Graduation makeup: Golden olive

Först ut i miniserien är färgkombon som jag har valt att kalla Golden Olive. Den innehåller matt, vitt skugga, en fin skimrande grön-guld-grå färg (som är riktigt svår att förklara.. haha) och lite av en matt, svart för definition och djup. Den här sminkningen är även den mörkaste i miniserien.

How to recreate this look:Om du väljer att lägga basen före eller efter spelar egentligen ingen roll men ett tips när du gör sminkningar som innehåller svarta eller andra mörka skuggor är att lägga basen efteråt för att slippa fallouts som förstör basen under ögat.

Starta med att lägga en primer över hela ögonlocket och upp till ögonbrynen. Fingret går bra.

Applicera den grön-guld-gråa skuggan på yttre och mittersta delen av ögonlocket (alternativt endast på mittendelen. Gjorde lite fel och hade inte tid att göra om... Skulle egentligen såklart bara lagt den på mittersta för att den svarta skuggan i yttre delen ska kunna fästa bättre och hålla så länge som möjligt. My bad. Do as you like..) med en platt pensel och sudda ut upp mot globlinjen med en fluffigare borste. Jag använde den här skuggan från min BF-palett, pensel nr 103 från Kicks professional och min MAC 217 för att sudda.


Ljusskillnaden beror på att det hann bli mörkare ute - därav det kalla ljuset på 2:a bilden.

Använd en mindre pensel för att applicera en matt, svart skugga i yttervrån och sudda innåt med en lite mer rund borste i samma storlek. Jag anväde mig av en borste från Kicks professional i nr 102 men ett bättre alternativ är MAC 239.

Applicera den gröna skuggan med en smal eller snedskuren pensel under ögat. Ta en smalare pensel och måla med den svarta skuggan längs nedre fransraden - inte lika långt ut/ner som den gröna.

Lägg en matt, vit skugga på inre delen av ögonlocket och sudda lätt uppåt och även ihop med den grön-guld-gråa skuggan både över och under ögat. Ta samma vita skugga med en större, fluffig borste och lägg under ögonbrynet, sudda ut (så den inte är kritvit) och jämna ut eventuella kanter.

Måla sedan eyeliner längs övre fransraden och säkra med en svart skugga med hjälp av en snedskuren pensel. Make Up Store's snedskurna är bra. Avsluta med mascara och läppglans i en neutral färg. I'm wearing Make Up Store's lip pencil i "Neutral" efter attförst  ha suddat ut läpparna en aning med hjälp av concealer. MAC Slimshine Lipstick i färgen "Bare" på det för en gnutta färg.

Kommentarer
Postat av: Mariam

vad duktig du är, ser superfint ut

2010-06-03 @ 19:06:13
URL: http://starringmariam.blogg.se/
Postat av: Teresse

omg! This make-up is absolutely fantastic!

2010-06-03 @ 19:14:50
URL: http://tessovertherainbow.blog.cz
Postat av: Leo

Så jävla fint, TUSEN TACK IDA! You saved me!

2010-06-03 @ 23:54:01
Postat av: niki

lady, i fell in love with your make-up, good job :)

2010-06-04 @ 13:14:23
URL: http://darksideofthesun.blog.cz

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0