här är i alla fall en "före"-bild.


Och så här såg det ut när hon var klar!


Jag är supernöjd!

Wish me luck!

Nej, jag är inte mindre nervös idag. Men jag antar att det inte kan bli värre än vad det är nu..... Eller? Tänk så kommer jag ut från frisören helt gråhårig (av för mycket askblond färg)? Hahaha. Det vore i och för sig bättre än att bli gul i huvudet men jag hoppas verkligen tummarna att den här vet vad hon gör.

Idiotiskt egentligen att de går efter betyg när de antar folk till frisörutbildningar på gymnasiet. Vad har betygen i grundämnena med talang för hår att göra? Att hålla på med hår är precis som med make up - man måste ha lite medfödd känsla för det. Det räcker inte med att bara gå en utbildning och sedan tro att man är en talangfull make up artist/frisör. Dessa personer håller oftast fast vid vad de blivit tillsagda av sin lärare på skolan vilket sedan syns tydligt i deras arbete. Det blir med andra ord enformigt & tråkigt. Synd - men sant.

Nu ska jag gå ner och ta en lång frukost med nybakat bröd och sedan gå iväg till tåget mot Västerås för att få det här överstökat. Ska möta Lina också. Hon följer med som stöd/sällskap och efter jag fixat håret ska vi gå några timmar på stan. Jag har några julklappar kvar att köpa och ska också passa på att växla pengar till Hamburg.

Håller tummarna att tjejen som ska ta sig an mitt hår har den där "medfödda talangen" för hårfärgning. Önska mig lycka till nu!


17 December


God morgon på er! Jag tänkte börja dagen med att öppna en frågestund här. Jag kom på att det var ett bra tag sedan jag hade en och tycker att det vore kul med lite frågor - även fast det bara är lite på skoj. (Jag menar.. Det är inte så att jag förväntar mig 50 frågor eftersom det bara är att lämna en kommentar när som helst om ni vill fråga något - ni hade med andra ord kunnat gjort det redan om ni hade velat fråga något - men jag ser det som en kul grej bara.) Hoppas att ni tycker detsamma.

Svåra frågor, lätta frågor, bra frågor, "ovärda" frågor, frågor om smink, musik eller åsikter - alla frågor är välkomna. Och det inte är på dödligt allvar så låt inte bli att kommentera bara för att du inte kommer på en originell fråga. Som sagt, det är bara en kul grej!




Nervositet och beslutsångest är ingen bra kombo.

Imorgonbitti ska jag upp tidigt och göra något jag inte gjort på länge, nämligen klippa & färga mitt hår. Hur jag ska klippa mig är redan bestämt och det tror jag kommer bli bra men ni anar inte hur nervös jag är över att färga det.

Jag försöker att bestämma mig hur jag ska färga för att få bästa resultat men det är så svårt. Just nu är min hårfärg väldigt ojämn (ungefär halva är i min riktiga färg och den nedre halvan är i en varm, blond ton..) så jag funderar om jag först ska färga hela med en basfärg i någon nyans ljusare än min originalfärg och sedan ta massa ljusa slingor i det eller om jag ska köra på en askblond färg i hela håret på en gång. Aaaaah, hjälp mig!

Jag passar inte i varma toner så länge jag inte har en fin sommarbränna (vilket jag inte har just nu) och inte heller för ljust. Jag vill inte ha för mörkt men samtidigt så måste min riktiga hårfärg synas lite för att det ska se bra ut till min hudton. Förstår ni vilket krångel det här är? Haha.. 




Jag måste erkänna att jag fått lite "frisörskräck" på grund av alla tidigare misslyckanden. Det blir alltid antingen fel färg, för lite slingor eller massa kanter längs hårfästet. Gud, kunde jag möjligtvis vara mer nervös än jag är just nu?...

Nej, jag ska sluta grubbla över det här nu och istället få många timmars sömn så jag orkar upp imorgon. God natt allesammans!


