Hitta rätt färger för just Dig

Svårt att hitta rätt färger när det gäller Make Up? Det här kanske hjälper dig lite att få en idé om vad som framhäver det dina ögonfärg på bästa sätt och vad som ser bäst ut till din hårfärg. Men kom ihåg - man ska inte ta åt sig för mycket av såna här råd, om du tex själv tycker att du passar i en färg som inte står med här nednför (vid din hårfärg) så är det bara positivt och inte alls meningen att du ska sluta använda den färgen, eller liknande. Hoppas ni förstår hur jag menar. :)

Blond

Nordiska blondiner har oftare en gulare hudton än till exempel sina brittiska medsystrar, skriver Elle Lyx. Beige och rosa passar oss därför fint, har man istället en hudton som går åt rosa är aprikosa toner att föredra.

Rödhårig
Eyeliner är fint på rödhåriga kvinnor, eftersom det ger en fin kontrast till huden - som ofta är mycket ljus. Brun mascara, aprikost rouge och läppglans i kaneltoner är andra tips för att gå ton i ton med smink och hud.

Brunett
Plommon, rosa och mahogny är exempel på bra färger för brunetten. Solpuder och läppglans är enligt Elle ett måste, men kanske inte färgad mascara då fransarna ofta har en naturlig mörk färg. (Personligen så tycker jag att guld- och bronsnyanser är otroligt fint på blåa ögon.)

Mörk
Olivfärgad eller afrikansk hy passar fint i varma nyanser och särskilt i beige som drar mot gult. Rouget kan med fördel vara aubergine-, mahogny- eller bronsfärgat.

Asiatisk
En asiatisk hudtyp har ofta mycket gult i sig och därför är det viktigt att foundation och puder går i toner som honung och guld. Rosa eller korall är bra färger på rouget och rejält med eyeliner så att ögonen accentueras.

Gråhårig
Bleka fransar och bryn kräver mascara och penna, men var försiktig med färgen så att kontrasterna inte blir för stora. Passande toner är rosa, aprikos och persika.


Källa: http://mode.msn.se/msn_mh_article.aspx?articleID=6146&categID=26
Bild: Google

Kommentarer
Postat av: Hannah

Hehe, ser att du har samma inlägg som mig om make upen där ^^ Ja visst är det en pest! Men på våren har vi det bra eftersom vi har snygga smala vader ;) men på hösten är det ju så snyggt med stövlar liksom..

2008-11-23 @ 10:15:25
URL: http://hannahborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0