21.04.2009

Morgen! Idag är det lugnare och jag känner mig mindre orolig över händelsen i Söndags. Personen kommer att klara sig så jag kan andas ut, men självklart känns det ändå obehagligt. Vad lätt livet kan tas ifrån en...

Igår blev jag helt faschinerad av en man och hans dotter på mataffären. Han pratade engelska med den söta tjejen med sin charmiga lilla handväska som i sin tur svarade på svenska. Det var så härligt att höra. Jag älskar språk och ett av mina mål i livet är att lära mig så många som möjligt. Hittills kan jag dock bara svenska, engelska, lite tyska och lite franska. Tyskan förstår jag oftast, när någon pratar, men har själv lite svårt för att prata språket. I franskan kan jag översätta en del texter, men nästan allt från de 4 åren jag hade franska är bortglömt. Lite synd, men för att lära sig ett språk måste man upprepa och det bästa sättet att lära sig ett språk är att bo/spendera en tid i landet som talar språket. Eventuellt umgås med personer som talar språket i sitt eget land. Men bäst är som sagt om man är omgiven av språket man vill lära sig. Just därför hade jag lätt för att förstå personerna jag umgicks med när vi köade till TH's konserter i Amsterdam och Essen (båda 2007). Självklart pratade vi engelska också, men när de andra pratade med varandra eller om någon hade problem med att hitta något ord på engelska, så gick det istället bra med tyska. Jag ser fram emot att kunna prata många olika språk med mina framtida barn! De kommer inte - precis som mig - att ha problem med engelskan i skolan, that's for sure.

Imorse vaknade jag vid 5, klarvaken. Somnade om och vaknade ytterligare några gånger innan jag gick upp för lite mer än en timme sedan. Hade en jättekonstig dröm om att en person bad mig göra slut från honom á la 3:e klass. Jag var nära att ringa upp honom när jag vaknade och fråga om han var seriös. Haha... Nu är jag i alla fall vaken och ska fortsätta umgås med Lina här. Vi hörs om en stund!

Kommentarer
Postat av: Sarah

Vad var det som hade hänt då? :<

2009-04-21 @ 14:54:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0