(Bilderna är lånade från Google)


INSPIRATION


De mörka läpparna, den mossgröna baskern, solbrillorna och håruppsättningen tillsammans med den vita färgen som Rihanna har på jackan i musikvideon till "Hard" blev en förträfflig kombination. Håller ni inte med mig?

Jag har länge gillat hennes stil (med några undantag) och har även börjat få upp ögonen för hennes make up artist på senaste tiden. Hon vet verkligen vad hon gör när hon väljer färger åt Riri. Inspiration!

Vill du också se en sneakpeak av musikvideon som förväntas släppas nu på fredag så klickar du bara på bilden.


Helvetes jävla fa-an...

Det här är ju så typiskt livet så det är inte sant. Ska det jävlas så gör det det där det känns.

Min dator har raderat allt innehåll i just det viktigaste word-dokument på min dator. Bara så där, helt av av sig själv. Jag skriver jättemycket (påminner om en film där en kille måste skriva hela tiden för att inte bli galen av alla sina tankar. Jag är nästan som den svenska versionen av honom) så det där dokumentet var som mitt "klotterplank" där jag skrev ner allt från tankar, saker jag ville blogga om senare,
en fanfic jag höll på att skriva och bitar av låttexter till länkar & viktig information om olika saker.

Jag försöker låta bli att haka upp mig på sådant som egentligen inte spelar någon roll/förändrar ens liv till det värre - och visst, det är väl egentligen "bara ett textdokument" och inte heller så att mitt liv hänger på det - men det känns bara så bortkastat med all tid jag lagt ner på det när det nu är borta. Det skulle ärligt talat göra mindre om tre måndader ur bloggen försvann. Dokumentet var tusen gånger mer personligt.

Jag vet inte vad jag ska göra men får hoppas att det "kommer tillbaka" på något sätt. Det står fortfarande att dokumtentet är samma storlek som när all text var i det men när jag trycker upp det så är det bara vitt. Och ja, självklart har jag testat markera allt - som inte finns - och ändrat textfärg för att kolla ifall det kanske ändrats till vitt eller nåt...... Men nej... Inget fungerar.

Jeanette, kan inte du vara snäll och kolla om det går att "återställa" dokumentet på något sätt nästa gång du kommer hit?


Ännu en läxa lärd; skriv alltid ner viktiga saker i kollegieblock istället för word-dokument.




My new favourite lipstick



..heter Brave och kommer från MAC. Passade på att handla lite där när jag var i Stockholm i måndags. Jag ville ha en färg som framhäver min naturliga läppfärg med en liten, liten nyanskillnad och det jobbet klarade den här perfekt. Att det sitter som sten drar inte ner betyget heller.

Jag älskar det redan men oroar mig lite för att det nu kommer ta slut på nolltid.
Hmm. Jag tror att jag ska köpa ett nytt som backup nästa gång jag åker dit så jag i alla fall är säker ett tag framöver. Hehe


Färgen ser lite mer rosa ut på bilderna än vad det är i verkligheten. Pris: 180:-


World Behind My Wall

Igår släpptes musikvideon till TH's "World Behind My Wall" och nu finns också videon till "Lass Uns Laufen" uppe på deras hemsida. Jag tycker att båda är jättefina, passar väldigt bra till budskapet i låten och alla backstageklippen får videon att påminna om "An deiner Seite/By your side" som jag älskar...

Jag kan inte säga annat än att jag älskar den här också. Vad tycker Ni?




Klicka på animationen (som jag nyss satte ihop) för att komma till den engelska videon

Yesterday

(Ja, vad jag tjatar... men) NU är det äntligen jul på riktigt här hemma! Alla tomtar, änglar & julprydnader är på sina platser och det är vad jag ägnade mesta delen av gårdagen till. Granen är också klädd så nu behöver jag bara sätta mig ner och slå in alla julklapparna. Vill ge dem redan nu! Fick, på tal om det, något ryck och ville gå runt och dela ut julblommor igår kväll. Kanske till vänner också.. men det var framför allt människor jag egentligen inte känner som jag tänkte på. Haha, jag kanske borde göra det? Sätta ett leende på folks läppar är ju aldrig fel menar jag. =)

Passande nog så kom det snö igår också. Otrooooooooooligt mycket snö. Men jag klagar inte - hoppas bara att det håller i sig till julafton. Sedan får det mer än gärna försvinna för min del.

