Konzert // Helsinki // 07.03.2010

Den tredje och sista TH-konserten var i Helsingfors. Jag och Lina hade, som jag sa tidigare, åkt dit kvällen innan och gick upp tidigt på konsertdagen för att leta konsertbiljetter. Totalt oförberedda.. men är det inte samtidigt det som är lite av charmen med att göra såna här spontana resor?

Medans vi fixade iordning oss och jag höll på att sätta på lösögonfransar på Lina så fick jag ett sms om att signeringen var inställd. Jag hade haft en så dålig magkänsla över tanken att gå dit så för mig gjorde det ingenting. Blev istället nästan glad över att det visade sig att det inte "var meningen".

Vid 1-tiden åkte vi till arenan för att kolla om de hade något biljettkontor och lyckligtvis så hade dem det. Vi tog ståplatser och tänkte att vi skulle stå lite längre bak men såg sedan den barnsligt korta kön (det var mer folk utanför Bengans när TH hade skivsigneringen där) och bestämde oss för att stanna.

Mot eftermiddagen så kom Rebecka och Essi till arenan och när vi gick ur kön för att prata så förlorade vi också våra platser men fick däremot konsert-sällskap vilket blev himla trevligt. Att vi kom in i första blocket var en bonus!


Jag, Essi & Rebecka innan konserten. Ser ni hur lite folk det är runt om?.. och det är ändå första raden som syns där brevid mig. Har aldrig sett så lite folk i första blocket men det var skönt att ha så bra platser utan att behöva trängas.


3 härliga brudar!


När arenan släcktes ner utan förvarning och jag vände mig mot scenen så hade skynket redan åkt ner och på scenen stod en halv boll. Vid det här tillfället led jag verkligen med dem. Föreställ er själva stoltheten av att ha fixat en grymmare scen än någonsin för sina fans och sedan händer något sånt här.
P.g.a. detta var det filmförbud men många - inklusive jag själv - filmade ändå.


Några av mina bilder från konserten. Funderar på att beställa någon som poster!

Det som var bäst med att de inte hade någon "catwalk" (eftersom hälften av grejerna satt fast i isen mellan Sverige & Finland) var att de stod desto mer ute på sidorna och på något sätt så kändes den här konserten så mycket mindre och mer intim än de tidigare jag varit på. Vid vissa tillfällen blev jag faktiskt tvungen att vända mig om för att se om det verkligen var mer än 50 pers i arenan. Antar att känslan var resultatet av att stå så nära och att hamna i sin egen värld där man stängde ute skriken och bara hörde musiken. Den tyska musiken dessutom. (Äntligen!)


När jag fångade en trumpinne i Tyskland för några år sedan så sa jag att "om jag lyckas fånga en till så ska jag lära mig spela trummor med dem". Well, this is a sign, mina vänner. Har ju så länge velat lära mig men ständigt skjutit upp det. Kanske är det äntligen dags! Haha


Vi trodde nog alla att det skulle märkas att killarna var nere p.g.a. det som hänt men tvärtom så gav de verkligen 150% under hela showen. Fantastiskt!

Vilken var eran favoritlåt från HUMANOID-skivan att höra live?

Kommentarer
Postat av: ♥ Sophies Drawings ♥

Snygga bilder du lyckats tagit :) Hoppas du blir proffs på trummor nu då ;)

2010-03-18 @ 18:22:02
URL: http://sophiesdrawings.blogg.se/
Postat av: Veronica

Ser ut som att du fått snygga bilder! :D Och stort creds till killarna som ändå gjorde konserten, slår vad om att många andra band/artister hade ställt in. Lycka till med trummorna! :D

2010-03-18 @ 19:56:50
URL: http://outofview.blogg.se/
Postat av: Martina

Surt att bara halva scenen var där, men det var ju inte deras fel direkt. Min favoritlåt är nog In your shadow, eller Noise/Komm :)

2010-03-18 @ 22:55:30
URL: http://zoomintome.blogg.se/
Postat av: Lina

Sv: Den här konserten var den bästa hittils tycker jag! :) Favoritlåtarna är In Your Shadow, Hunde/Dogs Unleashed & Komm/Noise.

2010-03-18 @ 23:48:34
URL: http://thereturnofglamrock.blogg.se/
Postat av: isabelle

Min favoritlåt var Pain of love. konstigt nog, för innan har jag inte gillat den jättemycket precis. Men tyckte keyboarden var så cool plus Toms gitarrsolo!

2010-03-19 @ 17:04:16
URL: http://isanylen.blogg.se/
Postat av: Amiina

Noise, och Hey you var absolut bland favoriterna, älskade när alla stampade & pekade mot Bill!

2010-03-19 @ 18:19:57
URL: http://aminagasanin.blogg.se/
Postat av: Stephanie

åh vad kul att du fick trumpinnen! :D

2010-03-22 @ 20:28:22
URL: http://phantomriider.blogg.se/
Postat av: Anonym

måste bara fråga, vad har du för kamera? Du får ju as grymma bilder xD

2010-03-31 @ 20:50:34
URL: http://beatric.blogg.se/
Postat av: Linda

Hihi jag är sen med att kommentera men jag älskade Noise och dogs unleashed :D<3

2010-07-11 @ 22:51:41
URL: http://dogunleashed.blogg.se/
Postat av: sara

Fina bilder :D

Haha, jag står precis mellan den rödhåriga tjejen och vakten, typ man ser halva mitt huvud :D

2010-07-21 @ 15:42:17
URL: http://sarakaulitz.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0