RECENSION: Concealer och transparent puder

Här är recensionen jag lovade. För er som inte förstår varför jag gör en så är anledningen densamma som varför man gör recensioner för allt. För att ge en inblick och vara till hjälp i beslutet om en produkt är värd att köpas (eller provas, läsas etc. beroende på vad det är för produkt).

Min senaste concealer är Effacernes Longue Tenue från Lancôme. Den har SPF 12 och påstår sig vara en "long lasting, softening concealer". Jag ville testa en lite krämigare variant eftersom Cover All Mix från Make Up Store - som varit min favorit i många, många år nu - ibland känns för torr. (Eller ja.. oftast faktiskt.) Så innan jag åkte iväg till Hamburg så köpte jag en ny för att prova om en krämkonsistens kunde täcka lika bra.


Det positiva med den här är att den är ganska gryg i konsistensen så man behöver inte mycket för att täcka. Den ljusar upp och reducerar mörka områden under ögat bättre än förväntat och när jag köpte den blev jag informerad om att den tydligen även fungerar bra att täcka röda områden (d.v.s. förutsatt att den matchar hudtonen runt om) och det tycker jag att den gör.

Resultatet blir inte lika tjockt och sminkat som när jag använder "Cover All Mix" och det ger den pluspoäng. En bra concealer för dagsbruk då jag personligen föredrar en tunnare/mindre sminkad look för basen.


Täckning: 8/10
Hållbarhet (på huden): 6½/10. Kunde hållt länge.
Doft: 4/5. Har en helt okej, behaglig doft. Inte alls jobbigt starkt parfymerad.
Förpackningen: ..kunde ha varit större med tanke på priset. (305 kr.)




Sedan ville jag ha ett transparent puder som inte mörkar ner tonen i ansiktet t.ex. under ögonen efter att ha applicerat concealer. Jag menar.. vad är det för mening att ljusa upp under ögonen om pudret sedan mörkar ner det igen? Jag valde att testa Blended Face Powder från Qlinique i färgen 08 transparency neutral.


Pudret är lätt och smälter in i basen utan att se för sminkat ut. Mörkar inte heller ner concealern eller på något sätt förstör den tidigare basen. Det negativa med att den så naturligt flyter in i den tidigare basen är att det inte håller sig matt lika länge som jag hade önskat - även i rumstemperatur - och gör att det ser ut som man haft sminket längre än man egentligen har. Så för fest-tillfällen och liknande skulle jag förmodligen välja ett annat puder.

Jag skulle inte heller rekommendera detta puder till torr och äldre hy då det lätt framhäver torra partier och små linjer. För andra hudtyper kan det vara ett bra puder för en "natural looking" vardagsmakeup.

Hållbarhet (på huden): 5/10
Doft: 9/10
Förpackning: 4/5

 


Kommentarer
Postat av: fanny

jag har länge undrat hur fasiken du har råd med så dyrt smink och kläder etc, när du inte har jobb :O tell me :D

2010-01-12 @ 23:52:00
Postat av: IDA

Jag shoppar inte alls mycket nu för tiden så det blir inte så dyra utgifter som du tror. :)

2010-01-13 @ 13:50:50
URL: http://iiea.blogg.se/
Postat av: Johanna

Sv: Haha ja, det är fan jobbigt att drömma såna drömmar..speciellt om något som kommer att ske i framtiden..man bli lixom nervös att resan till Sthlm kommer bli helt galet felX) Men det får vi inte hoppas på!

2010-01-13 @ 18:28:10
URL: http://themusiclives.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0