Och om ni undrar varför jag inte uppdaterade när jag kom hem i förrgår som jag sa att jag skulle så är det för att min kära dator inte riktigt ville samarbeta med mig varken igår eller i förrgår. Borde ju vid det här laget vetat bättre än att skriva så eftersom det ofta är just då den inte fungerar men fick till slut in lite bilder och tänkte nu försöka sätta ihop några inlägg medan den väl fungerar.
Dear Santa.. Give me a new one!




Brukar ni ha mycket prydnadstomtar vid jul? Hos oss hittar man dem överallt. De sitter i blomkrukorna, klättrar på lampor, stickar ovanpå TV:n och håller en sällskap på toaletten. Bland annat. Haha.. Man möts av dem överallt.

I år fick jag det till 77 stycken tomtar här i huset (jag sprang runt & räknade alldeles nyss, haha) men då har jag inte räknat med ljushållarna som innehåller fler än 1, kylskåpsmagneterna och småtomtarna på kökslampan. Haha..




Tände även några ljus för bortgångna, oförglömliga personer. Ett av dem för Marilyn. ♥


Destination Stockholm

God morgon, god morgon! Den här morgonen är jag uppe tidigt. Strax före kl. 10 ska jag och Lina bege oss mot huvudstaden för att handla julklappar (och lite presenter till mig själv, hehe) och eftersom ingen av oss orkar komma hem sent ikväll så vi åker dit onödigt tidigt istället. Jag håller på att svimma efter fyra timmars sömn men har i alla fall lyckats vakna i tid så nu slipper jag stressa. Härligt.

En god frukost tänker jag i alla fall hinna avnjuta innan jag börjar fixa iordning mig så nu ska jag dra upp Lina, dra på mig stora, varma kläder och gå ner. Vi hörs i eftermiddag när jag kommit hem!


Jultraditioner

Idag är det julstämning på hög nivå här. Lina & jag tittade på fyra avsnitt av "Mysteriet på Greveholm" direkt efter att vi vaknat och ska nu strax fortsätta dagen hemma hos Lina tillsammans med mamma. Vi ska laga middag, julbaka och sedan se avsnitt 13 av Mysteriet på Greveholm, samma avsnitt av Pelle Svanslös (love!) och till sist se våran årliga julfilm; Mupparnas Julsaga. Haha, vi ser den varje år och älskar den lika mycket allihopa. Den är ju underbar!


Mysigare julfilm får man leta efter!


(Och ja, förlåt, jag vet att jag använder ordet "mys" och "mysigt" i ungefär varenda inlägg.... men så här till jul beskriver det ju känslan så braaaa. Tycker ni inte? Haha)


Skandal!

Jag fick precis veta att Max's mamma inte sett Titanic (vilket INTE är acceptabelt) så nu tar jag filmen under armen och traskar hem till henne där hon, Max & Lina väntar och ser världens bästa film med dem. Måste ta med mig nåt att äta också.

Ha en bra lördagkväll! ♥


Veckans mest spelade låtar







IDOL-finalen

Såg ni IDOL-finalen igår? Efter att ha tagit en sväng förbi Konsum och handlat ost- och skincrepes till kvällen så satt och jag mamma bänkade framför TV:n. Jag höll på Erik men tyckte faktiskt att Calle förvånade lite i finalen och gjorde sin del bättre än Erik gjorde sin. Mamma blev lite besviken eftersom hon hade velat ha Calles version av vinnarlåten (är det någon om den går att få tag på i alla fall?) men jag tycker att rätt man vann. Tror jag. Jo, jag höll ju på Erik.... men ändå, så här i sista sekunden så känns det nästan som att Calle kunde ha vunnit och fått skivkontrakt - vilket Erik med 150% säkerhet skulle komma att få ändå.

Men vad tycker Ni? Var det rätt man som vann?



Förresten.. Johanna (killuadusk.blogspot.com) - jag kan inte kommentera på din blogg! Vill svara men det fungerar inte att kommentera för mig som inte har blogspot eller nåt av de andra alternativen man tydligen måste ha. Kan man fixa det på något sätt? Har du stängt av funktionen att kommentera med namn och webbadress?..

Hi. I'm Ida.. and I'm a nail polish addict.

Igår var jag på stan nästan hela dagen och hittade bl.a. några snygga smycken. T.ex. ett tjockt, kort kedjehalsband som jag länge velat ha och ett par snygga örhängen med olika kors på. Love them. Blev även ägare till sju nya nagellack (+ ett topcoat) och lite extra lycklig när jag hittade tre stycken med smal applikator som jag hittills bara hittat på utländska webbutiker. Wiihooo!



Jag är svag för nagellack som skiftar färg beroende på ljus - som detta från Mavala i nummer 252, "Black Velvet". Det har ett mörklila skimmer som tyvärr ser blått ut på bilden. Blev dock lite besviken på just den här eftersom det - för de som inte vet att den ska skimra i lila - ser helt vanligt svart ut på nageln. Kanske beror det på att jag tittade i fel ljus.. men jag tycker att det borde synas lika bra i ljuset från en glödlampa som i dagsljus. Får testa i dagsljus och se om det blir någon skillnad...


Hittade ett snyggt, hudfärgat lack från Viva la Diva. Man ska inte underskatta sminkmärken förrän man provat dem och förutom att det krävdes 3 lager för att jag skulle bli nöjd så blev resultatet (ser mycket bättre ut utan blixt) väldigt snyggt till slut. Funkar för mig!


Finally (!) kan jag göra polkagrisnaglarna, blixtarna och alla andra looker jag velat testa, så mycket lättare nu med den smala applikatorn som de här lacken har.
(Även ett tips för er som har svårt att få till det vita till den franska manikyren. Med dessa smala tippar kan ni inte misslyckas.) Ni hittar dem (även i andra färger) hos Cubus för endast 29:- styck! Perfekt!


Ho, ho! Mitt juligaste nagellack so far är "Red Diamond" som jag hittade i Mavala's Diamond-kollektion. Det är ett rött glitter som kombineras på olika sätt för olika resultat. För heltäckande glitter (som i flaskan) kan du applicera ett rött nagellack under och 1-2 lager av Red Diamond ovanpå. (Har du inget rött lack så får du ett identiskt resultat genom att bara applicera 3 lager Red Diamond.) Vänta 5-10 minuter mellan appliceringarna. Ett annat alternativ är att ha svart lack under. Eller vitt. Eller varför inte ett mörkgrönt för en extra julig look?


CIARA & MISSY ELLIOTT

Att det blir grymma danser när Missy & Ciara gör musik ihop är ingen nyhet. Deras senaste, "Work", kanske inte toppar min favorit men spana in Ciaras kropp när hon har den svarta lilla dräkten runt 01:00. Jeeeeeeez. Vilka ben! Vilken rumpa!



Lose Control är fortfarande deras grymmaste låt tillsammans och innan jag dör ska jag spela in en dansvideo till den - det lovar jag!


Min dag: Tisdag

Igår var "frisör-Ida" igång! Först ut var Lina som ville bättra på sitt korpsvarta hår och efter en misslyckad självfärgning så ville även mamma ha hjälp. Funderade på hur jag själv ska göra med mitt tråkiga hår och tror att jag äntligen (!) har hittat en frisyr (mer ett sätt att klippa) som både skulle passa bra och ge mig den typ av frisyr jag vill ha. Håller tummarna att det blir som jag tänkt - nu gäller det bara att hitta en frisör som kan sin sak. Funderar på att färga det lite annorlunda också men hur det isåfall blir får ni se när det är gjort.

Minns ni att jag har sagt att vi håller på att titta på den gamla julkalendern med Pelle Svanslös (ett avsnitt varje dag)? Haha, vi märkte att vi råkat se två avsnitt om dagen så nu blir det inget mer innan lucia (eftersom vi nu kommit till VHS #2 med avsnitt 13-24). Tråkigt... Det är så mysigt att avsluta kvällarna med té och den svanslösa lilla katten på TV:n. På lucia/söndag/tredje advent blir det också en helkväll med familjen för då är det nämligen dags att se en julfilm som vi alltid ser runt den här tiden på året. Älskar våra familjetraditioner vid jul!

Och på tal om traditioner - vet någon när Kalle stropp & grodan boll visas?? Det
vill jag inte missa. Att se det är också en tradition här. Mamma härmar grodan boll som ingen annan. Hahaha...

Vad har ni för traditioner i familjen?


Igår efter alla "bestyren" var klara.
Hoppas kunna bjuda på bättre bildkvalité snart - har nämligen skrivit upp en kamera på önskelistan. Måste ju ha en till Hamburg! Vill inte låna vänners hela tiden (även fast jag säkert skulle få det) och dessutom behöver jag en bra kamera till bl.a. alla sminkningar jag velat visa er och Tokio Hotel konserterna i mars. Gud vad jag ser fram emot att höra låtarna live!

Världens vackraste möbel?

När man har en syster som är galen i inredningsdesign så kan det lätt smitta av sig lite. På min dator finns en hel mapp med inspirationsbilder till min framtida lägenhet och även fast jag egentligen inte bestämt precis hur det ska se ut så vet jag redan nu att det kommer att finnas flera olika teman (vilket kräver flera rum = minst en tvåa) för att tillfredställa/visa alla mina olika sidor. En chaise är i alla fall en sak som säkert kommer att finnas. En sån ska jag definitivt ha!


Jag ser bara glamour och Marilyn Monroe. Åh. Är den inte vacker?

Shakiras skruvar blev Tom's flätor



Under mitt försök att - på Lina - återskapa frisyren som Shakira hade under sitt uppträdande på Europe Music Awards i år så gav jag snabbt upp, började fläta resten av håret och såg plötsligt en helt annan person sitta framför mig. 

På med sjal och solbrillor - och visst blev det likt Tom Kaulitz bakifrån!

Tankeställare

Här är en sak jag hittade på Internet. Give it a thought...

- How old would you be if you didn't know how old you are?
- Which is worse, failing or never trying?
- When it's all said and done, will you have said more than you've done?
- To what degree have you actually controlled the course your life has taken?
- Would you break the law to save a loved one?
- Have you ever seen insanity where you later saw creativity?
- What one thing have you not done that you really want to do?
- What's holding you back?
- Are you holding onto something you need to let go of?
- Do you push the elevator button more than once? Do you really believe it makes the elevator faster?
- Which is worse, when a good friend moves away, or losing touch with a good friend who lives right near you?
- Would you rather lose all of your old memories, or never be able to make new ones?
- Has your greatest fear ever come true?
- Do you remember that time 5 years ago when you were extremely upset? Does it really matter now?
- Have you ever been with someone, said nothing, and walked away feeling like you just had the best conversation ever?
- Would you rather have less work to do, or more work you actually enjoy doing?
- If you knew that everyone you know was going to die tomorrow, who would you visit today?
- Would you be willing to reduce your life expectancy by 10 years to become extremely attractive or famous?
- What would you do differently if you knew nobody would judge you?
- In 5 years from now, will you remember what you did yesterday? What about the day before that? Or the day before that?
- Decisions are being made right now. The question is: Are you making them for yourself, or are you letting others make them for you?

Like one

Jag läste att tvillingarna Kaulitz fått frågan hur det fungerar att alltid vara med varandra (igen) och skrattade till när jag läste deras svar...

Tom: We are like soulmates, like one person.
So it's.. you know.. for us it's the best.
Georg: For YOU it's the best.
Tom: For US it's the best. I think it's hard for Georg and Gustav sometimes and a bit annoying...
Georg: If they got the same opinion you have no chance.

Haha! Det är precis som mig & Lina. Visst bråkar vi också men om vi har samma åsikt om något så har den tredje parten ingen chans. Alla borde få ha ett syskon (eller en vän) som är så här nära, delar minnen från födseln och alltid finns där för varandra. Det är det bästa som finns. Hon är det bästa jag har. ♥


En mörkblond liten Ida och en ljusblond liten Linis fikar i mormor & morfars trädgård. ♥


Jag och Lina i somras

6 December

Damn it!! Jag försov mig! Skulle egentligen iväg på julmarknad idag men vaknade halv fyra av att Lina står i rumsdörren och frågar vad fan jag håller på med. Haha.. Så kan det gå om ingen väcker mig. Undrar hur det kommer fungera att komma upp när jag bor ensam i en lägenhet sen?

Här hemma håller jag just nu på att skriva ner en lista över ställen i Hamburg som jag & tjejerna måste besöka medan vi är där. Ni är som vanligt mer än välkomna att komma med förslag på både bra affärer, fina platser och grymma klubbar. Hittills finns adresser till ett par butiker jag velat besöka väldigt, väldigt länge och även några second hand butiker som verkar intressanta.

Det ska bli otroligt kul att äntligen få se staden som enligt Lina är raka motsatsen till det gråa, trasiga Berlin vi besökte i September. Visst var staden mysig men inte speciellt vacker så jag håller tummarna att vi får bra väder över nyår (inget regn eller snöande med andra ord) så att man kanske får se den som på bilden nedanför. Man kan ju hoppas!


Contour & highlight

Jag tycker om att konturera ansiktet eftersom jag tycker det är kul att testa och forma om lite som jag vill.. och även fast jag oftast blir nöjd med resultatet så har jag också råkat ta lite för mycket skugga vid näsan när jag haft dåligt ljus - precis som Bill Kaulitz verkar ha gjort här. Eller.. borde jag säga Natalie?

Bill har (enligt mig) en av de finaste näsorna i världen och behöver verkligen inte göra den smalare. På senaste tiden har han dock använt lite mer skuggor för att framhäva vissa delar av hans ansikte - och lyckats väldigt bra! Att överdriva lite med konturering är oftast inget som syns genom kameran (vilket gör det till ett väldigt bra trick vid fotograferingar och många tv-framträdanden) men i fel ljus kan det bli väldigt osmickrande, se kantigt och kanske även fläckigt ut. Som på dessa foton tagna hos Kerner i onsdags under programmets gång ..


(Observera att ni som har väldigt ljus dataskärm kanske inte ser lika bra vad jag menar. Personligen gillar jag hans perfekta näsa mer utan all skugga.)


TIPS:
För att framhäva kindbenen så lägger du en mörk färg precis under och en highlight (en ljus färg) precis kindbenet. Den mörka skuggan ger en vision om att området under är djupare medan highlighten ger visionen om att kindbenet sticker ut lite extra.

För det mörka kan du använda en färg som är gjord för att skulpturera ansiktet, ett mörkt puder, en ögonskugga - egentligen nästan vad som helst som är några nyanser mörkare än din egen hudton. Jag skulle dock rekommendera en matt färg (alltså inget skimmer eller glitter) och för bästa hållbarhet skulle jag även rekommendera att du skippar cremeproducter då det kan komma att se lite tacky ut om du svettas under dagen.

Använd de produkter du har och testa på vad som passar dig. Ha kul med skuggorna! Smink ska vara roligt - inte kännas som ett tvång eller något jobbigt. Det är faktiskt rätt roligt att se hur man kan ändra ansiktets form med enkla medel som ljus och skuggor. Addera eller radera - it's all up to you!

Get dressed for New Years Eve





Ordet "Lipsy" för tankarna till en liten butik som fanns i Västerås för många år sedan. Hemska kläder och jättedålig kvalité. Luckily är märket Lipsy som de här fina klänningarna kommer ifrån inte samma & innehåller långt ifrån hemska kläder.

Märket grundades i England och plaggen finns i många kändisgaderober. Hos Lindsay Lohan till exempel. Priserna är runt 48-75 pund och frakten till Sverige ligger på ca 19 pund. Beställ senast den 10:e December för garanterad leverans till Sverige innan julafton. Spana in resten deras snygga sortiment här!


Nu är det bokat & klart!


I år kommer jag att fira nyår i Hamburg med Lina & Bagge! Den 30:e December flyger vi ner för att njuta av 4 dagar i staden med bl.a. shopping och festande. Behöver jag nämna att nyår kommer bli livat?

"Det var bättre förr."

Ni är säkert flera som håller med mig när jag säger att julkalendrarna var bättre förr. En av mina favoriter är Pelle Svanslös och jag verkar aldrig bli för gammal för den. I år bestämde jag mig för att se om den - ett avsnitt varje dag - så nu ska jag och min familj (som alla älskar den lika mycket) sätta oss tillsammans i soffan och se avsnitt nummer ett. Önskar er alla en mysig kväll ♥


Hur mysigt vore det inte att få sitta nere på Trisses och dricka mjölk? Haha..


P.S. Ni som inte har filmerna kan se alla avsnitt av kalendern här! Klicka er vidare till nästa avsnitt bland "liknande videoklipp" eller gå in på användaren för att se fler.

OH YOU'RE SO GORGEOUS


Nagellack, nagellack, nagellack. It's my latest obsession. De här läckra färgerna är några av mina favoriter från butter LONDON. Titta bara på Rosie Lee. Det ultimata lacket för vinterfesten? I'd say hell yeah. Det ska gnistra rejält om mina naglar på nyår så för mig känns Rosie Lee som ett perfekt alternativ. It's GORGEOUS!

Hahaha..

Alltså... jag är ju otrolig. Märkte ni att jag skrev att jag var hos Bagge i fredags och med Lina lördag-söndag?.. Men i fredags skrev att jag var med Lina & Lina? Hahaha, jag fattar inte hur man lyckas. Minnet är inte bra när det går så långt att man inte ens minns vad man gjorde dagen innan - vilket händer mig ganska ofta. I alla fall att jag blir tvungen att tänka till rejält. Hur är det ens möjligt?

Det var såklart i lördags vi var hos Bagge. Att jag tänkte fel där beror förmodligen på att jag somnade mitt på dagen en av dagarna och då fick för mig att allt som hänt på förmiddagen den dagen hänt dagen innan. Det har hänt ett par gånger. Minns att jag pratade med Lina om det också.

Anyway, nu vet nu det. Kände att det behövde förklaras där. Det är bra att du har koll, Bagge! ;)

1 DECEMBER

Det är svårt att med ord beskriva hur mycket jag längtat till den här dagen på senaste tiden. Det kommer inte hända något speciellt idag, jag ska inte åka bort någonstans, inte heller har vädret varit annorlunda. Det är bara själva grejen att det blivit December som gör mig glad idag. Det är så mycket glädje i den här månaden med allt fixande inför jul och känslan jag får då är verkligen den bästa jag vet.

Jag blir så lycklig rakt igenom när tänker på julen och allt kring den. Julmusiken, att pynta, umgås mycket med familjen, köpa julklappar och göra människor glada. Ja, ni har säkert hört det förut men jag tycker verkligen att det är den härligaste tiden på året. Spelar julmusik för fullt här hemma just nu och ska strax hoppa in i duschen. Det här är och blir en bra dag. =)



RSS 2.0